Nyheter om Jordal


Brytetrener forsvant under VM

Den Srilankiske brytetreneren Donald Indrawansa er meldt savnet etter å ha forsvunnet under VM i Oslo sist uke. Det mistenkes at han har stukket av til Sveits. Det opplyser president Sarath Hewavitharana i Sri Lankas bryteforbund til nyhetsbyrået AFP. Indrawansa er både trener og visepresident i det nasjonale forbundet. Indrawansa forsvant angivelig fra laghotellet tre dager ut i mesterskapet som ble holdt i Jordal Amfi.

Brytepresident Ørjan Wenberg var stolt etter VM i Oslo

Det ble et mesterskap for historiebøkene på Jordal Amfi.
Les mer om:

Marvik lyktes med Berge-kopi – sikret bronse i VM-drama på Jordal

Oskar «Tåsenplogen» Marvik tok Norges første medalje i bryte-VM på hjemmebane da han slo Yasmani Acosta Fernández i en dramatisk bronsekamp i Jordal Amfi.
Les mer om:

Bryting: Oskar Marvik sikret bronse i VM-drama

Oskar «Tåsenplogen» Marvik tok Norges første medalje i bryte-VM på hjemmebane da han slo Yasmani Acosta Fernández i en dramatisk bronsekamp i Jordal Amfi.
Les mer om:

Emosjonell Marvik takket Berge etter bronsen: – Hentet inspirasjon fra mitt store forbilde

JORDAL AMFI (VG) Oskar Marvik (25) slo chilenske Yasmani Acosta Fernandez (33) og sikret VM-bronse på Jordal Amfi.
Les mer om:

En legendarisk brytekarriere er over: «Stiggas» svanesang

Stig-André «Stigga» Berge fikk vist fram superkreftene én siste gang foran et fullstappet Jordal Amfi - før det ble stopp i åttendedelsfinalen. Og med det satte også brytekongen karrierepunktum.
Les mer om:

Karrieren til Stig-André Berge er over: – Som en enorm kjærlighetssorg

JORDAL AMFI (VG) Stig-André Berge (38) røk ut av VM på hjemmebane og tok et rørende farvel foran Kong Harald, fire tusen tilskuere, brytevenner og nærmeste familie.
Les mer om:

Berge tok emosjonelt farvel som bryter

Bryteveteran Stig-André Berge (38) avsluttet karrieren med kona, sønnen og sine nærmeste støttespillere på tribunen i Jordal Amfi.
Les mer om:

Berge tapte mot Temirov

Stig-André Berges åttedelsfinale mot Lenur Temirov endte 1–3. – Jeg har gjort alt jeg kan i forberedelsene, sier Berge med tårer i øynene til NRK. Han gikk ned på knærne foran Jordal Amfi. Ukraineren klappet for nordmannen og hjalp ham tilbake på føttene. – Jeg sa til ham at han måtte ta seg til finalen, så jeg får en siste kamp, sier Berge til NRK. – Det er hardt og brutalt. Nå er det over. Det er skikkelig trist, sier Rosell Utne Berge, Stig-Andrés kone. Hun var oppløst i tårer etter nederlaget. Dette var sannsynligvis Berges siste opptreden på brytematten.
Les mer om:

Thoresen avgjorde brytethriller

Morten Thoresen gikk opp til 5–3 – til enorm jubel fra Jordal Amfi – snaut minuttet før slutt i VMs første kamp. Den ledelsen beholdt han helt inn. Nordmannen fikk en tung start mot mexicaneren Diego Alberto Martinez De Leija i 67-kilosklassen. Han måtte kjempe seg tilbake etter å ha havnet under 0–3. – Det er noe med den første kampen og få kommet skikkelig i gang, sier Thoresen til NRK. Marlen Asikejev fra Kirgisistan venter i åttedelsfinalen.
Les mer om:

Bryte-VM i Oslo: «Tåsenplogen» kontrollert til kvartfinale

Oskar Marvik åpnet bryte-VM med overbevisende seirer over Alimkhan Syzdykov og Radoslav Georgjev i 130-kilosklassen i Jordal Amfi fredag.
Les mer om:

Brytetalentet ut mot Aanes: – Fritz er ikke en god rolle- eller farsfigur

JORDAL AMFI (VG) Landslagstrener Fritz Aanes (43) var oppgitt da Exauce Mukubu (20) røk ut av VM etter et tøft vektkutt. 20-åringen mener han burde fått bedre hjelp i forkant.
Les mer om:

MMA-Hermansson går brytekamp mot UFC-kollega

JORDAL AMFI (VG) Jack Hermansson (33) er et stykke unna en ny kamp i MMA-buret. For å «holde seg varm» har han takket ja til en brytekamp i Sverige – mot UFC-kollega Khamzat Chimaev (27).
Les mer om:

Bullen ute av VM – angrer ikke på taktikken

JORDAL AMFI (VG) Grace Bullen (24) hadde god kontroll på regjerende verdenesmester Linda Morais (28) fra Canada, men tapte på fall. Håpet om rekvalifisering er også ute.
Les mer om:

Solheim tapte i bryte-VM – la opp

Iselin Solheim røk 2-14 for Anastasia Osnijatsj Sjustova fra Ukraina i kvalifiseringen i 76-kilosklassen i bryte-VM. Så avsluttet hun karrieren like etterpå. Solheim gikk raskt på et på et fall, og motstanderen fikk seks poeng på tavla før det var gått halvminuttet av kampen. En ny firepoenger og en topoenger til Solheim på en kontring kom kort etter. Med 3.41 minutter igjen av kampen hadde motstanderen fått ytterligere fire poeng, og kampen ble stoppet. – Dette var flaut. Det var en nedtur, sa Solheim. – Jeg klarer ikke å innse at det var den siste kampen.

Kong Harald besøker bryte-VM

Bryte-VM i Oslo får celebert selskap i neste uke. Kong Harald overværer to av dagene under mesterskapet i Jordal Amfi.
Les mer om:

Kong Harald besøker bryte-VM

Bryte-VM i Oslo får celebert selskap i neste uke. Kong Harald overværer to av dagene under mesterskapet i Jordal Amfi.
Les mer om:

Kong Harald besøker bryte-VM

Bryte-VM i Oslo får celebert selskap i neste uke. Kong Harald overværer to av dagene under mesterskapet i Jordal Amfi.
Les mer om:

Kong Harald besøker bryte-VM

Bryte-VM i Oslo får celebert selskap i neste uke. Kong Harald overværer to av dagene under mesterskapet i Jordal Amfi. Norge stiller med medaljehåp som blant andre Grace Bullen, Stig-André Berge og Morten Thoresen. Nå er det klart at de får Hans Majestet Kong Harald som tilskuer. Han skal besøke verdensmesterskapet på hjemmebane 6. og 9. oktober, når Berge og Bullen skal i aksjon. «Det er en ære å ønske Kong Harald velkommen til VM i bryting.

Serieleder Stjernen tapte

Serieleder Stjernen røk 1–2 hjemme for Stavanger. Vålerenga tapte 4–5 for Lillehammer etter forlengning. Sparta er ny serieleder med 3–2 over Ringerike. Etter en målløs 1. periode tok Stavanger ledelsen ved Daniel Bøen Rokseth mot slutten av midtperioden. Dan Kissel økte til 2–0 tidlig i tredje periode. Arturs Niskakangas reduserte, men flere mål ble det ikke, og Stjernen gikk på sitt første tap denne sesongen. Naboen Sparta er nytt lag på tabelltopp.

Vekker oppsikt med blodige bilder av kvinner på jakt

Ingen vasker bort blodet eller rydder bort tarmene før Ingerid Jordal tar sine fotografier. Rå bilder av norske kvinner på jakt vekker begeistring, forundring og avsky.
Les mer om:

Karrierestopp: - Gruer meg enormt

Hver dag i 20 år har Stig-André Berge (37) stått opp og tenkt at han skal bli en bedre bryter. Karriereavslutningen etter VM på Jordal Amfi blir starten på noe nytt, noe bryterveteranen innrømmer er skremmende.
Les mer om:

Vålerenga avgjorde thriller tre minutter før slutt

JORDAL AMFI (VG) (Vålerenga-Frisk Asker 3–2) Axel Sundberg ble tilkjent det matchvinnende målet snaut tre minutter før slutt - bare 14 sekunder etter at lagkamerat Mika Partanen hadde utlignet til 2–2.

VIF-helter hyller avdød klubblegende: – Han var en ledestjerne

Klubblegendene i Vålerenga er over seg av begeistring for klubbens nye storstue, men synes det er trist at en av de aller største heltene, Einar Bruno Larsen, aldri fikk oppleve nye Jordal Amfi.
Les mer om:

Ishockeyherrene så OL-drømmen briste: – Hadde ikke marginene på vår side

Norges herrelandslag i ishockey tar ikke del i Beijing-OL i februar neste år. Det ble klart etter 0-2-kampen mot Danmark i Jordal Amfi søndag.
Les mer om: