Nyheter om Iden


Iden forsvarte VM-tittelen

Gustav Iden var fullstendig overlegen på det avsluttende halvmaratonen med løping, og triatleten forsvarte sitt VM-gull i Ironman 70.3 (halv-Ironman) lørdag.
Les mer om:

Iden forsvarte VM-tittelen

Gustav Iden var fullstendig overlegen på det avsluttende halvmaratonen med løping, og triatleten forsvarte sitt VM-gull i Ironman 70.3 (halv-Ironman) lørdag. Bergenseren passerte målstreken 3.55 minutter foran nærmeste utfordrer, amerikaneren Sam Long, mens bronsevinneren, danske Daniel Bækkegard, var 5.11 bak. – Det føles så godt.
Les mer om:

Gustav Iden visste tidlig at han kom til å bli «ekstremt god». – Selvtillit er alfa og omega.

Triatlonstjernene fra Bergen kom med tydelige råd til unge talenter ved Tertnes videregående skole.
Les mer om:

Slik gikk det da Aukland møtte triatloneliten

Team Ragde Charge fikk som ventet tøff motstand når de møtte Gustav Iden til dyst under Oslo Triatlon på lørdag.
Les mer om:

Slik gikk det da Aukland møtte triatloneliten

Team Ragde Charge fikk som ventet tøff motstand når de møtte Gustav Iden til dyst under Oslo Triatlon på lørdag.
Les mer om:

Triatleten løp i mål før banneret var oppe: – Ikke første gang

Gustav Iden har så vidt rukket å trekke pusten etter OL i Tokyo. Lørdag løp han inn i mål før selve målområdet var ferdig bygget.
Les mer om:

I ruinene ligger det udetonerte eksplosiver: – Ekstremt farlige

Livet vender tilbake til normalen etter krigen mellom Israel og Hamas, men TV 2s Kjetil Iden er nå på Gazastripen og forteller at i ruinene ligger det udetonerte og farlige eksplosiver.

Blummenfelt til topps i Lisboa

Triatlet Kristian Blummenfelt (27) vant lørdagens konkurranse i verdenscupen i portugisiske Lisboa. Blummenfelt kom inn på tiden 1.42.33 og slo sveitsiske Max Studer med ni sekunder. Norske Gustav Iden ble nest best nordmann på 8.-plass, 51 sekunder bak. Blummenfelt var langt bak etter svømmingen, men kjørte seg opp i teten i løpet av sykkeldelen. Da var Iden også med i tetgruppa. Med løpeskoene på var det fire mann i tet før Blummenfelt rykket fra sveitseren. Også forrige helg i japanske Yokohama, da på nivået over i verdensserien, gikk Blummenfelt til topps.
Les mer om:

Triatletene misset i OL-kvalik

Norges triatlonlag klarte ikke å ta topp tre-plasseringen i OL-kvalifiseringen i blandet stafett som kunne gitt plass på øvelsen i Tokyo. Gustav Iden ga det et helhjertet forsøk på sin ankeretappe i kvalifiseringen i Lisboa, men avstanden opp til de tre øverste nasjonene ble for stor. Norge endte på 4.-plass i det som var siste kvalifiseringssjanse i øvelsen foran sommer-OL om drøyt to måneder.
Les mer om:

Knallstart for OL-håpet Blummenfelt

Triatlonprofilen Kristian Blummenfelt var raskest og vant lørdagens verdensseriekonkurranse i japanske Yokohama. Bergenseren klokket inn til tiden 1.42.55. Han slo Jelle Greens fra Belgia med ti sekunder. Seieren er Blummenfelts første i verdensserien siden høsten 2019. Den gang vant han i sesongavslutningen. I fjor ble det kun et stevne i Hamburg på grunn av koronapandemien. Triumfen er lovende for Blummenfelt i oppladningen til OL. Den olympiske triatlonøvelsen for menn går 26. juli. – Det føltes godt å konkurrere igjen.

Disse er forhåndsuttatt til OL

19 utøvere ble onsdag tatt ut til OL i Tokyo, og tre til paralympics. Blant dem Olaf Tufte, som med det er klar for sitt sjuende sommer-OL. Første uttak: Roing: Kjetil Borch, Kristoffer Brun, Are Strandli, Martin Helseth, Oscar Stabe Helvig, Erik Solbakken og Olaf Tufte. Håndballandslagene, kvinner og menn. Seiling: Line Flem Høst, Nicholas Fadler Martinsen, Martine Steller Mortensen, Helen Næss, Marie Rønningen, Hermann Tomasgaard, Anders Pedersen. Svømming: Henrik Christiansen. Sykkel bane: Anita Stenberg. Triatlon: Kristian Blummenfelt og Gustav Iden.

Norges første OL-utøvere klare

De norske OL-utøverne får tilbud om vaksine. Blant de OL-klare utøverne er Henrik Christiansen, Kristian Blummenfelt, Gustav Iden, Olaf Tufte og håndball-landslagene.

Spaltisten: Bedre aktiv i dag enn radioaktiv i morgen

- Hvorfor har ikke Norge skrevet under på FNs atomvåpenforbud? spør Olav Eldøen, og ber samtidig kommunene engasjere seg iden viktige saken.
Les mer om:

Fikk gigantsum etter seier

Den norske triatlonutøveren Gustav Iden vant triatlonkonkurransen Challenge Daytona i Florida søndag. 24-åringens seier ga ham 100.000 dollar, omkring 881.000 norske kroner. – Jeg var i sonen. På slutten hadde jeg ganske god kontroll, sa Iden til arrangøren. Bergenseren vant med 51 sekunder etter 2.000 meter svømming, 80 kilometer sykling og 18 kilometer løping. Vinnertiden ble 3.05.06 timer. – Det var tortur. Dette er ikke humant. Det var helt forferdelig, sa Iden etter målgang. Iden vant foran Matthew Hanson fra USA og engelske George Goodwin (3.06.09).
Les mer om:

Gustav Iden vant triatlonkonkurranse i USA

Den norske triatlonutøveren Gustav Iden vant triatlonkonkurransen Challenge Daytona i Florida søndag.
Les mer om:

Blummenfelt vant i europacupen

De norske triatlonkjempene Kristian Blummenfelt og Gustav Iden var søndag best og tredje best under europacupen i Barcelona, melder NTB. Blummenfelt tok seieren etter å ha løpt fra spanske Javier Gómez Noya på de avsluttende 5 kilometerne av sprintdistansen.
Les mer om:

Blummenfelt-seier i europacupen – Iden på tredjeplass

De norske triatlonkjempene Kristian Blummenfelt og Gustav Iden var søndag best og tredje best under europacupen i Barcelona.
Les mer om:

Blummenfelt-seier i europacupen – Iden på tredjeplass

De norske triatlonkjempene Kristian Blummenfelt og Gustav Iden var søndag best og tredje best under europacupen i Barcelona.
Les mer om:

4. plass i VM i triathlon

Gustav Iden avsluttet stafetten sterkt for Norge, men var aldri i nærheten av å true medaljene i miksstafetten i triatlon-VM i Hamburg. Norge ble nummer 4. Etter en sterk åpningsetappe av Lotte Miller kunne Kristian Blummenfelt gi debutant Stine Dale en luke før tredjeetappen. Hun startet svømmedelen 13 sekunder før resten av feltet. Den avstanden ble fort hentet inn, men sterk sykling sikret at Gustav Iden startet den avsluttende etappen som nummer 6. Dessverre for Norge var avstanden opp til ledertrioen for stor.

Norsk fjerdeplass i stafettdebuten i triatlon-VM

Gustav Iden avsluttet stafetten sterkt for Norge, men var aldri i nærheten av å true medaljene i miksstafetten i triatlon-VM i Hamburg. Norge ble nummer 4.
Les mer om:

Norsk fjerdeplass i stafettdebuten i triatlon-VM

Gustav Iden avsluttet stafetten sterkt for Norge, men var aldri i nærheten av å true medaljene i miksstafetten i triatlon-VM i Hamburg. Norge ble nummer 4.
Les mer om:

De norske sjanseløse i triatlon-VM

Kristian Blummenfelt og Gustav Iden lå lenge på skuddhold, men klarte aldri å ta det siste steget opp i medaljekampen da Vincent Luis vant VM i triatlon. Iden løp inn til 11. plass, mens Blummenfelt til slutt ble nummer 13 i Hamburg. Franske Luis ble verdensmester etter å ha løpt fra portugiseren Vasco Vilaca og landsmannen Leo Bergere den siste kilometeren. I kvinneklassen ble Lotte Miller nummer ni.
Les mer om:

Kraftig kritikk mot helsevesenet frå ny havarikommisjon

STAVANGER (NRK): Undersøkingskommisjonen til staten for helse- og omsorgstenesta (Ukom) la fram sine tre første rapportar i dag. – Rapportane er dyster lesing, seier direktør Pål Iden.
Les mer om:

Blummenfelt vant mestermøte

Kristian Blummenfelt vant femkilometeren i Perseløpet på Jessheim lørdag formiddag. Blummenfelt løp i heat med Casper Stornes, Gustav Iden og friidrettsløperne Marius Vedvik og Eivind Øygard. Feltet åpnet forrykende og lå an til en tid under den norske bestenoteringen på øvelsen på 13,28. Den rekorden er det Jakob Ingebrigtsen som har. Men det ble tøft på slutten. Blummenfelt vant på en tid rett i underkant av 14 minutter.

Derfor har ikke svømmeren gjort som triatleten

Svømme-esset Henrik Christiansen (23) vil ikke gjøre som triatlon-utøver Gustav Iden (23).
Les mer om: