Nyheter om Guardian


32-åring med sjokktid

Blessing Okagbare vant torsdag 100-meteren i det nigerianske OL-uttaket på fenomenale 10,63. Det er tangering av den nest beste tiden i historien på distansen, satt av Shelly-Ann Fraser-Pryce tidligere i sesongen. En medvind på 2,7 meter i sekundet gjør at tiden ikke blir tellende på noen lister, men det er likevel en forbløffende sterk prestasjon av 32 år gamle Okagbare som har 10,79 som offisiell personlig rekord på distansen. Den ble satt så langt tilbake som i 2013. – Jeg har følt meg veldig klar siden starten av sesongen.
Les mer om:

Aymeric Laporte nøyer seg ikke med å skifte landslag – presser på for overgang

For ikke altfor mange ukene siden gikk Aimeric Laporte inn en dør som fransk landslagsspiller og ut som spansk. I idrettens verden er dette et velkjent fenomen. Nå ser det ut som skiftet har gitt mersmak for midtstopperen. Barcelona har allerede hentet Sergio Aguero og Eric Garcia til Camp Nou fra City, ifølge spanske Sport jobber Laporte for å bli den tredje i sommer. Les: På tide at Pochettino gir Neymar en gul PSG-drakt Laporte jobbet seg opp gjennom B-laget til Atletic Club de Bilbao, før han med 222 kamper for førstelaget skapte seg et solid navn.

Jesse Lingard har fortalt Ole Gunnar Solskjær hva han drømmer om

Det var rimelig tydelig etter Jesse Lingard tok fullstendig av på utlån hos West Ham denne våren han hadde kjørt seg fast på Old Trafford. – Bakgrunnshistorien til Lingard som har vært Manchester United spiller i 21 år har kommet til overflaten og forklart mye av grunnen til at han i lange perioder før utlånet har vært åndsfraværende og ikke levert på banen. En mentalt syk mor gjorde at Jesse Lingard måtte ta seg av sine yngre søsken. – Ting er bedre nå, men slike hendelser er vanskelig å riste av seg.

Mourinho ble helt knust da Eriksen gikk i bakken

For mange er det steinansiktet til José Mourinho, flyvende vannflasker, utskjellig av spillere, dommere og journalister som forbindes med portugiseren. Denne helgen ble vi kjent med mennesket Mourinho. Som vi gjentar til det kjedsommelige: Mourinho er og blir viktig for fotballsirkuset. Portugiseren bringer oss underholding på – og like mye utenfor banen. Les: The Guardian: Tottenham enig med ny manager Etter at Christian Eriksen måtte reddes på banen, viser den tidligere Tottenham-manageren at det også er et menneske bak den steinharde fasaden hans.

På tide at Pochettino gir Neymar en gul PSG-drakt

Selv om det koker rundt Copa America med flytting av kamparena og viruskaos, har turneringen faktisk kommet igang. På søndag åpnet Brasil og Venezuela ballet. Venezuela var i utgangspunktet sjanseløse. Vi liker ikke begrepet nødlandslag, men med 15 nye spillere inn etter smitteutbrudd i troppen, ble det ikke en helt som landslagstreneren hadde planlagt. Les: The Guardian: Tottenham enig med ny manager 3-0 til Brasil ble et helt greit resultat for begge lagene. For Neymar ble det igjen en deilig kveld på gressmatta. Som vi har sagt tidligere: PSG må se å gi Neymar en gul PSG-drakt.

The Guardian: Tottenham enig med ny manager

Fabio Paratici setter umiddelbart spor hos Tottenham. Før den nye fotballdirektøren har rukket å sette familiebildene på kontorbordet, har italieneren sikret kontrakt med ny manager. Ifølge The Guardian var det Paratici som tok kontakt med Paulo Fonseca etter at forhandlingene med Antonio Conte gikk i vasken.

Tottenham dypt inne i forhandlinger med manageren Solskjær ydmyket

Nagelsmann, Rodgers, Klinsmann (overivrig etter å få jobben), Martinez, Southgate, Conte. Vi kunne har fortsatt inn i evigheten med å ramse opp kandidatene linket til Tottenham, men ikke altfor mange ukene før sesongoppkjøring står Daniel Levy fortsatt uten styrmann. Ifølge Sky Sports Italia vil dette endre seg i løpet av kort tid.

Harry Kane-exit skaper trøbbel for Tottenham

For noen dager siden kom meldingene fra The Guardian, Sky Sports Italia og andre sværinger om at Antonio Conte og Tottenham var tett på å sette de nødvendige signaturene på kontrakten. Så kom to krav fra Conte. Det handler selvfølgelig om Harry Kane. Ifølge den engelske avisen skal Conte klokelig nok ha krevd at spillere som Kane ikke vil bli solgt.

Mistenker ny smittebølge

Britiske The Guardian har snakket med flere helseeksperter som frykter at en ny smittebølge er på vei mot Storbritannia som følge av lettelser i smitteverntiltak og spredning av den indiske virusvarianten.
Les mer om:

Brentford tilbake til Premier League etter mer enn 70 år

Klubben som ble stiftet i 1889 har verdensrekord i å spille i sluttspillfinaler og ikke rykke opp. – men denne gangen skjedde det virkelig. – Det har vært en uvanlig land reise. Klubben ble i 2012 kjøpt av Matt Benham som har blitt styrtrik på betting. Brentford som var i League One på det tidspunktet stod i fare for å gå konkurs da Benham dukket opp og betalte gjelden på 500 000 pund og kjøpte klubben. – Etter det har eieren som er en tallfreak bygget opp klubben med matematisk nøyaktighet.

Fant kamel med sjiraffhals

Greg Francek gjorde et oppsiktsvekkende funn av forhistoriske beinrester i fjor sommer hvor det blant annet ble funnet en kamel med sjiraffhals, og små elefantliknende dyr, skriver The Guardian.
Les mer om:

Pau Torres nekter å snakke om Manchester United før Europaligafinalen

I løpet av kvelden får vi vite om Manchester United Ole Gunnar Solskjær henter hjem sitt første trofe. Europaliga finalen spilles på PGE Arena Gdansk en finale som Villarreals store stjerne Pau Torres sier må spilles først før han er villig til å si noe som helst om ryktene om en overgang til Old Trafford. Villarreal midtstopper Pau Torres har selv antydet at han kan være på vei til Premier League med Arsenal som de slo på vei til finalen og Manchester United som de møter i kveld.

Marcus Rashford hinter om livet etter Manchester United

Hviskingen om at Marcus Rashford snart forlater Old Trafford har blitt litt høyere i det siste, og når han tenker høyt hjelper ikke det. – Han nekter å utelukke en fremtidig overgang etter å ha fortalt hvilke to klubber han beundrer, og avslørte hva han tenker å gjøre for å bedre forholdet til sine Manchester United lagkamerater. Den 23 år gamle venstrevingen har blitt en meget sentral aktør de siste 18 månedene, både på og utenfor banen.

Liverpool går foran i fotball-revolusjonen

Balladen om Super (Ego) League er over for Premier League-klubbenes del. Det positive med stuntet er at en murring hos supporterne på balløya har kommet til overflaten. Når det i tillegg skaper positive endringer, må vi vel takke Florentino Perez og gjengen for initiativet. Les: Bekreftet: Liverpool jager samme superving som Manchester United Ifølge The Guardian åpnes nå døra inn til Liverpools styrerom for supporterne. Grasrota skal lyttes til før noen med eller uten dress tar de viktigste beslutninge for klubben.

United-legenden Alex Ferguson fryktet at han hadde mistet hukommelsen og taleevnen

I et intervju med The Guardian åpner managerprofilen Alex Ferguson (79) opp om den «ensomme og skremmende» tiden på sykehus etter hjerneblødningen i 2018.
Les mer om:

Ferguson skrev avskjedsbrev

Alex Ferguson måtte hasteopereres for hjerneblødning i mai for tre år siden. Nå forteller han blant annet om hvor redd han var i tiden på sykehuset etter operasjonen. Den mangeårige Manchester United-sjefen fryktet at han skulle miste både hukommelsen og evnen til å snakke. – Det var en stor bekymring jeg hadde. Det skjedde etter operasjonen, da jeg mistet stemmen. Det var den mest skremmende delen, sier skotten til The Guardian og fortsetter: – Jeg visste at jeg var i live, men jeg begynte å tenke for meg selv: «Jeg lurer på om de forteller meg sannheten».

Kan bli den Store testen for United-forsvaret

På søndag snudde United kampen i andre omgang mot Aston Villa. Tre poeng, mer påfyll av selvtillit, men kanskje uten sin viktigste defensive spiller de neste ukene. For da Harry Maguire måtte småhinke av banen etter et sammenstøt med Anwar El Ghazi, steg det en litt nervøs stemning på United-benken. Ikke for Villa-kampen, men for resten av det tettpakkede kampprogrammet denne uken. Les: Manchester United kaster seg inn i en dragkamp mot sin tidligere keeper Edwin van der Sar På tirsdag venter Leicester, på torsdag erkerivalen Liverpool.

Etterforsker mystiske sykdomstilfeller ved Det hvite hus

Det hvite hus etterforsker nå grunnen til at to ansatte har hatt «uforklarlige helse-symptomer». Det melder flere medier, deriblant CNN og The Guardian.

Blir møte hos Tottenham neste uke

Denne uken har vi virkelig sett fordelen til Red Bull-familien. Da Bayern bestemte seg for å rappe deres Nagelsmann, tok det en-to uker før erstatteren var på plass. Hos Tottenham er situasjonen en helt annen. London-klubben ønsket også Nagelsmann, men når Bayern peker på noe, pleier giganten å få vlijen sin. Dermed bar det videre for Daniel Levy til de neste navnene på lista.

Endelig skal PSG få maksimalt ut av Neymar

Etter at Tuchel ble sendt til London og Mauricio Pochettino tok over taktstokken i Paris, har Neymar levert 5 scoringer og 4 assists. Ikke akkurat så mye å skryte av, men så har brasilianeren stort sett vært ute med skade i denne perioden. Betyr dette at Pochettino peser på for at Neymar endelig skal levere varene? Ikke Pochettino. Argentineren har selv spilt med Ronaldinho, og vet hvordan man må behandle brasilianske kunstnere. Les: «Henke Jr» skyter inn på stjernehimmelen Vi husker hvordan Thomas Tuchel aldri fikk «kontroll» på Neymar.

Bommet totalt om Mourinho

Som så ofte før, det er noen «offisielle» versjoner av en oppsigelse, så kommer de andre etterhvert når røyken har lagt seg. Inntrykket som ble skapt før Mourinho ble sendt på dør seks dager før ligacupfinalen, var at «han hadde tapt garderoben» og «flere erfarne spillere er uenig», bla, bla. Ifølge Toby Alderwiereld er sannheten en helt annen. -Vi var alle såret over at han ikke lenger var manageren vår. Det var den samme overraskelsen for oss alle, begynner Alderweireld til The Guardian.

Scoret én gang i løpet av 53 kamper – kåret til årets mål

Venstrebacken Paulinho hos FC Midtjyllands er ikke den som tar seg av scoringene i Superligaen. Derfor var det få som trodde på skuddet 26-åringen fyrte av fra området halvveis fra midtbanen, denne vinterdagen i mars 2020. På lørdag ble skuddet og scoringen mot Sønderjyske vinner av DBU-prisen for årets mål.
Les mer om:

The Guardian: Liverpools superovergang i boks!

I slutten av mars gikk The Athletic ut og hevdet Liverpool jobbet steinhardt for å få til en avtale med a rising star hos RB Leipzig. Bayern München hadde sikret seg Upamecano, nå siktet Liverpool seg inn mot landsmannen. Ibrahima Konaté. 21-åringen har riktignok ikke fått samme gjennombrudd som Upamecano, men ligger også ett år bak i løypa.

Trekker seg fra 35 milliarder kroners Superliga finansiering

JP Morgan ble søkkrik på å utnytte både subprime og nå på Corona-pandemien, mens de fleste andre tapte i bøtter og spann. Nå er det avslørt at de stod bak som finansier på det største angrepet på fotballen i moderne tid, en nyhet vi fikk først etter at det amerikanske finansselskapet annonserte de trekker seg fra Superligaen. Som mange eiere av fotballklubber ikke skjønner er det knyttet en kultur til fotballen, ikke bare et middel for å tjene penger.

To landslagstrenere har kommet på blokka til Tottenham

Til sommeren er det EM-sluttspill. Nå ryktes det at én av to landslagstrenere kan gå direkte fra sluttspillet til sesongoppkjøring i Premier League. Det har bare gått fire dager siden José Mourinho måtte gi fra seg nøkkelkortet hos Spurs, men siden mandag har det allerede kommet rykter om to drømmekandidater som skal bearbeides: Julian Nagelsmann og Brendan Rodgers. På torsdag kom to nye navn inn på ryktebørsen. Ryan Mason stablet Tottenham-laget på beina til onsdagens Southampton-kamp, der Gareth Bale kunne sende en hilsen til Mourinho med scoring og 2-1 seier.