Nyheter om Guardian


Kritisk til ny studie

FHI og Legemiddelverket har ikke blitt overbevist av en ny studie og dens funn. Studien har blitt omtalt i internasjonale medier, som for eksempel The Guardian.
Les mer om:

Endelig har Manchester United skjønt det: I forhandlinger med Ronaldo

Nå går det kjapt i svingene. I løpet av ei uke har Ronaldo startet sesongen fra Juve-benken, ifølge Sky Sports fått et tilbud av Manchester City da Kane glapp, så bekrefter Allegri at Ronaldo går for exit Juventus. Det siste døgnet har det akselerert. For ifølge Sky Sports har City ombestemt seg og analysert seg frem til at Ronaldo ikke passer inne i spillestilen, er for «godt voksen», osv.

PSG har gitt Mbappé den beste grunnen i verden til å signere

22-åringen holder tilbake signaturen for forlengelse. Selv om PSG-presidenten hele veien har stått på at Mbappé blir i Paris, har fravær av enighet fortalt det motsatte. På onsdag kom det siste som skulle til for at franskmannen blir. Hvertfall i følge Nasser Al-Khelaifi. Les: Lionel Messi har inntatt Paris To av tre er hvertfall klare for Messi. (foto: psg, twitter) -Vet vet allerede at han sa han ville ha et konkurransedyktig lag, og nå har han fått det mest konkurransedyktige i verden.

Brahim Diaz slipper ikke til hos Ancelotti, men har ingen grunn til å henge med geipen

Forrige sommer sendte Real Madrid Diaz på utleie til AC Milan. Her ble det fullt opp med spilletid (39 kamper) og 7 scoringer. Spørsmålet i sommer er om Carlo Ancelotti ser 21-åring som del av prosjektet sitt. På mandag kom bekreftelsen på at det er for tidlig for spanjolen å komme hjem. AC Milan har nylig sikret seg Fodé Ballo-Toure og Olivier Giroud, og Maldini kunne smilende bekrefte at de har fått på plass en ny leieavtale med Real Madrid.

Andy Carroll ringes ned etter kjip beskjed fra Steve Bruce

Det som skulle være den engelske spissen Andy Carroll sitt trygge hjem Newcastle ble ingen stor suksess. – Det var i Newcastle eventyret startet, et eventyr som ikke er helt over selv om manager Steve Bruce ønsker at det skjer andre steder. For litt over ti år siden var Andy Carroll det nye store i England. Han ble superstjerne, kjøpt av Liverpool januar 2011 for 41 millioner euro (som var uhørt mye penger) og han var selvskreven på landslaget. – Sett i ettertid var ikke dette starten med også toppen av Andy Carrol sin karriere.

The Guardian: Tottenhams første signering er tidligere akademispiller hos Manchester United

Etter at tidligere Juventus-sjef Fabio Paratici ankom London, har vi gått og ventet på at sportsdirektøren skal «samle gjengen» fra Serie A. Ifølge The Guardian kommer også hans første signering fra Italia. Pierluigi Gollini. Atalanta-keeperen har som 26-åring bare 1 A-landskamp, men når du har samme pass som Gianluigi Buffon og nå Donnarumma, betyr det ikke at du ikke er en dritgod keeper. For Paratici er Gollini tydeligvis verdt å hente til Premier League.

The Guardian: Hemmelige papirer viser Putins plan om å få Trump som president

Den britiske avisen sitter på materiale som skal avsløre Russlands innblanding i det amerikanske presidentvalget i 2016 og at Kreml skal ha hatt ødeleggende materiale på Trump.
Les mer om:

Justin Kluivert slipper å lure på om han får spilletid hos Mourinho

Kluivert, som ble hentet fra Ajax til Roma i 2018, har aldri helt funnet veien inn i varmen hos Serie A-klubben. Forrige sesong ble det ok med spilletid på utleie hos RB Leipzig, men med produksjon på bare fire scoringer og én assist var det ikke akkurat hurrastemning for å få 22-åringen tilbake til den evige stad. José Mourinho har brukt sommeren til å gjøre en solid sorteringsjobb.

Først tapte United for Ajax, nå rappes Kamaldeen Sulemana rett foran snuten på nederlenderne

Da FC Nordsjælland hentet den unge spilleren fra Right to Dream akademiet i Ghana i 2020, visste danskene umiddelbart at de hadde truffet fotballgull. Ajax og Manchester United var sterkt linket til Sulemana-overgang tilbake i mai, og ifølge danske Bold sendte begge inn sine bud. Les: The Telegraph: Brentford sikrer seg Kristoffer Ajer Den danske avisen hevder Ajax posisjonerte seg i pole position nå i sommer, og 19-åringen mer eller mindre på vei til Amsterdam. Ifølge L´Equipe skjedde det en retningsendring i løpet av torsdag.

The Guardian: Enighet om Griezmann-byttehandel

Barcelona setter det meste i bevegelse for å beholde sin Messi og kutte utgiftene for å blidgjøre La Liga i prosessen. Antoine Griezmann har blitt en av løperne som skal ofres. Franskmannen har vært linket til Premier League, uten at så mange ser for seg Griez på balløya. Ifølge overgangseksperten Fabrizio Romano og The Guardian har Barcelona skjøvet franskmannen inn i en byttehandel med Saul Niguez. Les: Daniel Sturridge i kanonform satser på La Liga-debut! Atletico-spilleren er hottere enn hot, og skal også ha Liverpool og Chelsea kretsende rundt seg.

Norsk film blir hyllet i Cannes: – En fantastisk dag for Norge

«A star is born» skriver The Guardian om Renate Reinsve som spiller hovedrollen i Joachim Triers nye film «Verdens verste menneske». Nå får den strålende anmeldelser og blir omtalt som en av festivalens beste filmer.
Les mer om:

Renate Reinsve hylles for sin første hovedrolle

Joachim Triers nye film «Verdens verste menneske» høster god kritikk. – Det er en av de beste i Cannes, skriver The Guardian.
Les mer om:

Renate Reinsve hylles for sin første hovedrolle

Joachim Triers nye film «Verdens verste menneske» høster god kritikk. – Det er en av de beste på Cannes, skriver The Guardian.
Les mer om:

Renate Reinsve hylles for sin første hovedrolle

Joachim Triers nye film «Verdens verste menneske» høster god kritikk. – Det er en av de beste i Cannes, skriver The Guardian.
Les mer om:

Harry Kane sender Spurs-supporterne en lysrakett inn i mørke fotballhelvete

Etter at Big Harry selv la frem hva han ønsket å gjøre kommende sesong, var det ikke så mange som tolket det at Premier Leagues mål -og assisstkonge så for seg spill i Conference League med Tottenham. På tirsdag har Kane endelig begynt å snakke om fremtiden, uttalelser som vil få håret på Spurs-supporteres armer til å reise seg. Les: Leeds har Junior Firpo i hus på Elland Road Av frydfull spenning.

Mundo Deportivo: Har Griezmann som backup plan for Harry Kane

De største klubbene spiller aldri på ett kort. Spesielt ikke når det gjelder Harry Kane, spilleren Tottenham nekter å selge. Manchester City vet de har en jobb å gjøre på overgangsmarkedet etter å ha kuttet strengen til målgarantisten Sergio Aguero.

Overgangsekspert: Manchester United så nær neste supersignering

Det er allerede skrevet mye om Rennes-spiller Eduardo Camavinga, og det kommer definitivt til å bli mer. Den sentrale midtbanespilleren ble forrige august den yngste spilleren siden 1914 med debut på det franske landslaget (17 år, 17 dager). Forrige sesong fortsatte han den ekstreme utviklingen. Noen som lurer på hvorfor 18-åringen ikke er å finne på skjermen under EM?

Declan Rice skyver nok et tilbud tilbake over bordet

Det hersker ingen tvil om at Declan Rice er West Hams største ressurs. 22-åringen er fullstendig klar over det samme. Så når midtbanespilleren fortsetter å vise seg frem med løvelogoen på brøstet, stiger selvtilliten, markedsprisen – og Rice sine forventninger til de kommende sesongene. Les: Vi skjønner United har gjort en god deal når Dortmund-direktøren surmuler 22-åringen har fortsatt tre år igjen av kontakten, men med bud i området 100 millioner pund «tvinges» West Ham å slippe Rice. Spesielt hvis spilleren selv setter press på en exit.

Leicester har sikret seg senterforwarden som knivet med Erling Haaland om å være best

Når det hentes spillere fra RB Salzburg blir vi alltid spesielt nysgjerrige. RB-familiens lillebror har en imponerende liste med spillere de har matet rundt til de største klubbene i verden. På onsdag kom bekreftelsen at Brendan Rodgers har fått sin. For det er knyttet skyhøye forventninger til 22-åringen Patson Daka. Den zambiske forwarden ble hentet til talentfabrikken RB Salzburg i 2017, og har med 67 scoringer på 125 kamper skaffet seg oppmerksomheten til Leicester.

Football-Insider: Leeds skaffer seg La Ligas nestsbeste driblefant

Forrige La Liga-sesong sto Atletico Madrid øverst på pallen, men når det gjaldt driblekunster, er Lionel Messi fortsatt numero uno. På andreplass med vellykkede driblinger kommer noe så overraskende som en venstreback fra Huesca. Messi med 159 fullførte driblinger, Javi Galan med 121 (WhoScored). For Leeds-manageren er Huesca-spilleren perfekt til å drible seg vei i Premier League. Ifølge Football-insiders kilde hos Leeds har Bielsa vært i kontakt med Galan for å diskutere rollen hans i Leeds-laget før kommende sesong.

Diario Sport: Coutinho har nå tre valg

Det meste er skrevet om Philippe Coutinho, så vi skal ikke tyne ut flere ord om Liverpool – suksess, Barelona – skader. Det interessante nå er hva nå? Diario Sport mener de har oversikten over Coutinho-situasjonen i Barcelona. Den spanske avisen hevder det ikke er opp til Coutinho om han forlater Barca eller ikke i sommer. Det ligger tre valgmuligheter på bordet, der alle inkluderer at brasilianeren aksepterer et kraftig lønnskutt. Les: Crystal Palace har funnet sin mann Det er uansett klart at Barcelona ikke vi få til et salg.

Sky Sports: Rafael Benitez blir Everton manager

Det er mange Everton-fans som absolutt ikke ønsker seg Rafael Benitez som deres neste manager, det er ikke glemt alle årene han leder nærmeste nabo og største rival Liverpool. – Mange truer faktisk med å «slutte» å være fans hvis det som Sky Sports melder i dag faktisk skjer. Det begynner å bli lenge siden Rafael Benitez ledet Liverpool, men for mange ikke lenge nok. Man går ganske enkelt ikke fra «The Reds» til «The Blue» selv om det er over ti år imellom. – Mellom 2004 og 2010 ledet han Evertons byrival.

Marca: Liverpool har siktet seg inn på verdens hotteste angrepsspiller

Sorry, Haaland, uansett hva Mino Raiola jazzer opp av salgsturneer, du ligger fortsatt et solid stykke bak Kylian Mbappé, verdens hotteste angrespspiller. Mens City, United og Chelsea alle teller på euroknappene for et Haaland-kjøp, har Liverpool valgt det andre sporet. For der Haaland tviholdes av Dortmund frem til neste sommer, har det kommet røyksignaler fra Paris om at den unge franske verdensmesteren begynner å bli rastløs. Les: Aner vi heftig sukring av tilbudet til Kylian Mbappé? -Jeg vet at Mbappé ba om å forlate (PSG).

Italiensk media: AC Milan åpner for salg av Jens Petter Hauge

«Vår mann» i Serie A har levert 2 Serie A-scoringer på 519 minutter og 3 i fem Europaligakamper. Helt greit, men for AC Milan er euroene viktigere enn potensialet i den norske spilleren. Det hevder hvertfall La Gazzetta dello Sport.

Kieran Tierney blir

Arsenal-venstreback Kieran Tierney er en av få som har imponert for Nord-London laget de sist to sesongene. Nå har han signert en ny femårskontrakt med klubben. Skotten kunngjorde nyheten i en live chat på Arsenals Facebook-side, med Tierney som nå er bundet til klubben frem til 2026. – Tierney har vært en nøkkelfigur for Gunners siden han kom i 2019. Les: Keeper Bartlomiej Dragowski er sterkt ønsket i Premier League Thank you everyone for your support and messages. Always appreciated and grateful.