Nyheter om Grønn


Støre ut mot megakontrakter: – En dum stat

Jonas Gahr Støre vil pumpe ut statlige milliarder for å skape grønn industri. Han kritiserer Erna Solberg for passiv industripolitikk og dumme anleggskontrakter.

Richard Fossum (Sp) vil ha grønne arbeidsplasser på Kaldnes Vest: – Det er en uslepen diamant

– Tønsbergregionen er sinke når det gjelder moderne, grønn industri, mener Richard Fossum (Sp), varaordfører i Færder. Han vil at vi skal legge til rette for grønne arbeidsplasser på Kaldnes Vest.
Les mer om:

De lager historiens første «grønne» sykkel-NM

De skriver sykkel- og miljøhistorie arrangøren av årets sykkel-NM, KCK og G-Bil når alle arrangørbilene er elektriske Skoda Enyaq. I tillegg er det grønn satsing gjennom hele arrangementet.
Les mer om:

Marca: Manchester United kretser rundt Keylor Navas

Hvis du spør den gjengse United-supporter om hvem som står mellom stengene for United neste sesong, får du like mange spørsmål som svar. Noe er likevel sikkert: Sergio Romero reiser i juni, Tom Heaton er på vei inn og Lee Grant sklir trolig inn i en trenerrolle hos United. Utover det kan det meste skje. Les: José Mourinho har ikke fått nøkkelkortet engang før han sender Chris Smalling på dør David de Geas fremtid på Old Trafford avhenger av hvilke forsikringer Solskjær kan gi spanjolen om at han fortsatt er numero uno mellom stengene.

Haukeland avslutter grønn beredskap

Haukeland universitetssjukehus og Haraldsplass Diakonale Sykehus avslutter grønn beredskap. Sykehusene har vært i beredskap siden 12. mars 2020.
Les mer om:

Sykehuset avslutter grønn beredskap

Sykehuset Østfold opplyser at de nå går over til tilnærmet ordinær drift, men noen smitteverntiltak vil fortsatt gjelde.
Les mer om:

– Hurtigtoget for grønn omstilling går nå – står Rogaland igjen på stasjonen?

Tidligere RBK- og Levanger-spiller solgt til Belgia
Les mer om:

Fenriken går fra grønn uniform til grønn energi – men bilen ble svart

Med elbilen Enyaq har Skoda forsynt seg grovt at nybilsalget både i Tønsberg og Norge. Geir Aker er en av dem som har valgt bilen.

Skal lage ny strategi for digitalisering og grønn skipsfart(pluss)

Regjeringen har oppnevnt deltagere fra hele det maritime Norge til å utarbeide en ny Maritim21-strategi for forskning, utvikling og innovasjon. Strategien skal se særlig på teknologi- og forskningsmuligheter innen grønn skipsfart og digitalisering
Les mer om:

Har utviklingsplaner for bedriften i tiår fremover: - Politikerne må stille strengere miljøkrav og sikre etterlevelse av reglene(pluss)

Da nestleder i Arbeiderpartiet, Bjørnar Skjæran, besøkte Ottersbo pukkverk ble han imponert av bedriftens utviklingsplan for de neste tiårene. Daglig leder Ketil Oksvold hadde tre klare råd til hvordan politikerne kan støtte grønn omstilling i deres bransje.
Les mer om:

Dette har ikke skjedd siden før pandemien. Men noen restriksjoner beholder de

Sykehuset i Vestfold går ut av grønn beredskap. Dermed er det ordinær drift.
Les mer om:

Hillevåg skal fortettes – på en rå, sjøsalt og grønn måte

Ni nye smittetilfeller på Nord-Jæren
Les mer om:

Nå vil ordføreren ha «grønne biler»

Det var grønn glede på Torvet i Kristiansand. Ordføreren smilte over grønn transport, Norengros-ledelsen over ett år som klimanøytral, grønn bedrift og Gumpen tilfreds over å ha levert «grønne» varebiler.
Les mer om:

Senja VGS-elever vant landsomfattende konkurranse: – Det er stort(pluss)

Etter flere måneder med hardt arbeid, kunne fire VG3-elever på naturbruk grønn på Senja VGS avdeling Gibostad smykke seg med tittelen som landsvinnere av Husdyrtreff saueproduksjon.
Les mer om:

Historisk satsing på Kjeller: Nytt kraftsenter for grønn vekst – her rykker 500 studenter inn

En stor nasjonal nyhet fra Kjeller i Lillestrøm kommune: 100 nye studenter rykker inn. Med femårige studieløp blir de raskt 500. Pluss stipendiater og ansatte. 50–70 millioner kroner skal «bare» på plass. Satsingen er innen utdanning, forskning og innovasjon – og den er grønn.
Les mer om:

Nå er Siv på plass her igjen: – Det er et ledd i å redde driften

PORSGRUNN: I en grønn bu i Brevik står Siv Svolsbru og selger dagens ferske bakst hver lørdag i hele sommer. – Det må til for å redde bedriften, sier dama bak Ikke bare brød. Også denne sommeren dropper hun ferien.

Mester Grønn ble utsolgt på en dag for slike planter: - Vi ser en koronaeffekt

Det går et palmesus over hele landet. Det gjør det vanskelig for Mester Grønn å etterkomme alle forespørslene.
Les mer om:

Samles til grønn markedsdag

På det grønne markedet kommende lørdag kan man handle hos lokale håndverkere og gjøre gode bruktkjøp.
Les mer om:

– Jeg hadde et sterkt ønske til kjøkkenet: benkeplate i grønn marmor. Resten fikk Sven Erik bestemme.

Det tok mange år før restauranteierne Sven Erik og Torill Renaa fikk tid til å innrede hjemmet sitt. Men når de først gjorde det, gjorde de det skikkelig.
Les mer om:

Full krangel om 60 meter bilfri sentrumsgate

Vilde Stener Hansen drømmer om en grønn sone i byen. Men 60 meter bilfritt er så betent at politikerne ikke tør si ja eller nei.
Les mer om:

Kjell satser på grønn teknologi

Kjell Lunde er ikke den som hviler på laurbærene. Hans siste prosjekt dreier seg om noe som i følge teknologi-eksperter kan vokse rett inn i himmelen.
Les mer om:

Innlandets grønne gull: Satsing på skogen kan gi 25.000 arbeidsplasser

- Dette er det grønne gullet, sier fylkesordføreren og planter et grantre. I landets største skogfylke er det muligheter for 25.000 arbeidsplasser og en verdiskaping på 20 milliarder kroner når verden går inn i en grønn omstilling.
Les mer om: