Nyheter om Glomma


Brannvesenet søker etter person langs elva i Selbak

Brannvesenet er nå ute med båt på Glomma, samt dykkerbil. Det søkes etter en person som ble observert fra Lislebystranda.
Les mer om:

Blokkplanene ved elva: «Vi er positive til et boligprosjekt her»

Statsforvalteren og fylkeskommunen er ikke like negative til blokker ved Glomma som mange av beboerne.
Les mer om:

Planene møter stor motstand – vil bygge 100 leiligheter over sju etasjer ved elva

Bane Nor Eiendoms planer om 100 leiligheter i inntil sju etasjer ved Glomma skaper engasjement. Over 800 personer har meldt seg inn i ei Facebook-gruppe som vil verne om området.
Les mer om:

DNT har planene klare for bruk av Pynten

DNT Nedre Glomma fyller 20 år i 2022. De håpet å kunne overraske sine 3500 medlemmer med overtakelse av Pynten skole som turisthytte i jubileumsåret. Det rekker de ikke. Men styret har tro på 2023!
Les mer om:

Klart ja til bypakke med 24 bomstasjoner i Nedre Glomma

Bare Frp og Rødt stemte nei til neste etappe av Bypakke Nedre Glomma i formannskapet torsdag. Nå er det også avgjort at det blir ja i Sarpsborg.
Les mer om:

Knut Ottar fra Rolvsøy fikk unike beverbilder i Glomma

Knut Ottar Kristiansen Austbø fra Rolvsøy har brukt flere dager på å ta disse beverbildene. Han har fått nærbilder av et beverpar som har bygd ny hytte.
Les mer om:

Politikerne frykter at 1 krone kan velte bypakka

De fremste politikerne i Sarpsborg, Fredrikstad og Viken frykter at en økning på 1 krone i bomtakstene kan velte bypakka for Nedre Glomma når den skal gjennom bystyrene og fylkestinget.

Pelemaskinen berget som planlagt. Nå har Taklift seilt ut Glomma

Fredag i 13-tiden kunne folk følge løftelekteren Taklift på Glomma gjennom Fredrikstad. Da var hun ferdig med å løfte opp en havarert pelemaskin i Sarpsborg, og på vei tilbake til Halden.

Glomma

Les mer om:

Snart avgjøres Glommakryssingens skjebne: – Det er nesten så vi burde lenke oss fast!

Ber Lillestrøm-politikerne om å snu og gå inn for opprinnelig løsning over Glomma.
Les mer om:

Norgesmestere fra Nedre Glomma Turn

Nedre Glomma Turn deltok forrige helg i NM for juniorer.
Les mer om:

Ståle seiler en av de mest utfordrende etappene i norske farvann

Skipper på taubåten «Bebe», Ståle Antonsen (52), beordrer alle mann på bru iført redningsvest når de skal assistere fartøy opp siste del av skipsleden i Glomma.
Les mer om:

Siri Martinsen avviser Stabbetorp-forslaget: – Oppfyller ikke målet om nullvekst i biltrafikken

Siri Martinsen, leder i styringsgruppa for Bypakke Nedre Glomma, sier det er uaktuelt å begrense utbyggingen til bru Omberg-Torp og ny Sarpsbru: – Vi trenger en helhetlig pakke som kan sørge for nullvekst i biltrafikken, sier hun.
Les mer om:

Stabbetorp foreslår å bygge Omberg-Torp og Sarpsbru – og droppe en ny bypakke

Tor Stabbetorp, tidligere prosjektleder for Bypakke Nedre Glomma, mener forslaget med 24 bomstasjoner blir for tungvint. Han foreslår å bygge Omberg-Torp og ny Sarpsbru, og begrense bomstasjonene til bruene.
Les mer om:

LO og NHO ber bystyret stemme ja til Bypakke Nedre Glomma

– Å ikke kaste bort for mye tid på jobbreisen er viktig for bedriftene, men også for folk som skal på jobb. Varene må fram og folk må på jobb! skriver Tone Karina Ingesen i LO Viken Oslo og regiondirektør Nina Solli i NHO Viken Oslo i en felles uttalelse.
Les mer om:

Her blir det ny bro over Glomma

Nå er avgjørelsen tatt. Ny veibru over Sarpsfossen vil gå rett gjennom Tarris som må rives.
Les mer om:

Elva ble fylt opp av «hvite flak»: – Dette er ikke dagligdags

Kvinnen stusset da hun så store mengder med «hvite flak» drive nedover Glomma: – Jeg tenkte det var plast med en gang.
Les mer om:

Se dette spesielle huset – midt langs Glomma

Nå kan du få elva til nabo for 2,7 millioner kroner. – Det er størrelsen på boligen som modererer prisen, forklarer eiendomsmeglerfullmektig Ingeborg Holten Hjemdal.
Les mer om:

Flere Norgesmestere fra Fredrikstad

I helgen har det vært NM i turn for kvinner og menn. De tre tidligere Nedre Glomma Turn gymnastene Harald Grimsrud Wibye, Fredrik Bjørnevik Aas og Nore Stene virkelig satt sitt preg på mesterskapet.

Dette skal bompengene brukes til i Fredrikstad: Du får en nedskalert Rolvsøyvei og sterkt forsinket Glommabru

Sarpsborg får firefeltsvei Hafslund-Dondern og ny Sarpsbru til 3,2 milliarder i alt. Fredrikstad får ny bru over Glomma til 1,35 milliarder, om femten år. Folketallet tilser at Fredrikstads bilister vil betale mest i bompenger.

Forsvarets nattøvelse skapte frykt og sinne blant båteiere

Onsdag kveld ble et følge med mørklagte gummibåter sett kjørende oppover Glomma. Forsvaret opplyste at de ikke kjente til noen øvelse. Nå viser det seg at det var Forsvaret som øvde.
Les mer om:

Forsvaret usikre på om «mystisk konvoi» i Glomma var deres

Onsdag kveld ble et følge med fullstendig mørklagte gummibåter sett kjørende oppover Glomma. Forsvaret utelukker ikke at det kan ha vært en av deres enkeltavdelinger ute på trening, men vet ikke.
Les mer om:

Mystisk konvoi med gummibåter i Glomma

Hans-Jørgen Andersen på Selbak kontakter avisa onsdag kveld etter å ha sett et følge med fullstendig mørklagte rib-båter kjøre oppover Glomma. Han synes det er underlig at fire-fem båter med mange folk ombord kjører mørklagt forbi et sted der det stadig krysser ferge.
Les mer om:

– Kloakken gikk urenset rett i Vesterelven

– Kloakkutslipp fra fritidsbåter er strengt regulert, da er det forstemmende å se kloakk gå urenset ut i Glomma, sier Martin Lindstad som tok bilder av utslippet tirsdag.

Fredrikstad og Sarpsborg får 18 nye bomstasjoner – se hvor de kommer

Når Stortinget sier ja til neste etappe av Bypakke Nedre Glomma, kommer det opp 17 nye stasjoner i Nedre Glomma: 12 i Sarpsborg, 3 i Fredrikstad og to på kommunegrensen. De skal kreve inn bompenger i 15 år, trolig til 2039.