Nyheter om Gjerdrum


Gjerdrum amatørteater spiller «Trollmannen fra Oz»

16 unge skuespillere skal denne uken spille familiemusikalen "Trollmannen fra Oz" i Kulturhuset i Gjerdrum. Premiere er torsdag, og regissøren lover fest, fart og spenning!
Les mer om:

Ferske flyfoto fra Romerike – viser også hele skredområdet

På norgeibilder.no er det nå publisert nye flyfoto fra store deler av Romerike, inkludert skredområdet i Gjerdrum.
Les mer om:

Nå rives barnehagen – ny kan komme ved planlagt flerbrukshall

Ti år gamle Gjerdrum barnehage rives i disse dager. Den står utsatt til etter skredet. Ny permanent barnehage kan bli bygget i tilknytning til den nye flerbrukshallen.
Les mer om:

Nå rives barnehagen i Gjerdrum: – Kan oppleves som ubehagelig

I flere dager har Norsk Saneringsservice ventet på å rive barnehagen på Ask, som henger på skredkanten. Mandag fikk selskapet grønt lys av kommunen.
Les mer om:

Sendte aldri tankbil til Gjerdrum skrednatta: – En korrekt avgjørelse

Avinor og Hovedredningssentralen har konkludert med hvorfor tankbiler fra Oslo lufthavn aldri ble sendt til Gjerdrum.

Må vente med å gjeninntre i viltnemnda(pluss)

Arbeiderpartiets Marie Gjerdrum Foshaug ble torsdag ønsket velkommen tilbake fra sitt permisjonsfravær av et enstemmig kommunestyre. Men hun må vente på en avgjørelse om å få gjeninntre i viltnemnda.
Les mer om:

«Skal vi danse»-Helene: – Redd for at jeg blir den som alltid blir sammen med partnerne mine

I fjorårets «Skal vi danse» spekulerte flere i om Helene Spilling (25) fra Gjerdrum og hennes daværende dansepartner, Nate Kahungu (24), var mer enn bare venner. I år har det samme skjedd – denne gangen med Simon Nitsche (28).
Les mer om:

Kvikk­leire i Tveit: Under­søker risiko­område med ny tekno­logi

Etter marerittet på Gjerdrum har det blitt langt større fokus på nye boligområder i soner med kvikkleire. Nå sjekkes et risikoområde i Tveit med nytt, unikt boreutstyr.
Les mer om:

Gjerdrum kommune får ny åpenhetspris

Kommunikasjonsforeningen tildeler Gjerdrum kommune åpenhetsprisen for 2021. Den skredrammede kommunen får prisen for åpenhet i en krisesituasjon.
Les mer om:

Gjerdrum kommune får ny åpenhetspris

Kommunikasjonsforeningen tildeler Gjerdrum kommune åpenhetsprisen for 2021. Den skredrammede kommunen får prisen for åpenhet i en krisesituasjon.
Les mer om:

Vedum endrer skatteregler for skredofre som mistet husene sine

Etter å ha lest at skredofrene i Gjerdrum måtte skatte av forsikringsoppgjøret etter å ha mistet husene sine, endrer finansministeren reglene.

Skredet truet klubbens eksistens – nå blomstrer den som aldri før

50 meter fra skredkanten i Gjerdrum er det full aktivitet i nyoppussede lokaler. – Uvissheten etter skredet var tyngende, sier klubbens ledere.

Stoppet ungdomsfest i Gjerdrum

Fredag kveld måtte politiet stoppe en halloweenfest i Gjerdrum.
Les mer om:

Skredofre risikerer skattesmell på erstatningen

Denne uka utbetales forsikringsoppgjøret til dem som mistet husene sine i kvikkleireskredet på Gjerdrum. Nå risikerer de å bli krevd for flere titalls tusen kroner i skatt for erstatningsbeløpet. - Urimelig, mener en av de tidligere beboerne i Nystulia.

Skattesjokk for skredrammede i Gjerdrum: – Helt urimelig

Torsdag fikk de skredrammede i Gjerdrum vite hva de får i forsikringsoppgjør for boligene som ble tapt 30. desember i fjor. Samtidig varsler Skatteetaten en skattebelastning for de berørte.

De skredrammede har fått beskjeden de har ventet på i ti måneder: – Vi er godt fornøyd!

Skjønnsmennene har levert sine rapporter til boligeierne som ble rammet av kvikkleireskredet i Gjerdrum. Vurderingen er den som legges til grunn for forsikringsoppgjøret.
Les mer om:

Bilde fra skredet i Gjerdrum ble brukt til å illustrere strømpriser: – Ikke greit

Nyhetsbyrået Bloomberg illustrerte nettartikkelen sin om strømpriser med et bilde fra Gjerdrumskredet, der en av husene er i ferd med å rase ned i skredgropa. Nå reagerer ordføreren på bildebruken.
Les mer om:

Ordfører kritisk etter bildeblemme

Det amerikanske nyhetsbyrået Bloomberg illustrerte en artikkel om strømpriser i Europa med et bilde av Gjerdrumskredet. Ordføreren i Gjerdrum er kritisk til bildebruken.

Skredet har kostet Gjerdrum kommune 300 millioner kroner: – Regner med at storsamfunnet stiller opp

Til nå har kommunen fått 35 millioner kroner fra staten.
Les mer om:

Martin havnet midt i dramaet i Kongsberg: – Man tenker jo ikke at noen vil drepe noen her!

Martin André Kristiansen fra Gjerdrum studerer i Kongsberg. Han er bosatt like ved der fem personer ble drept og to personer skadet onsdag kveld.

Reaksjoner etter forsikringsoppgjør: – Forskjellsbehandling!

Enkelte av de berørte etter skredkatastrofen i Gjerdrum fikk 100.000 kroner utbetalt som en engangskompensasjon. De som mistet alt, fikk ikke denne summen.
Les mer om:

Mistet familien i skredet

Han bråvåkner hver natt av marerittet, etter å ha mistet familien i skredet på Gjerdrum. Nå er de dystre tankene i ferd med å slippe taket.
Les mer om:

Liten bekk ble stor tragedie

Dårlig sikring av en bekk var årsaken til leirraset i Gjerdrum. En liten bekk tok altså ti menneskeliv og skapte en voldsom tragedie en dramatisk nyttårshelg.
Les mer om:

- Har ikke gjort noe med varslene

Regjeringens ekspertutvalg har funnet årsaken til skredet på Gjerdrum. Tore Grønås er fornøyd med rapporten, som han mener bekrefter at sikringsarbeidet i kommunen har vært langt under pari.
Les mer om: