Nyheter om Göteborg


Bøe Risa ferdig i Sandviken

Det var mange som ble overrasket da Vilde Bøe Risa vendte hjem til Bergen og signerte for Sandviken før denne sesongen. Hun brukte lang tid på å finne seg ny klubb etter at kontrakten hennes med Göteborg gikk ut i desember 2020. Bøe Risa var blant annet koblet til Manchester United, men i slutten av april signerte hun altså en kontrakt med Sandviken ut året. Nå bekrefter Toppserielaget at Bøe Risa er ferdig i klubben etter bare tre spilte kamper.

Melding om skyting på torg i Göteborg

En mann i 30-årene er brakt til sykehus i ambulanse etter meldinger om skyting på et torg utenfor Göteborg, melder Aftonbladet.

Tekstmeldingen endret alt: - Hva!?

I mars 2021 kunne IFK Göteborg bekrefte at de hadde signert den slovakiske legenden Marek Hamsík (33). Sportssjef Pontus Farnerud (41) forteller hvordan sjokkovergangen ble realitet.
Les mer om:

Kulusevski tilbake i trening

En av Sveriges største EM-profiler, Dejan Kulusevski, er onsdag i gang med å trene igjen etter å ha vært ute med koronasmitte. Det svenske landslaget er for øyeblikket i EM-basen i Göteborg og trener individuelt før de skal trene kollektivt igjen torsdag. Deretter reiser laget til St. Petersburg, der de skal spille mot Slovakia fredag. – Dejan Kulusevski er tilbake i troppen og kommer til å begynne å trene individuelt i dag. Spillerne har treningsfri i dag og tar seg av restitusjonen på egen hånd, sier den svenske pressesjefen Jakob Kakembo Andersson ifølge Expressen.

– Kulusevski kan rekke neste kamp

Den svenske landslagsstjernen, Dejan Kulusevski, måtte se mandagens kamp mot Spania fra sofaen hjemme i Sverige grunnet den positive koronatesten han avga noen dager før EM startet. Etter 0-0-kampen mot spanjolene kom svenskenes trener med en gladnyhet til sine landsmenn i forkant av fredagens kamp mot Slovakia. – Dejan kan spille, men om han er aktuell for startelleveren etter en ukes fravær vet jeg ikke. Forhåpentligvis er han aktuell for et innhopp på fredag, sa Janne Andersson til Expressen, og la til at Kulusevski trolig begynner å trene med laget på onsdag.

Har funnet spilleren som kan fylle tomrommet etter Ronaldo

Det er få, om noen som tror Cristiano Ronaldo er Juventus spiller når vi går mot mørkere tider igjen. Torino klubben har begynt å så på erstattere og har kommet opp med en noe overraskende løsning. Bianconeri har rettet blikket mot den franske superstjernen Antoine Griezmann, dette samtidig som Barcelona i følge Calciomarcato er svært opptatt av å ta en god slump ut av lønnsbudsjettet. Juventus tilbakevennende manager Massimiliano Allegri er en massiv Antoine Griezmann fan.

Per-Mathias Høgmo tar med seg kompis for å redde Häcken

Helt nederst på Allsvenskan tabellen finner du Göteborg-klubben Häcken. – Der skal de slettes ikke være og henter inn hjelp fra Norge. 61-år gamle Per-Mathias Høgmo forlater stillingen som leder for Norges Fotballforbunds topptrenertrening og deltidsposten som sportssjef for Fredrikstad. Nå vil han få ansvaret for nok en snuoperasjon. (Fredrikstad leder OBOS-Ligaen etter å ha vært nede i skyggenes dal i PostNord-ligaen) Med seg på laget får han med seg en gammel kjenning.

Svensk skadetrøbbel

Sveriges brokete oppladning til fotball-EM fortsetter. Skadeplager gjør Albin Ekdal (bildet) og Jens Cajuste til usikre kort to dager før åpningskampen mot Spania, melder NTB. Ekdal deltok ikke på hele lørdagens trening på grunn av en smell han pådro seg før helgen, mens Cajuste gikk av feltet med smerter i venstrefoten. Treningsøkta var den siste før avreisen fra Göteborg til Sevilla. Mandag innleder Sverige gruppespillet i EM mot Spania. Den siste uken har ikke vært ideell for svenskene.

Marek Hamsik var bare en svipptur innom IFK Göteborg

Det var en meget stolt Allsvenskan klubb som overrasket samtlige da de i vinter kunne presentere Napoli stjerne Marek Hamsik. – Ideen var å spille seg i form til EM og kontrakten var derfor kort. Planen lykkes han er en del av Slovakias sin EM tropp. Nå er det klart at Hamsik ikke returnerer til Göteborg etter EM. Tyrkiske Trabzonspor bekrefter nemlig at den tidligere Napoli-stjernen slutter seg til klubben. Slovakia er i Gruppe E sammen med Spania, Sverige og Polen under sommerens EM.

Ny svensk EM-spiller koronasmittet

Noen timer etter at Sveriges fotballforbund offentliggjorde at Dejan Kulusevski er koronasmittet ble det klart at også Mattias Svanberg har testet positivt. Svanberg skulle trene med resten av den svenske troppen i Göteborg tirsdag kveld, men ble plukket av treningsfeltet og sendt til hotellet. – Mattias trener ikke med laget, men isoleres på hotellet, sa landslagslege Anders Valentin.
Les mer om:

Internasjonal aksjon mot adresser i Sverige - hevder Norge er involvert

Ifølge SVT gjennomførte politiet i Sverige razziaer på adresser i blant annet Stockholm, Göteborg og Helsingborg mandag morgen. Deres kilder hevder det dreier seg om en internasjonal aksjon mot organiserte kriminelle miljøer i Europa.

Lars Bohinen: «Jeg har gått og drevet dank i ni-ti måneder»

Det ble for fristende for Sarpsborg 08 sin hovedtrener Micke Stahre å hoppe på tilbudet om å lede Allsvenskan klubben IFK Göteborg. – Bare fire dager senere er Lars Bohinen på plass og signerer en kortsiktig kontrakt ut sesongen. Normalt ville Sarpsborg gått igjennom en lengre prosess for å finne frem til en ny hovedtrener, men nå som Eliteserien er godt i gang og vi ikke har pause i forbindelse med EM hastet det å få på plass en erstatter.

Bohinen ny trener i Sarpsborg

Lars Bohinen tar over som hovedtrener i Sarpsborg 08. – Jeg har gått på dank i ti måneder. Jeg var kjapp på telefonen til Thomas Berntsen da jeg så at dette skjedde, sier Bohinen på pressekonferansen søndag. Bohinen har tidligere vært trener for Sandefjord og Ålesund i 1.divisjon for herrer. Han fikk sparken fra sistnevnte i august i fjor, grunnet en rekke svake resultater. – Vi gleder oss til at han skal ta fatt på jobben, sier sportssjef Thomas Berntsen. Bohinen tar over for Mikael Stahre, som har valgt å gå tilbake til trenerjobben i IFK Göteborg.

Veldig tydelige på at Micke Stahre ikke er sparket, men solgt

Ryktene har gått en stund at Sarpsborg 08 sin svenske hovedtrener Micke Stahre var intenst ønsket av Allsvenskan klubben IFK Göteborg. – Starten på årets sesong for Sarpsborg har som forventet vært midt på treet, med en seiere, to uavgjort og et tap på de første 4.kampene. Noe som holder til en foreløpig 8.plass. Micke Stahre har tidligere ledet Gøteborgsklubben. Les: Liverpool og Manchester United kjemper om å hente flopp tilbake til Premier League «Vi fikk en konkret henvendelse fra IFK Göteborg på mandag om mulighetene for å få tak i Micke Stahre.

Sarpsborg-trenaren til Göteborg

Sarpsborg sel hovudtrenar Mikael Stahre til IFK Göteborg. Der skal han skal erstatte sparka Roland Nilsson. Det opplyser eliteserieklubben på nettstaden sin onsdag kveld. – Vi fekk ein førespurnad frå IFK måndag om Micke Stahre. Sidan har det vore forhandlingar, før vi no har vorte samde om ein overgangssum vi er nøgde med, seier sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg. Stahre tok over Sarpsborg før 2020-sesongen. – Micke er ein trenar vi gjerne skulle behalde i klubben, seier Berntsen. Stahr har òg tidlegare (2012–2014) vore IFK-trenar.

Mikael Stahre ferdig i Sarpsborg 08 - tar over svensk klubb

Mikael Stahre (45) er ferdig som trener i Sarpsborg 08. Han tar over IFK Göteborg.
Les mer om:

Én person drept i skyteepisode i Göteborg

En mann i 40-årsalderen er drept nordøst i Göteborg. En mann i 20-årene er pågrepet, siktet for drap, og to personer er skadd.
Les mer om:

Haitam Aleesami er ferdig i Russland

Den 29 år gamle venstrebacken Haitam Aleesami har ikke vært spesielt heldig med klubbvalg siden han forlot IFK Göteborg i 2016. – Han dro til Palermo som han dro fra etter tre sesonger, klubben var innblandet i alt mulig rart og ble avslørt, dette førte til at de ble tvangssendt ned til Serie C. Ferden gikk videre til den franske klubben Amiens som rykket ned til Ligue 2 og dermed lå på et nivå som var for lavt for Haitam Aleesami, og så, etter et år i den russiske klubben Rostov er det slutt der også.

Svensk fiskebåt fikk skjelett i trålen

En fiskebåt i Bohuslän har fått levninger av et menneske i trålen i Kattegat mellom Göteborg og Skagen.
Les mer om:

Gullet klart for Graham Hansen

Barcelona vant 1-0 borte mot Tenerife uten å bruke Caroline Graham Hansen søndag. En time senere ble klubben kronet som spansk ligamester for annet år på rad, melder NTB. Serietittelen var i boks da tabelltoer Levante ble holdt til 1-1 borte mot bunnlaget Espanyol. Barcelona-kvinnene vant La Liga også forrige sesong. Barcelona har vunnet samtlige 26 seriekamper laget har spilt denne sesongen. Målscoren er utrolige 128-5. Graham Hansen og lagvenninnene er også klare for mesterligafinalen mot Chelsea. Den spilles på Gamle Ullevi i Göteborg 16. mai.

«Caro» hjalp Barcelona til Champions League-finale

(Barcelona-Paris Saint-Germain 2–1, 3–2 s. lagt) Det blir i hvert fall én norsk fotballspiller å se i Champions League-finalen i Göteborg 16. mai.
Les mer om:

Ingrid (21) kom inn på drømmestudiet: – Noen ganger skulle jeg ønske at min største drøm var å bli lærer eller sykepleier. Da hadde ting kanskje vært litt enklere

På tredje forsøk kom Ingrid Pauline Heckmann Hagen (21) endelig inn på musikalutdannelsen ved Balettakademien i Göteborg. – Det er helt uvirkelig. Drømmen har gått i oppfyllelse, sier hun begeistret.
Les mer om:

Gothia Cup er avlyst

Sommerens utgave av fotballturneringen Gothia Cup i Göteborg er avlyst som følge av coronapandemien.
Les mer om:

Norske og svenske rikspolitikere møtes om jernbanesatsingen: – Vi må  jobbe intensivt

I morgen, torsdag, samles et stort antall norske stortingspolitikere og svenske riksdagsmedlemmer til et møte om jernbanen mellom Göteborg og Oslo.
Les mer om:

Bil kolliderte med seilbåt

En bil kjørte fredag kveld inn i en 13 meter lang seilbåt som sto på land ved en fritidsbåtmarina i Långedrag i Göteborg.
Les mer om: