Nyheter om Fulham


Wayne Routledge gir seg

Når 36-åringen nå setter støvlene på hylla, har han nok av historier å dele med kommende barnebarn. Han har spilt for ni (!) klubber på balløya med 297 Premier League -og 151 Championship-kamper. Den beste fotballen spilte han med en danske på sidelinjen. Tottenham Aston Villa Cardiff Portsmouth Fulham Newcastle QPR Crystal Palace Routledge har spilt for dem alle, men det var hos Swansea han kom «hjem». Vingen ble hentet til Wales i 2011 og har vært med på berg-og-dalbanereisen til klubben frem til i sommer. 305 kamper med 33 scoringer og 40 assists.

Du kan gjette hvilken klubb John Arne Riise mener Erling Braut Haaland bør spille for

Goal har vært så heldig å få et eksklusivt intervju med tidligere Liverpool stjerne og fremtidig manager for en av de store klubbene i Europa John Arne Riise . (Trener for øyeblikket Flint Tønsberg). – Han har godt med tid om dagen nå som han slipper å drasse rundt på «Fashion, interior and lifestyle influencer» Louise Angelica Riise og kan fokusere mer på fremtiden og å snakke med media. Betraktningen til Riise er at han frykter Erling Braut Haaland hvis han drar til den blå delen av Manchester vil gjøre dem uslåelige.

Claudio Ranieri er akkurat det Joshua King trenger

Den italienske manageren Claudio Ranieri er kjent for å få «normale» spillere til å yte unormalt bra. Selv om det ikke alltid slår raskt nok til for klubben han leder ser vi det gang på gang for spillere. Med Claudio Ranieri ved rattet i Watford får Joshua King som i mange år nesten har kunnet spise kirsebær med de aller største gutta en manager som kan hente frem det lille ekstra.

Everton ute etter straffedrama

Etter åtte rundar med straffespark var cupbomba eit faktum; QPR slo ut Everton av den engelske ligacupens tredje runde. Tom Davies bomma på straffe for Everton og Jimmy Dunne kunne sørge for at OPR er klar for fjerde runde. Ved full tid stod det 2–2 mellom laga. Også mellom Fulham og Leeds gjekk det til ein dramatisk straffesparkkonkurranse, men etter seks rundar kunne Leeds-fansen sleppe jubelen laus.
Les mer om:

Skadekrise i Leeds før møtet med Fulham

Marcelo Bielsa har ikke prioritert ligacupen etter at han kom til Leeds. Det viser resultatene.
Les mer om:

Leeds har sikret seg enda et norsk talent

Da tidligere Rosenborg forsvarsspiller Jon Olav Hjelde på jobb for Nottingham Forrest for 18 år siden fikk en sønn var det rimelig opplagt neste generasjon spillere var på plass. Som sin far har Leo Fuhr Hjelde vært innom Rosenborg, men det er på fotballøya det skjer. Nå har drømmen blitt en realitet, Leo Fuhr Hjelde er Leeds spiller. Forsvarsspilleren går fra Celtic.

Tøff ligacuptrekning for Solskjær

Manchester United fikk en tøff trekning i ligacupens tredje runde med hjemmekamp mot West Ham. Martin Ødegaards Arsenal møter Wimbledon fra nivå tre borte. Det ble klart da trekningen ble unnagjort onsdag kveld, like etter Arsenals maltraktering av West Bromwich i oppgjøret som avsluttet den andre runden. Nettopp Arsenal møter Wimbledon fra nivå tre, mens Manchester United får langt tøffere motstand i David Moyes' West Ham.

Johansen-assist i QPR-seier

QPR havnet tidlig under mot Middlesbrough og ble redusert til ti mann med 40 minutter igjen. Anført av kaptein Stefan Johansen snudde QPR kampen og vant 3–2. Johansen var nemlig nest sist på den tredje og avgjørende scoringen til QPR. Chris Willock satte inn 3–2 og sørget med det for tre meget sterke QPR-poeng. Seieren gjør at QPR er nummer tre med sju poeng, bare bak West Bromwich og Fulham på dårligere målforskjell.
Les mer om:

Svensken Ludwig Augustinsson i ferd med å ta heisen fra 2. Bundesliga til toppen av La Liga

Siden 2017 har den svenske landslagsspilleren bygd seg opp status som nøkkelspiller hos Werder Bremen, men forrige sesong måtte den stolte klubben ta den tunge veien ut kjellerdøra til 2. Bundesliga. For Augustinsson er dette lite interessant. Ifølge SportExpressen var venstrebacken tett på en overgang til Fulham da klubben hadde rykket opp i Premier League, da sa Werder bestemt nei. Denne sommeren er det ifølge den svenske avisen Sevilla som har banket på og lagt inn et bud på rundt 50 millioner kroner.

Teamtalk: 7 klubber har åpnet døra for Leo Skiri Østigård

Han ble hentet til balløya fra Molde i 2018. Et gjennombrudd på førstlaget ligger fortsatt foran 21-åringen, men Graham Potter har fortsatt tro på at Brightons norske viking har potensialet. Ifølge Teamtalk vurderte Potter å ha med Østigard inn i Premier League-sesongen etter at midstopperen viste en solid utvikling på utleie til Coventry forrige sesong. 39 Championship-kamper viste at 21-åringen holder nivået i nestøverste liga. Les: Bekreftet: Iniesta har overtalt tidligere Barcelona-kompis Bojan Krkic Klar for verdens tøffeste liga?

Queens Park Rangers nye kaptein heter Stefan Johansen

Etter et halvt års vellykket låneopphold fra Fulham ble Stefan Johansen Queens Park Rangers spiller på permanent basis. – Nå får han større oppgaver. «Det er en spesiell ære for meg, og det kommer med et visst ansvar. Dette vil ikke endre hvordan jeg er eller hva jeg gjør» sier Johansen om å få kapteinsansvaret for Loftus Road-laget. Les: Aston Villa takker for minnene og milliarden I’m honoured to be named captain for @QPR. I can’t wait for the season to start and see everyone back in the stadium. Thanks for all the support.

Johansen valgt som QPR-kaptein

Stefan Johansen (30) nyter stor tillit i Queens Park Rangers. Foran sesongstarten er vadsøværingen utnevnt til kaptein i London-klubben. Nylig ble Johansens opphold i QPR gjort permanent. Han var på utlån der fra Fulham i siste halvdel av sist sesong. – Det er en spesiell ære for meg, og det kommer med et visst ansvar. Dette vil ikke endre hvordan jeg er eller hva jeg gjør, sier Johansen om få kapteinsbindet i klubben. (NTB)
Les mer om:

West Ham har sikret seg PSG-keeperen Alphonse Areola

The Hammers-supporterne vil selv oppleve at klubben deres har vært helt der oppe i tiår, for oss blir det noen ekstra hyller høyere opp når West Ham tiltrekker seg spillere fra en av verdens største klubber. David Moyes har klart det. Forrige sesong overbeviste han spillerne og supporterne om at Champions League-spill ligger rett foran snuten deres. En Europaligplass var heller ikke å forakte etter 6. plassen i Premier League, nå ønsker en keeper med 107 PSG-kamper å være med på reisen. På torsdag ble det bekreftet at West Ham har hentet Alphonse Areola på leie for sesongen.

Joachim Andersen måtte forlate Fulham med halen mellom beina, nå er han tilbake i Premier League etter EM suksess

Man trenger ikke å være fotballprofessor for så skjønne hvorfor Fulham rykket ned til Champions League sist sesong. – De var svært forsiktige på overgangsmarkedet og måtte gi kapteinsbindet til en lånesoldat! Danske Joachim Andersen fylte for så vidt rollen bra i Fulham på utlån fra Lyon. – Forsvarsspilleren spilte 31 kamper og scoret et mål.

Keeper Alphonse Areola sjekker inn på Olympiastadion

Ikke spesielt overraskende at Paris Saint-Germain låner ut Alphonse Areola, de har gjort det før, sist sesong var det Fulham (hvor han vant supporternes årets spiller), før det Real Madrid, før det Villarreal, før det Bastia og før det Lens. – De som nå er flinke til å telle, med dagens annonsering av utlån til West Ham blir det utlån nummer fem siden han ankom Parc des Princes som liten gutt i 2009. Den 28 år gamle franske keeperen er ikke lenger en del av fremtiden for Paris Saint-Germain, derfor har de for første gang lagt inn en kjøpsopsjon.

Vieira og Crystal Palace har skaffet seg knalltøff dansk midtstopper

Vi skal glede oss over at Kristoffer Ajer signerte seg inn i Premier League denne uken, men kan ikke skjule at vi er rimelig misunnelig på danskene. Danske spillere hever Champions League-trofeet, trollbinder en fotballverden i EM – og er brennheite på overgangsmarkedet. Danske B.T. melder nå at Joachim Andersen er neste danske inn i Premier League. Nå blir det ikke noen ny erfaring for Lyon-spilleren, da forrige sesong på utleie til Fulham ga 31-Premier League-kamper.

Liverpool har sendt Harry Wilson videre

Mer enn 15 år hos Liverpool – som 24-åring. Da har klubben vært en viktig del av livet ditt. Wilson skulle bare ønske at Liverpool også hadde vært en større del av fotballivet. For uten Premier League-debut og to cupkamper som status, har det blitt mye lovord fra klubben om potensialet til Wilson – og tilsvarende mange utleieperioder. Crewe, Hull, Derby, Bournemouth og forrige sesong Cardiff. Les: The Telegraph: Tottenham casher inn på Toby Alderweireld Nå har Liverpool og Wilson bestemt seg for at tiden er inne for å sette sluttstrek.

Først etterlengtet signatur med Stefan Johansen så seier over Manchester United

Etter en sterk vår, med midtbanespiller Stefan Johansen på lån fra Fulham klatret den stolte Championship-klubben Queens Park Rangers opp på en niendeplass. Manager Mark Warburton var svært fornøyd med sin norske stjerne og ivret på for et utkjøp. Stefan Johansen som var kommet i clinch med sin gamle klubb Fulham etter en overgang som ikke gikk i orden for tre år siden har han vært i fryseboksen ventet ut sin kontrakt og kunne i dag fritt skrive under en permanent avtale med QPR uten å sende Fulham en krone.

Johansen signerte med QPR

Stefan Johansen (30) blir værende i Queens Park Rangers på permanent basis. Klubben har kjøpt ham ut av kontrakten med Fulham. Det får NTB bekreftet lørdag ettermiddag. Johansen skal ha skrevet under på en treårsavtale med London-klubben. Dermed fortsetter nordmannen karrieren i den engelske mesterskapsserien. Han var utlånt til nettopp QPR siste halvdel av forrige sesong. – Det kjennes veldig bra å kunne fortsette i QPR etter et fint låneopphold i vår. Jeg var fornøyd med vårsesongen for min egen del også, så jeg gleder meg veldig til fortsettelsen med QPR, sier Johansen. (NTB)
Les mer om:

Johansen signerte avtale med QPR

Midtbaneprofilen Stefan Johansen (30) blir værende i Queens Park Rangers på permanent basis. Klubben har kjøpt ham ut av kontrakten med Fulham.
Les mer om:

Stjerneskuddet Harvey Elliot slår rot på Anfield

Forrige sesong ble Liverpool-spilleren sendt til gamleklubben til Alan Shearer og Henning Berg, et opphold som kvalifiserte til prisen som Championships beste unge spiller.

Evertons managerflopp er tilbake på fotballøya

Hvis Everton fans måtte velge mellom Rafael Benitez som de faktisk har fått i fanget som manager (til tross for at de hater alt han har gjort mot klubben som sjef i Liverpool) og Marco Silva som fikk sparken i 2019, tror vi de etter litt betekningstid faller ned på Rafael. Denne sommeren er det virkelig stollek blant managere, vi skal ikke summere opp enda, for det kommer mer, mye mer. Fulham som rykket ned til Championship med glans er uten manager etter at Scott Parker for noen dager siden overtok roret i Bournemouth.

Fernandinho: 36 år og fortsatt ikke ferdig!

Det var en stor dag for den defensive midtbanespilleren Fernandinho som etter litt om og men fikk forlenget sin kontrakt med Manchester City i et år til. Det er en svært fornøyd brasilianer som forteller om forlengelsen: «I mitt hode er ikke min jobb her ferdig enda. Så derfor har jeg bestemt å bli her ett år til, for å prøve å hjelpe laget til å nå målene våre.

Barcelona selger 19 år gammel landslagspiller etter 9 år på Camp Nou

Trolig innså alle parter det vår for trangt for den unge amerikanske offensive spilleren Konrad de la Fuente på Barcelona og siden en rekke utlån i håp om en retur en vakker dag ikke er særlig fristende ble han solgt til den franske klubben Marseille for 3. millioner euro. Marseille som havnet på femteplass sist sesong i Ligue 1 har store ambisjoner om å bli den neste som tar tittelen fra Paris Saint-Germain.

Messi dominerer i Copa America

Lionel Messi hadde egentlig gitt seg på det argentinske landslaget, men ombestemte seg. Ikke at Barcelona-spilleren trengte en ny rekord, men natt til tirsdag kom den likevel i landslagsdrakta. Copa America er godt i gang, Argentina og Messi det samme. Mot Bolivia ble det Messis 148. kamper for Argentina, som med dette passerte Javier Mascherano med sine 147. Les: Scott Parker ferdig i Fulham, går rett til ny jobb Messi benyttet rekordkampen til å vise at han er matchvinneren. 4-1 seier mot Bolivia, der kapteinen selv sto for to scoringer og rn genial assist.