Nyheter om Frankrike


Zinedine Zidane er kun interessert i to jobber

Frankrikes store helt med skalle av betong Zinedine Zidane er blant dem er trukket frem som mulig arvtager for Ole Gunnar Solskjær på Manchester United. – Etter dagens nyheter i England sitter nordmannen i managerstolen en stund til, men uansett mener agenten til Zidane det er uaktuelt. Mundo Deportive skriver at Zidane som forlot Real Madrid i mai, har det som plommen i egget i sin pause.

Profflivet i Frankrike vart alt anna enn landslagsspelaren hadde sett for seg

Straffetrening etter tap, lite lydhøyrde leiarar og dårleg medisinsk apparat bidrog til at Anja Sønstevold valde å bryte kontrakten med den franske toppklubben sin.
Les mer om:

Ruud på pallen i verdenscupåpningen

Friskikjøreren Birk Ruud slo solid tilbake etter et mislykket finaleforsøk og ble nummer tre i fredagens big air-konkurranse i verdenscuppremieren i Sveits. 21-åringen fra Bærum kom skjevt ut i finalen i Chur. Der bommet han og fikk bare 28,00 i poengscore, men i det andre og siste forsøket viste Ruud helt andre takter. En bunnsolid gjennomkjøring ga ham en score på 97,25. Det holdt til ledelse, men Ruud så både canadiske Teal Harle (98,00) og østerrikske Matej Svancer (99,00) ta seg forbi på tampen. – Det er utrolig deilig å starte verdenscupsesongen med pallplassering.

Fire døde i kraftig høststorm i Europa

Fire personer mistet livet i Polen, og hundretusener av boliger var uten strøm i Frankrike, Tyskland og Tsjekkia torsdag, utløst av en kraftig høststorm.

Kraftig storm herjet Frankrike og Nederland

Over 250.000 husholdninger mistet strømmen torsdag i en kraftig storm i Nord-Frankrike. Også i Nederland, Belgia og Tyskland herjet stormen. 

Norge klatrer

Ståle Solbakkens menn fortsetter å klatre på verdensrangeringen fra Fifa etter gode resultater i VM-kvalifiseringen. Fotballandslaget er nummer 37 på oktober-oversikten, melder NTB. Det er to plasser bedre enn sist. Forrige måned var Norge inne i topp 40 for første gang på snaut seks år. Topp ti på rankingen: 1) Belgia, 2) Brasil, 3) Frankrike, 4) Italia, 5) England, 6) Argentina, 7) Spania, 8) Portugal, 9) Mexico, 10) Danmark.

Mann funnet halshugget i Frankrike – politijakt på gjerningsmann

Politiet jakter på en 37 år gammel navngitt person i Provence-regionen.
Les mer om:

Trening høyt oppe uten kjæresten

LAVAZÉ (Aftenposten): Anne Kjersti Kalvå og samboer Didrik Tønseth var på treningsleir sammen i Frankrike sist sommer. De så ikke så mye til hverandre.
Les mer om:

– Det er nok det største jeg har opplevd

SKIEN/CANNES: Regissør Liv Mari Ulla Mortensen (33) fra Skien er tilbake fra den internasjonale seriefestivalen Canneseries 2021 i Frankrike, men hun har nesten ikke «landet» etter å ha vunnet den prestisjetunge prisen.
Les mer om:

Frankrike minnes Samuel Paty

Frankrike markerer lørdag at det er ett år siden drapet på historielæreren Samuel Paty, et drap som sjokkerte hele landet.
Les mer om:

Sterk tid av Grøvdal

Ingen kunne stoppe Karoline Bjerkeli Grøvdal i gateløpet Hytteplanmila lørdag. Hun løp inn til tiden 31.23 på 10-kilometeren og vant klart foran konkurrentene. Bare Eilish McColgan fra Storbritannia har løpt fortere i Europa i 2021, med tiden 30.52. Grøvdal forteller til Direktesport at hun slet tungt med vinden de siste fem kilometerne, og at hun derfor ikke hadde mulighet til å slå sin egen norske rekord på 30.32 – satt i fjorårets utgave. – Det er klart jeg er bak der jeg var i fjor, men det er helt andre forhold her i år. Jeg er fornøyd med at jeg kan springe denne tiden nå.

Skaden verre enn antatt

Ferrán Torres risikerer å være ute av spill lenger enn antatt. I verste fall er ikke Manchester City-stjernen tilbake før et lite stykke ut i 2022, melder NTB. Skadeoppdateringen kom på fredagens pressekonferanse til City-manager Pep Guardiola. Han opplyste at Torres' brudd i foten kan holde spanjolen på sidelinjen i tre måneder. Torsdag skrev spanske medier at avbrekket kom til vare i om lag seks uker. Torres fikk skaden i Spanias semifinaleseier mot Italia i nasjonsligaen. Likevel spilte vingen 83 minutter i finalemøtet med Frankrike noen dager senere.

En irritert Guardiola sender Ferran Torres til Spania

Pep Guardiola sender hver landslagspause de beste spillerne sine til tjeneste for nasjonen sin, sikkert med en viss uro. Premier League-programmet gjennomføres uavhengig av hvilke landslagsspillere som drar på seg skade. Ferran Torres ble skadet i semifinalen mot Italia i Nations League, men spilte likevel i finalen mot Frankrike. Status ble brudd i foten, en skade som trolig kunne vært unngått hvis trener Enrique hadde latt City-spilleren stå over siste kamp.

Raheem Sterling lei av tresmak i rompa

Det er slettes ikke gøy for noen å slite benken og spesielt kjipt når du for ikke alt for lenge siden har vært en stor stjerne på laget. Raheem Sterling som i de siste fire sesongene har sørget for nesten 100 mål for Manchester City er ikke glad for situasjonen han befinner seg i. Han er fortsatt en selvsagt del av det engelske landslaget, men med underskogen av nye talenter som hentes opp av landslagssjef Gareth Southgate er det slettes ingen selvfølge hvis man ikke spiller mye klubbfotball.

Til Norge uten de største stjernene

Verken Niklas Landin eller Mikkel Hansen er med når Danmarks håndballherrer spiller firenasjonersturnering i Norge i starten av november. Det kunngjorde Danmarks håndballforbund fredag. Landslagssjef Nikolaj Jacobsen har tatt ut en tropp på 19 spillere, og der er ikke navnet på de to aller største stjernene inkludert. Landin har vært blant verdens aller beste keepere i en årrekke og har ofte stoppet Norge i dueller mellom nabolandene.

Guardiola får tilbake sølvvinner med brudd i foten

Pep Guardiola får tilbake en sølvvinner i Nations League, men City får lite glede av tomålsscoreren på det spanske landslaget. På torsdag kom bekreftelsen fra City om at Ferran Torres returnerer med en bruddskade i foten han dro på seg i finalen mot Frankrike.

Stor fransk bekymring for Libanon

Frankrike uttrykker stor bekymring for uroen som har brutt ut i Libanons hovedstad Beirut knyttet til etterforskningen av fjorårets massive eksplosjon.
Les mer om:

Slik blir Tour de France-løypa 2022

Et besøk på brosteinene i Paris-Roubaix og et comeback på Alpe d’Huez for første gang siden 2018 – det blir noen av ingrediensene i neste års Tour de France. Det ble klart da arrangørene i franske ASO torsdag presenterte traseen rytterne skal gjennom i den 109. utgaven av verdens mest prestisjetunge sykkelritt. Som i årets utgave av rittet blir den nest siste etappen en tempoetappe. Den vil dermed igjen avgjøre hvem som til slutt stikker av med sammenlagtseieren og den gjeve gule ledertrøya. Slovenske Tadej Pogacar har vunnet rittet de to foregående årene.

Perler på en snor – ny rapport om katolske overgrep

En rystende rapport om seksuelle overgrep i Den katolske kirke i Frankrike ble lagt fram 5. oktober.
Les mer om:

Migranter døde i togpåkjørsel i Frankrike

Tre mennesker omkom og en fjerde ble hardt skadd da de ble påkjørt av et tog sørvest i Frankrike, opplyser lokale myndigheter.
Les mer om:

Skadetrøbbel for Solskjær

Manchester United-spiller Raphael Varane pådro seg en lyskeskade på landslagsoppdrag med Frankrike, og er dermed ute i flere uker. Det melder klubben på sine nettsider. Dermed må Ole Gunnar Solskjær klare seg uten stopperstjernen i nærmeste fremtid.

Varane ute i flere uker

Manchester United bekrefter at midtstopper Raphaël Varane kommer til å være ute i flere uker med lyskeskaden han pådro seg for Frankrike i Nations League-finalen mot Spania.

Manchester United med defensive utfordringer og et offensivt lyspunkt før Leicester-kampen

På mandag kunne Frankrike løfte Nations League-trofeet. Ekstasen hos de franske spillerne etter seieren mot Spania viste at den ferske UEFA-turneringen har cred og gir prestisje. For Solskjær kan finalekampen ha gitt ham trøbbel på balløya. For det var ikke noe oppløftende syn da Raphael Varane ble tatt av banen allerede i første omgang med lyskeproblemer. Ifølge ESPNs kilde er United optimistiske for at det ikke er en større skade på midtstopperen, men til lørdagens kamp mot Leicester ser det ikke lyst ut.

Ny studie: Vaksinene beskytter godt mot alvorlig covid-19-sykdom

Coronavaksinene gir god beskyttelse mot alvorlig sykdom, bekrefter en ny stor studie fra Frankrike.
Les mer om:

Xavi har snudd, men egentlig ikke!

Det har i mange år vært en drøm for Barcelona legende Xavi Hernandez å en dag ta over managerstolen, noe som også synes å være i de langsiktige planene til klubben også. -Det langsiktige perspektivet har blitt mye kortere etter en bedrøvelig start på sesongen. Mange i klubben håper å se sin tidligere midtbanespiller ta jobben på Camp Nou før heller enn senere. Mange mener Barcelona ikke har råd til å vente til etter søndagens hjemmekamp mot Valencia og påfølgende Champions League kamp mot også på Camp Nou mot Dynamo med å aksjonere.