Nyheter om Fotballforbundet


Abendzeitung: Avtale på plass for Hansi Flick

Det er få om noen som blir overrasket når det tyske fotballforbundet offentliggjør navnet på den neste landslagstreneren. Nagelsmann skal bygge mer kompetanse hos Bayern, Klopp akter å følge Liverpool helt ut, Tuchel har bundet seg fast på Stamford Bridge. Da gjenstår Hansi Flick. Nå har fotballforbundet hatt sine interne kandidater i organisasjonen, men Flick har alt. Absolutt alt. Les: Julian Draxler er tapt for Arsenal Som assist for Joachim Löw fra 2006-14 har det tyske fotballforbundet fått rikelig med tid til å forsikre seg om at Flick forstår tysk landslagsfotball.

Avis: Flick klar for jobben som tysk landslagssjef

Avtroppende Bayern München-trener Hansi Flick skal være enig med Det tyske fotballforbundet og blir ny tysk landslagssjef.
Les mer om:

Avis: Flick klar for jobben som tysk landslagssjef

Avtroppende Bayern München-trener Hansi Flick skal være enig med Det tyske fotballforbundet og blir ny tysk landslagssjef.
Les mer om:

Avis: Flick klar for jobben som tysk landslagssjef

Avtroppende Bayern München-trener Hansi Flick skal være enig med Det tyske fotballforbundet og blir ny tysk landslagssjef.
Les mer om:

Finalen kan havne i England

For annet år på rad kan Champions League-finalen bli flyttet bort fra Istanbul, melder NTB. En britisk statsråd sier det er konkrete samtaler om å spille kampen i England. Etter planen skal den helengelske finalen mellom Manchester City og Chelsea spilles i Tyrkia 29. mai. Det europeiske fotballforbundet (Uefa) benektet senest torsdag at det var aktuelt å flytte oppgjøret. Men nå kan det likevel skje. Britiske myndigheter besluttet fredag å «rødliste» Tyrkia på grunn av koronasituasjonen i landet. Avgjørelsen gjør det nesten umulig for engelske fotballsupportere å reise til Istanbul.

Uefa godtar unnskyldningen fra ni utbryterklubber – gir dem bøter

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har bestemt at ni av de tolv utbryterklubbene skal reintegreres i organisasjonen.
Les mer om:

Ni utbryterklubber får kjempebøter

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har bestemt at ni av de tolv klubbene som ville bryte ut og danne en superliga slipper unna med bøter, melder NTB. Det er imidlertid ikke snakk om småpenger. Hver av klubbene må betale 15 millioner euro, altså nærmere 150 millioner kroner, som skal gå til gressrotfotballen i Europa. I tillegg ilegges de en bot som skal tilsvare fem prosent av inntektene etter én sesong med europacupkamper. Uefa legger til at de aksepterer unnskyldningen etter at de forsøkte å starte sin egen superliga.

Krisemøter om Champions League

Flere engelske medier melder at det nå pågår krisemøter mellom UEFA, Det engelske fotballforbundet (FA) og britiske myndigheter om avviklingen av Champions League-finalen.

Hegerberg tordner: – Det er en skam

Lyon-stjernen Ada Hegerberg er ikke fornøyd med at Det franske fotballforbundet ønsker å redusere lag i den øverste divisjonen i Frankrike.

NFF innkalt til Qatar-møte med Fifa

De nordiske fotballforbundene er i neste uke innkalt til et møte med Fifa om VM i Qatar. Det er den danske fotballpresidenten Jesper Møller som opplyser dette til nyhetsbyrået Ritzau. Det bekreftes også av fotballpresident Terje Svendsen overfor NTB. – Det er riktig at vi er invitert til et møte med Fifa i neste uke. Som kjent har Danmark, Sverige og Norge skriftlig stilt noen spørsmål til Fifa knyttet til Qatar-VM.

På kalendermaktens tinder

To uker har gått siden superligaen ble lansert og skandalisert. Men har dere tenkt nok på hvor mye av dette som egentlig skyldtes det europeiske fotballforbundet, Uefa, og deres såkalte «kalendermakt»? Ikke det? Da er det kanskje på tide.
Les mer om:

Fotballstjerner fikk vaksinedose

Spillerne på det italienske fotballandslaget har fått den første dosen med koronavaksine. Det skal gi ro i oppkjøringen til sommerens EM-sluttspill. Det er Det italienske fotballforbundet (FIGC) som mandag opplyser om vaksinasjonen som er igangsatt. I en uttalelse heter det at helsedepartementet i landet har godkjent at det avsettes vaksinedoser til de EM-aktuelle spillerne. Nyhetsbyrået Ansa siterer fotballpresident Gabriele Gravina på at 12 spillere tilhørende Roberto Mancinis bruttotropp på 35 spillere skal ha blitt vaksinert i Roma.
Les mer om:

9.500 tilskuere kan få se finale

Ole Gunnar Solskjærs Manchester United har en fot i europaligafinalen. Nå vil Uefa slippe inn så mange som 9.500 fans på tribunene i polske Gdansk. Det europeiske fotballforbundet (Uefa) offentliggjorde mandag sine publikumsplaner for finalekampen onsdag 26. mai. Lokale myndigheter i Gdansk skal ha gitt klarsignal til at tribunene kan fylles opp med inntil 9.500 tilskuere. Det er 25 prosent av arenaens totale kapasitet.

FA vil etterforske storminga

Det engelske fotballforbundet (FA) skal etterforske storminga av Old Trafford. To politibetjentar blei skadde, ein av dei fekk eit stygt sår i ansiktet etter å ha blitt angripen med ei flaske, det skriv Sky på sine nettsider.
Les mer om:

Kastes ut av Serie A

Bølgene etter Superliga fadesen har definitivt ikke lagt seg enda, det kommer reaksjoner, garantert. FIFA og UEFA jobber med å finne ut av det, det kan være alt fra utestengelse fra Champions League til poengtap og bøter. Signalene er tydelige private turneringer kommer ikke til å få rom til å leve. – Presidenten for det italienske fotballforbundet (FIGC), Gabriele Gravina sier de ikke kan spille i Serie A hvis de deltar i private turneringer som Superligaen.

Uefa gjør som Premier League

Det europeiske fotballforbundet stiller seg bak sosiale medier-boikotten sentrale aktører i engelsk fotball har tatt initiativ til kommende helg.

Danmark med harde Qatar-krav

I et brev til Fifa stiller Det danske fotballforbundet en rekke krav til forbedringer rundt VM i Qatar i 2022. NFF varsler et lignende brev.

Bild: Avtalen med Julian Nagelsmann er i boks

Det har stått mellom Bayern München og Tottenham. Sukses-manageren med nesten tyve gode år foran seg før han når 50, er i støtet. Da Hansi Flick gikk sur og lei etter den historiske sesongen og sendte inn oppsigelsen (sikkert godt motivert av det tyske fotballforbundet), var bordet dekket for Julian Nagelsmann. Bayern München har testet seg med Guardiola, Ancelotti og Nico Kovac, men det var først da de bragt inn tyskeren Hansi Flick at Bayern ble Bayern. Denne trenden skal fortsette med nok en tysker ved roret.

Superligaen var dømt til å mislykkes

Det eierne av de største klubbene fikk erfare etter superligaen ble annonser er at de ikke er like populære som klubbene de eier. – Manchester United, Liverpool, Manchester City, Tottenham og Arsenal gikk alle i fella å tro at fansen ville følge dem inn i en turnering designet for å fylle lommene til sine eiere og fjerne nedsiden ved å ikke kvalifisere seg.

Uefa om superligaen: – Grådig og tøvete

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) og president Aleksander Čeferin slår knallhardt tilbake mot planene om en superliga.

Opprøret mellom UEFA og storklubbene: – Det er full krig

Fotballekspert Tor-Kristian Karlsen tror ikke nødvendigvis at det europeiske fotballforbundet (UEFA) har de sterkeste kortene i kampen mot en ny Super League.

Tottenham går glipp av den optimale Mourinho-erstatteren

Football-London har loddet stemingen hos kildene sine og kommet til konklusjonen: Sannsynligheten er stor for at Daniel Levy betaler ut José Mourinho hvis Tottenham ikke når Champions League-kvalikplass. Skal Tottenhams styreleder ta denne beslutningen, begynner det likevel å haste. For i Tyskland har det skjedd så mye på manager-siden den siste måneden, som garantert vil påvirke et Tottenham på managerjakt. For ifølge Football-London er Levy en stor fan av Julian Nagelsmann, som i en alder av 33 år har rukket å bli en veteran som virkelig har lært seg the ropes.

Hansi Flick er Tyslands neste landslagssjef

De som var i tvil for noen dager siden har fått den bekreftelsen de trengte da Hansi Flick før helgen ga beskjed om at han ville gi seg som manager i Bayern München til sommeren.

Bekreftet: Bayern München må ut på managerjakt

Da Karl-Heinz Rummenigge måtte ut tidligere i år og avvise ryktene om at det var full konflikt mellom sportsdirektøren og Hansi Flick, skjønte vi noe var på gang. På lørdag kom bekreftelsen. Hansi Flick tok over et Bayern i fall (sammenlignet med forventingene) i 2019. Niko Kovac fikk aldri orden på sakene hos Bundesliga-giganten, nå skulle assistenten redde sesongen. Det endte med trofeer i Champions League, Bundesliga og DFB Pokalen.

Manchester United kjøper seg ny klubb

City Football Group gjør det, Red Bull-familien det samme. Nå ser også djevelene fra Manchester at ekspansjon og omsetningsøkning ikke alene kommer gjennom organisk vekst. Det er australske Sydney Morning Herald som hevder Manchester United er inne i forhandlinger om å kjøpe Central Coast Mariners. Ringer det noen bjeller, sier du? Jepp, det var der verdens raskeste mann prøvespilte. Les: United og Real er forbigått av kriseklubben Barcelona Det ble aldri noen fotballkarriere på Usain Bolt i Australia, nå sliter klubbben økonomisk.