Nyheter om Fotballforbundet


Styrket håp om en retur for Christian Eriksen

Regelen i Italia at en fotballspiller som har en hjertestarter ikke kan spille på toppnivå gjelder fortsatt, likevel mener Corriere dello Sport den danske Inter Milan stjernen kan komme tilbake på banen i Italia. Vi husker alle kollapsen, redningen, det danske samholdet, en samlet fotballverden og Eriksens tommel opp fra sykehussengen.

Har kapret trollmannen Vladimir Petkovic

I 2013 ledet Petkovic Lazio til Coppa Italia-triumf, noen måneder senere ble det klart at det sveitsiske fotballforbundet hadde overbevist Lazio-manageren om å erstatte Ottmar Hitezfeld som landslagstrener etter VM 2014. Dette var starten på en skikkelig opptur for Sveits.

Manageren til Mathias Normann tar seg ekstrajobb som landslagssjef

Den tidligere Bodø/Glimt stjernen kjent for å trene veldig mye Mathias Normann har siden 2019 spilt for den russiske storklubben Rostov. – Hans sjef er Valerij Karpin som er hentet inn at det russiske fotballforbundet for å lede dem til VM i Qatar samtidig som han fortsetter som manager for Rostov. Valerij Karpin er en ekte landslagshelt Russland røk som kjent ut av fotball-EM i gruppespillet, landslagssjef Stanislav Tsjertsjesov fikk sparken etter bøtter med kritikk. Karpin, som i sin tid var en meget habil fotballspiller spilte 72 landskamper.

Nedslående beskjed

Det italienske fotballforbundet kommer med dårlige nyheter rundt Christian Eriksens (29) framtid.
Les mer om:

Tysk OL-spiller utsatt for rasisme

En oppkjøringskamp før OL ble avsluttet tidligere enn planlagt da Tyskland forlot banen etter at en spiller ble utsatt for rasisme. Det melder det tyske fotballforbundet på Twitter. Det skal ha vært Hertha Berlin-spilleren Jordan Torunarigha som ble utsatt for rasisme av en motspiller i forbindelse med oppkjøringskampen mot Honduras lørdag formiddag. Trener Stefan Kuntz var naturligvis ikke fornøyd etter hendelsen. – Hvis noen av våre spillere blir utsatt for rasisme så er det ikke snakk om å spille videre, sier han ifølge nyhetsbyrået DPA. Torunarigha har tidligere også blitt utsatt for rasis

Istanbul tildeles mesterligafinale

Istanbul skal arrangere herrenes mesterligafinale i fotball til våren 2023. Den tyrkiske storbyen har tidligere måtte gi fra seg ansvaret på grunn av koronapandemien. Det europeiske fotballforbundet (Uefa) opplyste om tildelingen fredag. Kommende sesong er det russiske St. Petersburg som blir finaleby i mesterligaen.

Overgangsnekt for Spezia

Serie A-klubben Spezia forbys å hente nye spillere i to de kommende årene. Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har også bestemt at klubben ilegges en bot på nærmere 4,5 millioner norske kroner for brudd på Fifas regelverk og Italias immigrasjonslover ved å signere mindreårige spillere fra Nigeria, skriver Sky Sports. Spezia får ikke lov til involvere seg i de fire neste overgangsvinduene. I februar ble Spezia kjøpt opp av en amerikansk investorgruppe, og tidligere i juli ble Thiago Motta ansatt som lagets nye manager.

Maguires far skadd i finalekaoset

England-stjerne Harry Maguire avslører at hans far Alan brakk flere ribbein som følge av at billettløse fans tok seg inn på Wembley under EM-finalen. England-tilhengere uten billett brøytet ned sperringer, stormet Wembley og lot ingenting stå i veien for å se sine «Three lions» hente fotballen hjem fra tribuneplass. Faren til Maguire befant seg midt oppi de voldsomme scenene som utspilte seg på og utenfor arenaen under EM-finalen. – Det var veldig skremmende, sier midtstopperen til The Sun. Voldsomme supportere tråkket ned den 56 år gamle faren til Maguire, som brakk flere ribbein og fikk pust

UEFA granskar Wembley-finalen

Det europeiske fotballforbundet UEFA opnar si eiga gransking av hendingane rundt EM-finalen på Wembley søndag. I ei pressemelding skriv UEFA at det er fire punkt det engelske fotballforbundet blir granska for: Banestorming, kasting av objekt, bråk under avspelaing av nasjonalsong og bruk av pyroteknikk. UEFA legg til at det blir ei eiga gransking av kaoset utanfor og inne på Wembley før avspark. Mange billettlause supportarar prøvde å presse seg inn på arenaen, og fleire av dei lykkast. 49 personar blei arresrte og 19 politifolk blei skadde. Det er uvisst kva straff England risikerer.

Mancini-bildet går viralt

Det italienske fotballforbundet la mandag ut en video fra deres feiring på flyet på vei hjem. På et tidspunkt sitter trener Roberto Mancini med trofeet foran seg og en avisforside under. Og det ser ut til at det ikke er hvilken som helst avis. For den skotske avisen The National hadde et noe spesielt avisoppslag av Mancini før finalen, med tittelen «Redd oss Roberto, du er vårt ... SISTE HÅP».

Donnarumma kåret til beste spiller

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har utnevnt den italienske sisteskansen Gianluigi Donnarumma som turneringens beste spiller i årets europamesterskap. 22-åringen fra Napoli slapp ikke inn et eneste mål i gruppespillet av turneringen, og slapp kun inn fire scoringer totalt.
Les mer om:

Pedri kåret til beste unge spiller

Det europeiske fotballforbundet har utpekt det spanske supertalentet «Pedri» (18) som turneringens beste unge spiller under årets europamesterskap. Pedro González López, bedre kjent som «Pedri», var en av Spania-trener Luis Enriques viktigste brikker, i en Spania-tropp som kun var en straffesparkkonkurranse fra å ta seg til gårsdagens finale på Wembley. – Det Pedri har gjort i denne turneringen, 18 år gammel, har ingen gjort. Ikke engang Andrés Iniesta gjorde det. Det er helt utrolig og unikt, sa Luis Enrique etter semifinaletapet mot Italia.
Les mer om:

Misset straffe – utsatt for rasisme

Det engelske fotballforbundet (FA) fordømmer rasistiske overgrep rettet mot Marcus Rashford, Bukayo Saka og Jadon Sancho, etter at de tre spillerne bommet på den avgjørende straffesparkkonkurransen mot Italia i EM-finalen på Wembley søndag kveld. Det er særlig på sosiale medier de støtende meldingene utspeider seg. – Vi kan ikke være tydeligere at noen bak en slik motbydelig oppførsel er ikke velkomne til å følge laget, sa fotballforbundet i en uttalelse. Politiet i London etterforsker saken. – Dette er totalt uakseptabelt.

Vurderer å øke antall lag i EM

Sommerens fotball-EM besto av 24 lag som kjempet om EM-tittelen. Til framtidige europamesterskap vurderer Uefa angivelig å øke antallet til 32. Det melder nyhetsbyrået AP. Antall lag i EM økte sist til mesterskapet i Frankrike i 2016, der det for første gang var 24 lag kvalifisert, etter at antallet hadde vært 16 i tidligere mesterskap. En av grunnene til at Det europeiske fotballforbundet skal vurdere økningen er å gjøre kvalifiseringen til cupspillet mer oversiktlig. I sommerens EM gikk fire av de seks beste treerne videre til åttedelsfinale.

UEFA straffer England for laserovergrepet på Kasper Schmeichel

Nå skal ikke engelske fotballspillerne få skylda for at det tar av på et Wembley med gærne engelske fotballsupportere, men når UEFA ilegger England bot for drittsekkoppførsel fra supportere sine, smaker semifinale-seieren en anelse bittert. Buingen under danskenes nasjonalsang var én ting, det samme var fyrverkeri på tribunen. Begge «aktivitetene» har fått UEFA til å bøtelegge den engelske fotballforbundet. Men det er den siste som får frem den bitre smaken.

England bøtelegges etter laserbruk mot Kasper Schmeichel

Det engelske fotballforbundet må punge ut etter semifinalen mot Danmark.

England straffes

UEFA bøtelegger det engelske fotballforbundet (FA) med bot for blant annet bruk av laserpenn under EM-semifinalen mellom England og Danmark.

FA straffes for Schmeichel-laser

Noen i publikum på Wembley brukte en laserpenn for å forstyrre Kasper Schmeichel idet Danmarks keeper forberedte seg til Englands straffe. Nå har Uefa bestemt at det engelske fotballforbundet (FA) får en bot på 30.000 euro for hendelsen, skriver BBC. Summen tilsvarer rundt 300.000 kroner.

Foden usikker til EM-finalen

Phil Foden måtte stå over lørdagens landslagstrening for England. Det gjør at han muligens må stå over søndagens EM-finale mot Italia. Foden måtte stå over treningen med «en liten skade», melder det engelske fotballforbundet ifølge nyhetsbyrået DPA. Den 21 år gamle midtbanespilleren var den eneste som måtte stå over lagets siste trening før finalen på Wembley søndag. Landslaget skal reise fra basen i Burton on Trent til London senere lørdag. Foden startet de to første kampene i mesterskapet mot Kroatia og Skottland, før han satt på benken mot Ukraina og Tyskland.

Paul Mariner (68) er død

Det bekrefter det engelske fotballforbundet (FA) i en pressemelding lørdag. – Vi er lei oss for å høre at Paul Mariner, som spilte 35 kamper for «three lions», har gått bort i en alder av 68 år. Mariner spilte for England mellom 1977 og 1985 og scoret 13 mål. – Tankene våre går til familie, venner og tidligere klubber, skriver FA. Mariner spilte blant annet for Ipswich og Arsenal.

ESPN: Pogba-overgang diskutert i to møter

I motstetning til Manchester United, ser gjengen hos PSG ut til å ha en god dialog med agent Mino Raiola. Italieneren sørget for at en av EMs desidert beste keepere, Donnarumma, valgte Paris da han gikk ut på markedet som free agent. Nå er PSG sultne på mer fra «stallen» til Raiola. Agenten har garantert viftet med Haaland-kortet tidligere i år, men denne gangen gjelder det helt konkret Paul Pogba.

Enda en landslagssjef tar sin hatt og går

Det var ikke et EM å skrive hjem om for det russiske landslaget og når de først kom hjem ble det en serie med oppvaskmøter. Russland som gikk inn i mesterskapet med stor selvtillit kom ikke videre til åttendedelsfinalene. De vant mot Finland, men tapte mot Danmark og Belgia, noe som betydde at landslaget endte sist i Gruppe B med tre poeng etter tre kamper. Les: Bruce Springsteens datter debuterer i Tokyo-OL Russland gjorde det dårligere enn Nederland som også jobber med å hente inn en ny sjef.

Børster støvet av Louis van Gaal

Vi trodde, helt ærlig, etter katastrofen på Old Trafford at de nederlandske manageren Louis van Gaal erkjente at hans dager som leder var over og at han ville trekke seg tilbake på et av sine landsteder. Det er for så vidt helt greit at 69-åringen som ikke har ledet en kamp siden han fikk sparken i Manchester United i 2016, skal gjøre comeback i en veldedighetskamp for den nederlandske 2.-divisjonsklubben Telstar til høsten.

Danmark får solid EM-bonus

Det danske fotballforbundet (DBU) håver inn nærmere 188 millioner kroner etter Danmarks deltakelse i EM. Spillerne kan trøste seg med nye millioner i bonus. Det melder det danske nyhetsbyrået Ritzau, som tar utgangspunkt i en oversikt fra den engelske avisen The Telegraph. Der hevdes det at DBU innkasserer 134,5 millioner danske kroner for EM-deltakelsen. Med dagens kurs tilsvarer det rundt 188 millioner norske kroner. Hver spiller på det danske landslaget skal få 1.761.077 danske kroner i bonus, skriver Ritzau. Det tilsvarer nesten 2,5 millioner norske kroner. (NTB)

Kan bli Nederland-trener igjen

Louis van Gaal skal være førstevalget til det nederlandske fotballforbundet til jobben som ny landslagssjef, ifølge den nederlandske avisen Algemeen Dagblad. 69-åringen har ikke ledet en kamp siden han fikk sparken i Manchester United i 2016, men skal gjøre comeback i en veldedighetskamp for den nederlandske 2.-divisjonsklubben Telstar kommende sesong. Likevel skal han være på toppen av ønskelisten til Det nederlandske fotballforbundet (KNVB), i deres jakt på Frank de Boers etterfølger i trenerstolen til Nederland, ifølge Algemeen Dagblad. De Boer fikk sparken etter at landslaget røk ut allere