Nyheter om Fotballforbundet


England straffes for bråket i EM

Englands fotballforbund (FA) får en reprimande for kaoset på Wembley i sommerens EM-finale. Herrelandslaget må spille minst én hjemmekamp bak lukkede dører. Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har i tillegg ilagt FA en bot på 100.000 euro. Det tilsvarer 977.000 kroner. Det var mye bråk og til dels stygge scener både på utsiden og innsiden av Englands nasjonalarena før og under EM-finalen 11. juli. Italia slo England etter straffesparkkonkurranse. Tilskuernekten slår inn i Englands neste hjemmekamp som spilles i Uefa-regi.

NFF er mot fotball-VM annethvert år

Norges Fotballforbund og de øvrige fotballforbundene i Norden har konkludert med at de ikke støtter Fifas ønske om hyppigere fotball-VM. Det skriver Norges Fotballforbund i en pressemelding. Det er fotballpresidentene i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og Færøyene som sammen offentliggjør sin innstilling. Det forklarer de blant annet med svekket synlighet for kvinnenes mesterskap, for tett kampprogram og større belastning på spillerne, samt at det ifølge forbundene vil ødelegge for herrenes og kvinnenes EM.

Nederland-kampen er utsolgt

VM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Nederland og Norge i november ble utsolgt i løpet av kort tid. Det melder det nederlandske fotballforbundet. Billettene til norske bortefans som ville til Nederland, forsvant svært raskt etter at de ble lagt ut for salg. Oppgjøret spilles på Feijenoord stadion (De Kuip) i Rotterdam. Der er tilskuerkapasiteten 47 500.

Anker pyro-boten: «Dette «skjønnet» har over tid blitt anvendt både av påtalenemnda og doms- og sanksjonsutvalget som et rigid matrisesystem hvor bøter alltid blir gitt ved bruk av pyro»

LSK mener i fotballforbundet er langt mer rigide enn det reglementet sier de trenger å være. Det er hovedbegrunnelsen i anken på boten etter Glimt-blussingen.
Les mer om:

Courtois med knallhardt Uefa-oppgjør: – De bryr seg bare om å fylle lommene sine

Belgias keeperstjerne Thibaut Courtois beskylder Det europeiske fotballforbundet (Uefa) for å være pengegriske og å mangle omtanke for spillerne.
Les mer om:

Utsatt for kupp: - Motbydelig

Etter VM-kvalifiseringenskampen mot Nord-Irland lørdag ble Xherdan Shaqiri utsatt for et kupp på direktesendt TV. Nå raser det sveitsiske fotballforbundet.
Les mer om:

Sterke reaksjoner på buing fra barn

Rangers-spiller Glen Kamara ble buet på av skolebarn gjennom hele kampen før han ble utvist i 0-1-tapet borte mot Sparta Praha torsdag. Det får mange til å reagere sterkt, ifølge NTB. Rangers-sjef Steven Gerrard sa etter kampen at det ikke gjøres nok for å bekjempe rasisme. – Ikke bare jeg, men alle over hele verden ber om større og kraftigere straff når det gjelder rasisme.

Skulle bare tuppe fyrverkeriet forsiktig av banen…

Okay, det var ikke akkurat fyrverkeri, men noe annet fra den pyrotekniske verktøykassa. Resultatet ble det samme da Dundee-spiller Leigh Griffiths siktet seg inn mot den lysende hilsenen på gressmatta fra St. Johnstone-supporterne. Det var i ligacupens kvartfinale at Griffiths ble «litt» overivrig da hans skulle rydde banen for fremmedlegemer. Nå vanker det straff på spilleren. Les: Da er det ingen vei tilbake for Barcelona Scotland. 22.09.2021Dundee FC – St. Johnstone. Leigh Griffiths Dundee FC star kicks flare at St.

Fikk forlenget straff

Manchester United-backen Aaron Wan-Bissaka får ytterligere en kamps suspensjon i mesterligaen for det røde kortet han pådro seg mot Young Boys. Det europeiske fotballforbundet (Uefa) definerer Wan-Bissakas takling som «røft spill», og har av den grunn bestemt å utestenge ham i to kamper. Det betyr at manager Ole Gunnar Solskjær må klare seg uten Wan-Bissaka i hjemmekampene mot både Villarreal (onsdag) og Atalanta (20. oktober), ifølge Sky Sports. Nyheten kommer på toppen av at forsvarssjef Harry Maguire er ute med skade i en periode, mens det er usikkerhet rundt venstreback Luke Shaw.

Ingen straff for superligaklubbene

Real Madrid, Barcelona og Juventus blir ikke straffet av Uefa for medvirkningen i superligaprosjektet inntil videre. De ni andre klubbene slipper også bøter, skriver NTB. I en pressemelding fra Det europeiske fotballforbundet (Uefa) sent mandag kveld kommer det fram at den juridiske prosessen som ble satt i gang, og deretter satt på pause i juni, nå blir annullert. (©NTB)

Wenger oppgitt over VM-motstand

Tidligere Arsenal-manager mener følelser heller enn fornuft styrer reaksjonene på hans forslag om å arrangere fotball-VM hvert annet år. Wenger er i dag utviklingsdirektør i Det internasjonale fotballforbundet (Fifa). Han er mannen bak forslaget om å la verden få se VM-fotball annethvert år i stedet for kun hvert fjerde som i dag. Det har møtt betydelig motstand. – Mange av de negative reaksjonene har kommet fordi folk ikke har sett hele konseptet.
Les mer om:

Uefa dobler premiepengene til EM

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har vedtatt å doble premiepengene til lagene som deltar i EM til sommeren. Lagene vil nå dele på en pott på 16 millioner euro. I tillegg får klubbene som frigir spillere til mesterskapet for første gang få penger. Lagene vil dele en pott på 4,5 millioner euro. – Dette er viktige strategiske initiativ for Uefas kvinnefotball-strategi. Det sikrer mer penger enn noen gang tidligere fordelt av Uefa, skriver de i en pressemelding. Norge er kvalifisert til mesterskapet som spilles i England fra 6.-31. juli 2022. Fortsatt er det langt opp til herrene.

Etterforsker rasistiske tilrop

Den italienske storklubben Juventus skal etterforske en hendelse der Milan-keeper Mike Maignan ble utsatt for rasistiske tilrop før søndagens kamp. En talsmann i Juventus har opplyst det til nyhetsbyrået AFP. Tilropene ble fanget på video av en annen tilskuer som var til stede under Serie A-kampen som endte 1-1 søndag. Ifølge italienske medier vil også Det italienske fotballforbundet (FIGC) åpne en selvstendig etterforskning for å finne tilskueren i videoen.

Ungarn straffast for rasisme

Fifa straffar Ungarn etter at det kom rasistiske tilrop i møte med England nyleg. Det betyr at laget må spele utan publikum mot Albania 9. oktober. I tillegg må det Ungarske fotballforbundet punge ut med om lag 1, 9 millionar kroner. Dette er eit av dei saftigaste bøtene Fifa nokosinne har ilagt eit forbund. Ungarn er frå før blitt dømd til to kampar utan publikum av Uefa, men den sanksjonen blir først sett i verk i nasjonsligaen i juni neste år. Bakgrunnen for straffa var rasismerop frå ungarske supportarar i sommarens fotball-EM.

Kuntz overtar Tyrkia

Tyskeren Stefan Kuntz (58) overtar det tyrkiske landslaget i fotball. Han erstatter Senol Günes. Det meldte det tyrkiske fotballforbundet på en pressekonferanse søndag, ifølge Sky. Norge møter Tyrkia til VM-kvalifiseringskamp 8. oktober i Istanbul. Den første kampen mellom lagene endte med tyrkisk seier. Kuntz kommer fra rollen som U21-sjef for Tyskland og erstatter. Tyskeren har en lang spillerkarriere bak seg. Han var med å vinne Bundesliga med Kaiserslautern i 1990/91 og ble kåret til årets spiller i Tyskland samme år. I 1996 vant han EM-gull.

Kim fortviler over utsettelsene: – Ikke rettferdig

Sesongen ser ut til å bli en prøvelse for FK Eik Tønsbergs kvinnelag i 2. divisjon fotball. Nå ber treneren om at fotballforbundet tar et valg.

Skandalekampen: En av spillerne sprengte aldersgrensa

SKIEN: En av spillerne som var involvert i skandalekampen mellom Tollnes G19 og Herkules G19 mandag kveld er i følge systemene til fotballforbundet 23 år gammel.
Les mer om:

UEFA sendte Ajax-draktene tilbake til skredderen

Ajax har tydeligvis et helt spesielt forhold til reggea-legenden Bob Marley. «Three Little Birds» har siden rundt 2008 vært en slags klubbhymne blant supporterne. Denne sesongen skulle en hyllest til Marley få sitt uttrykk på drakten. Tredjedrakten til Ajax ble dekorert med tre små fugler påsydd på baksiden. For UEFA var dette tydeligvis forstyrrende. Ajax-spillerne bar tredjedrakta for første gang i lørdagens Eredivisekamp mot Zwolle som endte med 2-0 seier, men også med at UEFA forbyr Marley-hyllesten.

Fifa-gladmelding til Premier League

Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) bekrefter lørdag at Premier League-spillerne som har vært på samling i Sør-Amerika slipper karantene. Det har pågått intense diskusjoner om hvorvidt de aktuelle spillerne kunne få delta i helgens Premier League-runde eller ikke. Lørdag formiddag kom den endelige bekreftelsen fra Fifa. Spillerne som opprinnelig var suspendert i fem dager for ikke å ha møtt opp på landskamp, får et unntak.

– Fifa dropper sanksjoner

Alt tyder på at Premier League-fans likevel får se spillere som Firmino, Ederson og Fred i helgens fotballrunde på øverste nivå i England. Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) gir spillere fra Brasil, Chile, Mexico og Paraguay lov til å spille etter at disse landenes fotballforbund har gått med på å droppe en karanteneperiode fra 10. til 14. september. Det opplyser en kilde med kjennskap til saken til nyhetsbyrået Reuters. (NTB)

Tyrkia sparker treneren

Senol Günes er ferdig som Tyrkias landslagssjef. Det bekrefter det tyrkiske fotballforbundet. Det skjer kun én måned før de møter Norge i skjebnekamp i Istanbul. Tyrkia møter Norge 8. oktober. Tyrkia har hatt en tøff høst, og spilte uavgjort mot Montenegro og tapte hele 1-6 mot Nederland. Torsdag og fredag var Günes i møter med toppene i Det tyrkiske fotballforbundet (TFF).

Tyrkia-trener Günes nekter å gi seg

Forhandlingene mellom Det tyrkiske fotballforbundet (TFF) og landslagstrener Senol Günes er inne i runde to. Partene møttes første gang torsdag. Fredag var det på'n igjen. Det skriver landets største avis Hürriyet. Günes er under knallhardt press etter svake resultater i flere måneder. Ledelsen i fotballforbundet skal ønske en ny trener for å få orden på laget før nøkkelkampen hjemme mot Norge 8. oktober. Günes går for å være en hard forhandler. Han sitter med en kontrakt som skal være verdt 17 millioner kroner før den løper ut.

Polen hevder England lyver om rasisme rettet mot Kyle Walker

Det polske fotballforbundet hevder England feilaktig anklager Kamil Glik for rasisme.

Håper på helomvending fra Fifa

Både Premier League og klubbene jobber intens for at det ikke ender med karantene for spillere som ble holdt hjemme fra samlinger i Sør-Amerika. Flere engelske medier, blant andre Daily Mail , skriver at det kan komme en ny utvikling i saken i løpet av torsdag. Klubber skal blant annet ha stilt spørsmål ved om en slik karantene i det hele tatt kan ilegges gitt pandemisituasjonen og om den støttes juridisk. Åtte spillerne ble onsdag ilagt en karanteneperiode fra 10. til 14. september som følge av at Brasils fotballforbund hadde utløst en regel hos Det internasjonale fotballforbundet (Fifa).

Chelsea får 300.000 kroner i bot

Chelsea har fått en bot på 300.000 kroner av Det engelske fotballforbundet (FA) etter oppgjøret mot Liverpool. Boten på 25.000 pund kommer som følge av at klubben ikke klarte å kontrollere spillerne etter at Liverpool fikk straffe på overtid av den første omgangen i oppgjøret som ble spilt i slutten av august. Chelsea-spillerne var svært misfornøyde med at dommer Anthony Taylor blåste straffespark og ga rødt kort til Reece James etter en hands på målstreken.