Nyheter om Fotball


Bournemouth og Swansea tok første stikk i Premier League-jakten

Et kontringsmål ga Bournemouth 1-0 og et overtak mot Brentford i opprykkskvalifiseringen til øverste nivå i engelsk fotball. Swansea ligger også bra an.
Les mer om:

Årets komet i Allsvenskan er norske Aslak Witry

Norske spillere har av naturlige årsaker økt interesse ute i Europa, Aslak Witry som var på vei til nederlandske Utrecht før sesongen, istedenfor ble han værende i Djurgården. – Det er de glade for nå, etter syv kamper ligger de øverst på tabellen og den tidligere Ranheim spilleren har bidratt med tre mål og en assist. For litt over to år siden kom høyrebacken til Djurgården for 2,5 millioner kroner, verdien ønskes for hver serierunde. – Alle de egenskapene som Utrecht var ute etter i vinter og var villige til å by 10 millioner for har blomstrer opp ytterligere denne våren.

Ulrik (24) skal bli pappa - flytter hjem til Tromsø

Ulrik Yttergård Jenssen (24) gleder seg til å bli pappa. Samtidig aner han ikke hvor han spiller fotball til høsten.
Les mer om:

Bournemouth tok første stikk

Et kontringsmål ga Bournemouth 1-0 og et overtak i semifinalen mot Brentford i opprykkskvalifiseringen til øverste nivå i engelsk fotball. Arnaut Danjuma scoret kontrollert i høyre hjørne med et lavt skudd i det 55. minutt. Returmøtet med Brentford spilles i Vest-London lørdag. Barnsley og Swansea er opp mot hverandre i den andre semifinalen. Opprykksfinalen går på Wembley lørdag 29. mai.
Les mer om:

Avaldsnes henter landslagsprofil

Fotballprofilen Karina Sævik forlater den tyske storklubben Wolfsburg til fordel for spill Avaldsnes og norsk toppserie. Det bekrefter klubbledelsen i Karmøy-klubben overfor VG. – Karina Sævik kommer hjem til Haugalandet. Vi har kjøpt henne fra Wolfsburg, mye takket være Arne Utvik, og hun lander her på mandag. Hun gleder seg og er klar for kamp så fort innreisekarantenen er fullført, sier kommersiell leder i Avaldsnes, Stian Nygård til avisen. Sævik har en fortid i nettopp Avaldsnes, der hun spilte fra 2013 til 2015.

Ble oppdaget på tirsdag – fire dager senere satte han norgesrekord

Neo Dobson (snart 14 år) spiller egentlig fotball for Vard, men i helga tok han på seg piggsko for første gang – og løp tidenes raskeste 100 meter.
Les mer om:

Atlético snudde til viktig seier – styrer fortsatt mot ligagull

Atlético Madrid kom under mot Osasuna og så ut til å ha servert byrival Real Madrid ligagullet i spansk fotball. Men alt snudde i sluttminuttene.
Les mer om:

Atlético snudde til viktig seier

Atlético Madrid kom under mot Osasuna og så ut til å ha servert byrival Real Madrid ligagullet i spansk fotball. Men alt snudde i sluttminuttene. 87 minutter var spilt da Luis Suárez satte inn 2–1-målet som sørget for at Atlético fortsatt er to poeng foran Real før det hele skal avgjøres i siste serierunde neste helg. Mens Real gjorde jobben med 1-0-seier over Athletic Bilbao på bortebane, måtte naboen virkelig kjempe for seieren i sin hjemmekamp mot Osasuna. Dermed har Atlético 83 poeng foran siste serierunde, mens Real Madrid har 81.
Les mer om:

Håvard Nielsen med mål og assist

Håvard Nielsen bidro sterkt da Greuther Fürth vant 4-2 borte mot Paderborn i 2. Bundesliga fotball og meldte seg på igjen i kampen om direkte opprykk. Det skilte fire poeng opp til opprykksplass før den nest siste serierunden, men Holstein Kiels 2-3-tap for Karlsruhe betyr at Greuther Fürth er bare ett poeng bak. Nielsen scoret Greuther Fürths 1-1-mål og leverte nesten ferdigscoret assist til Branimir Hrgota på 2-1-målet. Nielsen er oppe i 11 seriemål denne sesongen.
Les mer om:

Utflytta fagernesing Kristian Jahr var sentral da Strømmen spilte uavgjort mot Raufoss

Lørdag var det sesongstart i OBOS-ligaen og der var Kristian Jahr (32) kaptein for Strømmen IF da de spilte uavgjort mot Raufoss Fotball. På benken til Raufoss satt også assistenttrener Kai Erik Moen. Begge kommer opprinnelig fra Fagernes.

Som fireåring måtte Ole Tobias ta vare på moren - dette ble redningen

Under oppveksten med en rusavhengig mor, var det fotball som ble redningen for Ole Tobias (28). Nå viser en ny undersøkelse at trenere i barneidretten kan være livsviktige.
Les mer om:

Erlend (23): – Jeg hadde aldri vært der jeg er i dag uten tiden min i Glimt

Søndag skal Erlend Dahl Reitan (23) spille fotball i omgivelser han rakk å bli svært glad i under sin tid som Glimt-gutt.
Les mer om:

BBC peker på en som kan fylle vakuumet etter Sergio Agüero

Det spekuleres flittig om hvem som skal erstatte Sergio Agüero en av de aller viktigste spillerne til Manchester City de siste ti årene. – Alt fra Romelu Lukaku til vår egen Erling Braut Haaland blir foreslått. BBC spiller spørsmålet: Kan høyrevingen Ferran Torres være erstatning for spissen Sergio Aguero? – (Og svarer nesten umiddelbart) Les: Sergio Agüero signerer for spansk gigant etter Champions League-finalenFerran Torres kom til Manchester City for 21 millioner euro fra Valencia i august 2020 og er ifølge Transfermarkt verdt ca 50 millioner euro nå.

Fotballen betyr alt for brødrene i en tøff hverdag - så tok Premier League-stjernen kontakt

Fotball har vært en virkelighetsflukt for brødrene Daniel (16) og Simen (18) i en hverdag preget av sykdom og mobbing. Da Premier League-stjernen tok kontakt, fikk begge fullstendig hakeslepp.
Les mer om:

Russ i slagsmål under fotballkamp

Russ fra flere steder i Trøndelag samlet seg for å spille fotball - det endte opp i to omganger med slagsmål.
Les mer om:

Norges juni-kamper flyttes til Spania: Solbakkens Ullevaal-debut må vente

Det blir ingen landskamper i fotball på Ullevaal stadion i juni. Herrelandslagets kamper mot Luxembourg og Hellas skal spilles i spanske Málaga.

Første mål for Hedenstad

Vegar Eggen Hedenstad scoret sitt første mål i tyrkisk fotball da Karagümrük knuste Denizlispor 5-1 i siste serierunde lørdag. Nordmannen fastsatte resultatet på overtid og scoret dermed også klubbens siste mål for sesongen. Den endte med 8.-plass i eliteserien. Alexander Søderlund ble byttet ut etter en time da Rizespor tapte 0-2 for Basaksehir.

Solbakkens Ullevaal-debut må vente

Det blir ingen landskamper i fotball på Ullevaal stadion i juni. Herrelandslagets kamper mot Luxembourg og Hellas skal spilles i spanske Málaga.
Les mer om:

Douglas Costa har vunnet ligaen hver eneste sesong elleve år på rad

I 2010 sendte Sjakhtar Donetsk speidere til Brasil og kom hjem igjen med Douglas Costa, det var vellykket og startet en seiersrekke som er rimelig unik. – Uansett hvilken klubb han spilte for ble de seriemestre 11 år på rad!. – Nå går imidlertid oppholdet i Europa mot slutten. Fabrizio Romano skriver at den 30 år gamle venstrevingen har blitt enig har blitt enig med den tradisjonsrike brasilianske klubben Grêmio, det er 19 år siden Douglas Costa som ung og lovende for første gang gikk inn portene på Arena do Grêmio.

Leeds banka Burnley

Leeds gav seg ikkje før det stod 4–0 mot Burnley laurdag. Innbytar Rodrigo stod for to av måla. Med tre poeng i dag ligg Leeds godt at til å blant dei ti beste i comebacksesongen på øvste nivå i engelsk fotball. I tillegg til Rodrigo scora Mateusz Klich og Jack Harrison.
Les mer om:

Norges juni-kamper flyttes til Spania: Solbakkens Ullevaal-debut må vente

Det blir ingen landskamper i fotball på Ullevaal stadion i juni. Herrelandslagets kamper mot Luxembourg og Hellas skal spilles i spanske Málaga.

Norges juni-kamper flyttes til Spania: Solbakkens Ullevaal-debut må vente

Det blir ingen landskamper i fotball på Ullevaal stadion i juni. Herrelandslagets kamper mot Luxembourg og Hellas skal spilles i spanske Málaga.

Landskamper flyttes til Spania

Det blir ingen landskamper i fotball på Ullevaal stadion i juni. Herrelandslagets kamper mot Luxembourg og Hellas skal spilles i spanske Málaga. Norges Fotballforbund bekrefter flyttingen i en pressemelding. Det er norske karanteneregler for innreise som gjør det vanskelig å gjennomføre kampene i Norge. Også i mars spilte Ståle Solbakkens lag «hjemmekamp» i Málaga. Den gang ble det 0–3-tap for Tyrkia i VM-kvalifiseringen. – Vi håpet i det lengste at vi kunne spille på Ullevaal, men tar de norske myndighetenes avgjørelse til etterretning.

Forrykende kamp av Ferran Torres

Manchester City var allerede Premier League-mestere, Newcastle hadde Premier Leagues beste mangerer i april på sidelinjen. Dette ble en kamp der det virket som begge klubbene spilte som det skulle være deres siste. Gjengen til Steve Bruce var på god vei med å vinne over mesterne, for da klokka viste 62 minutter, ledet Newcastle 3-2 over Premier League-mesterne. Men så våknet Ferran Torres. Les: Steve Bruce lykkes etter 19 år! Spanjolen hadde scoret før pause, men da Newcastle gikk opp til 3-2 ledelse ved Joseph Willock, tok Torres over showet.

Spillerne hans ble angrepet av rasister: – Alt jeg ser nå er hat rundt meg

Rasisme og hets er et av de største problemene i engelsk fotball. Men så langt har det blitt gjort lite med det. Flere profiler snakker nå ut om hetsen de opplever.
Les mer om: