Nyheter om Fotball


Aaron Ramsey savner engelsk fotball og engelsk fotball savner ham

Arsenal var pottesure da Aaron Ramsey, en spiller verdt 40 millioner euro, ikke ønsket å forlenge sin avtale og gikk gratis til Juventus for to år siden. – Han fikk en avtale med torinoklubben som var høy ikke bare fordi midtbanespilleren er ettertraktet, men også fordi han kom gratis. Nå har lønna blitt et problem for Juventus som visstnok sparer til noe stort. – President Andrea Agnelli er en særdeles misfornøyd kar om dagen, han er fortsatt sur Superliga prosjektet ble torpedert og han trives ikke på 9.plass i Serie A (dagens seier mot Sampdoria sørget for at de klatret tre passer).

Bild: Timo Werner jobbet for overgang til Manchester United

Forrige sesong ble fylt av mixed emotions for Timo Werner. Fra posisjon som superstjerne i Bundesliga til Stamford Bridge og en spesielt seig akklimatisering til engelsk fotball, men premiert med Champions League-tittel. Tyske Sport Bild hevder Werner selv hadde helt andre planer enn å ende opp hos Chelsea. Ifølge den tyske avisen senterforwarden hadde gitt agenten sin beskjed om at Old Trafford var førstevalget hans da han bestemte seg for å forlate RB Leipzig. Les: Donnarumma er fratatt VIP-kortet Som kjent ble det aldri noen Manchester tur på 25-åringen.

Solskjær anbefales å stanse van de Beek-behandling av Jadon Sancho

I Paris sitter en misfornøyd Donnarumma. Udiskutabel førstekeeper før han nådde 20 og EM-sluttspillets store konge. Etter overgangen til PSG har det derimot blitt mye sitting på keeperen. Superstjerna Jadon Sancho opplever tilsvarende situasjon på benken hos Manchester United. De største talentene som fortsatt befinner seg i første del av 20-årene er alt annet enn tålmodige. De har spilt førstelagsfotball siden de var sytten, og er hyllet som superstjerner.

Her kan menn klemme menn – men ikke helt ennå

Når menn omfavner hverandre handler det stort sett om fotball. Men det kan ta noe tid, tror supporterne på Liverpool-fansens stampub i Kristiansand lørdag kveld.
Les mer om:

Ny seier for Sandviken

Sandviken tok sin niende strake seier da Kolbotn ble slått 3-1 i Toppserien i fotball for kvinner lørdag. Lisa Naalsund sendte laget sitt i ledelsen da hun satte inn 1-0-målet etter 34 minutters spill. Sandviken-spilleren står med fem seriemål i år. Guro Bergsvand fikk nettsus og doblet ledelsen fem minutter senere. Ved pause var stillingen 2-0 til Sandviken. Etter lørdagens kamp ligger Kolbotn på sjetteplass på tabellen med 13 poeng, mens Sandviken er på førsteplass med 40 poeng.
Les mer om:

Daily Mail: Guardiola har fått klarsignal til å hente inn spilleren som hamrer inn 30-40 scoringer

Før Chelsea-kampen gikk Guardiola ut og fortalte at City ikke har en toppscorer på nivå med Lukaku, Ronaldo eller Kane, og forklarte at de må bruke laget. På lørdag var det laget som var best, neste sommer kan Guardiola få «sin Ronaldo». Chelsea hentet inn Lukaku, United hentet Ronaldo, Tottenham beholdt Harry Kane. Manchester City sendte Sergio Agüero til Barcelona, og satt «ribbet» tilbake da Kane-prosjektet gikk i vasken. Les: Tottenham står klare, hvis Barcelona vil På lørdag skulle de regjerende Champions League mesterne opp mot finaletaperen City.

Mushaga Bakenga leverer for sin nye klubb

Jeg skal innrømme at jeg trodde en spiller av Mushaga Bakenga sitt kaliber ville sikte høyere når han i sommer for tredje gang i sin karriere ville prøve lykken enn en klubb på kanten av stupet i Japan, men hvem vet, kan tenkes at 28 åringen har gjort et sjakktrekk. Mushaga Bakenga fikk sjansen fra start for første gang i sin japanske klubb Tokushima Vortis. Det endte med en etterlengtet seier. – Etter seks tap på rad ble det 1-0-seier over Vegalta Sendai lørdag.

Mester Klopp digger Brentford

Selv om Jürgen Klopp leder klubben med Champions League -og Premier League-trofeer fra de siste årene trygt forvart i skapet på Anfield, har ikke manageren glemt hvor han kommer fra. Brentford bringer gode minner tilbake. For det begynte i Mainz 05 ved tusenårsskiftet. Arbeidsforholdende var som fra en helt annen verden sammenlignet med den hos Dortmund og Liverpool. Ressursene var sterkt begrenset, noe som måtte kompenseres med kreativitet.

Avslører detaljer rundt overgangen

Denne sommeren forlot Kristoffer Klaesson (20) Vålerenga og norsk fotball til fordel for Leeds United i Premier League. I et eksklusivt intervju med Dagbladet forteller Leeds' fotballdirektør, Victor Orta (42), at de har fulgt nordmannen i to og et halvt år.

Fabio Cannavaro fikk det plutselig travelt med å forlate Kina

Den italienske treneren som i sin aktive fotballkarriere spilte for storklubber som Inter Milan, Juventus og Real Madrid skjønte tidlig at de store pengene var i Midtøsten og Kina. Såpass populær var han i en periode at han både var landslagssjef for Kina samtidig som han var manager for et klubblag.

Asensio styrer inn mot vinterens overgangsvindu

Forrige sesong ble det syv scoringer på 48 kamper for høyrevingen. På 6 kamper etter sommerferien har 25-åringen bare fire mål igjen før han tangerer dette. Hattrick mot Mallorca på tirsdag hjalp på statistikken. En spiller på vei opp? Ikke nødvendigvis. Asensio trenger nå å vite hvor han står. Høyrevingen har blitt sett på som en av de langsiktige brikkene til Real Madrid etter at han ble hentet i 2014 fra nettopp Mallorca. Likevel har spilleren møtt utfordringen som de fleste unge talentene på San Bernabeu: Veteranene og de største verdensstjernene tar det meste av spilletiden.

Klavan husker godt nesten-slåsskampen til Jürgen Klopp

Klopp er fotballpassion. Liverpool-supporterne elsker denne mannen, for spillerne har tyskeren vært lederen for de gode tider. Men veien mot suksess har ikke bare vært en dans på roser, som det så vakkert sies. Den estiske midtstopperen Ragnar Klaven spilte for Liverpool i perioden 2016-18 og fikk med en spesielt krevende periode for Jürgen Klopp – før resultatene av jobben hans hadde vist seg i troféskapet på Anfield.

Fotball og rasisme

Les mer om:

Svensk fotball i sorg etter dødsulykke

To tenåringsgutter mistet livet i en trafikkulykke på vei til kamp.
Les mer om:

Spansk media: James Rodriguez er ikke ferdig – planlegger å spille for verdens mest stjernespekkede klubb

Da Al-Rayyan offentliggjorde at James Rodriguez var klar for signering, begynte engelsk presse å rakke ned på 30-åringen. Dette var det definitive lavmål. Den tidligere Real Madrid-spilleren viste at han hadde mer inn da Ancelotti hentet ham til verdens tøffeste liga, så forsvant Ancelotti, og Rodriguez tok avgjørelsen (godt pushet av Rafa Benitez) om Qatar som neste destinasjon. 6 scoringer på 23 Premier League-kamper ble status på balløya.

Viking utestenger sesongkortholder

Viking har utestengt en tilskuer på grunn av rasistiske tilrop under hjemmekampen mot Bodø/Glimt søndag. – Det var leder i Vikinghordene, Roar Åkerlund, som rapporterte inn hendelsen til klubben like etter kampslutt. Klubben har hatt et møte med den aktuelle supporteren som erkjenner hendelsen, skriver klubben i en pressemelding. Tilskueren er utestengt fra 30 kamper og ekskluderes også fra Vikinghordene i samme tidsrom. – En trist sak for alle som er glad i fotball og Viking. Vi ønsker å beklage overfor Bodø/Glimt, øvrige tilskuere på SR-Bank Arena og resten av fotball-Norge.

Avfeid som kulestøter

Tyskland er forbløffet over Erling Braut Haalands ekstreme fysikk. Nå brukes superkreftene hans som eksempel på feil i tysk fotball.
Les mer om:

Fotball - NM menn

Med høydepunkter fra de andre kampene og trekning av 4. runde.
Les mer om:

Vegard Forren fra fest på Brann stadion til en klubb langt utenfor allfarvei

Det er ingen ting i veien med en fjerdedivisjonsklubb, tvert imot uten underskogen av klubber ville vi ikke hatt toppen, men for en spiller som har fotball som jobb er det ikke spesielt fett. Vegar Forren forlot Molde for et 22 mai i fjor etter at hans spilleproblemer kom opp i lyset og nå etter fest på Brann stadion var det litt over et år senere 11 august slutt i bergensklubben også. Les: Chelsea vil blåse Real Madrid av banen med gigantbud På fjerdedivisjonsklubben Eide og Omegn sine nettsider presenterer de sine nye spillere på det som er vinduets siste dag.

RB Leipzig har effektivt puttet Nagelsmanns filosofi i skuffen

De to siste sesongene har flaggskipet til Red Bull-familien snust på Bundesliga-trofeet med en tredje -og andreplass. Så bestemte Bayern München seg for å sikre at Nagelsmann ikke skapte mer trøbbel. 34-åringen overtok etter Hansi Flick, og Leipzig hentet inn ny manager fra lillebroren i Salzburg. Etter fem Bundelsliga-kamper står Jesse Marsch med 4 poeng. Nå hører det med til historien at Bayern ikke nøyde seg med å tappe Leizpig for manageren, men også forsvarskjempen Upamecano og kaptein Sabitzer.

Nå kan du få penger av Jørgen og Oppsal Fotball: – For noen er de ekstra hundrelappene du må ut for en cup blytunge

For et par år siden raste medlemmene mot høye treningsavgifter i Oppsal Fotball. Nå er de nedjustert for de yngste barna, og i tillegg har fotballgruppa etablert et inkluderingsfond hvor de som sliter med å betale kan søke om økonomisk støtte.
Les mer om:

Norge slo Kosovo

Norges kvinnelandslag i fotball vant enkelt 3-0 mot Kosovo i VM-kvalifiseringskampen i Pristina tirsdag. De står med full pott etter to kamper.
Les mer om:

Svensk klubb presenterte ny trener – sluttet etter tre timer

Dmitrij Tsjerysjev (52) ble tirsdag klar som ny hovedtrener i AFC Eskilstuna på nivå to i svensk fotball. Én treningsøkt senere var russeren ferdig i klubben.
Les mer om:

Fifa straffer Ungarn for supporterrasisme – får tilskuernekt og saftig bot

Ungarns herrelandslag i fotball må spille uten publikum mot Albania 9. oktober. Det er Fifas dom etter de rasistiske tilropene i møtet med England nylig.
Les mer om:

«Perry» hentar inn Lagerbäck

Per Joar Hansen blir attendeført med Lars Lagerbäck i Östersund i Allsvenskan. Dei to vart fjerna som trenarar for det norske landslaget i fotball i desember i fjor. Hansen vart tilsett som trenar i den svenske klubben tidlegare i månaden. Lagerbäck skal ifølgje laget eigen side på Facebook fungere som ein sparringspartnerar for Hansen.