Nyheter om Fotball


Mannen som endret norsk fotball

Les mer om:

Rosenborg-legenden Nils Arne Eggen er død 80 år gammel

En bauta innen norsk fotball er død. Nils Arne sovnet natt til onsdag stille inn med sin nærmeste familie ved sin side. Det var med sorg Rosenborg i dag mottok budskapet om at klubbens aller største legende er død, klubben som var det meste av hans liv har lagt ut en kondolanseprotokoll. Det kommer inn kondolanser fra fjern og nær, vi har plukket ut noen få.

Aftonbladet: Grytebust nær overgang til IFK Göteborg

Landslagskeeper Sten Grytebust skal være på vei fra FC København til spill i svensk fotball for IFK Göteborg. Det er den svenske avisen Aftonbladet som hevder å ha kilder på at overgangen nærmer seg å bli en realitet. 32 år gamle Grytebust har en fortid i Aalesund og danske OB, men var i fjor høst utlånt til danske Vejle. Han har slitt med å få spilletid i FC København de siste sesongene. Denne sesongen har Kamil Grabara vært førstevalget på keeperplassen. Svenske Karl-Johan Johnsson har også stått foran Grytebust i køen. Den norske landslagskeeperens kontrakt med FCK utløper til sommeren.

Wolverhampton har signert den neste store portugisiske angrepsspilleren i Premier League

Da Nuno Santo ble hentet til Wolverhampton fra Porto i 2017, ble dette starten på en strøm av portugisiske spillere til Molineux Stadium.

Diego Costa mot et spektakulært comeback i Premier League!

Da Diego Costa og Ateltico Madrid ble enige i 2020 om at de skulle terminere kontrakten, forventet flere at Costa skulle trekke seg tilbake. Så kom linken til Benfica, før det ble signering for brasilianske Atletico Mineiro i august 2020. Her har senterforwarden fått en en skikkelig revitalisering. På mandag kom bekreftelsen på at noe større er i gjære. Costa hadde kontrakt med Mineiro til desember 2022, men har valgt å trekke seg (hadde sikkert bakt inn en klausul med muligheten).

Diego Costa trekker seg etter å ha vunnet The Double

Sorry, vi kunne ikke dy oss, måtte bare bruke dette bildet ultramancho-mannen Costa selv la ut han forrig gang da han var på jakt etter ny klubb. Etter et halvt års tid er det igjen tid for den tidligere Chelsea-stjerna å hente frem det motoriserte kjøretøyet. Da Costa ble hentet til brasilianske Mineiro i august 2021, hadde han ikke spilt kamper siden desember 2020 da spilleren og Atletico Madrid ble enige om å terminere kontrakten.

Eriksen har fått tilbud fra Premier League-klubb!

Den tidligere Tottenham-spilleren er på vei mot et comeback i Premier League. Brentford er i samtaler med Christian Eriksen om en retur til Premier League, melder The Athletic. Brentford har tilbudt 29-åringen en seks måneders avtale med opsjon på forlengelse i ytterligere ett år. LES MER: Real Madrids største stjerne ønsker ikke Haaland Eriksen er klubbløs etter å ha kommet til enighet med tidligere klubb Inter Milan om å si opp kontrakten hans forrige måned, på grunn av hans hjertestans under Danmarks EM-kamp mot Finland 12.

ESPN: Everton har bestemt seg for manager

4-1 tapet mot Watford felte Ole Gunnar Solskjær hos Manchester United, Rafael Benitez møtte sin managerskjebne hos Everton etter 2-1 tapet mot Norwich. På søndag kom bekreftelsen på at spanjolen ikke var rett mann på Goodison Park. Minutter senere svirret ryktene om erstatteren. Ifølge ESPN går dette én vei. Spill på Premier League her Everton har halvveis inn i januarmåned 19 poeng på 19 Premier League kamper. Tjueseks poeng bak Jürgen Klopp og byrival Liverpool ble i overkant ydmykende for supporterne.

Dortmund-sjefen om Haaland-uttalelsene: – Ikke noe stort tema

Borussia Dortmund-trener Marco Rose dysset ned spekulasjonene rundt Erling Braut Haaland foran tirsdagens cupkamp mot St. Pauli. Dortmunds norske stjernespiss skapte i helgen overskrifter både med to mål og med friske uttalelser i et Viaplay-intervju etter 5-1-seieren over Mainz. Der hevdet han blant annet at klubben har begynt å presse ham til å ta en avgjørelse rundt sin framtid. Det er kjent at Haaland har en utkjøpsklausul i sin kontrakt, og at flere av Europas største klubber har ham på ønskelisten sin.
Les mer om:

Real Madrid vant supercupen

Real Madrid vant den spanske supercupen i fotball med 2-0-seier over Athletic Bilbao i finalen i Riyadh. Mange har stilt seg kritiske til at den spanske supercupen også i år ble lagt til Saudi-Arabia, men Real Madrid nyttet sjansen til å sikre et nytt trofé til premieskapet. Etter 3-2-seier over Barcelona i semifinalen sikret scoringer av Luka Modric og Karim Benzema (straffe) finaleseier. Det er 12. gang Real Madrid vinner den spanske supercupen.

Norsk Premier League-komet fikk beskjed om å gå ned i vekt: – Det var brutalt

Leo Fuhre Hjelde (18) er den yngste nordmannen til å debutere i en Premier League-kamp noensinne. Tross tilliten i Leeds, beskriver han overgangen til engelsk fotball som alt annet en enkel. Hjelde fikk nemlig beskjed om å ta et drastisk grep da han kom til klubben.
Les mer om:

Spansk cupkamp avbrutt etter skandalescener

Den spanske cupkampen i fotball mellom byrivalene Betis og Sevilla ble stoppet etter at en gjenstand kastet fra tribunen traff gjestenes Joan Jordán i hodet.
Les mer om:

Spansk cupkamp stoppet etter skandalescener

Den spanske cupkampen i fotball mellom byrivalene Betis og Sevilla ble stoppet etter at en gjenstand kastet fra tribunen traff gjestenes Joan Jordán i hodet. Den avlange gjenstanden traff Jordán mens Betis holdt på å feire Nabil Fekirs utligning direkte på hjørnespark i det 39. minutt. Noen minutter tidligere hadde Papu Gómez scoret for Sevilla. Jordán, som er midtbaneanker i Sevilla-laget, falt om og holdt seg til hodet. Han ble hjulpet på beina og støttet ut av banen.
Les mer om:

David Beckham henter livslang Elfsborg spiller

Den 24 år gamle høyrebacken Christopher McVey forlater klubben han kom til som 12 åring for å bli en del av David Beckham sitt til nå mislykkede fotballeventyr i MLS. Spesielt forsvarsspillet til Inter Miami har mye å gå på. Sportsdirektør Chris Henderson er svært glad de har fått en erfaren svenske inn i laget: «Christopher er en lovende tilvekst i en posisjon som trenger oss, og vi er glade for å ha ham til Inter Miami. Han er en allsidig forsvarer med god størrelse som kan fylle ut på en rekke posisjoner effektivt.

Hvetebrødsdagene til Haaland og Dortmund er definitivt over

Helt siden Haalands første halve sesong hos Dortmund ble det jobbet for det som skulle skje når utkjøpsklausulen aktiveres sommeren 2022. Agent Raiola fortsatte posisjoneringen overfor de rikeste og største klubbene i verden, de største klubbene i verden jobbet med å posisjonere seg på «venterommet» foran døra til The Golden Boy, men Dortmund jobbet for å skape omgivelser og personlige betingelser som ville overtale Haaland til å bli.

Nå er det Dennis Johnsens tur til å spille med Manchester United-legende

Du trenger ikke å like typen Nani for å være enig i at han er en rasende god angrepsspiller. Luis Carlos Almeida da Cunha ble hentet til Manchester United fra Sporting i 2007 og ble raskt en favoritt hos supporterne. Portugiseren var rask, teknisk, illsint og hatet å tape. Med 230 kamper i United-drakt og 41 scoringer og 73 assists, skrev venstrevingen seg inn i historien på Old Trafford og legendestatus. Nå er det Dennis Johnsens tur til å spille sammen med Nani.

Kretsfinalene i fotball skal arrangeres på Fauske de neste tre årene

Kretsfinalene i fotball flyttes til Fauske på fast basis.
Les mer om:

Svindelsak ryster belgisk fotball – 57 kan bli siktet

Belgisk påtalemyndighet planlegger å sikte 57 personer, blant dem trenere, dommere og ledere i store fotballklubber, for økonomiske misligheter.
Les mer om:

Den levende legenden Nani er tilbake i Europa. -Blir lagkamerat med Dennis Johnsen

Jeg skal innrømme at hver eneste gang noen nevner Nani blir jeg nødt til å smile for maken til energibunt skal man lete lenge etter. Etter hans første mål for Manchester United spratt han rundt som om han deltok i turn VM. – Han og Ronaldo konkurrerte om oppmerksomheten ikke bare selve spillet, men også feiringen etterpå. Nani hvis fulle navn er Luís Carlos Almeida da Cunha kom til Manchester United fra Sporting i 2007 og ble raskt en fanfavoritt.

Leo Østigård (22) scoret på San Siro: – En guttedrøm som gikk i oppfyllelse

Leo Skiri Østigård har fått en pangstart på karrieren i italiensk fotball. Med scoring på selveste San Siro mot AC Milan, fikk romsdalingen virkelig presentert seg for det italienske fotballpublikummet torsdag kveld.
Les mer om:

Glimt-helt glipper til tysk fotball: - Et stort steg

Marius Lodes (28) tid som Glimt-helt er over.
Les mer om:

Rosenborg åpner borte mot Glimt – slik spilles Eliteserien i 2022

Terminlisten for eliteserien i fotball for menn ble klar mandag. Den byr på storkamper allerede fra starten av.

Rosenborg åpner borte mot Glimt

Terminlisten for eliteserien i fotball for menn ble klar mandag. Den byr på storkamper allerede fra starten av. Blant annet skal Rosenborg og nytreneren Kjetil Rekdal besøke seriemester Bodø/Glimt allerede i åpningsrunden første helgen i april. I samme runde spilles også Molde – Vålerenga. Nyopprykkede HamKam, Jerv og Aalesund åpner med hjemmekamper mot henholdsvis Lillestrøm, Strømsgodset og Kristiansund. Førstnevnte kamp åpner Eliteserien 2. april klokken 16. Den norske fotballen «tjuvstarter» sesongen med åttedelsfinaler i NM. De spilles 12. og 13. mars.

Nekter Marti Cifuentes å bli med til sol og varme på Malta

Den spanske treneren Marti Cifuentes forlot norsk fotball og Sandefjord etter endt 2020 sesong og dro videre til den danske Superliga-klubben Aalborg. Tidligere denne uken med stor stolthet presenterte Hammarby 39 år gamle Marti Cifuentes som ny hovedtrener. Aalborg og Hammarby havnet umiddelbart i konflikt.

Østigård-mål til ingen nytte – Genoa ute av cupen mot Milan

Midtstopper Leo Skiri Østigård (22) stanget inn sitt første mål i italiensk fotball i cupen mot Milan torsdag, men storklubben snudde til 3-1 i ekstraomganger.
Les mer om: