Nyheter om Fotball


Bodø/Glimt står overfor tidenes hardkjør i norsk fotball – nå skal Knutsen rotere

SKIEN (VG) Den første av 17 kamper i juli og august er spilt – og Bodø/Glimt er også i gang med det som trolig blir 21 strake matcher med maks fire dagers hvile mellom hver. Aldri har et norsk klubblag vært gjennom noe lignende.

TV 2: Botheim klar for ny klubb

Erik Botheim (22) er klar for italiensk fotball og Salernitana. Det skal representanter i den italienske klubben ha bekreftet til TV 2. Dermed er Botheim klar for Serie A-spill kommende sesong, og blir blant annet lagkamerat med landsmann Emil Bohinen. Botheim avsluttet kontrakten sin med Krasnodar i mai, etter at Russland invaderte Ukraina.

Vaaler-dobbel for Torridal

Jonas Askevold Vaaler scoret to av målene og hjalp Torridal til 3-0-seier over Jerv 2 i 4. divisjon i fotball for menn mandag.
Les mer om:

Ny keeper på plass i VIF: Bråtveit skrev kontrakt ut året

Per Kristian Bråtveit forlater Djurgården for å spille for Vålerenga ut sesongen. Signeringen ble gjort en uke etter salget av Kjetil Haug til fransk fotball. Vålerenga trengte mer erfaring på keeperplassen etter at Haug endte opp i Toulouse. De siste årene har Bråtveit vært i Djurgården (Sverige), Groningen (Nederland) og Nîmes (Frankrike). Han hadde en kontrakt med Djurgården ut årets sesong, men skal i stedet hjelpe VIF ut av en sportslig knipe. – Jeg gleder meg til å møte gutta, være med å snu en litt tøff periode for klubben og ikke minst til å spille foran Klanen.

Drømte om kunstgress til flere idretter foran fortet – kommunen vil nedskalere og flytte hele banen

Drømmen var en kunstgressbane som var stor nok til å dekke både fotball og amerikanske idretter på Kongsten. Realiteten kan bli en liten bane på en helt annen tomt der det ikke engang kan spilles elleverfotball.
Les mer om:

Noreg-debutanten trudde ho var ferdig med fotball – blir spådd som neste «wow»-spelar

NRKs fotballekspert spår at Anna Jøsendal blir den norske kometen i sommar i EM. Men så seint som i fjor trudde 21-åringen at fotballkarrieren kunne vere over.
Les mer om:

Krever 1,2 milliarder og kommer til å få 1,2 milliarder av Liverpool

Liverpool skal ta tilbake tronen fra Manchester City og holde på den, neste sesong blir trolig den oppgaven svært tøff, trolig for tøff hvis du spør de fleste engelske eksperter til tross for at Mohamed Salah har skrevet under på en langtidskontrakt. Og som en del av klubbens langsiktige tekning, Liverpool skal hente Englands største talent om dagen 18 år gamle Jude Bellingham. Sjefene på Anfield er villig til å både bla opp og vente. Jude Bellingham har bitt en svært viktig spiller for Borussia Dortmund. Han har forlengs etablert seg i det øvre sjiktet av europeisk fotball.

To Blink-spelarar avsluttar kontraktane

Madhu og Håvard Lorentsen har valt å avslutte kontraktane sine med Stjørdals-Blink etter at klubben kravde at alle spelarane gjekk ned til minstelønn. «Stjørdals-Blink Fotball har etter felles semje med Madhu og Håvard Lorentsen avslutta kontraktsforholdet for dei to. Spelarane er dermed ferdige som Blink-spelarar i denne omgang», skriv klubben på si heimeside. På klubbens nettside kom det onsdag fram at spelargruppa ikkje godtar minsteløn.

HamKam stanset Moldes superrekke – målløst på Briskeby

HamKam fortsetter den gode trenden i sin første sesong tilbake i eliteserien siden 2008. Søndag holdt de unna til 0-0 mot topplaget Molde. HamKam kom til kampen etter tre strake seire i eliteserien, blant annet mot serieleder Lillestrøm. Det nyopprykkede laget har dermed virkelig vist at de hører hjemme på øverste nivå i norsk fotball. For Molde betyr det at det nå er fire poeng opp til serieleder Lillestrøm, men romsdalingene har en kamp til gode. Laget hadde ikke avgitt poeng siden 7. mai før søndagens kamp.

Jarstein spilte fotball for første gang på 468 dager

Rune Almenning Jarstein fikk endelig spilt fotball igjen for Hertha Berlin etter å ha vært på sidelinjen i 468 dager. Den norske keeperprofilen har de siste par årene slitt med både koronasykdom og kneskade. Jarstein fikk en omgang for Hertha, som møtte Babelsberg i en treningskamp. Jarstein og co. vant 1-0.
Les mer om:

Jerv stoppet lang tapsrekke – vant første kamp etter koronautbruddet

Det så ut til å bli målløst mellom Jerv og Haugesund i bunnoppgjøret i eliteserien lørdag, men i det siste ordinære minutt sørget Felix Schröter for at Jerv kunne juble for tre viktige poeng. Dermed stoppet sørlendingene tapsrekken på fem kamper. Før lørdagens oppgjør hadde Jerv fått sine to siste kamper utsatt etter at laget ble rammet av et koronautbrudd. Dermed hadde de ikke spilt siden 22. juni. Seieren er kun Jervs tredje i lagets første sesong på øverste nivå i norsk fotball. Med ti poeng ligger de fremdeles nest sist på tabellen.

Jervs første seier på seks kamper

Jerv tok sine første poeng siden 8. mai da Haugesund ble slått 1-0 i Eliteserien i fotball.

Barcelona får 2 milliarder! – Er som en dråpe i havet

Det hjelper selvsagt å få inn to friske milliarder, men det rekker ikke hele veien for Barcelona som i mange år har brukt gullkortet helt uten å tenke på at en dag, som ikke er så vakker, må det hele betales tilbake. I forbindelse med salg av tv rettigheter mottar Barcelona 207 millioner euro, som de har tenkt til å bruke på spillerkjøp. Med andre ord, ikke betjene gjelden på godt over 10 milliarder.

Manchester United valgte å ikke gi helt slipp på Dean Henderson

Fotball VM som starter i november presset frem en løsning som gjør at Manchester United keeper Dean Henderson får kjørt seg på høyt nivå og med det være aktuell når landslagssjef Gareth Southgate bestemmer hvem som kan reise med flagget på brystet til Qatar. Spanske David de Gea har nesten enerett på å vokte målet til Manchester United med Dean Henderson som den foretrukne arvtageren. – Nå har det åpnet seg opp en god løsning både for United som ikke trenger å slippe Henderson helt og for keeperen selv som får svært gode arbeidsforhold opp imot VM.

Jose Mourinho lettere irritert Henrikh Mkhitaryan gikk til overlegen konkurrent

Roma manager Jose Mourinho har egentlig bare seg selv å skylde på når han får den armenske angriperende midtbanespilleren Henrikh Mkhitaryan rett i fleisen neste sesong. Litt krusninger og diskusjoner rundt spillestil var nok til at Jose Mourinho mistet interessen og lot kontrakten gå ut på dato. Nå fri til å gjøre akkurat som han vil går han til Inter Milan som har seriøse ambisjoner om å ta seriegull i år etter en 2.-plass «gitt til stadionkamerat AS Milan.

Landslagstrener anmelder flere overgrep i nederlandsk fotball

Den nederlandske fotballegenden Vera Pauw kommer med sjokkerende beskyldninger mot eget forbund. Nå erkjenner sistnevnte at de burde ha gjort ting annerledes.
Les mer om:

Bekymret Klaveness ber regjeringen om Superliga-hjelp: – Jeg frykter alvorlige konsekvenser

En rettssak denne måneden kan resultere i store konsekvenser for norsk og internasjonal fotball. Nå ber fotballpresident Lise Klaveness om hjelp fra regjeringen, men foreløpig uten gjennomslag.

Rogne til svensk fotball

Thomas Rogne (32) skal de neste årene spille for svenske Helsingborg. Midtstopperen blir først spilleklar fra 15. juli. Allsvenskan-klubben opplyser om overgangen på sine nettsider. Rognes kontrakt er på 2,5 år. Han kan trene med sitt nye lag, men må vente til midten av måneden på å gjøre unna debuten. Forsvarsspilleren har det siste halvåret vært i greske Apollon Smyrnis, mens han før det hadde flere sesonger i Lech Poznan i Polen. Nå fortsetter karrieren i Helsingborg. — Jeg håper å kunne hjelpe laget så mye som mulig.

Ny offside-teknologi i fotball-VM

I årets VM i fotball skal det innføres halvautomatisert offsideteknologi som skal varsle dommeren raskere og være mer nøyaktig. Det kunngjorde Fifa på sine nettsider fredag. Den nye teknologien er en videreutvikling av VAR (Video Assistant Referee) som har blitt implementert i verdensfotballen de senere årene og skal gjøre det lettere for VAR-bussen å kontakte dommeren med mer nøyaktige bilder av en offsidesituasjon. Fifa skal ha jobbet med prosjektet de siste tre årene, skriver NTB.
Les mer om:

Idrettsledere gir opp å spørre sponsorer: Asker-leder lånte klubben sparepengene sine

Leder i Asker Fotball sier han opplever at det er så vanskelig å få sponsorer til idrett i Asker at mange idrettsledere gir opp fordi de ikke orker flere skuffelser. Selv har han lånt Asker Fotball sparepengene sine.
Les mer om:

Rosenborg enkelt videre i cupen etter selvmål

Rosenborg hadde få problemer med å ta seg videre til fjerde runde i norgesmesterskapet i fotball. Carlo Holse og et selvmål ga 2-0-seier over Sandnes Ulf. Etter 25 minutter med høyt press og et flust av sjanser fikk Carlo Holse endelig hull på byllen i Sandnes. Edvard Tagseth fikk ballen inne i boksen og spilte videre til Holse, som skøyt ballen i mål fra sju meter. Etter pausen gjorde hjemmelaget det vanskelig for seg selv da Adrian Pereira slo inn en corner på hodet til Sam Rogers, som headet mot mål.

Thomas Rekdal klar for Odd

Thomas Rekdal returnerer til Norge etter tre år i tysk fotball og skal framover spille for Odd i Eliteserien. Overgangen blir gjennomført 1. august. Odd bekrefter signeringen på en pressekonferanse torsdag formiddag. Rekdal har inngått en avtale på tre år etter å ha vært på prøvespill i Skien-klubben den siste tiden. 21-åringen har vært i både Mainz og Stuttgart i Tyskland.

Jack Wilshere snakker med Arsenal

Man kan godt si at Jach Wilshere sin karriere har hatt noen opp og nedturer, fra det engelske landslaget og en årrekke for Arsenal til nå dansk fotball og AGF (Århus). – Den danske klubben er under ledelse av Norgesvenn og tidligere Molde, Viking , Lillestrøm, Brentford og Leeds manager Uwe Rösler. Jack Wilshere er angivelig i dialog med Arsenal om en rolle som trener for et av klubbens ungdomslag.

Fiorentina er endelig enig med Real Madrid etter siste dagers tautrekking

Vi er fullstendig klar over at fotball er en lagsport, men når Real Madrid har Karim Benzema trenger de egentlig ikke andre spillere. – Da Luke Jovic, som er en meget habil målscorer ble hentet fra tyske Eintracht Frankfurt i 2019 ble han først sett på som for ung og så ble et utlån tilbake til Frankfurt i 2021 organisert. Denne sesongen skulle være sesongen til 24 åringen, men så løftet Karim Benzema seg selv til nye høyder og med det begrenset mulighetene for alle andre angripere. Luka Jovic kom definitivt i skyggen av den franske giganten.