Nyheter om Foss


Kapasiteten til etterforskning redusert: – Uvanlig krevende

Sikkerheten knyttet til arrangementer, dobbeltdrapet og krigen i Ukraina har redusert den generelle etterforskningskapasiteten til Agder politidistrikt. Stortingsrepresentant Ingunn Foss (H) ber justisministeren om en redegjørelse som følge av situasjonen.

På ferie i Thailand oppdaget Håkon (35) det som skulle endre livet hans: – Det var kjærlighet ved første blikk

I ungdomsårene var han ofte å se i slåsskamper på byen. Nå kan Håkon «Døden» Foss se tilbake på en karriere som en av Norges beste.
Les mer om:

Tobias Foss forsvarte tempogullet i NM

Regjerende norgesmester Tobias Foss hadde ingen problemer med å sikre gullet i temporittet i NM i Steinkjer. Jumbo-Visma-rytteren, som representerer Lillehammer i NM, syklet inn til seier på tiden 29.03,3. Søren Wærenskjold syklet inn til andreplass 1.11,5 minutt bak Foss, mens Truls Nordhagen tok bronsen, 1.30,4 bak gullvinneren. Allerede etter 4 kilometer ledet Foss med 18,1 sekunder ned til andreplassen. Ledelsen økte til 46,1 sekunder ved 13,75 kilometer, og han økte ledelsen til over ett minutt før han etter 25 kilometer syklet i mål. Tobias Foss vant også NM-tempoen i 2021.

Trekkjer seg etter koronautbrot

Sykkellaget Jumbo-Visma er råka av koronasmitte og forlèt etapperittet Sveits rundt. Laget opplyser i ei pressemelding at «trass i alle forholdsreglar har korona snike seg inn i laget igjen». Norske Tobias Foss er ein del av Jumbo-Visma, men deltar ikkje i Sveits rundt. Dette er ryttarane som går glipp av den femte etappen og resten av rittet: Sepp Kuss, Sam Oomen, Pascal Eenkhoorn, Mike Teunissen, Robert Gesink, Timo Roosen og Rohan Dennis. Det er ikkje opplyst kor mange eller kven som har pådratt seg smitte. Sveits rundt blir avslutta søndag.
Les mer om:

LSK henter midtstopper hjem fra låneopphold

Philip Slørdahl vender tilbake til Lillestrøm fra sitt låneopphold i Sandefjord. Det opplyser LSK på sitt nettsted onsdag. Sandefjord hentet Slørdahl på lån etter at Sander Moen Foss ble langtidsskadd i starten av sesongen. Avtalen skulle i utgangspunktet vare fram til 1. august, men LSK hadde muligheten til å avbryte lånet før den tid. – Vi går inn i en periode med tøft kampprogram i tiden som kommer, og vi føler at det er riktig for klubben å hente Philip tilbake nå, sier LSKs sportssjef, Simon Mesfin. Lillestrøm skal blant annet spille europacupkamper i juli. (NTB)

Fikk formannskapet med seg på å si nei til fusjon

Morten Foss (Sp) mener det er for mye usikkerhet knyttet til den planlagte fusjonen mellom Agder Energi og Glitre. Han fikk støtte fra flertallet i formannskapet.

Går så det suser: – Vi har firedoblet

SKIEN: Siden oppstarten i 2019 har det bare gått én vei for Julie Foss. – Jeg har nok firedoblet, forteller kjolegründeren.
Les mer om:

De frammøtte fikk seg en solid overraskelse – se hva som beit på kroken til Hedda

SKIEN: Da Hedda Foss Five skulle åpne den nye fiskeplassen, fikk hun napp på første forsøk.
Les mer om:

- Det er både uproft og veldig leit. Dette vil få sitt etterspill

Ordfører i Skien, Hedda Foss Five, reagerer sterkt på at ansatte i Skien kommune får utsatt utbetalingen av feriepengene. - Fullstendig uakseptabelt, og vil få sitt etterspill, skriver hun.
Les mer om:

Slik vil Odin bli som ordfører

Sjansen er stor for at Odin Adelsten Aunan Bohmann (Ap) blir Skiens neste ordfører, når Hedda Foss Five ikke stiller til gjenvalg. Her sier han litt om likheter og forskjeller mellom de to.
Les mer om:

Hedda gir seg som ordfører - trer til side for en ny kandidat

– Jeg er ikke noen kamp-politiker. Det er ikke min vei, sier Hedda Foss Five (Ap). Hun har bestemt seg for å ikke stille til gjenvalg som ordfører i Skien.
Les mer om:

Démare tok sin tredje Giro-etappeseier

Etter 14 mil i brudd ble tetkvartetten på fredagens Giro d'Italia-etappe innhentet 700 meter fra mål. Arnaud Démare var igjen best i massespurten. Den franske FDJ-rytteren seiret foran Phil Bauhaus og Mark Cavendish og kunne juble for sin tredje etappeseier i årets ritt. – De var veldig seige i front, men vi tok dem igjen, og jeg fikk et monsteropptrekk.
Les mer om:

- Jeg sviktet Wenche på dødsleiet

På dødsleiet spurte Wenche Foss venninnen om å gi henne et løfte. Liv sa ja, men angret seg.
Les mer om:

Foss om Giro-nedturen: – Ble litt for mye å be om

Sykkelhåpet Tobias Foss har endret målene for Giro d'Italia etter en tung start.
Les mer om:

Australsk Giro-siger

Australske Jai Hindley gjekk til topps på den niande etappen i årets Giro d'Italia. Han van eit spurtoppgjer med fire andre ryttarar inn mot mål i Blackhaus. Etappen var 191 km lang, og blei avslutta med ei 10 km lang kraftig stigning. Spanske Juan Pedro Lopez held leiartrøya samanlagt. Tobias Foss er einaste nordmann i årets Giro. Han måtte sleppe hovudfeltet to mil før mål, og blei nummer 52, over 22 minutt bak vinnaren.
Les mer om:

– Kan være begynnelsen på slutten

SKIEN: Hedda Foss Five er bekymret. – Når bedrifter må legge millioninvesteringer på is på grunn av høye strømpriser, blir jeg bekymret, sier ordføreren.
Les mer om:

Foss' lagkamerat tok etappesiger

Koen Bouwman trakka først over målstreken på den 7. etappen i Giro d'Italia. Triumfen var kjærkomen for laget til Tobias Foss. Sigeren var Bouwmans største hittil som sykkelproff. Han blei sleppt laus perfekt av lagkamerat Tom Dumoulin i ein bratt målbakke og gjorde resten av jobben sjølv. Fredagens etappe var kupert med fleire kategoriserte stigningar på den italienske vestkysten. Han var 196 kilometer lang og gjekk frå Diamante til Potenza. Med i underkant av tre mil igjen blei det gjort fleire angrepsforsøk i frontgruppa.
Les mer om:

Cavendish spurtet inn til Giro d'Italia-seier

36-åringen spurtet inn til en sterk seier på den 3. etappen av årets Giro d'Italia. Da de tre utbryterne ble tatt igjen med 28 kilometer igjen lå det meste an til å bli årets første massespurt i Giroen på den flate etappen som gikk fram til Balatonfüred i Ungarn og var 201 kilometer lang. Briten var ustoppelig på det lange oppløpet etter at han ble perfekt dratt opp av lagkameratene. 36-åringen tok sin første etappe i Giro d'Italia på ni år og den 16. totalt i rittet. Det er 14 år siden han tok sin første etappeseier i Giroen. – Jeg er veldig glad! Mine lagkamerater leverte knallgodt.

Foss nummer seks på Giro-tempoen

Tobias Foss tok en sterk 6.-plass på lørdagens tempoetappe i Giro d'Italia. Simon Yates vant foran Mathieu van der Poel, som forsvarte den rosa ledertrøya. Tempoetappen var på 9,2 kilometer med start og mål i Budapest. Foss kjørte solid og la seg inn på en foreløpig 2.-plass, fire sekunder bak Matteo Sobrero. Senere kom Ben Tulett, lagkamerat Tom Dumoulin og Simon Yates inn foran. Yates tok sin femte etappeseier i Giroen. Van der Poel ble nummer to foran Tom Dumoulin og beholder sin rosa trøye til søndagens etappe.
Les mer om:

Har 100-150 høydedøgn i året: – Jeg vil gå for det 100 prosent

Tobias Foss har flyttet til Andorra og har i tillegg flere lange høydeopphold gjennom sesongen. Det har betalt seg – selv om det kan være seigt sosialt.
Les mer om:

Kan få stjernehjelp: – Blir litt surrealistisk

Tobias Foss (24) ble historisk med en niendeplass i fjorårets Giro d’Italia. Til tross for en brokete sesong så langt, håper han på enda mer i 2022.
Les mer om:

Råsterk van der Poel vant Giro-åpningen

Den nederlandske sykkelstjernen Mathieu van der Poel var sterkest på de siste meterne og vant første etappe av sykkelrittet Giro d'Italia fredag. De 195 kilometerne fra Budapest til Visegrad ble avsluttet med en rundt fem kilometer lang, men ikke spesielt bratt, stigning. Der viste kombinasjonen klatreferdigheter og eksplosivitet seg god å være i besittelse av. På de siste meterne sto seierskampen mellom nederlandske van der Poel og eritreiske Biniam Girmay.

Foss gjorde jobben i Giroen

I sitt første ritt som kaptein for verdens beste sykkellag gikk det veien for Tobias Foss. Han kom inn sammen med de antatt sterkeste rytterne og fikk dermed en fin kapteinsdebut.
Les mer om:

Foss om den første kapteinsrollen: – Det er veldig spesielt og stort

Tobias Foss er kaptein for verdens beste sykkellag i verdens nest største sykkelritt. To momenter gjør likevel nordmannen litt usikker før Giro d'Italia.
Les mer om:

Tror de skal klare å stanse utflagging fra Skien: – Regjeringen må gripe inn og det må skje kjempefort

Skienspolitikere fra flere partier tror de vil klare å stanse utflaggingen av hjelpemiddelsentralen. – Og det må skje i løpet av de nærmeste ukene, sier Hedda Foss Five (Ap).
Les mer om: