Nyheter om Forsvarsbygg


Vedum beskyldes for kynisk spill: Vil snu planene som snart har kostet halv milliard

Snart har Forsvarsbygg brukt over en halv milliard på å legge til rette for maritime overvåkningsfly på Evenes. Likevel vil Senterpartiet stoppe planene. Høyre kaller det et kynisk spill.
Les mer om:

Rein på Evenes GPS-merkes – skal se hvordan de tåler flystøy(pluss)

Forsvarsbygg melder tirsdag at de har inngått en avtale med NaturRestaurering AS som skal kartlegge reaksjonene til rein på flystøy fra jagerflyene.
Les mer om:

Ni år med undersøkelser er ferdig. Dette er resultatet

Forsvarsbygg har nå avsluttet miljøkartleggingen på Bodø flystasjon. Etter ni år med omfattende arbeid er grunnforurensningen på eiendommen som utgjør 5000 dekar dokumentert.
Les mer om:

Stenger populære strandområder på Karljohansvern: – Det er alvorlig

Forsvarsbygg stenger strender på Karljohansvern etter funn av forurensende tungmetaller.
Les mer om:

– Får vi ikke svar fra kommunen snart må vi vurdere å selge hele Håøya under ett

Planen var at de 14 fritidsboligene på idylliske Håøya utenfor Tenvik skulle legges ut for salg på høsten i fjor. Så var denne våren et mål, men fortsatt venter Trond Nordby i Forsvarsbygg på et viktig svar fra kommunen.
Les mer om:

Ny sjef skal bygge for over en milliard kroner på Fosen(pluss)

John Ommund Syvertsen er ansatt som sjef for kapasitet for luft i avdelingen for prosjekt og utvikling i Forsvarsbygg. Han sier at det fortsatt gjenstår store investeringer på Ørland flystasjon i tiden fremover.

Avdekket fuktskader, mugg og ødelagte toaletter: -Det er særlig én kaserne som burde vært revet for lenge siden(pluss)

Tillitsvalgtordningen i Forsvaret (TVO) har sett på boforholdene på en rekke baser. I fasilitetene for de vernepliktige på Ørland flystasjon avdekket de tillitsvalgte fuktskader, mugg, ødelagte toaletter og vasker, og manglende ventilasjon. Forsvarsbygg iverksetter øyeblikkelige tiltak.
Les mer om:

Slik skal man få til en splitter ny, men historisk bydel midt i sentrum(pluss)

Forsvarsbygg og Ørland kommune har startet opp arbeidet med å regulere et område i Brekstadbukta der man flytter vernede bygg fra rød støysone for å etablere en splitter ny bydel.

Satser stort på Nord-Norge i 2021(pluss)

- Landstyrkene i Finnmark og indre Troms i tillegg til Evenes flystasjon vil være sentrale prosjekter for Forsvarsbygg i landsdelen i mange år fremover.

Nå må forsvarsministeren svare for seg om Gamlebyens forfatning

Stortingsrepresentant Svein Roald Hansen (Ap) har stilt spørsmålet om Forsvarsbygg vil prioritere restaureringen av portene i Gamlebyen.

Dyrest på Fosen noensinne: Solgt for over 16 millioner(pluss)

Som del av støyoppgjøret rundt Ørland flystasjon har Forsvarsbygg kjøpt Viken gård for 16.948.950 kroner.

Fortsatt ingen bud på Åsegarden(pluss)

Forsvarsbygg har ikke mottatt bud på den nedlagte militærleiren Åsegarden.
Les mer om:

To i karantene i Forsvarsbygg(pluss)

Forsvarsbygg i Ørland har satt to ansatte i karantene, etter at en nærstående til en ansatt har testet positivt for korona.
Les mer om:

Tidligere skytefelt har fått ny eier(pluss)

Statens vegvesen kjøper det 336 mål store området som Forsvarsbygg eier på Ørskogfjellet. Ålesund kommune var også interessert.

Bråk fra nye kampfly gjør at 150 boliger vurderes støyisolert(pluss)

For å slippe for mye støy inne i husene når de nye kampflyene flyr over fra Evenes, skal Forsvarsbygg på befaring til rundt 150 boliger for å vurdere ulike typer støyisoleringer.
Les mer om:

Er skeptisk til å kjøpe Åsegarden(pluss)

Forsvarsbygg håper de skal ha solgt den nedlagte militærleiren Åsegarden i første del av 2021. Lokale investorer er skeptiske. Det viser en rundspørring hos noen av de som har sett på anlegget.
Les mer om:

Er skeptisk til å kjøpe Åsegarden(pluss)

Forsvarsbygg håper de skal ha solgt den nedlagte militærleiren Åsegarden i første del av 2021. Lokale investorer er skeptiske. Det viser en rundspørring hos noen av de som har sett på anlegget.
Les mer om:

Fosen-firma vant kontrakt på over 100 millioner kroner(pluss)

Forsvarsbygg skriver i en pressemelding at det er Åfjord-entreprenøren Tore Løkke AS som vant oppdraget på å fornye taksebane og rullebane på Ørland flystasjon.

Fosen-firma vant millionkontrakt(pluss)

Forsvarsbygg skriver i en pressemelding at Ørland-entreprenøren FVS entreprenør har vunnet den 16. kontrakten for støytiltak rundt Ørland flystasjon.
Les mer om:

Ber om full stans for nybygg i rød sone(pluss)

Både Ørland kommune og Forsvarsbygg reagerer på at Miljødirektoratet jobber med mye strengere regler for bygging i områder med flystøy.
Les mer om:

Vil endre støyreglene: - Stiller samme krav for bygging i gul flystøysone som i rød støysone i dag(pluss)

Både Ørland kommune og Forsvarsbygg reagerer på at Miljødirektoratet jobber med mye strengere regler for bygging i områder med flystøy.
Les mer om:

Brannfakkel på folkemøte: – Kommunen bør kjøpe deler av Gamlebyen

Tidligere kommandant i Gamlebyen – Dag Strømsæther (72) – setter spørsmålstegn ved om Forsvarsbygg er den beste forvalteren av de viktigste bygningene i Gamlebyen. Kanskje burde Fredrikstad kommune kjøpe dem ut?

Nå skal de presentere visjonen for Gamlebyen – reagerer på at Forsvarsbygg ikke stiller

Mandag 5. oktober skal visjonen til en rekke beboere, næringsdrivende og gårdeiere for Gamlebyen mot 2032 presenteres på Litteraturhuset. Prosjektleder Dag Strømsæther reagerer på at det er særlig én stor aktør som ikke stiller til debatt.
Les mer om:

Koronasmittet deltok på kurs(pluss)

En person som var smittet av koronaviruset deltok på et kurs i regi av Forsvarsbygg.
Les mer om:

Forsvarsbygg nekter å flytte omstridt gjerde: – Det kan utelukkes at noen har gjort dette med vilje

Fylkesmannen har anmeldt Forsvarsbygg for miljøkriminalitet på Evenes. Nå har Forsvarsbygg svart.
Les mer om: