Nyheter om Flyplass


Direkte fra 12.20: To F-16 skal ta av og fly over Kjeller flyplass

I forbindelse med en markering av at siste F-16 skal leveres til Luftforsvaret i Bodø etter faseettersyn. Det vil være testflyging under arrangementet, der både maskinen som skal til Bodø vil ta av, og en til som vil returnere til basen etter flyvning over Kjeller. Flyene skal ta av cirka klokka 12.30.
Les mer om:

Flyplassjef etter helikopterstyrt: – Vi er svært preget av dette

PORSGRUNN / OSLO (VG) Luftfartsmiljøet på Kjeller flyplass er i sorg etter helikopterulykken nær Porsgrunn.
Les mer om:

Kjeller flyplass skal avvikles, det gir muligheter for Rakkestad

«Senterpartiet er etter eget sigende opptatt av distrikt, men i Høyre våger vi å tenke høyt om en mulig kombinasjon mellom Rakkestad Airport og Rygge Flystasjon, nå som forsvaret skal avvikle på Kjeller.»
Les mer om:

Leder arbeidet fra hytta på Jomfruland

«Du må ikke komme, presidenten sier nå at landet stenges ned på kort varsel, all offentlig transport stanses og de ber utlendinger om å reise ut av landet.» Det var den dramatiske meldingen Noralv Askeland fikk av sin kone Tone Askeland da han satt på Flesland flyplass, klar for å dra tilbake til Filipinene etter noen dagers opphold i Norge. Fra den dagen måtte alt hjelpearbeidet, som de to driver i Manila, omorganiseres. Et drøyt år senere er de fremdeles i Norge og styrer arbeidet via Teamsmøter – ofte fra hytta på Jomfruland.

Simen (50) kjøpte seg flytrapp – kan ikke brukes til noe

SYLLING (VG) Bygda har hverken fly eller flyplass. Men Simen Myhrene (50) fant ut at tiden var inne for å skaffe seg egen flytrapp – i hagen like ved kirkegården i Sylling.
Les mer om:

Tar opp igjen tråden(pluss)

Fredag 11. juni møtes Salangen kommune og Arctic Raceway AS for å ta opp tråden om etablering av verdens nordligste dragracebane på Elvenes flyplass.

Støyen fra nye kampfly tvinger flyplass til å fjerne 420 parkeringsplasser

Evenes Lufthavn må avgrense områder for å hindre at folk får hørselsskader. Men fremdeles vil ikke alt være klart innen flyene kommer i høst.
Les mer om:

Tar opp igjen tråden

Fredag 11. juni møtes Salangen kommune og Arctic Raceway AS for å ta opp tråden om etablering av verdens nordligste dragracebane på Elvenes flyplass.

Gjennombrudd for Kjeller flyplass: Stortingsflertall for plan om at staten må bidra

Gjennombruddet er et faktum. Sigbjørn Gjelsvik (Sp) kaller det en milepæl for Kjeller flyplass. Det er flertall på Stortinget for at det skal lages en plan for at flyhistorien skal ivaretas, og planen skal inkludere statlig medfinansiering.

Fly krasjet i trær ved avgang – nødlandet på Hamar flyplass

Et enmotors fly med tre passasjerer krasjet i trær og ble skadd etter avgang og nødlandet på Hamar flyplass. Passasjerer er i god behold.
Les mer om:

Hamas hevder å ha gjennomført rakettangrep mot flyplass ved turistby i Israel

Hamas hevder å ha angrepet en flyplass ved feriebyen Eilat, melder AFP. Israel avviser imidlertid at et angrep har skjedd.
Les mer om:

På kollisjonskurs med sine egne: Vil skrote Bodøs gigantprosjekt

MDGs stortingsgruppe ønsker ikke prosjektet Ny by – ny flyplass gjennomført i Bodø.
Les mer om:

Flygninger omdirigeres i Israel

Alle flygninger til Ben Gurion-lufthavnen ved Tel Aviv blir omdirigert til en flyplass lengst sør i Israel som følge av rakettangrepene fra Gazastripen.

Ingen alvorlig skadd da småfly skled av rullebane på Voss

Et fireseters fly skled av rullebanen under landing på Voss flyplass, Bømoen. Det var fire personer i flyet, men ingen ble alvorlig skadd.
Les mer om:

Fly har sklidd av rullebanen på Voss

Et fireseters fly har sklidd av rullebanen på Voss flyplass på Bømoen, melder 110 Vest på Twitter.
Les mer om:

Indonesisk flyplass testet reisende med brukte testpinner

Ifølge indonesisk politi skal minst 10.000 reisende ha blitt corona-testet med brukt utstyr.
Les mer om:

Zlatko Tripić har landet i Stavanger - går rett inn i Vikings kapteinsteam

STAVANGER (TV 2): Zlatko Tripić ble hyllet etter landing på Sola Flyplass onsdag ettermiddag.
Les mer om:

Garanterer 3,3 milliarder til ny flyplass i Rana: – Klarsignal om at flyplassen kan bygges

Regjeringen har bestemt seg for å ta mesteparten av risikoen ved å bygge ny flyplass i Mo i Rana. I tillegg garanterer de for at de allerede eksisterende flyplassene i regionen er trygge.

To raketter mot base på Bagdads flyplass

En militærbase med utenlandske styrker på flyplassen i Bagdad ble søndag mål for to raketter.
Les mer om:

Terminal Arlanda ble stengt etter funn av «mulig farlig gjenstand»

Terminal 5 på Arlanda flyplass utenfor Stockholm var stengt i noen timer mandag morgen etter at politiet oppdaget en «mulig farlig gjenstand».

Nå har prislappen økt til seks milliarder. Her er årsaken

Kostnadsestimatet for byggingen av ny flyplass i Bodø er økt med flere hundre millioner kroner, etter at utgifter til miljøopprydding er tatt med.
Les mer om:

Vil i dialog med anleggsbransjen - flyplassen skal bygges med klare klimakrav

Ny flyplass, nye veier og ny bydel skal bidra til en grønnere anleggsbransje, håper kommune, veivesen og Avinor. Hvis ikke, kan Bodø kommune se langt etter klimamålet.
Les mer om:

Kartleggingen snart ferdig: Fant flere fyllinger med søppel og kjemikalier

Undersøkelsene av hva som skjuler seg under Kjeller flyplass er så godt som fullført. Sogna-området er utvidet etter funn av flere fyllinger med søppel, kjemikalier og annet avfall. Skjebnen for Måsan er derimot ikke avklart.
Les mer om:

Jubel i Trysil: Scandinavian Mountains Airport blir helårs flyplass

Scandinavian Mountains Airport, som ligger 40 minutter unna Trysil, får nå også sommerruter. Det er det svenske flyselskapet BRA som i sommer skal fly fra Stockholm Bromma og Ängelholm til flyplassen på svensk siden som åpnet desember 2019.