Nyheter om Fjørtoft


- Kan være ferdig for i år

Jan Åge Fjørtoft (54) kommer med nedslående nyheter om skaden til Erling Braut Haaland (21).
Les mer om:

Skadet Haaland mister kamp

Erling Braut Haaland er ikke med i troppen til lørdagens Dortmund-kamp mot Borussia Mönchengladbach. Det bekrefter Dortmund selv, og oppgir muskulære problemer som årsak. Det er urovekkende nyheter for Norge før skjebnekampen i VM-kvalifiseringen mot Tyrkia 8. oktober.

Noe skikkelig stort er på gang hos Real Madrid

Carlo Ancelotti kunne endelig komme igang med det han er betalt for: Vinne kamper. 4-1 mot Alaves var så overbevisende som det kunne bli. Den italienske reven har uten tvil fått spillerne til å beholde fokuset gjennom fotballstormene som har feid over klubben. For oss står to spillere som symbol på at virkelig gode ting skjer i Madrid. Karim Benzema fortsetter der han slapp forrige sesong, og det var ingen stor overraskelse at kapteinen dro til med to scoringer. Nacho Fernandez og Vinicius Jr. sto bak de to andre, David Alaba ser ut til å skli rett inn i systemet til Ancelotti.

Det er dette fotball egentlig handler om!

Jack Grealish hentes for over milliarden, Lionel Messi må ta til takke med rundt 300 millioner kroner i årslønn. Rimelig sterk kontrast til Brentfords dyreste signering ever på 170 milioner kroner. På fredag viste Kristoffer Ajer og gjengen hva fotball egentlig handler om. Les: Overrasket Southampton lot Jannik Vestergaard gå billig Arsenal skulle få æren av å sette på plass jyplingene fra Championship i Premier League-åpningen, en mulighet for Mikel Arteta til å vise at London-klubben er på en helt annen kurs enn i forrige sesong.

Barcelona fikk en skikkelig forsmak på inntektsraset etter Messi-exit

På banen var det proppfullt av overskudd da Barca-spillerne med den nye angrepssjefen Memphis Depay i spissen lekte seg til 3-0 seier over Juventus forrige uke. Totalt ble det 14 scoringer i preaseason, men på økonomikontoret til Barca er stemingen en helt annen før sesongstart. Med koronarestriksjoner må Barcelona begrense publikumskapasiteten på Camp Nou til 29 803 for egne supportere.

Inter-supporterne kan trøste seg med at de får inn en av EMs råeste høyrebacker

Achraf Hakimi har sklidd rett inn hos PSG etter overgangen fra Inter i sommer. Med scoring i sin første Ligue 1-kamp viser 22-åringen at han akter å være med på den offensive moroa hos Pochettino. Når Hakimi i tillegg denne uken fikk vite at han skal sende pasninger til Lionel Messi, blir ikke fotballtilværelsen så mye bedre. Hos Inter-supporterne ser det også ut til å bli en løsning. Det er liten tvil om at Hakimi vil bli savnet. Selv om det bare ble én sesong på San Siro, var Hakimis tilstedeværelse på banen i 45 kamper en viktig faktor til Inter suksess (7 scoringer og 11 assists!).

Tottenham sender Alfie Whiteman som redningsmann i Allsvenskan

Det er noe vakkert når en klubb rykker opp til øverste divisjon og alt ser lyst ut. Før sesongen. Degerfors IF faller i denne kategorien. Klubben er fortsatt med på 12. plass, men seks poeng ned til bunnlaget Østersund etter fjorten kamper beroliger ingen. Nå har klubben tatt en telefon til London for å tette igjen bak. Tottenham responderte umiddelbart og sendte Alfie Whitemann. Les: Svensken Ludwig Augustinsson i ferd med å ta heisen fra 2.

Kepa Arrizabalaga er endelig sluppet fri!

Det var duket for UEFA Super Cup. Champions League-mester mot Europa League-mester. Toppen av toppen mot toppen på nest øverste hylle. På onsdag var avstanden mellom Chelsea og Villareal så liten at det måtte avgjøres på straffer. For å forstå hvor mye denne kampen betyr for en spansk Chelsea-keeper, må vi spole tilbake til 2019. Mer enn 80 000 tilskuere hadde fylt Wembley for Carabao Cup-finalen, Chelsea mot Manchester City. Det kokte skikkelig, der det hele måtte avgjøres på straffekonk.

Svensken Ludwig Augustinsson i ferd med å ta heisen fra 2. Bundesliga til toppen av La Liga

Siden 2017 har den svenske landslagsspilleren bygd seg opp status som nøkkelspiller hos Werder Bremen, men forrige sesong måtte den stolte klubben ta den tunge veien ut kjellerdøra til 2. Bundesliga. For Augustinsson er dette lite interessant. Ifølge SportExpressen var venstrebacken tett på en overgang til Fulham da klubben hadde rykket opp i Premier League, da sa Werder bestemt nei. Denne sommeren er det ifølge den svenske avisen Sevilla som har banket på og lagt inn et bud på rundt 50 millioner kroner.

Ny skade på midtbanen gir Ancelotti mer å tenke på

Avrevet leddbånd i ankelen. Vi skjærer grimaser mens vi ser det for oss. Skader er en naturlig del av fotballen, men for spiller og klubb får det leie konsekvenser. Dani Ceballos har egentlig aldri vært en fast del av Real, forrige sesong var det på utleie hos Arsenal. Nå var det ikke klart hva Ancelotti hadde av planer for Ceballos, den sentale/offensive midtbanespilleren skulle bare gjøre unna noen OL-kamper for Spania. Les: Victor Lindelöf skal lede Sverige Selv om 25-åring var med Spania helt til OL-semifinalen mot Japan, skal skaden ha oppstått i åpningskampen mot Egypt.

Radja Nainggolan får ca 40 millioner for å dra

En litt merkelig avslutning på oppholdet i Inter Milan for Radja Nainggolan, han får 50 % av resterende lønn for å gå på dagen. – Merkelig! Cagliari er som alltid klare til å overta.

PSG har gitt Mbappé den beste grunnen i verden til å signere

22-åringen holder tilbake signaturen for forlengelse. Selv om PSG-presidenten hele veien har stått på at Mbappé blir i Paris, har fravær av enighet fortalt det motsatte. På onsdag kom det siste som skulle til for at franskmannen blir. Hvertfall i følge Nasser Al-Khelaifi. Les: Lionel Messi har inntatt Paris To av tre er hvertfall klare for Messi. (foto: psg, twitter) -Vet vet allerede at han sa han ville ha et konkurransedyktig lag, og nå har han fått det mest konkurransedyktige i verden.

David de Gea forteller United-supporterne om planene sine

Det siste året har keepersituasjonen hos United skapt nok av overskrifter. Engelsk presse har hakket på de Gea, og mer eller mindre forhåndsannonsert at spanjolen forsvinner i sommer.

Klubblegenden har fått mange telefoner om Jens Petter: – De har fulgt ham i flere år

Tidligere landslagsspiller og Eintracht Frankfurt-legende Jan Åge Fjørtoft har fått telefoner fra gamleklubben om Jens Petter Hauge i flere år. Tirsdag ble han presentert som ny Eintracht-spiller.
Les mer om:

Agent bekrefter jakten på Jorginho

I løpet av en periode på under tre måneder har Chelsea-spilleren raket inn Champions League -og EM-tittel. Ikke rart agenten prater velvillig om klientens lysende fremtid. 29-åringen ser litt hengslete ut på banen, men utseendet ljuger. Den brasilianskfødte italieneren er en steintøff ledertype som er meislet ut for de tøffeste kampene. Champons League-finale, EM-finale.

Lionel Messi klar med signaturpennen så snart Copa America feiringene er over

For første gang har Lionel Messi vunnet en internasjonal turnering med Argentina. – Det satt langt inne, men til slutt etter å ha vunnet 1 – 0 mot Brasil kunne han endelig kysse trofeet. Etter kampen ble Lionel Messi kåret til mesterskapets beste spiller med 4 scoringer og 5 assists, men det var Angel Di Maria som måtte «redde» Messi. Paris Saint-Germain spilleren sørget for matchvinnende scoring med en elegant chip over en målløs Ederson. Messi er den første spilleren noensinne på en internasjonal turnering som er toppscorer, toppassistent, vinner av gullballen og mesterskapsvinner!

Jan Åge Fjørtoft sier det kommer et «BIG» bud på Haaland

Viasat kommentator Jan Åge Fjørtoft som har gode kontakter i tysk fotball etter et par sesonger for Eintracht Frankfurt er overbevist om at budet som Chelsea forbereder for Erling Braut Haaland kommer til å bli godt mottatt av Borussia Dortmund. Vi vet alle det kommer til å koste å hente 20 åringen, men en eventuel overgang til Chelsea kommer ikke til å bli tidenes dyreste.

Stoppet av pandemien – inspirert til digital revolusjon

NESLANDSVATN: Da en seksukersturné måtte innstilles på grunn av pandemien, måtte kunstner Thea Fjørtoft tenke nytt. Hva med å utvikle digital teknologi som gjør virtuelt teater like opplevelsesrikt som det i den fysiske verden?
Les mer om:

Uefa stanser gransking av markering

Manuel Neuer spilte lørdagens kamp mot Portugal med et kapteinsbind med regnbuefarger, som er ment som støtte for homofiles rettigheter. Det vurderte Uefa i utgangspunktet straffe med bot, men nå har de stanset granskingen. Det bekrefter det tyske fotballforbundet. Rapportene om en mulig granskning har blitt møtt med sinne. Jan Åge Fjørtoft er én av dem som har vært kritisk. – Vær så snill, Uefa. Si at dette er en vits. Tusen takk, Manuel Neuer, skrev Fjørtoft på Twitter. Ekspertkommentator i Viasat, Lars Tjærnås, har også reagert på rapportene. – Dette handler ikke om en politisk markering.

Her er de nye deltagerne i «Familiens ære»: – Tror han vil overraske

Jan Åge Fjørtoft (54) og Markus Fjørtoft (27) måtte trekke seg før innspillingen av «Familiens ære» i fjor. Men nå er de «fit for fight».
Les mer om:

Ella (7) hang opp si eiga russekortkasse - har fått hundrevis av russekort(pluss)

Ella Fjørtoft Holta fekk i slutten av april hjelp av faren Odd Egil til å setje opp ei eiga russekortkasse nede ved vegen på Flø. Resultatet så langt - 284 russekort.
Les mer om:

Ella (7) hengde opp si eiga russekortkasse - har fått hundrevis av russekort(pluss)

Ella Fjørtoft Holta fekk i slutten av april hjelp av faren Odd Egil til å setje opp ei eiga russekortkasse nede ved vegen på Flø. Resultatet så langt - 284 russekort.
Les mer om:

Fjørtoft: - Han er ko-ko

Borussia Dortmund sikret Champions League-plass med seier over Mainz. Nå mener Jan Åge Fjørtoft at klubben kan utfordre de beste lagene i verden neste sesong, om Erling Braut Haaland (20) får beholde stjernekameraten.
Les mer om:

Tror Dortmund gambler på at Haaland ikke vil lage bråk om klubbskifte

Få nordmenn følger Bundesliga tettere enn Jan Åge Fjørtoft og Eivind Bisgaard Sundet. Begge tror Erling Braut Haaland blir i Dortmund, men trekker samtidig frem én klubb som kan kapre nordmannen.

Ella og Joanna velger vannveien til skolen: – Vi bruker like lang tid som skolebussen

DRANGEDAL: Thea Danielsen Fjørtoft og døtrene Ella og Joanna padler til jobb og skole. – Det mye morsommere enn å ta bussen.