Nyheter om FinlandFinland får kritikk for håndteringen av afghanske tolker

Den finske evakueringen av afghanere blir kritisert av eksperter. Finland har ikke evakuert en eneste tolk som har jobbet for landets styrker i Afghanistan.
Les mer om:

West Ham ber om trøbbel

Kurt Zouma gnistret til i 2-0 seieren til Les Bleus over Finland i tirsdagens VM-kvalik. Nok en bekreftelse på at midtstopperen blir en solid forsterkning for West Ham denne sesongen. Likevel skal det ha skapt murring i spillergruppa. Med andreplass på Premier League-tabellen etter tre kamper, er det ingen sportslige mørke skyer på Olympiastadion, men forhandlingene med Zouma i sommer kan skape gnisninger.

Finland fjerner nasjonale koronarestriksjoner

Når 80 prosent av alle over tolv år i Finland er fullvaksinert, kommer alle nasjonale koronarestriksjoner til å fjernes helt i tråd med landets koronastrategi.
Les mer om:

Altibox inngår partnerskap om nordisk IoT-utvikling

Slår seg sammen med IoT-baserte tjenesteleverandører i Sverige og Finland.
Les mer om:

Tre tenåringsgutter dømt for drap i Finland

Guttene ble fredag dømt til åtte, ni og ti års fengsel for å ha mishandlet en tidligere kamerat til døde i desember i fjor.
Les mer om:

Sterk U21-opning av Norge

Norge slo Austerrike 3-1 i den første kvalifiseringskampen for U21-EM i fotball i 2023. Kampen blei spela i Drammen. Gjestenetok leiinga ved Chikwubuike Adamau etter 13 minutt, og var klart best i første omgang. Likevel utlikna Jørgen Strand Larsen fire minutt etterpå, og det stod 1-1 ved pause. I andre omgang var Norge best, og sikra sigeren med mål av Erik Botheim og Noah Holm. Neste kamp er mot Estland tysdag. Estland tapte 0-3 for Finland i kveld.

NHL-spelarar i OL

Fredag blei det oppnådd avtale som gjer at NHL-spelarane kan delta i OL i Beijing i februar. Ved OL i Pyeongchang i Sør-Korea i 2018 var ikkje NHL-stjernene med. Sist NHL-spelarane deltok i OL var i Sotsji i Russland i 2014. Dei som er blitt samde, er Det internasjonale ishockeyforbundet (Iihf), NHL-organisasjonen og NHLs spelarorganisasjon (Nhlpa). Dette betyr at det blir ei stjernespekka turnering, og at nasjonar som Sverige, Finland og Danmark får med alle sine beste spelarar.

Finland: Tre tenåringsgutter dømt for drap

Tre gutter i tenårene er dømt for å ha mishandlet en jevngammel gutt til døde i Helsingfors i desember i fjor.
Les mer om:

Finland: Tre tenåringsgutter dømt for drap

Bil i husvegg i Etne
Les mer om:

Utelatt fra mesterliga-troppen

Christian Eriksen er ikke å finne i Inters Champions League-tropp det kommende halvåret. Han er ikke blitt registrert av den italienske storklubben. Det ble klart da klubben offentliggjorde sine 24 spillere til Champions League-gruppespillet på sin hjemmeside. Eriksen er ikke å se i troppen som er registrert for de seks gruppespillkampene mot Real Madrid, Sheriff Tiraspol og Sjakthar Donetsk. Klubben har en ny mulighet til å registrere nye spillere i sluttspillet i 2022. Det er gått nesten tre måneder siden Eriksen fikk hjertestans og falt om på banen i Danmarks EM-kamp mot Finland.

Hinrik (13) tar koronavaksine

Reykjavik, Island (TV 2): Island, Finland og Danmark er godt i gang med å vaksinere barn og unge mellom 12 og 15 år. – Slik kan vi bli kvitt korona, jubler islandske Hinrik (13).
Les mer om:

Mbappe signering er nært forestående

Den spanske sportsavisen Marca melder at overgangen Kylian Mbappe snart er Real Madrid spiller. – Etter utveksling av e-poster (har akkurat sluttet med fax) de siste dagene har Paris Saint-Germain nå godtatt tilbudet på 170 millioner euro pluss 10 millioner euro i bonuser. Den franske superstjernens drøm om Real Madrid blir nå en realitet. En offisiell kunngjøring kan finne sted så snart som i dag!. VM -vinneren som skal ankomme den spanske hovedstaden før han reiser med den franske troppen til VM kvalifiseringskamper mot Ukraina og Finland.

Simon Kjær etter Eriksen-kollaps: – Jeg gjorde som alle andre ville gjort

Da Christian Eriksens falt om under EM-kampen mot Finland i sommer, var det kaptein Simon Kjær som styrtet til for å hjelpe. Han vil ikke kalle seg selv helt.
Les mer om:

Vukicevic forbedret egen rekord

Vladimir Vukicevic fikk det virkelig til å klaffe på 110 meter hekk under et stevne i Sveits lørdag. Han senket sin egen norgesrekord med hele 7 hundredels sekund. – Det var helt fantastisk, dette jobber jeg for hver eneste rekord. Det å mose den med syv hundredeler er helt enestående. Det er en utrolig god følelse, sier Vukicevic til NRK etter løpet. Med tiden 13.42 ble han 3.-mann i et stevne i den sveitsiske byen La Chaux-de-Fond.
Les mer om:

Rekordhøy smitte i Finland

Finland har påvist 1.024 nye smittetilfeller, det høyeste tallet på ett døgn hittil i pandemien. Koronatiltakene skjerpes i hovedstadsregionen.
Les mer om:

Finland starter vaksinasjonen av 12-åringer

Mandag begynner Finland å vaksinere barn mellom 12 og 15 år, og det kan skje mot foreldrenes vilje.
Les mer om:

Kroatia og flere regioner i Sverige og Finland får karantenekrav fra mandag

Flere regioner i Sverige og Finland blir oransje på regjeringens smittekart. Det samme blir feriedestinasjonen Kroatia. Det betyr innreisekarantene fra mandag.
Les mer om:

Kroatia og flere regioner i Sverige og Finland får karantenekrav fra mandag

Flere regioner i Sverige og Finland blir oransje på regjeringens smittekart. Det samme blir feriedestinasjonen Kroatia. Det betyr innreisekarantene fra mandag.
Les mer om:

Värmland og flere regioner i Sverige og Finland blir oransje – karantenekrav fra mandag

Flere regioner i Sverige og Finland blir oransje på regjeringens smittekart. Det samme blir feriedestinasjonen Kroatia. Det betyr innreisekarantene fra mandag.
Les mer om:

Gjør endringer i reisereglene

Flere regioner i Sverige og Finland blir oransje på regjeringens smittekart. Det samme blir feriedestinasjonen Kroatia.
Les mer om:

Finsk leiar i utøvarkommisjonen

Emma Terho frå Finland, som har teke to OL-bronse i ishockey, blei fredag vald til ny leiar for utøvarkommisjonen i IOC. Dermed får ho også plass i IOC-styret. Terho vann røystinga mot den russiske tidlegare stavhopparen Jelena Isinbajeva då kommisjonen møttest i Tokyo. Ho etterfølgjer Kirsty Coventry frå Zimbabwe, som går ut av utøvarkommisjonen, og tar hennar plass i styret.
Les mer om:

Fra mandag må du trolig i karantene etter svenskehandel

Hele Sverige og Finland er nå oransje på smittekartet fra det europeiske smittevernbyrået ECDC. Stockholm og Helsingfors er røde.
Les mer om:

Finland vil prioritere 12-åringer i vaksinekøen

Finland strammer inn koronatiltakene. 12-15-åringer skal prioriteres i vaksinekøen, for å hindre at skolene igjen må stenge.
Les mer om: