Nyheter om FIFA


NFF tok kontakt med Fifa umiddelbart etter NRK-sak

Lise Klaveness tok selv affære da hun fikk vite at Fifa ikke ønsker å stille til intervju om Qatar-problematikken. Landslagssjef Ståle Solbakken tror det internasjonale fotballforbundet kjenner presset.

Annenhver nordmann vil boikotte VM: Fifa truer med at fire ting kan ramme NFF

– Dette er en av de viktigste sakene i norsk fotball på lang tid, mener boikottforkjemper Gjert Moldestad. Søndag faller avgjørelsen.
Les mer om:

Reagerer kraftig på at Fifa nekter å svare på Qatar-spørsmål: – Ikke akseptabelt

Siden slutten av april har NRK rettet syv intervjuforespørsler til Fifa, men det internasjonale fotballforbundet vil ikke svare på konkrete spørsmål om Qatar-problematikken. Det får flere til å riste på hodet.
Les mer om:

Også Odd snur om VM-boikott

Styret i eliteserieklubben Odd støtter nå et nei til norsk boikott av neste års fotball-VM. Snuoperasjonen kommer etter rapporten fra Mollekleiv-utvalget. Det fremkommer i en oppdatering på klubbens nettsider. – Styret i Odds BK støtter Forbundsstyrets innstilling om nei til norsk boikott av Qatar VM. Imidlertid forutsettes det iverksatt en rekke tiltak for å bidra til varige endringer i Qatar og Fifa.
Les mer om:

TV 2s ekspert ser rødt: – Han får UEFA og FIFA til å se ut som korgutter

Håndballtopp trakk seg i protest etter skandaleavsløring, ifølge dansk avis. Bent Svele synes saken er forferdelig trist for idretten sin.
Les mer om:

Vurderer fotball-VM annethvert år

Fredag sa 166 av 188 medlemsland i Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) ja til å utrede mulighetene for å ha VM annethvert år. Avstemningen ble gjort i forbindelse med Fifas heldigitale kongress. – Vi tror fotballens framtid står ved et avgjørende veiskille. Alle utfordringene fotballen har stått overfor, er blitt forsterket av pandemien. Det er tid for å undersøke hvordan spillet er strukturert på et globalt nivå. Vi må overveie hva som er best for vår idretts framtid, sa Fifa-president Gianni Infantino fra talerstolen.
Les mer om:

Svært dyrt for Norge å boikotte VM i Qatar

Det bør ikke komme som noen overraskelse på noen at Norge vedtar på den ekstraordinære generalforsamlingen i Norges Fotballforbund (NFF) i juni å droppe kravene om boikott av VM i Qatar og heller lande på å trykke opp T-skjorter som helt klart sier hva vi mener om slemminger. Qatar som helt klart har ganske så langt å gå før behandlingen av arbeidere er innenfor det vi kan godta, må vi samtidig minne om at det lille gasslandet er best i klassen av land i Midtøsten. – Et VM i Saudi-Arabia for eksempel ville også jeg gått inn for boikott av.

Sender nytt Qatar-brev til UEFA

Fotballforbundene i Norden har sendt et felles brev til Fifa der de stiller tydelige oppfordringer til hvordan situasjonen i Qatar kan bedres.
Les mer om:

New York Times: Super League-topper trodde de hadde FIFA på laget

Ifølge dokumenter blant annet New York Times har fått tilgang til, skal FIFA ha vært mer positive til Super League enn det de i ettertid har gått ut med.
Les mer om:

Legger Qatar-press på Fifa – kommer med klare oppfordringer til presidenten

Alle de nordiske fotballforbundene har sammen sendt et brev til Fifa med en liste på fire oppfordringer i forbindelse med VM i Qatar.
Les mer om:

Hedres på FIFA – 15 år etter sin død

Kiyan Prince blir spillbar karakter i fotballspillet
Les mer om:

Mollekleiv om NFF og FIFA i VM-tildeling: – Kollektiv svikt

Det såkalte «Qatar-utvalget» er splittet - der flertallet går imot norsk boikott av neste års fotball-VM i gulfstaten. Samtidig er kritikken mot Norges Fotballforbund og FIFA tøff.
Les mer om:

City-stjerne bytter landslag

Aymeric Laporte er klarert til å spille for det spanske landslaget. Det gjør at han kan delta for spanjolene i det kommende europamesterskapet. Laporte er født og oppvokst i Frankrike, og har 51 aldersbestemte landskamper for Frankrike. Han har ingen A-landskamper for landet, og fredag fikk det spanske fotballforbundet tommelen opp fra Fifa om overgangen, etter at han tirsdag ble naturalisert av det spanske ministerrådet.

Ex Manchester United kaptein Antonio Valencia takker for seg

Den 35 år gamle fotballspilleren Antonio Valencia har en utrolig karriere å se tilbake på. – Nå har han bestemt seg for at det er på tide å hvile på laurbærene en stund, før han om et år eller to tar fatt på neste fase av sitt virke.

Real Madrid, Barcelona og Juventus svarer UEFA og FIFA: – Et uakseptabelt press

Real Madrid, Barcelona og Juventus har sendt ut en felles pressemelding etter at ni av Superliga-utbryterne ble straffet av UEFA.

NFF innkalt til Qatar-møte med Fifa

De nordiske fotballforbundene er i neste uke innkalt til et møte med Fifa om VM i Qatar. Det er den danske fotballpresidenten Jesper Møller som opplyser dette til nyhetsbyrået Ritzau. Det bekreftes også av fotballpresident Terje Svendsen overfor NTB. – Det er riktig at vi er invitert til et møte med Fifa i neste uke. Som kjent har Danmark, Sverige og Norge skriftlig stilt noen spørsmål til Fifa knyttet til Qatar-VM.

Kastes ut av Serie A

Bølgene etter Superliga fadesen har definitivt ikke lagt seg enda, det kommer reaksjoner, garantert. FIFA og UEFA jobber med å finne ut av det, det kan være alt fra utestengelse fra Champions League til poengtap og bøter. Signalene er tydelige private turneringer kommer ikke til å få rom til å leve. – Presidenten for det italienske fotballforbundet (FIGC), Gabriele Gravina sier de ikke kan spille i Serie A hvis de deltar i private turneringer som Superligaen.

NFF sendte brev med Qatar-krav til Fifa(pluss)

Norges Fotballforbund har i likhet med det svenske og det danske forbundet sendt et brev til Fifa med en rekke spørsmål om forholdene hos VM-verten Qatar.
Les mer om:

Norges Fotballforbund stiller syv spørsmål til FIFA – henvender seg til presidenten

I et tre sider langt brev henvender ledelsen i Norges Fotballforbund seg direkte til FIFA-president Gianni Infantino og generalsekretær Fatma Samoura og krever svar rundt forholdene hos VM-verten Qatar.
Les mer om:

NFF krever Qatar-svar av Fifa

Krever en tydelig plan for å bedre forholdene til migrantarbeidere i Qatar.
Les mer om:

NFF krever Qatar-svar av Fifa

Krever en tydelig plan for å bedre forholdene til migrantarbeidere i Qatar.
Les mer om:

Setter krav til Qatar-VM

Danmarks fotballforbund har sendt et brev til FIFA der de retter en rekke krav til forbedringer rundt Qatar-VM i 2022. NFF vil følge etter.
Les mer om:

Danmark med harde Qatar-krav

I et brev til Fifa stiller Det danske fotballforbundet en rekke krav til forbedringer rundt VM i Qatar i 2022. NFF varsler et lignende brev.