Nyheter om FA-cupen


Samtalene med Chelsea har stoppet fullstendig

Etter gårsdagens overkjøring av Liverpool burde Manchester United være på den lange listen over klubber som ønsker å hente Chelseas tyske landslagsback Antonio Rüdiger når hans kontrakt går ut på dato til sommeren. Folkene til 28.åringen og Chelsea har etter å forsøkt en god stund sluttet å snakke om forlengelse, i det miste er det trykket på pauseknappen.

Maanum hjalp Arsenal til semifinale i FA-cupen

Frida Maanum kom inn ved pause da Arsenal banket naboen Tottenham 5-1 i kvartfinalen i den engelske FA-cupen for kvinner onsdag.
Les mer om:

Nummer 7 returnerer til Old Trafford

Etter en litt overraskende u-sving i Manchester på slutten av overgangsvinduet, ble det klart at Cristiano Ronaldo ikke ble City-spiller under Pep Guardiola. I stedet ble det de røde i byen som slapp jubelen løs da det ble klart at klubbens tidligere nummer 7 hadde signert en toårskontrakt for Ole Gunnar Solskjærs menn. Ronaldo kom til United som 18-åring Den unge Cristiano markerte seg tidlig som et stortalent, og etter én sesong og 25 ligakamper for førstelaget til Sporting Lisboa, ble han signert av Alex Ferguson i 2003.

Fernandinho: 36 år og fortsatt ikke ferdig!

Det var en stor dag for den defensive midtbanespilleren Fernandinho som etter litt om og men fikk forlenget sin kontrakt med Manchester City i et år til. Det er en svært fornøyd brasilianer som forteller om forlengelsen: «I mitt hode er ikke min jobb her ferdig enda. Så derfor har jeg bestemt å bli her ett år til, for å prøve å hjelpe laget til å nå målene våre.

Kieran Tierney blir

Arsenal-venstreback Kieran Tierney er en av få som har imponert for Nord-London laget de sist to sesongene. Nå har han signert en ny femårskontrakt med klubben. Skotten kunngjorde nyheten i en live chat på Arsenals Facebook-side, med Tierney som nå er bundet til klubben frem til 2026. – Tierney har vært en nøkkelfigur for Gunners siden han kom i 2019. Les: Keeper Bartlomiej Dragowski er sterkt ønsket i Premier League Thank you everyone for your support and messages. Always appreciated and grateful.

Rafael Benitez vil ha Wolverhampton kaptein som sin første signering

Sky sports er overbevist om at den tidligere Liverpool manageren som forlot Kina for noen måneder siden snart er tilbake i Premier League, to år etter et ublidt farvel til Newcastle. Etter at Nuno Espirito Santo sa opp i Wolverhampton var det samtaler om at han skulle overta managerjobben i Everton, men han ønsket heller å vente til det dukker opp noe spennende i Spania og har i prinsippet sagt nei takk. Det åpnet opp døren for Rafael Benitez som er litt usikker på om han skal gå til byrivalen til Liverpool.

EM-festen som forsvant: – Jeg er ikke ferdig med det

Februar 2020: Åge Hareide er i Milano og følger Christian Eriksen og Simon Kjær i storkampen Inter-Milan, han drar til Valencia for å granske Daniel Wass og ser Kasper Schmeichel i FA-cupen med Leicester. Livet som dansk landslagssjef leker.

Frå rekordtap til ligastatus

For 32 år sidan gjekk dei på det største tapet i tippekampane si historie. I dag sikra Sutton United seg for aller første gong plass i den engelske fotballigaen. I 1989 stod Sutton bak ein av dei heilt store cupsensasjonane ved å slå det dåverande topplaget Coventry ut av FA-cupen med 2-1. Coventry var i topp fem i 1. divisjon, den tids Premier League. I runden etter møtte dei Norwich, endå høgare på tabellen i 1. divisjon. Som «premie» vart kampen deira vist som tippekamp i Skandinavia. Sutton tapte 8-0, det største tapet i ein tippekamp nokon gong.

Reiten-scoring i FA cup-kvarten

Guro Reiten scoret det første målet da Chelsea slo Everton 3-0 i FA-cupens kvartfinale og avsluttet sesongen i engelsk kvinnefotball. Sam Kerr scoret ett mål og la opp til de to andre. For Everton-spiller Ingrid Moe Wold var det karrierens siste kamp. Hun fikk applaus og gode klemmer da hun ble byttet ut på overtid. FA-cupen fortsetter til høsten.

Vant sin første FA-cupfinale

Leicester vant finalen i FA-cupen lørdag 1-0 etter at Chelsea fikk en scoring i sluttminuttene annullert på grunn av offside. Youri Tielemans scoret vinnermålet til Leicester. Seieren i den prestisjefulle turneringen var den første til Leicester. Både i 1949, 1961, 1963 og 1969 ble det finaletap, men på det femte forsøket i en finale skulle det endelig lykkes. Over 21.000 mennesker overvar kampen på Englands nasjonalarena. Så mange mennesker har det ikke vært på en fotballkamp i England siden koronaviruset lammet idretten i mars i fjor.

Vant FA-cupen for første gang

Youri Tielemans scoret finalens eneste mål da han dunket inn fra langt hold i andreomgang. Dermed tok Leicester klubbens første FA-cuptittel noensinne da Chelsea ble beseiret 1-0.
Les mer om:

Reiten og Chelsea er seriemestere

Guro Reiten og Chelsea er seriemestere nok en gang etter å ha knust Reading 5-0 på hemmebane. Reiten ble byttet inn i andre omgang og spilte en drøy halvtime. Dette er fjerde gang Chelsea er kronet til seriemestere. Dermed har Chelsea vunnet både ligacupen og serien, og fortsatt mulighet til å vinne «alt». For 16. mai spiller de mesterligafinale mot Barcelona og FA-cupen skal spilles høst. Maren Mjelde spiller også på Chelsea, men er ute med skade. Melanie Leupolz scoret det første for Chelsea, deretter fulgte Fran Kirby opp med to scoringer - en like før og en like etter pause.

Endelig! Bolton har klart det umulige

Den tradisjonsrike klubben Bolton Wanderers ble stiftet i 1874, og var en av tolv klubber som startet The Football League i 1888. Bolton har vunnet FA-cupen fire ganger og var lenge en favoritt blant de som samlet på fotballkort. En av de virkelig store i klubben er Nat Lofthouse som 452 ligakamper og scoret 285 mål for Bolton. Han var manager i Bolton mellom 1968 og 1970 og en kortere periode i 1971. Norske Daniel Braaten var også Bolton spiller en sesong for femten år siden uten imponere noen.

Opptur vekker interessen til Real Madrid, men samtidig blir det vanskeligere å kjøpe

Timo Werner var en gigantisk flopp helt frem til Thomas Tuchel overtok managerstolen til Frank Lampard. – Nå er det bedre, men lagt fra perfekt. Chelsea seg på fjerdeplassen i Premier League takket være gårsdagens seier mot West Ham på Londons olympiske park. Thomas Tuchel startet med Timo Werner som scoret det avgjørende målet i den meget viktige kampen om fjerdeplassen.

Chelsea-spiller dønn ærlig om Frank Lampard

Vi heiet frem Frank Lampard fra dagen det ble kjent at Chelsea-legenden returnerte til Stamford Bridge. Etter den kaotiske Conte-Sarri-overgangen, så vi en bærer av Chelsea-genet som den riktige manageren for London-klubben. Historien kjenner vi, Frank Lampard startet bra, møtte motgang – og kom seg aldri utover høsten. Da Thomas Tuchel tok over i slutten av januar, virket Chelsea-spillerne tafatte og uten selvtillit. Så sluttet Chelsea å dra på seg unødvendige tap. Kynikeren Tuchel forsvarte Chelsea til poeng, før han også fikk fart på angrepsspillet.

Tusenvis på konsert og fotballkamp: Britene eksperimenterer seg frem mot full gjenåpning

I kveld samles 4000 mennesker til semifinale i FA-cupen mellom Leicester City og Southampton på Wembley stadion – som en del av et gigantisk smitteeksperiment i regi av den britiske regjeringen.
Les mer om:

- Det er rystende

Semifinalen i FA-cupen ble et mareritt for Manchester City, som røk ut og mistet stjernespilleren De Bruyne til skade. John Arne Riise og Rune Bratseth var sjokkert over Citys forsvarsspill.

United ute av FA-cupen

Leicester City ble et par hakk for gode for Ole Gunnar Solskjærs Manchester United i FA-cupens kvartfinale søndag. Det stod riktignok 1-1 til pause etter mål av Kelechi Iheanacho for Leicester en forsvarstabbe fra Fred og Mason Greenwood for United. Etter hvilen tok imidlertid hjemmelaget grep om oppgjøret.

Knuste Solskjærs cupdrøm

Manchester United er ute av FA-cupen etter 1-3-tap mot Leicester i kvartfinalen.

- En meget svak prestasjon

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United fikk det tøft mot Leicester i FA-cupen.

City til semifinale

Everton heldt stand lenge, men to mål i løpet av dei siste minutta sikra Manchester City plass i semifinalen i FA-cupen med 2-0. lkay Gündogan scora det første etter 84 minutt, og Kevin de Bruyne det siste fem minutt seinare.

Manchester City til semifinale

Manchester City kan fortsatt vinne fire troféer denne sesongen. Lørdag vant Pep Guardiolas menn 2-0 mot Everton i FA-cupen. Ilkay Gündogan og Kevin De Bruyne scoret målene.

Manchester City klare for semifinale i FA-cupen

Mange lyver og er utro mot partneren. Er vi udetonerte bomber av undertrykket begjær?

Manchester City klare for semifinale i FA-cupen

(Everton - Manchester City 0–2) I en tett og jevnspilt kamp på Goodison Park var det midtbanespillerne som fikset semifinalebillett til Manchester City.

DIREKTE: Følg kvartfinalen i FA-cupen mellom Manchester City og Everton

Haaland får spille mot Gibraltar: – Tilbake til tegnebrettet