Nyheter om Førre


Her blir det lysregulering ei god stund framover

Statens vegvesen byrja førre veke arbeidet med å skifta ut rundt 180 m av muren langs Rv. 13 mellom Okslatunnelen og Tyssedalstunnelen.

Lasse Marhaug og People Like Us: Dystopisk støyfilm frå Groruddalen og eit draumebad i kinokjensler

Lasse Marhaug og People Like Us: Dystopisk støyfilm frå Groruddalen og eit draumebad i kinokjenslerNy Musikk inviterte førre veke til "kinokammer"; eit 360-graders lyd- og videoformat som multikunstnarane Lasse Marhaug og People Like Us utnytta på to vidt forskjellige måtar. Det er ubehageleg, det er overveldande og det er fascinerande smart.Les mer
Les mer om:

Casper Ruud nummer 9 i verda

Tennishåpet Casper Ruud (22) klatrar ein plass på den ferske ATP-rankingen og er framleis i posisjon til å kome med i tourfinalen i Torino i midten av november. Nordmannen er på same poengsum som på førre ranking, men klatrar likevel eitt hakk til 9.-plassen. Det skuldast at den sveitsiske veteranen Roger Federer mister 480 poeng og fell til 11.-plass. 9.-plassen er Casper Ruuds beste så langt i karrieren. Han ligg 200 poeng bak austerrikaren Dominic Thiem og 237 poeng framfor Hubert Hurkacz frå Polen. Nettopp Hurkacz kan bli Ruuds argaste konkurrent om ein plass i finalen.
Les mer om:

Solbakken sitt «nye Noreg» forundrar: – Det skjedde noko førre samling

ULLEVAAL STADION (NRK): Det norske herrelandslaget har igjen vorte eit lag som fengjer nordmenn. Det er det fleire gode grunnar til, meiner både spelarane og Ståle Solbakken sjølv.

Skeptisk til ny filmatisering av svensk storverk

Regissør Erik Poppe frykta oppgåva med å lage ein ny filmversjon av «Utvandrerne». Samstundes er det svensk skepsis til om det trengs ein ny versjon – 50 år etter den førre.
Les mer om:

Thorisdottir haldt nullen

Manchester United måtte reise seg etter braktapet 1–6 mot Chelsea førre helg. Mot Birmingham fekk Maria Thorisdottir og hennar lagvenninner ei mykje betre oppleving søndag kveld. For dei raude frå Manchester hadde god kontroll mot eit Birmingham som førebels er poenglause i årets ligaspel. Skåringar frå Leah Galton og Ella Toone sørga for ein kontrollert 2–0 siger for Manchester United. Thorisdottir spelte heile kampen då United haldt nullen, medan Vilde Bøe Risa kom inn frå benken då det stod att 20 minutt.

«Lothepus-planen» lagt ut på offentleg ettersyn

– Da` vette` kjempetøft, sa Leif Einar Lothe då han orienterte om planane sine på Smelteverkslunsjen førre fredag. No er planen lagt ut til offentleg ettersyn.
Les mer om:

Sju ønsker å bli tingrettsdommar

Då fristen gjekk ut i førre veke låg det sju søknader i bunken til den ledige stillinga som dommar i Møre og Romsdal tingrett.
Les mer om:

Meir rulleski for Northug

Petter Northug held fram med å gå på rulleski på svenske vegar. Søndag stiller han til start på det ni mil lange rennet i Värmland. I slutten av august hamna Northug på 42.-plass i Alliansloppet i Trollhättan. Då gjorde han unna 48 kilometer, og rennet vart vunne av heimehåpet Max Novak. Søndag prøver Northug seg på nytt i Värmland. Det melder det svenske nyheitsbyrået TT. Førre månad gjekk Northug òg to andre rulleskirenn. Han gjorde comeback i ein lagkonkurranse i Blink-festivalen 8. august, og snautt to veker seinare kom han på 65.-plass i ein konkurranse i Toppidrettsveka.

Endeleg smiler Reiten igjen: – Eg har vore sur eit heilt år no

Chelsea-proffen Guro Reiten (27) var ikkje seg sjølv på fotballbana førre sesong. Ho meiner at delar av årsaka til det var at ho ikkje hadde det bra.
Les mer om:

Endeleg smiler Reiten igjen: – Eg har vore sur eit heilt år no

Chelsea-proffen Guro Reiten (27) var ikkje seg sjølv på fotballbana førre sesong. Ho meiner at delar av årsaka til det var at ho ikkje hadde det bra.
Les mer om:

Endeleg smiler Reiten igjen: – Eg har vore sur eit heilt år no

Chelsea-proffen Guro Reiten (27) var ikkje seg sjølv på fotballbana førre sesong. Ho meiner at delar av årsaka til det var at ho ikkje hadde det bra.
Les mer om:

WADA skal vurdere cannabis

Verdas antidopingbyrå (WADA) skal neste år greie ut cannabis sin effekt på idrettsutøvarar og vurdere om det framleis skal vere med på dopinglista. Debatten rundt temaet skaut fart etter at den amerikanske stjernesprintaren Sha'Carri Richardson mista sommarens OL i Tokyo. Richardson, som vann 100-meteren under det amerikanske uttaksstemnet i førre månad, ho leverte ei dopingprøve som viste spor av cannabis etter konkurransane i Eugene. I etterkant innrømde sprintstjernen å ha røykt marihuana for å handtere sorga over at mora hennar nyleg hadde gått bort.
Les mer om:

– Eg har aldri likt at KrF flørtar med Høgre og Frp. Utruskap står langt frå dei kristne verdiane.

Med 3,8 prosent oppslutning, hamna KrF under sperregrensa for fyrste gong etter 2. verdskrig. Dei får berre tre representantar på Stortinget mot åtte etter førre val. – Det var ikkje overraskande, seier lokallagsleiar i Etnedal KrF, Liv Gjertrud Telstø.

– Vassendgutane elskar Trandal, Trandal elskar Vassendgutane(pluss)

Då Vassendgutane skulle feire 25 år, var Trandal og Christian Gaard fyrstevalet. Førre helg vart det eit heidundrande jubileum.
Les mer om:

Heidi Ellingsen inn i troppen

Heidi Ellingsen har fått den siste plassen i troppen til fotballkvinnene i VM-kvalifiseringskampane mot Armenia og Kosovo. Dermed er troppen total med 23 spelarar. Landslagssjef Martin Sjögren tok ut 22 spelarar førre veke og uttalte då at han skulle ta ut éin spelar til. Ellingsen er midtbanespelar og spelar til dagleg for svenske Linköping. Noreg møter Armenia på Ullevaal stadion 16. september og Kosovo på bortebane fem dagar seinare. Kampane er Norges to første i kvalifiseringa til VM i Australia og New Zealand i 2023.

«Tigeren» Sagøy var tilbake

Helle Sofie Sagøy storspela og hadde ingen problem med kanadiske Olivia Meier i sin andre badmintonkamp, og vann 21-6, 21-8. Kampen var over i løpet av berre 19 minutt. – Eg var litt redd for at eg ikkje hadde nervar, sa ho til NRK. – Men eg trur eg spela bra, la ho til. – I førre kamp var eg ein skugge av meg sjølv. No fekk eg meir og meir sjølvtillit for kvart slag. Det var godt, sa Sagøy. Trenat Sonja Wpland har tidlegare sagt at Sagøy er ein tiger på bana. – No var tigeren tilbake, sa Wåland. Sagøy, som er rangert som nummer 3 i turneringa, har dermed vunne begge sine kampar.

Zlatan tilbake før sin 40-årsdag

Zlatan Ibrahimovic skal vere kampklar etter kneskaden som stoppa han frå å spele EM for Sverige. Bilete lagt ut på Milans twitterkonto viser Ibrahimovic i full trening onsdag. 39-åringen skadde seg mot slutten av førre sesong. Det gjorde at han ikkje kunne delta i europameisterskapet. Sky Sport Italia skriv at Ibrahimovic skåra to gonger i ein internkamp på treningsanlegget Milanello denne veka. Gazzetta dello Sport melder òg at svensken er tilbake i slag. Milan spelar seriekamp mot Lazio 12. september. Det er tre veker før Ibrahimovic fyller 40 år. Det skjer 3. oktober.

Titanisk playoff avgjorde

Først i det sjette omspelholet greidde Partick Cantlay å riste av seg Bryson DeChambeau og vinne golfturneringa BMW Championship natt til måndag. Sigeren sende Cantlay til topps i FedEx Cup – golfsportens verdscup – før sesongfinalen komande helg. DeChambeau missa fire puttar som kvar enkelt hadde gitt han sigeren.

Mange veljarar på vandring(pluss)

Meiningsmålingar tyder på at éin av fire veljarar vil stemme på eit anna parti i år enn ved førre stortingsval.
Les mer om:

Ødegaard møtt med jubel

Martin Ødegaard blei presentert på Arsenal sin heimebane før kampen mot Chelsea. Jubelen stod i taket da nordmannen kom ut på banen. – Me sakna dykk førre sesong, sa Ødegaard til fansen, over stadionanlegget. – Det var fantastisk å spele her utan fans og i den siste kampen merkte eg støtta frå fansen og det var enda betre. Eg kan ikkje vente med å spele framfor dykk alle. Det kjem til å bli fantastisk, følgde han opp med. Han spelar ikkje kampen mot Chelsea. Han ventar framleis på å få godkjent visumet etter overgangen frå Real Madrid.

Henta ned eit tonn jarnskrap(pluss)

Det vert henta ned eitt tonn jarnskrap frå Nivane i førre veke. Det var restar etter fonnvernet som vart bygt på 1960-talet.
Les mer om:

Eckhoff var heilt tom etter gullsesongen: – Eg fekk ein knekk

Tiril Eckhoff var suveren i verdscupen førre sesong, og kunne for første gong løfte krystallkula. Men etter at sesongen var over måtte ho ta grep for å få tilbake energien.
Les mer om:

Flyktningar i Kabul

Likevel har fleire kvinner i Kabul bytta frå sjal til burka. Dei fryktar situasjonen blir den same som førre gong Taliban styrte i Afghanistan.

Hetebølgja held fram med uforminska styrke i Italia

Hetebølgja i Sør-Europa går frå vondt til verre. Førre veke vart det målt 48,8 grader på Sicilia og innbyggjarane fortel til NRK at heten til tider har vore uuthaldeleg. I dag er det på nytt meldt at det vil bli over 40 grader.
Les mer om: