Nyheter om Førre


Ola og Anne Marie kom med gåver til barna i barnehagane: – Dette er berekraftig utvikling som byrjar i barnehagen

Førre veke fekk Slidre barnehage og Røn naturbarnehage besøk av Ola Bakke i Bondelaget og Anne Marie Mørstad ved landbrukskontoret i Vestre Slidre, som delte ut kålplanter, jord og pallekarmar.

Fra stilstand etter hackerangrep til gjev pris: – Det har vært oppturer og nedturer så det holder

- Vi har bygget opp tillit hos kundene, sier Birger Førre. Nå har de fått trevarebransjens egen hederspris.
Les mer om:

Nederland-spelar mister EM

Manchester United-spelaren Donny van de Beek (24) går glipp av fotball-EM med Nederland på grunn av en skade. Van de Beek har vore med i oppkjøringen til EM, men gjekk glipp av testkampen mot Georgia i førre veke, og måndag måtte han stå over lagets trening. I en Twitter-melding tysdag formiddag skriv Nederlands landslag at midtbanemannen mister EM, og at landslagssjef Frank de Boer ikkje hentar inn en erstattar for ham. Nederland EM-opnar mot Ukraina søndag. Seinare i gruppespillet skal laget møte Austerrike og Nord-Makedonia. Alle kampane spelast på heimebane i Amsterdam.
Les mer om:

Georg (42) heiet til topps etter 26 timer med «Everesting»

Med en verkende legg nådde Georg (42) toppen av «Mount Everest» i Førre sent lørdag kveld. Da hadde han vært på tur i 26 timer i strekk og gått 73 turer opp til Helgelandsfjellet.
Les mer om:

Georg (42) og Torbjørn (39) skal gå til toppen av Mount Everest, i Førre

Fredag kveld står to menn klare i bunnen av Helgelandsfjellet i Førre. Turskiltet viser at det er 0,5 kilometer til toppen, men Torbjørn Jektnes (39) og Georg Feed (42) skal gå mye lengre enn dette.
Les mer om:

Aleksander (25) og Mari (23) tok 14 aurar på tre dagar: – Har ein heilt spesiell teft

Fiskelykka smilte mildt sagt til Aleksander Haraldsen og Mari Hoel då dei tok turen til Storåne/Begna og Rogn Camping i Vang førre helg. For ho vart det ny rekord, men han tok den største. – Det var godt det!
Les mer om:

Mange droppa vaksinetime på inneklemt dag – legar uroa for oppmøtet i fellesferien

I Trøndelag var det mange som ikkje møtte opp for å få koronavaksine på den inneklemte fredagen i førre veke. Det provoserer og uroar fylkeslegen.
Les mer om:

– Ettersom det ikkje let seg gjere å arrangere dei tradisjonelle store konsertane i kulturskulen, har det vore naudsynt å tenke alternative opplegg

På eit idemøte etter jul kom pianolærar i Øystre Slidre, Stian Alexander Olsen, med ideen om å sette opp «Dyrenes karneval». I førre veke fekk over 120 publikumarar med seg Øystre Slidre kulturskule si oppsetting av dyras karneval i auditoriet på ØSUS.

Arrangerte sporløp(pluss)

I førre veke arrangerte KFUK-KFUM Hareid sporløp i Hareid sentrum – etter eit utfordrande år med koronapandemi og låg aktivitet for speidarane.
Les mer om:

Ei veke sidan dødsbrannen – måndag undersøker krimteknikarar brannstaden

Måndag var krimteknikarar på plass ved huset som brann i Røn førre veke. Ein mann i 30-åra omkom i brannen.
Les mer om:

Fullvaksinerte på sjukeheimar kan klemme barnebarn

Bent Høie sa førre veke at eldre fullvaksinerte kan klemme ikkje-vaksinerte personar i private heimar. Også eldre på sjukeheim kan klemme nærkontaktar, sjølv om sjukeheimen ikkje er ein privat heim.
Les mer om:

Var redd de måtte starte permitteringene i dag: - Nå er jeg lettet

Førre Vindu er én av bedriftene som er rammet av hackerangrepet mot Nordlo.
Les mer om:

Festivalsamarbeid for lokale grønsaker

Med mål om mest mogleg lokalproduserte grønsaker til matserveringa på Vinjerock møttest ein god gjeng i drivhuset på Lund Arbeidsbase førre veke for å få frøa i jorda.
Les mer om:

Har tillit til kommunedirektøren trass bråk: – Håpar ho blir her lenge

Personalansvar er lagt til kommunedirektøren, medan politikarane skal vedta budsjettet. Trass dette enda den betente striden om turnusar likevel opp i formannskapet førre veke.
Les mer om:

Sju skoler har nylig ansatt ny rektor. Nå er to stillinger til lyst ut

Førre, Rossabø, Stangaland og fire til. En rekke lokale skoler har nylig ansatt ny rektor. Nå er det to rektorjobber til ledige.
Les mer om:

Sveio kommune beklager

– Vi beklager den vanskelige situasjonen som Målfrid Bjelland Nymark har kommet oppi, og de opplevelsene hun har hatt i møte med tjenestene hos oss, sier rådmann i Sveio, Jostein Førre.
Les mer om:

Disse fire vil overta Salvesens jobb

Tre kvinner og en mann ønsker å bli rektor på Frakkagjerd barneskole når Morten Salvesen melder overgang til Førre skole.
Les mer om:

Fnyser av sonen sitt verdsrekordmål: – Det er ikkje plassen for det

Jakob Ingebrigtsen var berre 76 hundredelar frå verdsrekorden i førre innandørsløp på 1500 meter. Torsdag står EM for trappene, men både Gjert og ekspertane meiner det blir skjebnesvangert om han prøver seg på rekorden der.

Fnyser av sonen sitt verdsrekordmål: – Det er ikkje plassen for det

Jakob Ingebrigtsen var berre 76 hundredelar frå verdsrekorden i førre innandørsløp på 1500 meter. Torsdag står EM for trappene, men både Gjert og ekspertane meiner det blir skjebnesvangert om han prøver seg på rekorden der.

Rådmannen foreslår å legge ned to skoler i Sveio

Rådmann Jostein Førre foreslår å legge ned Auklandshamn skule og Valestrand oppvekstsenter. Dermed vil Sveio stå igjen med tre skoler.
Les mer om:

Disse har søkt på de to rektorstillingene i Tysvær

Tysvær kommune søker etter rektor på både Førre og Grinde skole.
Les mer om:

Hadde rier i 29 timar før aktiv fødsel: – Dei undervurderer rolla til partnar

Karoline Aspaas Kvinnesland tok til tastaturet førre veke for å lufte frustrasjon rundt restriksjonane på fødestua. Ho meiner partnar blir nedprioritert under fødsel.

Laget skøytebane på Eivindsvatnet

Selv for en ivrig triatlonutøver kan det bli vel tungt å brøyte en 400-metersbane for hånd. Johannes Førre Madsen måtte da ta en tur til svigerfar.
Les mer om:

Vil ansette alle som gjør som Vebjørn (18)

Vebjørn Førre Knutsen er nærmest garantert fast jobb når han om halvannet år er ferdig med læretiden.
Les mer om:

VIF-kampen i Danmark

Vålerenga skal spele sin 16-delsfinale i meisterligaen i fotball mot Brøndby i København, melder klubben sjølv på si nettside. Normalt skulle oppgjeret ha blitt spela over to kamper, i Oslo og København, men det har koronaepidemien sett stoppar for. Det var ei stund snakk om å spele kampen på nøytral bane på Kypros. Men fordi det er mogeleg å spele i Danmark, har VIF gått med på å spele kampen der, og la det bli med ein kamp.