Nyheter om Færøyene


NFF er mot fotball-VM annethvert år

Norges Fotballforbund og de øvrige fotballforbundene i Norden har konkludert med at de ikke støtter Fifas ønske om hyppigere fotball-VM. Det skriver Norges Fotballforbund i en pressemelding. Det er fotballpresidentene i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og Færøyene som sammen offentliggjør sin innstilling. Det forklarer de blant annet med svekket synlighet for kvinnenes mesterskap, for tett kampprogram og større belastning på spillerne, samt at det ifølge forbundene vil ødelegge for herrenes og kvinnenes EM.

«Heimebane» har blitt en realitet!

Da det ble bestemt at Helen Lorraine Nkwocha skulle inn som hovedtrener for førstelaget til TB Tvøroyri, måtte færøysk presse ta en research på resten av fotball-Europa. Konklusjonen ble at dette var en helt spesiell ansettelse. Den engelske treneren er nemlig den første kvinnelige hovedtreneren for menn i den øverste divisjonen i en europeisk liga. Wow! Les: Kristoffer Klaesson slipper å tenke på Kiko Casilla Vi skal ikke ta fra noen det historiske suset i begivenhetene, selv om det dreier seg om et land med under fremti tusen innbyggere.
Les mer om:

Angrer ikke på det spesielle valget – men én ting har Kevin (25) knapt fått gjort

SKIEN/SANDAVÁGUR: Kevin Jablinski (25) er ikke redd for å gå egne veier. Som for eksempel å flytte til Færøyene for å få fart på karrieren igjen.
Les mer om:

Borgere fra fire nye land kan bruke coronapass i Norge

Norge godtar nå coronasertifikater fra Albania, Færøyene, Marokko og Panama.
Les mer om:

Har spilt i fem forskjellige posisjoner i år: – Noen ganger må man ta en for laget

SKIEN: Gilli Rólantsson har vært innom fem forskjellige posisjoner, og har spilt samtlige kamper med unntak av bortekampen mot Kristiansund hvor han nettopp hadde vært på landslagssamling. Mannen fra Færøyene er definisjonen på stabil.

Rekordstor blodig hvalslakt på Færøyene vekker avsky

Ifølge dyrevernere var årets «Grindadráp» den største slakten av grindhval i Færøyenes historie. Årets jakt var langt over streken, mener tidligere leder i Grindamannafelagið.
Les mer om:

Sjokkreaksjoner etter massedrap på delfiner på Færøyene

Flere enn 1400 delfiner ble drept på én dag under et tradisjonsrikt og såkalt «Grindadrap» på Færøyene. Nå vender flere seg mot tradisjonen.
Les mer om:

- Jeg er sjokkert

Søndag kveld skal 1428 grindhvaler ha blitt drevet inn i en fjord på Færøyene og drept.
Les mer om:

Oppdretter vil fly laks fra Færøyene til USA. – Uetisk, sier konkurrenten.

Mens Bakkafrost starter eget flyselskap for å frakte fersk laks til USA, har den lokale konkurrenten Hiddenfjord kuttet…

Maks uflaks for Martin Braithwaite

Den danske landslagsspilleren måtte sto over kampene mot Skottland, Færøyene og Israel. Nå viser det seg at det kneskaden skaper problemer også for Barcelona. Den katalanske avisen Sport hevder kneskaden holder Braitwaite ute resten av 2021. For 30-åringen var dette elendig timing (som det alltid er med skader). Etter Messi og Griezmann exit, Sergio Agueros skade og Ansu Fatis gradvise retur, skulle dansken få sin store mulighet. Les: Der løste det seg for David Luiz 2 scoringer og 1 assist på de tre første La liga-kampene fortalte at Braitwaite var skikkelig på vei.

Dansk sliteseier på Færøyene

Danmarks perfekte seiersrekke i VM-kvalifiseringen levde farlig mot Færøyene, men i sluttminuttene stanget Jonas Wind inn gjestenes 1-0-scoring.
Les mer om:

Samuel fra Kvinesdal siktet for ulovlig filming av hvalfangst på Færøyene

Dyrerettsaktivisten Samuel Rostøl fra Kvinesdal er siktet for ulovlig dronefilming av grindhvaljakt på Færøyene. I tillegg er en lokal mann siktet for drapstrusler mot Rostøl.
Les mer om:

Færøyene har to utøvere i OL. Begge må representere Danmark og kan ta gull.

TOKYO (Aftenposten): Med 18 øyer, 11 holmer og 750 skjær er det ikke vanskelig å forstå at nasjonalsporten på Færøyene er roing. Men Sverri Nielsen må representere Danmark i OL.

Færøyene har to utøvere i OL. Begge må representere Danmark og kan ta gull.

– Ønskjer lokal forvalting av kraft og kompetanse
Les mer om:

Norge og Færøyene enige om makrellavtale for 2021

Norge og Færøyene er enige om en avtale for 2021 om gjensidig anledning til å fiske makrell i hverandres soner.
Les mer om:

Samuel fra Kvinesdal ville doku­mentere hvaljakt på Færøyene. Det endte med skudd og politi­anmel­delse.

Samuel Rostøl fra Kvinesdal er dyrerettsaktivist på heltid. Nylig ble dronen hans skutt ned da han dokumenterte den omstridte hvaljakten «Grindadráp» på Færøyene.
Les mer om:

Kevin (25) er tilbake etter skrekkskaden - sjokkerer med valget av land og arbeidsgiver

SANDAVÁGUR/SKIEN: Kevin Jablinski (25) har flyttet til den lille bygda Sandavágur på Færøyene.
Les mer om:

Endring i reiserådene for områder i Norden

Færøyene og to områder i Finland går fra gult til rødt nivå, har regjeringen besluttet. Dermed frarådes reiser hit som ikke er strengt nødvendige.

Ole Selnæs bytter klubb etter tre spillerkjøp

Da den norske midtbanespilleren Ole Selnæs reiste fra Saint-Étienne i Frankrike i 2019 etterlot han seg ikke noen tapt kjærlighet, fansen følte han valgte penger fremfor lojalitet til klubben, noe som for så vidt stemte godt. Vel på plass i kina for den styrtrike klubben Shenzhen gikk det meget bra, men etter sønnen til Johan Cruyff, Jordi, overtok som manager sist sommer har det ikke vært like inspirerende. Jordi Cruyff har fylt opp med nye spillere og sprengt utenlandskvoten, stort sett med midtbanespillere, dermed ble Ole Selnæs overflødig og lånt ut.

Kristina fra Færøyene tar reiselivsutdanning i Alta: – Turistnæringa må tenke annerledes etter pandemien(pluss)

– Hvordan legger vi opp undervisningen om vi ikke vet om fremtidens vinterturister blir nordmenn som er godt vante med snø, eller turister fra andre siden av jordkloden som aldri har sett snø, spør lektor, Per Kåre Jakobsen, ved UiT Norges Arktiske Universitet i Alta.

Lokker dansker med gratis tur hit

Færøyene deler ut 1000 gratisreiser til øygruppen til fullvaksinerte dansker. De har ikke registrert smittetilfeller på flere uker.
Les mer om:

Alle vinterens overganger i Eliteserien

Vinteren i Norge er vesentlig mer aktiv en de store ligaene ute i Europa. – Hovedgrunnen til det er som de fleste vet at våre serier starter og slutter innenfor et år, mens Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A og Ligue 1 har oppstart om høsten med konklusjon før sommeren.

Claes Kronberg drar fra Norge etter ti år

Den danske høyrebacken Claes Kronberg ble i desember klubbløs og forlater norsk fotball etter 10 år, nå flytter han til den færøyske klubben KI Klaksvik. Claes Kronberg har spilt i norsk fotball siden 2011, nå flytter 33-åringen til Færøyene etter hans kontrakt med Sandnes Ulf gikk ut på dato ved årsskiftet. Les: Rollebytte! Sancho og Haaland For noen timer siden ble han presentert for KI Klaksvik. WELCOME CLAES: We’ve signed the 33-year-old Dane Claes Kronberg from Sandnes Ulf.

Bryne signerer landslagsspiller fra Færøyene

Kultklubben i Tyskland gjorde Tore Reginiussen giret. Da måtte han spørre Dennis (8) og Casper (4)
Les mer om: