Nyheter om Express


Bud fra toppklubb i Bundesliga – Jordan Larsson er på god vei til å skrive sin egen fotballhistorie

Bortsett fra noen gode fotballgener, birnger det sjelden noen glede for junior når faren din huskes som en av de stor stjernene. Spør Jordi Cruyff. Nå har riktignok Cruyff junior både fått spille for Barcelona og er nå tilbake som direktør i klubben, men få tenker på Jordi når Cruyff-navnet nevnes. For Jordan Larsson kan det bli egen historieskriving de neste årene. Sønn av Henrik Larrson har han ikke Cruyffs enorme sko å fylle, men Henke Larrson er fortsatt et stort fotballikon.

Zidane ferdig i Real Madrid

Treneren Zinédine Zidane forlater Real Madrid, bekrefter klubben torsdag. I en kunngjøring på sine nettsider hyller Real Madrid legenden og den innsatsen han har lagt ned for klubben. – Det er nå på tide å respektere hans beslutning og vise ham vår takknemlighet for hans profesjonalitet, engasjement og lidenskap i alle disse årene, heter det i en pressemelding. – Posisjonen han har skaffet seg i klubben handler om mer enn prestasjonene han har gjort som spiller og trener, heter det i uttalelsen. Zidane ble ansatt på nytt i 2019 i Real Madrid med en kontrakt som hadde varighet ut i 2022.

Arsenal kaster inn håndkle

Verden går av skaftet for 18 år gamle Eduardo Camavinga og det med rette. Supertalentet regjerer midtbanen til den franske klubber Rennes. – Han er kjapp og teknisk samtidig som han har en oversikt og forståelse for spillet man svært sjeldent ser i noen så unge. Transfermark mener verdien er 60 millioner euro, det er en konservativ verdsetting sett antallet klubber som er interesserte.

Ruben Loftus-Cheek i limbo etter nedrykk

Det er en ekte Chelsea gutt som nå ikke helt vet hva som skjer fremover. Midtbanespilleren er født i Chelsea og har spilt for kubben siden han var seks år gammel. – Det har vært et utlån før årets sesong, (2018/2019 til Crystal Palace) Denne sesongen har 25 åringen vært på utlån his Fulham, de rykker som kjent ned fra Premier League. Ruben Loftus-Cheek har vært en av få lyspunkter med 29 Premier League kamper, men i motsetning til manager Scott Parker blir han definitivt ikke med ned. – Dessuten låneavtalen gjelder frem til sommeren.

Solskjær peker på døra for fire store Manchester United stjerner

Andrea Perreira, Phil Jones og Juan Mata er allerede ute i kulda hos Manchester United manager Ole Gunnar Solskjær så det er ikke de fire vi tenker på når vi skriver at fire store stjerner trolig forlater klubben i sommer. Det er selvsagt for å frigjøre penger salgene skal gjennomføres, men, sjefene på Old Trafford ville vente til fremtiden til Edinson Cavani ble avklart, det han bestemte seg for ville ha konsekvens for minst en av de på salgslista.

Manchester United har allerede funnet den perfekte andrekeeperen

De fleste vil si at det er nok keepere på Old Trafford om dagen, men når Dean Henderson stadig oftere skviser David de Gea ut på benken, lurer det en De Gea-exit i luften. Skjer dette, skal Solskjær ha inn nestemann som skal pese Henderson – og levere når han blir kalt inn. Gianluigi Donnarumma er linket til United, men for oss er det heller tvilsomt at en 22-åring med 209 Serie A-kamper nøyer seg med en delt nr. 1-posisjon med Henderson.

Dean Henderson kan få alvorlig konkurranse fra tidligere Manchester United keeper

Man skulle tro det var nok keepere i Manchester United, men slik det er nå med to førstekeepere kommer noe til å skje i sommer. – Manager Ole Gunnar Solskjær velger oftere og oftere Dean Henderson foran David de Gea, det fører nesten helt sikkert til salg av den spanske superstjernen i sommer. Sam Johnstone som var en del av Manchester Uniteds akademi i to år før han ble en den av førstelaget som attenåring har ikke spilt et eneste minutt for Manchester United. – 28 åringen var Manchester United spiller fra 2011 til 2018 en spiller som var konstant på utlån.

Fant to kilo amfetamin gjemt i taket på hotellrom i Tromsø

Da politiet fikk tips om at det var mye trafikk til og fra et hotellrom på Comfort Hotell Express, gikk de til aksjon. Der fant de blant annet heroin tilsvarende 1.400 brukerdoser.

United har tre keeperkandidater: 1 urealistisk, 1 superprofil på free transfer og 1 som PSG sikkert angrer de slapp

Kronprinsen Dean Henderson er på god vei til å spille seg inn som Uniteds nr. 1. På vakt i 10 clean sheets på 19 kamper forteller mer enn at United har et sterkt forsvar. Men løfter Solskjær Henderson opp til fortsatt mer Premier League-spill neste sesong har United en annen utfordring. For da er David de Gea gone. Spanjolen har ingen ambisjoner eller grunn til å dele førstefiolinen i en klubb. Dermed må United ut på markedet for å finne keeperløsningen som er god nok for å bidra til titler, og ikke minst kompatibel med Uniteds plan for Dean Henderson.

Manchester United nær en perfekt nesten to meter høy midtstopper

Serbiske Nikola Milenkovic kan best sammenlignes med en mobil veisperring. – Den 23 år gamle midtstopperen ruver 195 cm over gressmatta i forsvaret til Fiorentina på en måte som tvinger angripere til å forsøke en annen rute frem til mål. Daily Express skriver at Nikola Milenkovic at Manchester United er nærmere enn noen gang til å på dekket sitt forsvarsbehov. Manchester United manager Ole Gunnar Solskjær har i lang tid ønske å styrke troppen med en ny midtstopper.

21 år gamle Max Aarons er garantert Premier League spiller igjen snart

Øverst på Championship tabellen finner du Norwich som etter en slapp fjorårs sesong rykket ned fra Premier League. – En som får mye skryt for sine prestasjoner denne sesongen er den 21 år gamle høyrebacken Max Aarons. Max Aarons har vokst betydelig i løpet av sine tre år for Norwich, han har en spillestil som passer perfekt inn i spillestilen til Manchester United manager Ole Gunnar Solskjær.

Lager krisestemning hos Borussia Dortmund etter å ha hentet inn denne karen

Manchester United startet arbeidet med å hente hjem den engelske superstjernen Jadon Sancho lenge før vi hadde hørt om corona, det var snakk om en overgang i fjor vinter og igjen sist sommer. Fra å være det eneste viktige i godt over et år, er nå interessen for Borussia Dortmund vingen Jadon Sancho på god vei til å smuldre bort. – Forhandlingene foregikk i det uendelige, men de ble aldri enige om en avtale klubbene i mellom, Jadon Sancho hadde allerede akseptert betingelsene romjulen 2019.

To firmaer gikk konkurs helt på tampen av 2020

Åtte ansatte mistet jobben da Vestfold Express AS gikk konkurs. Det firmaet var ikke de eneste som ikke overlevde til 2021.
Les mer om:

Firma med åtte ansatte slått konkurs

Mandag ble Vestfold Express AS med base på Borgeskogen slått konkurs.

Manchester United har funnet gull i Championship

På venstersiden i forsvaret til United sørger Luke Shaw og Alex Telles for å pushe hverandre til nye høyder. På høyresiden er det «bare» spillere som Brandon Williams og Tim Fosu-Mensah som presser på bak Aaron Wan-Bissaka. Dette har Solskjær tenkt å gjøre noe med. I sommer skal både Arsenal og Tottenham ha gjort fremstøt for å sikre seg Max Aarons.

Manchester United med «shock and awe» strategi

I militær strategi (og i business også for så vidt) har du en teknikk som kalles «shock and awe». Brightons 24 år gamle franske midtbanespiller Yves Bissouma er tungt imponerende, såpass viktig er han at manager Graham Potter har fortalt sine sjefer han har kvaliteter som gjør de berger plassen i Premier League. Både Arsenal og Liverpool har vært frempå siden i sommer for å skaffe seg 24 åringens signatur, men Brighton klarte å stå imot tilbud som, for å være helt ærlig ikke var spesielt imponerende.

United kan skaffe seg den perfekte Fernandes-makker for 1,3 millioner kroner i uka

Ryktet som kom fra Italia for en måned siden har ikke avtatt i styrke. Manchester United har muligheten – og vurderer sterkt – å hente spilleren som priset seg ut i Serie A. Hakan Calhanoglu har dundret på for Serie A-leder AC Milan med 5 scoringer og 5 assists på 17 kamper (vi lukker øynene for at ingen av scoringene har kommet i Serie A). Ryktet fra Italia forteller om at den offensive midtbanespilleren har priset seg ut av AC Milan. Kravet om 1,3 millioner kroner i ukelønn har gitt tyrkeren den kalde skulder hos Paulo Maldini og gjengen.

Ben White har kjempet seg inn på Solskjær sin januar liste

I går kjørte Leicester over Brighton og sendte dem ned nærmere nedrykksstreken enn godt er, Brighton er nå bare to poeng over den røde streken. – Manager Graham Potter får ikke ting til å fungere, spesielt midtbanen «skødder» gang på gang. Tåler å få juling Også i går kjempet Ben White i midtforsvaret som en løve, hans holdning sammen med å være ung (23) og britisk gjør at han passer perfekt inn i Ole Gunnar Solskjær sine planer.

Ludvigsen forlenger med Express

Roy Ludvigsen gyver løs på nok en sesong som Express-trener.
Les mer om:

Tidligere Jerv-spiller til Arendal Fotball

Olav Hovstad (25) har signert for Arendal Fotball. Han har fortid i Jerv og Express og har også spilt collegefotball i USA.
Les mer om:

Ikke ny, men ny for meg: Superbad fra 2007 anmeldes av 17-åring

Superbad står for tur i spalten til din 17 år gamle krenka queen-favoritt! Hvis dette er første gang du leser Ikke ny, men ny for meg, velkommen hit – og her er greia: Som den eneste tenåringen i 730.no-redaksjonen, er det flere popkulturelle referanser jeg ikke skjønner.

United kan spolere Liverpool-overgangen

Både Manchester United og Liverpool har sett seg ut Bayern Münchens David Alaba. Ved tre anledninger har Bayern München og David Aalabs representanter satt seg ned rundt forhandlingsbordet, de tre gangene har ikke ført til noe enighet om en ny kontrakt. Nå er sjansen ut for at den 28 år gamle østerrikeren forlater de tyske mestrene større og større ettersom kontrakten hans går ut ved sesongslutt. Liverpool er interessert, det skrev Football Insider onsdag.

Tilbyr en million i uken for å kjempe av Liverpool og Barcelona

Høyreving Adama Traore har det siste året trent seg stor og samtidig blitt en av de aller mest ettertraktende spillerne i Premier League. – Mange var overbevist om at med en slik leveranse han har på banen så ville i se en overgang til en mer «sexy» klubb enn Wolverhampton i sommer. En rekke klubber har vist sin interesse, men ingen bud presentert som var akseptable for Wolverhampton. – Både Liverpool og Adama sin gamleklubb Barcelona er klare så snart det igjen er mulig å slippe publikum inn på fotballstadioner igjen.

Halloween-filmene rangert fra dårligst til best

Knask eller knep? Eller en slakterkniv i strupen? Blodtørstige The Shape alias Michael Myers har gjort halloween ekstra skummel helt siden John Carpenter ga ham liv via sin ikoniske klassiker i 1978. Historien starter med at unge Michael dreper sin storesøster, og blir plassert i et sanatorium. Michael Myers som ung morder i første Halloween (Compass International Pictures) 15 år senere vender han tilbake, enda mer forstyrret, for å drepe innbyggerne i sin fiktive hjemby Haddonfield mens det er halloween. Det hele akkompagnert av denne musikken – også laget av John Carpenter: Med 11 filmer ha

Alexander Skarsgård er blodig i traileren til Stephen King-serien The Stand

Alexander Skarsgård er tilbake i ny stor tv-serie. Etter å ha spilt den forferdelige ektemannen til Nicole Kidman i HBO-sukssen Big Little Lies, er den svenske skuespilleren klar i The Stand. Handlingen finner sted (passende nok?) etter at en pandemi med et influensa-lignende virus har drept nesten hele jordens befolkning. Skjebnen til de overlevende vi følger ligger i hånden til 108 år gamle Mother Abagail, mens deres eksistens er truet av den mektige, onde Randall Flagg alias The Dark Man. 44-åringen fra Stockholm spiller sistnevnte, mens Whoopi Goldberg har rollen som Abagail. Alexander Ska