Nyheter om Everton


David Beckham har klart å friste enda en superstjerne

Willian angrer som en hund han dro til Arsenal før denne sesongen, men etter syv år i Chelsea var det vel på tide å komme seg videre. – Athletic skrev for noen dager siden at David Luiz forlater Arsenal etter sesongen, så ser det ut til at Willian kommer til å gjøre det samme. Det er flere klubber som er interesserte i den brasilianske vingen, men det er en som skiller seg ut. David Beckham var nærme å hente Willian i fjor sommer da valget falt på Arsenal. – Inter Miami var for «nye» og alt var litt for usikkert. Backham har brukt tiden godt og har klart å friste Willian.

Tottenham har slettes ikke tenkt å la byrival kapre spissmål

Tottenham var «først» ute i å gjøre Besiktas-spissen Cyle Larin til sitt mål i sommer, de er fullstendig klar over at det er en god sjanse Harry Kane forlater klubben i sommer, spesielt etter sist ukes tap mot Leeds, noe som i praksis betyr at Champions League er utenfor rekkevidde. En annen god grunn for Tottenham å holde trykket oppe for spisserstattere er det faktum at de ikke har klart å avklare fremtiden til lånespiss Carlos Vinicius. – Det at Benfica fortsatt teller på knappene er et dårlig tegn.

Real Madrid kan hente tilbake gammel mester

Etter alle solemerker forlater Real Madrid manager Zinedine Zidane sin post et år før tiden, det står ikke på rykter om hvem som kommer til å overta kongens klubb i sommer. Den tidligere storspilleren Raúl, for tiden leder for klubbens akademi, har blitt nevnt, men han har trolig ikke nok erfaring enda. Det snakkes også om tidligere Juventus manager Massimiliano Allegri, men i det siste snakkes det høyere om en retur til den gamle dame som erstatter for Andrea Pirlo.

Vanvittig deilig med Leeds tilbake i Premier League!

Du trenger ikke å være tilhenger av Leeds for å la deg drives med av den offensive fotballen til Marcelo Bielsa. På lørdag var det arbeidgjengen til Sean Dyche som ikke skjønte hva som traff dem i andre omgang. Leeds jakter høyere plassering på tabellen, og hadde som vanlig bestemt seg for at en kamp ikke forsvares til seier. Les: Ikke en kjeft i Skottland har tatt Steven Gerrard og Rangers Det var nok av muligheter for Leeds i første omgang.

Rotet bort ny Europa-sjanse

Everton kunne ha styrket egne sjanser til å spille i Europa neste sesong, men måtte nøye seg med 0–0 borte mot Aston Villa i Premier League torsdag. Dermed kan europacupspill glippe for Liverpool-klubben. Carlo Ancelottis menn imponerte ikke stort i borteoppgjøret mot Villa, og skapte få farligheter. Poengdelingen gjør at åttendeplasserte Everton er forbi Arsenal på tabellen, men de blåkledde er fortsatt utenfor europaplass.

Pep: – Den vanskeligste tittelen

Pep Guardiola tok tirsdag sin tredje Premier League-tittel med Manchester City, og kaller denne sesongen ekstra spesiell. – Dette har vært en sesong som ikke ligner på noen annen. Dette var den vanskeligste, sa Guardiola etter å ha ledet laget til sitt sjuende seriegull. Tittelen ble sikret etter at Ole Gunnar Solskjær og et b-preget Manchester United tapte mot Leicester tirsdag kveld. Neste uke vil koronarestriksjonene lettes på, og det kan gjøre plass til 10.000 fans på plass når City spiller sin siste hjemmekamp mot Everton 23. mai.

West Ham-nedtur

West Ham kunne krøpet opp i ryggen på 4.-plasserte Leicester med seier over Everton, men Dominic Calvert-Lewin ville det annerledes. Everton vant 1-0. For hadde West Ham tatt tre poeng søndag, hadde de bare vært to poeng bak Leicester om den viktige 4.-plassen, som gir mesterliga-gruppespill. Men tre poeng ble det ei, det ble ikke poeng engang, og det betyr at David Moyes og co. er nummer fem med 58 poeng.

Thiago har endelig meldt seg på i Premier League

Thiago Alcantara hadde lagt en historisk sesong hos Bayern München bak seg, fant tiden riktig for å skifte på topp – og før han rundet 30. Velkomsten i Liverpool var ikke akkurat hjertelig. Richarlison og Everton hadde bestemt seg for å vise Bayern-stjerna at han hadde kommet til verdens tøffeste liga. Med en sesongstart borte med rehabliitering etter skade, har Thiago fortsatt til gode å komme seg helt inn i Liverpool-systemet. Det har riktignok blitt 20 Premier League-kamper, men det er heller sjelden at Alcantara er trukket frem som den store. Les: Endelig!

Alle snakker om supertalent James Carragher unntatt pappa som snakker om absolutt alt

Liverpool legende og Sky Sports kommentator Jamie Carragher vet absolutt alt om alle og slenger med leppa hver eneste dag.- Er du noe som helt i engelsk fotball har du fått passet ditt påskrevet. Pappa Carragher spilte absolutt hele sin karriere for Liverpool og kunne ikke tenke seg noe annet, derfor ble det litt oppstuss rundt bordet på søndagsmiddagen da sønn og forsvars-talent James Carragher for noen år siden forlot Liverpool sitt akademi. Som fjortenåring bestemte James Carragher å gå sine egne veier og byttet til League One-klubben Wigan.

Spansk media: 3 giganter kan utestenges fra Champions League

UEFA lovet at Super League-stuntet ville få etterspill. Aleksandar Ceferin viser nå at de ikke fyrer med løskrutt. På fredag kom det frem at UEFA har blitt enige med 9 av 12 klubber om en kontrakt som holder Arsenal, Chelsea, Atletico Madrid, AC Milan, Inter, Liverpool, Manchester City, Manchester United og Tottenham unna en lignende utbryterliga i fremtiden.

Newcastle sendte en lissepasning til Chelsea og West Ham

Tiden for de store overraskelsene i Premier League er ikke over før siste runde er spilt. Forrige sesong styrte Brendan Rodgers mot en Champins League-kvalikplass, men ble akterutseilt av United og Chelsea på tampen. Denne sesongen skulle Leicester holde presset helt inn. På fredag var Newcastle hinderet som skulle passeres for å sikre 3. plassen på tabellen. Med seier skulle Chelsea holdes unna på en armlengdes avstand.

Martin Ødegaard har kommet med råd om Sander Berge

Etter Arsenal røk ut av Europaligaen mot Villarreal på torsdag fikk journalister tak i informasjon om at det de siste tiden er gjennomført en rekke krisemøter mellom manager Mikel Arteta og resten av den sportslige ledelsen i klubben. – Tema har ikke vært sparking av manageren, men hva som trengs for at de skal levere jevnere resultater. På niendeplass er de hektet av kampen om kvalifisering til både Champions League og Europaligaen.

Åpenhjertig King til TV 2: – Aldri trodd jeg skulle oppleve et sånt år

Kaos, frustrerende, tøft. Det er ord som brukes hyppig når Joshua King oppsummerer det siste året. Nå innrømmer 29-åringen at han er usikker på framtiden i Everton.
Les mer om:

Forteller han lærte italiensk mens han spilte for Manchester United og sannheten om Ibrahimovic

Man skjønner hvorfor seriemester med Inter Milan Romelu Lukaku virket litt umotivert den siste tiden på Old Trafford. – Han var mektig og toppscorer hos Everton frem til han ble en del av Manchester United i 2017. Den belgiske kraftspissen var heller middelmådig i sine to år, først under Jose Mourinho og så under Ole Gunnar Solskjær sin ledelse. Salget til Inter Milan var ikke en overraskelse for noen.

Sitter som gjedda i sivet og venter

Skal vi bruke enda en dyrereferanse for Everton manager Carlo Ancelotti må det være ringrev. – I september i fjor hentet de James Rodríguez på en gratis overgang fra Real Madrid, nå vil gjøre det samme med enda en utlånt Real Madrid spiller. Før Tottenham manager Jose Mourinho fikk sparken var det umulig å tenke seg at klubben ville utløse kjøpsopsjonen på Gareth Bale, men nå som portugiseren er ute (og leder Roma) har Bale blomstret opp og returen til Real Madrid er langt fra sikker.

Moyes har gjort om West Ham til ei skute med vinnerskaller

Vi har latt oss imponere av hva David Moyes har fått til med West Ham denne sesongen. Fra 16. plass og en tå ned i Championship forrige sesong, til å holde følge med de beste, største og rikeste klubbene på balløya. Likevel har vi, som flere andre , ventet på at «nå er det vel slutt». Men David Moyes nekter å senke tempoet. Den tidligere United-manageren leder klubben som han skulle ha hatt ressursene på Old Trafford, og har lykkes med å holde tempoet oppe.

Sjansen for at Sergio Agüero blir i England øker

Til sommeren er det slutt for 32 år gamle Sergio Agüero i Manchester City. – I samme øyeblikk som argentineren annonserte han forlater den blå delen av Manchester våknet sportsdirektører over hele Europa opp av dvalen og viste hva de må ha. Vi vet at Chelsea, Tottenham, Leeds, Barcelona og Inter Milan har vært frempå, faktisk var det i praksis klart at Spania skulle være neste stopp, men så skjedde det noe. Sergio Agüero blir garantert ikke arbeidsledig når han forlater Manchester City, det som dog kan by på problemer er å beholde hans 12 millioner pund årslønn.

Daniel Levy vil ha en manager som ikke spiller trist, defensiv Mourinho fotball

Belgias landslagssjef Roberto Martinez er en del annen type enn Jose Mourinho, han krever underholdende og eksplosiv fotball samtidig som han regnes for å være litt «ustrategisk» i sin tilnærming. Tottenhams styreformann har Daniel Levy ikke lykkes enda med å hente inn en manager som passer både på tid og pris. Ved at de øverst på hans liste er utilgjengelige har han kommet ned til en kandidat vi i Sporten tror virkelig passer. – Blir Roberto Martinez ny manager vil vi uten tvil på mer underholdene fotball med noen spektakulære seiere, men trolig også noen pinlige tap.

Håper å friste Manchester United stjerne

Aston Villa håper å lokke en Manchester United stjerne Axel Tuanzebe til Villa Park, og det med et med et forsiktig bud på 7 millioner pund. Det skal ifølge Football Insider ikke være umulig, Aston Villa har tatt et kjempesprang denne sesongen under ledelse av Dean Smith. Klubben unngikk knapt nedrykk i forrige sesong, noe som har gjort det de gjør nå enda mer imponerende. – Etter gårsdagens 2 – 1 seier mot Everton befinner Aston Villa seg på en behagelig 9.plass. Les: Sendte Ronaldo og Juventus i skammekroken Fremfor noe har Aston Villa lykkes med forvaret.

Daily Mail: Coutinho har allerede begynt å se etter leilighet

Forrige sesong svirret det rykter om at Philippe Coutinho skulle tilbake til Liverpool for å fortsette der han slapp i 2018. Jürgen Klopp var selvfølgelig ferdig med sin tidligere storstjerne, og da Bayern takket nei til å beholde brasilaneren, endte det med retur til Barcelona. Det begynte bra, og Ronald Koeman ga Coutinho tillit i begynnelsen av sesongen. Så kom skaden i desember, som har holdt brasilianeren ute i 33 kamper.

Gjør klar en halv milliard og tidligere Barcelona-spiller i Koulibaly-byttehandel

Everton har dessverre mistet noe av farten de opparbeidet seg på begynnelsen av sesongen, men viser potensialet i troppen til Ancelotti. Til sommeren skal dynamikken i midtforsvaret endres, og forsterke den defensive – og offensive satsingen. Nå er Everton fortsatt med i kampen om en plass i Europa neste sesong, men det er spesielt på slutten av sesongen at de blå viser svakhet.

Juventus har så langt ringt både Everton og Barcelona

Den franske midtbanespilleren Adrien Rabiot ble hentet av Juventus i Paris Saint-Germain i 2019, han har, fortjent eller ikke fått noe av skylden for at den gamle dame ikke har levert så godt som mulig. Juventus skal kutte kostnader i sommer og da tar de først de som tjener best og som ikke lever helt optimalt. Juventus manager Andrea Pirlo kan godt tenke seg å bygge opp et lag uten Rabiot noe som franskmannen slettes ikke har noe imot.

Philippe Coutinho med sjokkretur til Merseyside

Overskriften i TZ som også bekreftes av Liverpool Echo er: «Philippe Coutinho med sjokkretur til Merseyside». – Det vil være sjokkerende for det finnes ikke en som er mer upopulær enn den brasilianske superstjernen. Da han forlot Liverpool i 2018 til fordel for Barcelona fikk fansen en sorgreaksjon som fikk utløp i sinne og draktbrenning. Når han nå rapporteres å være på vei tilbake til Merseyside kan det være greit å friske opp litt i geografien for å forklare «sjokk» overskriftene.

Tottenham trenger Dele Alli

Når en klubb skifter manager endres dynamikken for flere spiller. Der Dele Alli ble løftet opp og frem av Pochettino, ble 25-åringen plassert i fotballens bøttekott av Mourinho. For Alli gikk det stødig mot en exit til sommeren. Dele Alli har sluppet til i 10 Premier League-kamper, helt uakseptabelt for en spiller som jobber for å bli kalt inn av Gareth Southgate til sommeren. Den offensive midtbanespilleren ble sterkt linket til PSG-boss Pochettino, men ble tvunget til å bli i London i januar.

Joshua King på vei til landet som elsker norske målscorere!

Det ser virkelig ut som om Tyrkia er det forjettede landet for norske spillere om dagen. – Den tyrkiske serien er knalltøff og fungerer som et meget godt springbrett til større ligaer, spesielt Bundesliga rekrutterer heftig fra Super Lig. Det er lite som tyder på at Joshua King får forlenget sin kortsiktige kontrakt med Everton og nå ser det ut til at den 29 år gamle spissen ikke lenger kan velge og vrake. Everton manager Carlo Ancelotti peker stort sett på benken, Joshua King har ikke tenk å være reserve særlig lenge.