Nyheter om Euro


ESPN: Kylian Mbappé og familie er på glid

I sommer trodde halve fotballverden at Kylian Mbappé var på vei bort fra PSG. Sportsdirektør Leonardo reddet situasjonen og fikk 23-åringen til å dedikere seg for oppgaven i Paris. 19 scoringer og 15 assists på 27 kamper så langt i sesongen tyder på at franskmannen trives. Kontrakten til Mbappé løper ut i sommer, der verdens mest ettertraktede senterforward (sammen med Haaland) kan spasere ut Parc des Princes som free agent. Et vanvittig sterkt forhandlingskort, der en sterkt økonomisk presset klubb som Real Madrid kan gi Mbappé konkurransedyktige personlige betingelser.

Newcastle har skjønt at 800 millioner ikke er nok når du banker på hos Real Madrid og Monaco

Kieran Trippier valgte Nordøst-England og en historisk saftig lønnspakke, Eddie Howe har flere store navn på vei inn. Likevel skjønner Newcastle eierne at forventningene er skyhøye når «verdens potensielt rikeste klubb» er ute på shoppingtur. Ifølge L’ Equipe har Monaco sendt forhandlerne til Newcastle ut av forhandlingsrommet.

Spansk media: Premier League-bud lagt inn på Frenkie de Jong

Barcelona-president Joan Laporta har tidligere sagt at i teorien er ytterst få Barca-spillere skjermet mot en potensiell exit. Klubben står foran tidenes økonomiske opprydning, samtidig som de sportslige resultatene må opprettholdes – og bedres. Det ble nettopp ryddet plass til registering av Ferran Torres etter at Umtiti forlenget kontrakt med kraftig lønnskutt, nå kan klubbens 7. best betalte være i spill. En av spillerne som det ikke har vært stilt spørsmål til de siste sesongene, er Frenkie de Jong.

Tanguy Ndombele trener alene etter «gå sakte av banen» aksjon

Tottenham manager Antonio Conte er definitivt ikke alene om å riste på hodet over oppførselen til den franske superstjernen Tanguy Ndombele. – De aller fleste fans har frisk i minne hvordan klubben hentet han fra Lyon for 60 millioner euro i 2019. Kjøpet har i det store og hele vært en skuffelse og nå har hans holdning ovenfor fans og lagkamerater bragt han ytterligere i trøbbel. I FA-cupkampen mot Morecambe sist søndag, mens Tottenham lå under 1 – 0, gikk Ndombele sakte av banen etter at han ble byttet ut med Oliver Skipp .

Paul Pogba vil at noen andre enn Manchester United skal betale månedslønn på 20 millioner eller mer

Den 28 år gamle franske superstjernen Paul Pogba, er født og oppvokst i forstedene til Paris, men har ennå ikke representert Paris Saint-Germain. Det kan endre seg i sommer. Le Parisien opplyser at Manchester United-midtbanespilleren er «veldig tiltrukket» av en overgang til Paris Saint-Germain når kontrakten med Premier League-klubben går ut etter sesongen. – Fans i Paris har på sedvanlig fransk vis uttrykt sin misnøye mot de opprinnelige planene fra i fjor om å hente Pogba, det spørs om det er glemt når det igjen frister med en utepils.

Sergino Dest vil bli og kjempe om plassen, Xavi er helt uinteressert

Sergino Dests fremtid i Barcelona henger i en svært tynn tråd da Xavi Hernandez er ute etter å selge den amerikanske høyrebacken. – Spilleren selv er opptatt av å bli på Camp Nou. Til tross for interesse fra Bayern München og Chelsea, vil Dest bli Camp Nou og skal være klar for å kjempe seg inn på Xavis lag. USMNT-stjernen har ikke blitt hjulpet av skader og COVID-19, noe som har utelukket ham fra de fleste kampene siden Xavi tok ansvaret fra tidligere sjef Ronald Koeman. Les: Har solgt en leilighet på 900 kvadratmeter for 1,6 milliarder 21-åringen er forholdsvis ettertraktet.

Fortsatt ulik lønn mellom vest og øst i Tyskland

Arbeidere i det tidligere Øst-Tyskland tjener i snitt flere hundre euro mindre enn arbeidere i det tidligere Vest-Tyskland, over 30 år etter gjenforeningen.
Les mer om:

Jesus Corona er endelig på plass hos en av de «fem store»

Den meksikanske landslagsvingen Jesus Corona er en fantastisk raskt og liten ballmagiker. Med sine 173 cm på sokkelesten har han siden ankomsten til Porto i 2015 vært en av Portugals mest spennende spillere. – Det at han nå kommer til en av de fem store ligaene er på høy tid. Sevilla under Julen Lopetegui er sterkere enn på veldig lenge og har allerede god margin for å sikre andreplassen i La Liga, dessuten serieleder Real Madrid kan ikke tape mange poeng denne våren uten å risikere seriegullet.

Leonardo Bonucci får en symbolsk straff for angrepet på Inter-direktøren

På onsdag kveld var det tid for supercoppa i Italia. Et oppgjør mellom to mestere fra forrige sesong, en kamp som forutsigbart når kokepunktet før det har gått fem minutter. Når finalen i tillegg avgjøres på 120 minutter +1, da bruser det i blodet hos spillerne på San Siro. Alexis Sanchez ble matchvinner for Inter, og sørget for at Juventus fikk nok en påminnelse på at deres posisjon som den undisputed champion i Italia er tapt.

Trippier og Wood på plass, nok et bud sendt, bremsen på i 600 millioners-overgang

Da Newcastle fikk sine nye eiere i høst, var det stor spenning til første overgangsvindu. For mens klubben knapt hadde poeng i Premier League, pratet eierne om prosjektet med å tiltrekke seg verdensklassespillere. Halvveis ut i vinterens overgangsvindu har det så langt blitt en god miks. Den engelske landslagsspilleren Kieran Trippier er definitivt en verdensklassespiller, senterforward Chris Wood fra Burnley med bakgrunn fra fotballkriging for West Bromwich, Brighton, Birmingham, Bristol City, Leicester, Ipswich, Leeds, er en spiller for kampen om overlevelse i Premier League.

Skiskytterfest uten tilskuere i Ruhpolding

Det kommende verdenscuprennet i skiskyting i Ruhpolding går for tomme tribuner på grunn av koronavirusregelverket. Ruhpolding-arrangementene starter onsdag og varer til søndag. Det blir det fjerde verdenscuparrangementet uten tilskuere denne sesongen. Arrangørene hadde håpet å ta imot opptil 7500 tilskuere fra torsdag og utover, men tirsdag ble det bekreftet at de bayerske myndighetene har forlenget koronatiltakene til 9.

Liverpool blar opp 900 millioner for midtstopper som praktisk talt var på vei inn portene på Stamford Bridge

Liverpool ligger an til å slå Chelsea på målstreken for å signere Sevillas midtstopper Jules Kounde. I følge El Nacional planlegger begge lagene å aktivere frigjøringsklausulen verdt 90 millioner euro for å signere den franske midtstopperen i januarvinduet. Dermed er det opp til Kounde hvilken klubb han ønsker å gå til.

Enig med dansk Kieran Trippier erstatter, men Valencia vil ha det dobbelte

Det er stor avstand fra utlån hos Fredrikstad i 2009 til Spanias tredje største klubb. Den spanske storklubben Atlético Madrid har allerede omrokert en del i forsvaret etter de solgte Kieran Trippier til Newcastle, nå ønsker de å hente inn den danske backen Daniel Wass som erstatter. Les: Jorge Mendes reiser til Manchester for krisesamtaler med Cristiano Ronaldo Den 32 år gamle veteranen har latt seg imponere av opplegget på Wanda Metropolitano og skal være svært positiv til en overgang.

Manchester United henter inn deres første midtbanespiller med snurrebart

Lazios spanske fødte serbiske midtbanespiller Sergej Milinkovic-Savic har vokst de siste sesongene, han kom til Lazio fra Genk tilbake i 2015 og er navet i både angreps og forsvarsspillet til Serie A klubben. Den fysisk store spilleren har en tilstedeværelse og evne til å finne måter å bryte gjennom motstandernes forsvarsverk som er unik. – Hans spillestil og prestasjon på banen har vekket interessen til en rekke klubber. Både Juventus og Paris Saint-Germain har i lengre tid vist sin interesse, men nå ser det ut til at de taper i det som har blitt et race.

Akter å overbevise Rüdiger om å velge bort Stamford Bridge og San Bernabeu

Signeringshistorien om Antonio Rüdiger tar nå en ny vendig. I oktober serverte Chelsea et lønnstilbud som tyskeren skal ha opplevd som provoserende dårlig, noe Granovskaia og gjengen ikke så seg enige i. Etter dette har exiten for midtstopperen virket som det eneste utfallet. Real Madrid har siden i høst vært sterkt linket til spilleren på utgående kontrakt, fra 1. januar kunne Rüdiger sende sine tropper med representanter ut i Europa for å samle inn tilbud.

Barcelonas økonomiske puslespill: Slik kan de kjøpe og registrere nye spillere

De står opp til halsen i både kort- og langsiktig gjeld og overstiger LaLigas lønnstak med mange hundre millioner euro. Hvordan er det mulig for Barcelona å hente stjernespillere som Ferran Torres (21) og drømme om Erling Braut Haaland (21)?

Manchester United ønsker å gjøre Pogba til den best betalte spilleren i Premier Leagues historie

Etter siste rest av Manchester United DNA forlot Old Trafford med Ole Gunnar Solskjær og assistent Michael Carrick er det absolutt ingen grenser lenger. – Nok en gang dreier de store pengene seg om den franske ofte frustrerte superstjernen Paul Pogba. Til tross for en rekke forsøk har ikke Manchester United klart å forlenge avtalen som går ut til sommeren, de har ikke tenkt å miste han gratis slik de gjorde i 2012 da han gikk til den italienske klubben Juventus.

Italia innfører bøter for uvaksinerte over 50 år

Italia innfører nå bøter på 100 euro for personer over 50 år som blir tatt uten gyldig koronapass, i tillegg til flere andre restriksjoner.
Les mer om:

Franskmann vant millioner på enarmet banditt

En franskmann i 30-årene fikk en svært god start på året da han puttet 2 euro på en enarmet banditt. I retur fikk han 2,6 millioner euro, 26 millioner kroner.
Les mer om:

Går det som Ragnick ønsker er ikke Harry Maguire tidenes dyreste engelske Manchester United kjøp særlig lenge

Egentlig helt siden Declan Rice i 2018 bestemte seg for å spille for England og ikke Irland har ryktene om en exit fra West Ham vært påtrengende i ethvert overgangsvindu. – Mye av London klubbens suksess tilskrives 22 åringens svært imponerende midtbanespiller. I sommer kunne West Ham manager David Moyes med ujevne mellomrom føle behovet for å fortelle alle at Declan Rice ikke var til salgs og at en milliard er billig.

Barcelona fortsetter sin heseblesende aktivitet på overgangsmarkedet

Da Xavi Hernandez returnerte til Camp Nou i oktober var han full av optimisme for potensialet til Barcelona-troppen. Så kom hverdagen, der Xavi skjønte at alt ikke var på Barca-stell. «Flere spillere kan ikke Barcas posisjoneringsspill jeg lærte som 11-åring», var kommentaren til Barca-manageren etter noen uker på jobb.

Antonio Conte lurer i buskene: Chelsea kommer ikke til å benke Lukaku igjen

Det sier seg nesten selv, hvis du elsker å spille for en personlighet som Antonio Conte som er briljant og fullstendig ustabil er det kjedelig og nesten søvndyssende å ledes av en metodiker som Thomas Tuchel. – I går etter i følge Chelsea manageren «Uheldige uttalelser som ikke er hjelper laget» valgte han å ikke ta ut Romelu Lukaku til den svært viktige Premier League kampen mot Liverpool. Kampen endte 2 – 2 og i praksis ga bort seieren i Premier League til Manchester City. – Chelsea på andreplass ligger etter 19.kamper hele 10.poeng bak.

Drittlei innbytterpuls! Svært fristet av interesse fra Tottenham, Arsenal og Bayern München

Hele 21 ganger har Dejan Kulusevski vært på banen for Juventus denne sesongen, men når de fleste gangene består av innhopp ut i andre omgang har det ikke generert mer enn litt over 700 spilleminutter. Den svenske høyrevingen ønsker å spille mer, men det ser ikke ut til at Juventus manager Massimiliano Allegri som kjemper med ryggen mot veggen (ligger på 5.plass i Serie A) ikke har tenkt til å gi han det med det første.

Xavi har ringt målmaskinen som nesten ble landslagskollega

Alvaro Morata ble tatt ut til det spanske landslaget omtrent samtidig som en av landets største legende Xavi Hernandez la opp. Morata har kontroversielt siden han er fra Madrid hyllet Xavi som en av tidens aller beste midtbanespillere. Barcelona rekrutterte nylig den spanske landslagsspilleren Ferrán Torres fra Manchester City for 55 millioner euro, selv om de fortsatt har store problemer med å registrere nye spillere går de nå etter neste landslagsspiller. Mundo Deportivo ønsker den katalanske klubben nå å rekruttere Atletico Madrids spanske landslagsspiss Alvaro Morata.

ESPN: Morata hentes inn til sin tidligere erkerival

Barcelona har en gedigen utfordring på topp. Etter at Sergio Aguero ble tvunget til pensjonstilværelsen tidligere enn planlagt, står Xavi uten spilleren som skal hamre inn scoringer på bestilling.