Nyheter om Euro


BBC peker på en som kan fylle vakuumet etter Sergio Agüero

Det spekuleres flittig om hvem som skal erstatte Sergio Agüero en av de aller viktigste spillerne til Manchester City de siste ti årene. – Alt fra Romelu Lukaku til vår egen Erling Braut Haaland blir foreslått. BBC spiller spørsmålet: Kan høyrevingen Ferran Torres være erstatning for spissen Sergio Aguero? – (Og svarer nesten umiddelbart) Les: Sergio Agüero signerer for spansk gigant etter Champions League-finalenFerran Torres kom til Manchester City for 21 millioner euro fra Valencia i august 2020 og er ifølge Transfermarkt verdt ca 50 millioner euro nå.

Manchester United kan plukke en av verdens råeste midtstoppere på salg

Kalidou Koulibaly regnes som en av midtstopperne på aller øverste hylle. Den senegalesiske landslagsspilleren har blitt linket til Liverpool de siste sesongen, men med Napoli-eierens totalt urealistiske forventninger til overgangssum ble det aldri noen exit på midtstopperen. Denne sommeren er situasjonen en helt annen. Viruskaoset har tvunget Napoli-eieren til å stikke finger´n i jorda, Koulibaly runder snart 30 og interessen fra Liverpool har kjølnet.

Gigant lokker Ramos med en langsiktig kontrakt

Det var plutselig veldig lite som holdt Real Madrid kaptein Sergio Ramos i klubben, tilbudet om kontrakt bare på et år og 10% nedgang i lønn ble en «dealbraker». Derfor, kontrakten som går ut til sommeren vil ikke bli forlenget. Det er få som tror at klubbens meget selvsentrerte president Florentino Pérez kommer ned fra sin høye hest og bryter sin egen regel. «Ingen gamlinger får mer enn et år». Paris Saint-Germain ved nøyaktig hva som frister en 35 år gammel stjernespiller.

Calhanoglu skal lures bort fra AC Milan for 50 millioner i årslønn

På søndag møter Jens Petter Hauge og gjengen Calgliari på hjemmebane. Seier sikrer Champions League-billett. For en tyrkisk midtbanespiller er ikke dette nok. Show me the money! Calhanoglu har kontraktutløp til sommeren, men er en spiller AC Milan definitivt ikke ønsker å slippe.

Åpner opp for at United kan bruke Jesse Lingard i byttehandel

På torsdag lekte Jadon Sancho og Haaland seg med Dayot Upamecano og RB Leipzig-forsvaret. Til sommeren kan begge to være borte fra Dortmund. Skjer dette, er det store spørsmålet om hvordan Marco Rose skal fylle disse to kraterne. Dortmund er selv overbevist om at Haaland blir til utkjøpsklausulen blir aktiv neste sommer, mens klubben har innsett at Jadon Sancho forsvinner etter lang (nok) og tro tjeneste.

Moussa Dembele reiser fra fryseboksen i Spania tilbake til England

Den franske spissen Moussa Dembele er 100 % mentalt ferdig med sin eierklubb Lyon, tanken i vinter var at den spanske storklubben Atlético Madrid etter en låneavtale ut sesongen skulle kjøpe han ut i området 40 millioner euro, det blir usannsynlig når han bare har spilt fire kamper i serien og to i cupen etter sin ankomst i januar. Det startet som det ofte gjør, med fyrverkeri og fanfarer, men rimelig raskt fant manager Diego Simeone ut at han hadde andre og bedre alternativer i angrepet og Dembele ble henvist til fryseboksen.

Google får gigantbot i Italia

Italienske myndigheter har ilagt Google en bot på 100 millioner euro for misbruk av markedsmakt.
Les mer om:

Bodø/Glimt leker med de store gutta, byr tosifret millionbeløp for dansk angriper

Rosenborg har fortsatt det største budsjettet i norsk fotball, men suksess både på banen og med spillersalg gjør sist sesongs seriemester Bodø/Glimt til en klubb som kan måte seg med de store gutta. – Vi i Sporten tipper som sist sesong at Bodø/Glimt henter hjem gullet i år også, med Molde og Vålerenga igjen til å kjempe om sølvet. 27 år gamle Kasper Junker, som ble toppscorer i Eliteserien sist sesong spiller nå for den japanske klubben Urawa Red Diamonds, han «la igjen» 2,11 millioner euro til Bodø/Glimt som allerede hadde en sunn økonomi.

Smeller igjen døra for Haaland

Ryktene har svirret siden de første scoringene i Dortmund-drakt. Da Haaland aldri sluttet å score, bare økte ryktene om en spektakulær overgang ett år før utkjøpsklausulen kicker inn. Så dro agent Raiola og Alfie på turné. Denne sommeren skulle den råeste handelen presses gjennom. Som agenten så lite musikalsk sa det: En klubb som Real Madrid har ikke råd til ikke å kjøpe Haaland.

Haaland med størst verdiøkning

Erling Braut Haaland har hatt størst verdiøkning og rangeres som verdens nest mest verdifulle fotballspiller av revisjonsgiganten KPMG. Tirsdag publiserte KPMG sin ferske indeks for spillerverdier i verdensfotballen, og der får den norske Borussia Dortmund-stjernen et markant løft. Haalands nåværende markedsverdi settes til 130,8 millioner euro, som tilsvarer 1,3 milliarder kroner etter dagens kurs. Det er en økning på 210 millioner kroner siden februar. Paris Saint-Germain-stjernen Kylian Mbappé troner fortsatt klart øverst med en markedsverdi på 1,89 milliarder kroner.

Foreløpig EU-krav om erstatning fra AstraZeneca: 1 euro

EU krever foreløpig en symbolsk erstatning på 1 euro fra AstraZeneca for kontraktsbrudd. Selskapet får tre måneders utsettelse på de avtalte vaksineleveransene.
Les mer om:

Fredrik Aursnes kan velge mellom serieleder i La Liga eller andreplassholder i Serie A

Moldes ballfordeler startet Eliteseriesesongen på ypperlig vis, Fredrik Aursnes fikk høy score på alle spillerbørsen og en assist i gårsdagens 2 – 0 seieren over Kristiansund. – Det var likevel ikke den kampen som vekket interessen til storklubber både i Spania og Italia. Allerede for et år siden var den franske klubben Toulouse på banen med et bud på 3 millioner euro, et bud som Molde aksepterte men avtalen gikk ikke igjennom. – Avtalen til Fredrik Ausnes ble ikke forlenget, trolig på grunn av den enorme interessen ute.

Barcelona tjener godt på Inter Milans suksess

Vi husker alle hvordan Vidal, Rakitic og Luis Suarez forrige sommer ble definert som overflødige veteraner som sto i veien for Barcelonas suksess. Luis Suarez gjør det vilt bra hos Atletico, Rakitic bidrar sterkt til at Sevilla får med seg Champions League neste sesong – og Arturo Vidal har gjort sitt for at Serie A-titlen ble vunnet av Inter for første gang siden 2011. Uansett om det var rett eller galt av Barcelona å kvitte seg med de tre, Vidals suksess hos Inter gir nå hvertfall en kjærkommen utbetaling til Barcelona.

Manchester United kaster seg inn i en dragkamp mot sin tidligere keeper Edwin van der Sar

Den danske superligaklubben FC Nordsjælland har et talent utenom det vanlige den 19 år gamle høyrevingen Kamaldeen Sulemana. Det tok ikke lang tid etter han landet i Danmark han viste frem sine ekstreme ferdigheter; fart og teknikk i verdensklasse. Hovedtrener Flemming Steen Pedersen vet de har noe unikt, noe han så lenge før interessen fra klubber over hele Europa startet å strømme inn.

Reisen til den ikoniske nr. 7-drakta hos Manchester United

For supporterne er og blir 7-tallet bak på en United-drakt ikonisk. Edinson Cavani bærer nummeret med stolthet, og har de siste månedene skutt og headet seg inn i historien som en av de fortjente bærerne av drakten. For det er ikke mange som har fått æren av å dra på seg drakt med dette nummeret. Siden de offisielle nummerne ble intodusert i 1993-94 sesongen har ni spillere båret 7-tallet. Les: Jerry Jones er den stolte eier av verdens mest verdifulle klubb Selv om 7 har blitt ikonisk på Old Trafford, har tallet ikke bragt alle bærerne lykke.

Mer opptatt av Jude Bellingham enn Jadon Sancho

Etter å ha forhandlet med Borussia Dortmund om en overgang til Jadon Sancho i over et år uten resultat, har den tyske storklubben tilbudt Manchester United et avslag i prisen på 400 millioner kroner. – Selv om manager Ole Gunnar Solskjær fortsatt er interessert er et annet engelsk supertalent av større interesse. Jude Bellingham som bare er 17 år har flyttet til Dortmund med sin mor var på radaren til Manchester United også før han i fjor sommer valgte Borussia Dortmund.

Martin Ødegaard har kommet med råd om Sander Berge

Etter Arsenal røk ut av Europaligaen mot Villarreal på torsdag fikk journalister tak i informasjon om at det de siste tiden er gjennomført en rekke krisemøter mellom manager Mikel Arteta og resten av den sportslige ledelsen i klubben. – Tema har ikke vært sparking av manageren, men hva som trengs for at de skal levere jevnere resultater. På niendeplass er de hektet av kampen om kvalifisering til både Champions League og Europaligaen.

Pierre Emile Højbjerg, Isco, David De Gea pluss en United flopp

Den kommende Roma manageren Jose Mourinho er, som alle vet en kostbar affære, ikke bare skal han ha godt betalt, også etter han får sparken, han vil gjerne ha topp spillere på alle poster. – Vi har alle fått vite at det er tre spillere på den portugisiske managerens ønskeliste: Tottenhams Pierre Emile Højbjerg, Real Madrids Isco og Manchester Uniteds David De Gea Manchester Uniteds Nemanja Matic har også blitt nevnt, Football-Italia skrev for et par dager sidene har partene har tatt kontakt med hverandre.

ESPN: Lewandowski på lista hos to Premier League-giganter

32-åringen kan nå rekorden til Gerd Müller med ufattlige 40 Bundesliga-scoringer i samme sesong. Lewandowski ligger fire scoringer unna Der Bomber. Skal vi tro ryktene, er dette siste sjanse for Bayern-spilleren til å ta rekorden. For dette er første gang untouchable Lewandowski for alvor er linket til andre klubber enn kjære Bayern München. Lewandowski er den ubestridte éneren i Bundesliga med totalt 272 scoringer i ligaen for Dortmund og Bayern, og som Karl-Heinz Rummenigge så kjekt sa det: «Så lenge vi har Lewandowski, trenger vi ikke Haaland».

Ni utbryterklubber får kjempebøter

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har bestemt at ni av de tolv klubbene som ville bryte ut og danne en superliga slipper unna med bøter, melder NTB. Det er imidlertid ikke snakk om småpenger. Hver av klubbene må betale 15 millioner euro, altså nærmere 150 millioner kroner, som skal gå til gressrotfotballen i Europa. I tillegg ilegges de en bot som skal tilsvare fem prosent av inntektene etter én sesong med europacupkamper. Uefa legger til at de aksepterer unnskyldningen etter at de forsøkte å starte sin egen superliga.

Zinedine Zidane eller Gennaro Gattuso til den gamle dame

Marco Materazzi er ikke den eneste italieneren som Zinedine Zidane hadde nærkontakt med i sin lange karriere, i sin tid i Juventus hadde han mang en gang kraftfulle møter med Gennaro Gattuso som var AC Milan sin fremste bråkebøtte. Tuttosport kommer med overraskende informasjon i dag, de skriver at det står mellom Real Madrid manager Zinedine Zidane og Napoli manager Gennaro Gattuso i det som er Italias viktigste managerjobb.

Marca: Eden Hazard dumpes

Det var kamper som mot Chelsea på onsdag at Eden Hazard ble hentet i 2019 til Real for å vinne. Belgieren var knapt synlig før han ble byttet ut, og endte kvelden med å «vise finger´n» til Real-supporterne. Nå er det tydeligvis nok. Finger´n, var bildene som ble sendt tilbake til Madrid der Hazard etter kampen sto og skrattlo sammen med tidligere Chelsea-kompiser. For en uke siden gikk agent Mino Raiola ut i et intervju og slang ut forslag om en helt vanvittig Pogba-byttehandel. Da denne inkluderte Eden Hazard, trodde vi det hadde klikket helt for italieneren.

Napoli har på plass erstatteren til Gattuso

Gennaro Gattuso har aldri lagt noe papp imellom, verken ute på banen eller som manager. Da den tidligere midtbanegeneralen takket ja til jobben som erstatter for Carlo Ancelotti i desember 2019, tenkte vi vårt. Gattuso i tospann med den til tider plagsomt tilstedesværende klubbeier Aurelio De Laurentiis? Det har også smelt skikkelig mellom de to, gjentatte ganger. Selv om Gattuso er i posisjon til å lede Napoli til Champions League-kvaliksplass, to poeng bak Milan på 4. plass, skal exiten allerede være bestemt.

Flyselskap med milliardtap første kvartal

Flyselskapet Air France-KLM melder om et nettotap på 1,5 milliarder euro i årets første kvartal.
Les mer om:

Sitter som gjedda i sivet og venter

Skal vi bruke enda en dyrereferanse for Everton manager Carlo Ancelotti må det være ringrev. – I september i fjor hentet de James Rodríguez på en gratis overgang fra Real Madrid, nå vil gjøre det samme med enda en utlånt Real Madrid spiller. Før Tottenham manager Jose Mourinho fikk sparken var det umulig å tenke seg at klubben ville utløse kjøpsopsjonen på Gareth Bale, men nå som portugiseren er ute (og leder Roma) har Bale blomstret opp og returen til Real Madrid er langt fra sikker.