Nyheter om Etnedal


Etnedølene vil utrede mulighetene for nullkonsesjon og samtidig satse på bolyst

Sist fredag hadde kommunestyret og kommuneledelsen i Etnedal dialogseminar på menighetshuset. Gleden var stor blant de frammøtte, med tanke på at man atter kunne møtes fysisk.
Les mer om:

Skjebnedager for Blåflat gard

Torsdag skal Etnedal kommunestyre ta stilling til om kommunen skal gå inn på eiersida på Blåflat gard, eller heller kjøpe COOP-bygget på Bruflat som næringsbygg. Blåflat gard blir snart lagt ut for salg.
Les mer om:

Vegard (18) fikk hedersprisen, men det har kostet: – Det er flere ting man er nødt til å velge bort til fordel for treninger, samlinger og konkurranser

Pierre de Coubertins hederspris er en elevpris som går til en avgangselev ved Valdres videregående skule hvert år. Denne gang ble det Vegard Thon (18) fra Etnedal som fikk æren, noe han setter stor pris på.
Les mer om:

– Draumen var å ta over gardsdrifta, og i 2009 vart draumen verkeleg

Frå arkivet: Inger Toril Holte Breien, Fjellsbygdé, Etnedal, fødd 1979.
Les mer om:

Branntilløp i ei hytte i Etnedal – ingen skal være i fare

Nødetatene er på plass ved ei hytte i Bakkebygde i Etnedal etter melding om branntilløp i et hytte.
Les mer om:

Fjellsbygdvegen stengd i fire veker

Fylkesveg 2466 i Etnedal skal byggjast om, og blir stengd i fire veker frå og med 21. juni.
Les mer om:

Brann i campingvogn på Fv. 33 Tonsåslinna – vegen er stengt

07:25 onsdag morgen fikk nødetatene melding om brann i en campingvogn på Fv. 33 på Tonsåslinna i Etnedal.
Les mer om:

Ola (23) vant 10.000 kroner for en idé han utviklet etter flere år som avløser – beskriver den enkle idéen slik: – Litt som ei pepperbøsse

Landbruksstudent Ola Sjåvik fra Etnedal ble årets vinner av innovasjonsprisen til Innlandet Bondelag og SpareBank 1 Østlandet. Prisen er på 10.000 kroner, og Sjåvik har kanskje funnet opp et genialt hjelpemiddel for strøing av flis.

– Eg har kjøpt eit småbruk som eg ynskjer å ruste opp og få noko ut av

Frå arkivet: Ann Kristin Nysveen, Skogli, Etnedal, fødd 1989.
Les mer om:

Fekk kvar si plante som skal fylgjast opp gjennom sumaren

Onsdag denne veka fekk Eventyrskogen barnehage i Etnedal besøk frå Etnedal bondelag. Arve Bergsbakken, Olav Agnar Wold og Inger Toril Holte Breien hadde med seg både planter og naturgjødsel.
Les mer om:

Ny hytte i Graneisbygde ble den dyreste – disse eiendommene har fått nye eiere i Etnedal

Den nyoppførte fritidseiendommen Graneisbygde 317 ble nylig solgt for 3.190.000 kroner, og ble med det den dyreste i Etnedal i mai. Her kan du se alle eiendommene i kommunen som er solgt og overdradd i måneden som gikk.
Les mer om:

Ola (23) stepper inn for Trude og vil bidra til å snu trenden

Trude Martinsen Ruud (Sp) har søkt om fritak for sine politiske verv i Etnedal ut valgperioden. Søknaden er begrunnet i hennes nåværende arbeidssituasjon som leder i interkommunal barnevernstjeneste i Valdres.
Les mer om:

Blåflat gard – den naturlige storstua til Etnedal

Kulturrådets anbefaling er helt klar. Nå som Blåflat gard skal selges, må kommunen sikre seg denne garden, og i framtida må denne garden være det naturlige midtpunktet, storstua til Etnedal.
Les mer om:

153 attraktive hyttetomter på Lenningen snart klare

Etnedal kommunestyre hadde planen for Ølsjølia hytteområde oppe til tredje gangs behandling. Nå er det bare en liten innsigelse fra NVE (Norges Vassdrags og energivesen) som må løses.
Les mer om:

Etnedal fra minus til pluss

Årsregnskapet for Etnedal kommune gikk ut med et netto driftsresultat på kr 3.259.159.
Les mer om:

Jobber aktivt mot befolkningsnedgang: – Det er ikke noe «quick fix»

Etnedal kommune har som mange innlandskommuner nedgang i folketallet. Fra 2010 til 2020 sank folketallet fra 1388 til 1257.
Les mer om:

Etnedal ungdomsklubb holder seg ute også i år

Det var et ønske fra ungdomsklubben at de heller ville møtes ute på Bruflat enn inne på ungdomsklubben i Etnedalhallen i sommer også.
Les mer om:

No kan alle over 18 år i Etnedal ta kontakt med kommunen for å setje seg på venteliste

Vaksineringa blir gjennomført «i tur og orden», skriv Etnedal kommune, som ber folk om å vera tolmodige.
Les mer om:

– Bra at det blir fokusert på skog igjen

Hjertesukket kom fra kommunestyrerepresentant Ola Lunde (Sp) da Etnedal kommunestyre behandlet innspill til tiltaksplan for skog- og tresektorenen i Innlandet i perioden 2021 -2024.
Les mer om:

Rimeligste eiendom gikk for 580.000 kroner, den dyreste over 5 millioner – disse eiendommene har fått nye eiere i Etnedal

Ei hytte i Tonsåslinna ble solgt for 580.000 kroner, og ble med det den rimeligste eiendommen solgt i Etnedal i mars. Ei hytte i Haralie på Lenningen ble solgt for 5.490.000 kroner, og var dermed den dyreste. Her kan du se alle de 17 eiendommene som har fått nye eiere.
Les mer om:

– Skader i barndommen er noe mange drar med seg resten av livet

Kommunestyrerepresentant Elling Fekjær var godt fornøyd med orienteringen som leder av den interkommunale barnevernstjenesten for Sør-Aurdal, Nord-Aurdal, Øystre Slidre og Etnedal, Trude Martinsen Ruud, kom med på kommunestyremøtet i Sør Aurdal på torsdag.

Følgende lag og foreninger får kulturmidler i Etnedal – 198.000 kroner er fordelt

Det deles årlig ut kulturmidler i Etnedal, vurdert etter visse kriterier, og i formannskapsmøtet onsdag ble det bevilget 198.000 kroner til en rekke lag og foreninger.
Les mer om:

En ansatt ved Joker Etnedal er nærkontakt til en person som er smittet av covid-19 i Nord Aurdal kommune: – Følg med på egen helse

Etnedal kommune oppfordrer alle som har vært innom Joker Etnedal den 18. og 19. mai, om å følge ekstra godt med på egen helse den neste tiden. Dette går de ut med fordi en ansatt ved Joker Etnedal er nærkontakt til en person som er smittet av covid-19 i Nord Aurdal kommune.
Les mer om:

Elev ved Etnedal skule registrert som nærkontakt – et klassetrinn og flere andre personer satt i ventekarantene

En elev ved Etnedal skule er registrert som nærkontakt til en person som er smittet av korona.
Les mer om: