Nyheter om England


Mandag kan engelskmennene ta en pils innendørs

Mandag kan alle som driver serveringssteder i England puste lettet ut. For første gang på mange måneder kan de servere små grupper inne i restauranten.
Les mer om:

Vant sin første FA-cupfinale

Leicester vant finalen i FA-cupen lørdag 1-0 etter at Chelsea fikk en scoring i sluttminuttene annullert på grunn av offside. Youri Tielemans scoret vinnermålet til Leicester. Seieren i den prestisjefulle turneringen var den første til Leicester. Både i 1949, 1961, 1963 og 1969 ble det finaletap, men på det femte forsøket i en finale skulle det endelig lykkes. Over 21.000 mennesker overvar kampen på Englands nasjonalarena. Så mange mennesker har det ikke vært på en fotballkamp i England siden koronaviruset lammet idretten i mars i fjor.

Zlatan skal jobbe hardt for å rekke EM

Forrige søndag gikk AC Milan-spillerne av gressmatta i Torino etter en nådeløs 3-0 seier over Juventus. Det er disse øyeblikkene Zlatan lever for, men ble snytt for muligheten til å veksle noen trøstende ord med Ronaldo da han tidligere hadde forlatt banen med skade. Med AC Milan i kamp om 2., 3., 4. eller 5. plass er timingen elendig (som det pleier å være med skader). Zlatan er defintivt spilleren som kan lede medspillerne helt inn.

Elisabeth må holde seg på karantenehotellet: – En avgjørende eksamen var visst ikke nødvendig reise

Mens medpassasjerene fra England fredag slapp ut fra karantenehotellet på Gardermoen, må Elisabeth (20) fortsette oppholdet. – Helt tullete, sier 20-åringen.
Les mer om:

Åpner opp for at United kan bruke Jesse Lingard i byttehandel

På torsdag lekte Jadon Sancho og Haaland seg med Dayot Upamecano og RB Leipzig-forsvaret. Til sommeren kan begge to være borte fra Dortmund. Skjer dette, er det store spørsmålet om hvordan Marco Rose skal fylle disse to kraterne. Dortmund er selv overbevist om at Haaland blir til utkjøpsklausulen blir aktiv neste sommer, mens klubben har innsett at Jadon Sancho forsvinner etter lang (nok) og tro tjeneste.

Please, ta en sesong til i Dortmund

Alexis Sanchez var konge hos Arsenal, narr hos United. Eden Hazard var keiser av Premier League, en fotnote i La Liga.

To Premier League giganter i basketak om supertalent

Det er ikke noe vits i å vente med å lære seg navnet Abdallah Sima. – Den senegalesiske spissen som bare er 19 år gammel har fått en samlet fotballpresse i Tsjekkia til å finne frem de aller største superlativene. Abdallah Sima har et rykk som sammenlignes med en jaguar på jakt og et blikk som en falk i stup. Hyllesten som har blitt spisstalentet til del i sin første sesong på senior nivå for Slavia Praha har vekket interessen utenfor Tsjekkias grenser og etter han imponerte stort i Europaligaen startet basketaket storklubber imellom.

Moussa Dembele reiser fra fryseboksen i Spania tilbake til England

Den franske spissen Moussa Dembele er 100 % mentalt ferdig med sin eierklubb Lyon, tanken i vinter var at den spanske storklubben Atlético Madrid etter en låneavtale ut sesongen skulle kjøpe han ut i området 40 millioner euro, det blir usannsynlig når han bare har spilt fire kamper i serien og to i cupen etter sin ankomst i januar. Det startet som det ofte gjør, med fyrverkeri og fanfarer, men rimelig raskt fant manager Diego Simeone ut at han hadde andre og bedre alternativer i angrepet og Dembele ble henvist til fryseboksen.

Norsk keeper ferdig i England

Den norske fotballkeeperen Benedicte Håland (23) bytter ut Bristol City og den engelske superligaen med Island og UMF Selfoss. – Jeg gleder meg veldig til å møte de andre spillerne og kjenne på nivået her på Island, sier hun til avisa Nordhordland. Håland, som tidligere har spilt for blant andre Lugano, Arna-Bjørnar, Åsane, Sandviken og Fyllingsdalen, sitter for øyeblikket på karantenehotell i Reykjavík. Spilletid er grunnen til at hun forlater Bristol City.

Flytter Champions League finalen

I det øyeblikket det ble klart at det ble to lag fra England som ble finalemotstandere i Champions League skjønte de fleste finalen i Istanbul stod i fare. Tyrkia har såpass høy grad av corona smitte at landet befinner seg på England sin «røde liste». Champions League-finalen mellom Manchester City og Chelsea flyttes fra Istanbul til Porto. Les: Ut i kulden etter krangel med Zinedine Zidane Det melder UEFA.

Gode nyheter for Ingebrigtsen

Ingebrigtsen-brødrene slipper karantenehotell etter at de har løpt Diamond League-åpningen Gateshead i England. Regjeringen bekrefter at reisende fra Storbritannia unntas fra ordningen med tvunget opphold på karantene hotell etter ankomst Norge. Ordningen blir opphevet fra torsdag 13. mai klokken 12. – Det kan jeg si med hundre prosent sikkerhet – hvis ikke det blir gjort endringer på de reglene, så kan ingen av mine gutter reise utenlands og konkurrere, sa pappa Gjert Ingebrigtsen til NRK tidligere. Nå ser det ut til at de kan løpe allikevel.

Reiten om strenge innreiseregler: – Jeg har blitt god til å sitte i karantene

Guro Reiten må i karantene i ti dager når hun reiser hjem fra England. Hun har blitt vant til det etter meget strenge regler det siste året i England.
Les mer om:

Nye karanteneregler kan stoppe Team Ingebrigtsen – uaktuelt å reise uten fritak

Flere av Norges store OL-håp risikerer ti dager på karantenehotell når de skal hjem fra trening og konkurranser i land utenfor EØS og Schengen. Nå må Jakob og Henrik Ingebrigtsen trolig trekke seg fra Diamond League-åpningen i England.

Johnson varsler flere lettelser i England

Neste uke går England inn i fase tre av gjenåpningen. Det betyr blant annet at restauranter og puber kan ha innendørs servering, og at museer og kinoer åpner.
Les mer om:

England med flere lettelser: – Et betydelig steg mot normalitet

Mandag 17. mai vil England ta det største enkeltsteget mot et åpent samfunn.
Les mer om:

Arkitekt Ingerid om de skyhøye byggene: – En lager ikke kjipere leiligheter så folk rundt skal ha noe fint å se på

Ingerid Helsing Almaas er arkitekt og har jobbet som arkitekt i England og undervist på universiteter og høyskoler i Norge og i utlandet. Dette sier hun om arkitekturen på Romerike.

Mjelde og Reiten seriemestere i England – Graham Hansen seriemester i Spania

Det ble en god dag for norske fotballkvinner rundt omkring i Europa. Søndag ble Chelsea seriemestere i England, mens Barcelona sikret ligagullet i Spania.

Mesterligafinalen kan bli flyttet til England – forhandlinger pågår

For annet år på rad kan Champions League-finalen bli flyttet bort fra Istanbul. En britisk statsråd sier det er konkrete samtaler om å spille kampen i England.
Les mer om:

Finalen kan havne i England

For annet år på rad kan Champions League-finalen bli flyttet bort fra Istanbul, melder NTB. En britisk statsråd sier det er konkrete samtaler om å spille kampen i England. Etter planen skal den helengelske finalen mellom Manchester City og Chelsea spilles i Tyrkia 29. mai. Det europeiske fotballforbundet (Uefa) benektet senest torsdag at det var aktuelt å flytte oppgjøret. Men nå kan det likevel skje. Britiske myndigheter besluttet fredag å «rødliste» Tyrkia på grunn av koronasituasjonen i landet. Avgjørelsen gjør det nesten umulig for engelske fotballsupportere å reise til Istanbul.

Jerry Jones er den stolte eier av verdens mest verdifulle klubb

Som en spøk med god dose sannhet er svaret på følgende, hvordan blir millionær? – Starte med en milliard og kjøpe en klubb. – Den sannheten gjelder definitivt ikke for den amerikanske forretningsmannen Jerry Jones. I 1989 kjøpte han Dallas Cowboys for 150 millioner dollar og siden da har verdien bare økt og økt. Dalles Cowboys ifølge finansmagasinet Forbes topper for sjette år på rad listen over verdens mest verdifulle klubber. Les på Engelske Klubber: Conte ønskes tilbake til Premier League NFL klubben anslås å være verdt 5,7 milliarder dollar!.

Sancho snakker om fremtiden etter han scoret to meget viktige mål

Julian Naglesmann hos RB Leizpig er ikke lenger noen trussel mot sin kommende arbeidsgiver. På lørdag sørget Jadon Sancho for at Bayern München ble Bundesliga-mestere, og at Borussia Dortmund klatret opp på fjerdeplass i Bundesliga. Jadon Sancho er sterkt ønsket tilbake i England, alle de store klubbene har vist interesse og selv Manchester United som er fullstendig utslitt etter et år med forhandlinger med Borussia Dortmund ønsker å få til en overgang.

Britiske medier: Labours partisekretær sparket etter dårlig valg

Labours nestleder Angela Rayner mister jobben som partisekretær etter de dårlige resultatene fra lokalvalget i England, melder flere medier.
Les mer om:

Leine avslo ny proffkontrakt i England – vil returnere til norsk fotball

Etter to år i Reading, har Kristine Leine (24) bestemt seg for å reise hjem til Norge. Midtstopperen håper sjansene for en plass i Norges EM-tropp er like store.
Les mer om:

Toryene med sjokkseier i Labour-bastion

De konservative har overraskende vunnet suppleringsvalget til Underhuset i Labour-bastionen Hartlepool nordøst i England.
Les mer om:

Kasper Junker fortsetter der han slapp hos Bodø/Glimt – selvfølgelig

Etter den noe kaotiske Glimt-exiten gikk Philip Zinkernagel ut og forsvarte landsmannens valg av liga: Alle veier fører ikke nødvendigvis til England. På onsdag norsk tid kom debuten for det nye tilskuddet hos Urawa Red Diamonds. Forrige sesong var Junker ekstremt målfarlig med 27 scoringer på 25 Eliteserie-kamper. Vi var derfor spente på om 27-åringen ville fortsette steamen etter en kaotisk exit og rett inn i en ukjent kultur. Les: To Tottenham-spillere får telefon fra Mourinho På onsdag skulle vi få se.