Nyheter om Eng


Satsar vidare på unge talent

Vålerenga forlenga med unggutane Jacob Dicko Eng (17) og Seedy Jatta (18). Det opplyser klubben i ei pressemelding. Dei to har i år fått sjansen både i Eliteserien og i sommarens europakvalifisering. Dicko Eng vart henta frå Lyn i januar, men spelte seg raskt inn på A-laget. Jatta har vore involvert i 17 A-lagskampar denne sesongen, og fekk sitt første mål borte mot Stabæk. Dicko Eng har signert ein kontrakt som varer til juli 2024, medan Jatta har forlenga til sommaren 2025.

Christina (33) sa opp jobben og satset: – Jeg har ikke angret én dag!

Å være gründer er ingen dans på roser, men Christina Eng Hauge angrer ikke på valget hun tok.
Les mer om:

Rafa Mir, spilleren som aldri ble god nok for Premier League – nå venter toppen av La Liga

Alle spillere er ikke meislet ut for Premier League. Den spanske spissen ble hentet til Wolverhampton av Nuno Santo fra Valencia i 2018. Da hadde Mir 8 kamper på seniorlaget bak seg, med potensialet for mer. Trodde Wolverhampton-gjengen. Fire kamper i ulvedrakten og tre utleieopphold senere har Premier League-klubben bestemt å slippe Mir. Les: Koeman tvangssender sitt største talent på ferie (fra wikepedia) Sevilla har tydeligvis likt det de så av Mir hos Huesca med hans 16 scoringer på 39 kamper.

Sevilla har skaffet seg Copa America-mester

Forrige sesong var Jesus Navas nærmest det ubestridte valget til Julen Lopetegui på høyrebacken. Med 4. plass i La Liga viser det at Navas har gjort sin del av jobben, men Sevilla-manageren har ingen planer om å stanse klatringen på tabellen. På søndag kom bekreftelsen på at sportsdirektør Monchi har tatt turen til Argentina og River Plate. Her henter Sevilla Gonzalo Montiel, en 24-årig høyreback stinn av selvtillit.

«Norsk derby» Hauge VS Haaland på lørdag

Bodø/Glimt komet Jens Petter Hauge fikk det ikke som forventet i den italienske storklubben AC Milan, til tross for meget bra innhopp og spill ble han etter hvert henvist til benken og så lagt ut for salg. – Løsningen som nå har kommet i stand tror vi i Sporten.com er perfekt. Jens Petter Hauge som kommer til en klubb som ikke bare har behov for han, de har også ambisjoner i en av verdens tøffeste ligaer. – Sist sesong havnet Eintracht Frankfurt på femteplass i Bundesliga et fattig poeng unna spill i Champions League. I år er planen med norsk talent i stallen å havne topp fire.

Mourinho har sendt Justin Kluivert videre

Siden 2018 har det blitt 68 Roma-kamper på Justin Kluivert og et utleieopphold hos RB Leipzig forrige sesong. Det store spørsmålet var om José Mourinho hadde tenkt å gi junior Kluivert sjansen til å vise seg frem på hans vakt. På tirsdag kom bekreftelsen på at 22-åringen ikke er i nærheten av å være på blokka til Roma-manageren. Les: Fantastisk! Fra å være uønsket i Ural-fjellene er Stefan Strandberg nå på vei til Serie A Da Kluivert ble hentet til Roma fra Ajax i 2018 ble det varslet en lysende fotballfremtid.

Jesper Lindstrøm klar for Bundesliga

21-åringen forlater flatlandet som dansk mester. Hos Eintracht Frankfurt er det gigantiske forventninger til den unge offensive midtbanespilleren. På 65 kamper for Brødnby har Lindstrøm levert solide 15 scoringer og 15 assists, for Eintracht er dansken perfekt. Les: Atletico Madrid og Barcelona vil stå for «sommerbomben» Born and bred in Taastrup, Lindström is a threat in front of goal and also incredibly versatile, primarily operating as a No.10 but able to play anywhere across the front line.

UEFA straffer England for laserovergrepet på Kasper Schmeichel

Nå skal ikke engelske fotballspillerne få skylda for at det tar av på et Wembley med gærne engelske fotballsupportere, men når UEFA ilegger England bot for drittsekkoppførsel fra supportere sine, smaker semifinale-seieren en anelse bittert. Buingen under danskenes nasjonalsang var én ting, det samme var fyrverkeri på tribunen. Begge «aktivitetene» har fått UEFA til å bøtelegge den engelske fotballforbundet. Men det er den siste som får frem den bitre smaken.

Signerer med lillebroren til Kylian Mbappe

Tenkt deg det presset du har for å prestere når du er 15 år gammel, drømmer fotball og er lillebroren til Kylian Mbappe, verdens største angrepstalent og tidenes dyreste. (hvis han blir solgt i sommer). Ethan Mbappe har signert en ny Paris Saint-Germain ungdomskontrakt, noe som holder han i Paris i tre sesonger til. – Samtidig annonserte Klubben en annen spiller født 2006, Senny Mayulu.

Stolleken i Bundesliga fortsetter: Eintracht har sikret seg Oliver Glasner

Da Lucien Favre ble sendt på dør hos Borussia Dortmund var stolleken i gang. Og da Hansi Flick overlot taktstokken hos Bayern München til Julian Nagelsmann økte tempoet i musikken. Flick tok stolen hos Tyskland, Marco Rose bytter fra Eintracht til Dortmund, Adi Hütter går fra Frankfurt til Mönchengladbach – og sånn går no dagan i Bundesliga.
Les mer om:

To Premier League giganter i basketak om supertalent

Det er ikke noe vits i å vente med å lære seg navnet Abdallah Sima. – Den senegalesiske spissen som bare er 19 år gammel har fått en samlet fotballpresse i Tsjekkia til å finne frem de aller største superlativene. Abdallah Sima har et rykk som sammenlignes med en jaguar på jakt og et blikk som en falk i stup. Hyllesten som har blitt spisstalentet til del i sin første sesong på senior nivå for Slavia Praha har vekket interessen utenfor Tsjekkias grenser og etter han imponerte stort i Europaligaen startet basketaket storklubber imellom.

Markus Krösche er utnevnt til sportsdirektør i Eintracht Frankfurt

Det er mye spennende og tydeligvis bra ting som skjer i Eintracht Frankfurt om dagen, de ligger på fjerdeplass i Bundesliga og er i flyt sonen. – Nå har de hentet inn en forsterkning som skal gjøre dem enda skarpere i overgangsmarkedet. 40-år gamle Markus Krösche kommer med solid erfaring han forlater stillingen som sportsdirektør i RB Leipzig på slutten av sesongen for å bli med Frankfurt på en fireårsavtale. Les: Skjønner ingen ting!-Tilbyr Jens Petter Hauge «Med Markus Krösche får vi en absolutt ekspert i denne så viktige stillingen.

Dortmund har funnet erstatter som skal matche Haaland

På onsdag klikket Erling Haaland til med assisten som lot Marco Reus sende Dortmund hjem fra Manchester med et ekstremt viktig bortemål. Verdien av å ha Haaland i Dortmund-drakt kan måles i 33 scoringer og 9 assists på 33 kamper, men ingen hos Dortmund stoler på at Haaland befinner seg i gul/sort også neste sesong. Som Edin Terzic nylig formulerte det i et intervju: «Jeg kan ikke stoppe Mino Raiola og Alfie Haaland».

Kasper Dolberg fikk endelig ristet hardt nok i ketchup-flaska

Da Ajax sin superdanske bestemte seg for å bruke Ligue 1 som springbrett i 2019, var forventningene store. Dansken skulle ta de neste stegene opp i stjernehimmelen, coachet av legenden Patrick Vieira. Det begynte sterkt med 11 scoringer på 23 Ligue 1-kamper. Så begynte Nice å slite, Vieira ble sendt på dør – og Dolberg gikk inn i en sesong med fotballmørke.

Nabo fikk delvis støtte av politikerne

Det bygges nå på tomta hvor Eng pensjonat en gang sto, men uenighet rundt et bryggeanlegg fikk politikerne til å ta turen ut til utbyggingsområdet tirsdag.
Les mer om:

Nabo klager - mener kommunen kun har hørt på utbyggers arkitekt

Utbyggingen på tomta hvor Eng pensjonat en gang sto, pågår for fullt. Men en uenighet rundt bryggeanlegget må nå løses. En nabo har nemlig klaget.
Les mer om:

Nå har Viktor, Daniel og Henning laget gapahuk bak Brokelandsheia: – Det er artig å lage noe bygdefolket vil bruke

Nå er gapahuken langs den nye stien bak Brokelandsheia ferdig. Den håper Henning Eng og kollegene at bygdefolket vil ta godt i bruk.
Les mer om:

Luka Jovic på plass der magien startet

Den serbiske angrepsspilleren Luka Jovic herjet i Bundesliga i så stor grad at ingen satte spørsmålstegn med av Real Madrid klasket 700 millioner kroner i bordet for å hente han sommeren 2019. (Faktisk er Jovic den syvende dyreste signeringen i klubbens historie, bare Eden Hazard, Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Kaka, James Rodriguez og Zinedine Zidane har kostet mer.) Eintracht Frankfurt var satt igjen med gode minner og fullstappet bankkonto.

Zidane slipper nå å lure på hva han skal gjøre med Luka Jovic

Det har ikke vært noen lett overgang for spilleren som var helt elektrisk i perioden 2017-19. Benfica hadde dyttet spissen på utlån til Eintracht Frankfurt, der han dro til med 25 scoringer på 54 Bundesliga-kamper. I 2019 bestemte Real Madrid seg for at den serbiske landslagsspilleren hadde det helt spesielle Real-potensiale. Og der sa det stopp. 23-åringen er uten tvil et gedigent talent, men har aldri tilpasset seg arbeidshverdagen i Madrid under Zinedine Zidane. 2 scoringer på 21 La Liga-kamper bringer «flopp»-merkelappen til overflaten.

Nå bygges det på den dyreste tomta her - men en nabo klager på bryggeanlegget

Det første huset oppføres nå på Gjeving, på området hvor turister en gang i tiden kom for å nyte sommeren på Eng pensjonat.
Les mer om:

Endelig: Alt klaffet for Real Madrid

Når steinansiktet Zidane innrømmer at det har vært tøft – da har det vært ekstremt. Lørdagens bortekamp ble derfor en takknemlig pustepause. To tre-poengere bak Atletico Madrid på topp i La Liga bringer håp om at Zidane ikke har mistet touchen – helt. Utfordringen med å møte Sevilla og en revansjesugen Julen Lopetegui var stor, spesielt etter å ha blitt lurt av Shakthar Donetsk for andre gang i Champions League var stor.

Nå er det ikke lenge før vi får se Patrick Vieira i Premier League

Det er ikke lett å være fransk fotballegende med managersko i Ligue 1. Thierry Henry lærte knapt navnene på spillerne før han ble sendt ut av Monaco, nå er det Patrick Vieira sin tur. På fredag kom den endelige avskjeden med Nice-manageren. Ute av Europaligaen og 11. plass på tabellen, var det som skulle til for å strippe Arsenal-legenden for tillit som manager i badebyen. Les: Eventyret fortsetter for Timothée Pembélé Vieira fikk toogethalvt år, men har den siste tiden fått mye kritikk for å lede spillerne til kjedelig og uinspirert fotball.

Grustak ble grønne gressganger(pluss)

Bonde Terje Johnsen laget rett og slett gull av gråstein da han omformet et grustak til verdens vakreste eng.
Les mer om:

Skal bygge leiligheter og eneboliger: Har solgt tre av åtte tomter her

I oktober starter byggingen av den første eneboligen der Eng pensjonat på Gjeving tidligere stod.
Les mer om:

Bekreftet: Tidligere United-spiller Rafael på plass hos de regjerende mesterne

Tvillingene da Silva var en skikkelig attraksjon da de begge spant rundt på Old Trafford i United drakt. Etter å spilt mer enn hundre kamper (primært) for Sir Alex, bar det til Lyon for Rafael i 2015. 139 kamper senere blir det en sving i karrieren innom tyrkisk fotball. Men ingen hvilken som helst klubb. Istanbul Basaksehir står som de regjerende tyrkiske mesterne, og Rafael kan vente seg mye moro de kommende to sesongene. Den tyrkiske storklubben har stor tro på hva 30-åringen kan utrette for dem, og har sikret seg opsjon på en tredje sesong.