Nyheter om Eliteserien


Hvordan få mest mulig ut av sesongens gjenstående kamper

Uansett om du foretrekker Eliteserien, Premier League, Serie A eller noen annen sport enn fotball, er høsten og vinteren spekket full av spennende kamper. Med mørkere dager og kaldere kvelder passer det perfekt å tilbringe noen timer foran TV-skjermen. Og vi har noen tips til hvordan du kan få mest ut av sesongens gjenstående kamper. Utvid horisonten din De fleste av oss fokuserer kun på kampene til favorittlaget vårt, eller én spesifikk liga eller to. Men det finnes så mange sporter og klubber, så hvorfor ikke også sjekke ut noe nytt?

Bundesligaprofilen hadde lagt opp. Nå herjer han for KRS i Eliteserien

Joakim Larsson (37) hadde nettopp begynt i ny sivil jobb i Sverige. Så kom koronaen - og tidspunktet ble plutselig perfekt for å takke ja til KRS.

Bodø/Glimt sier ja til VAR – Glimt-stjernen har et annet syn: – Kunne godt holdt oss unna

Mandag ble de norske toppklubbene enige om å innføre VAR i Eliteserien om to år. Bodø/Glimt var en av de som stemte for forslaget.

Preget Hansen: – Det er flaut

Mjøndalen-trener Vegard Hansen har hatt bedre mandager i livet sitt enn denne. Stygt 0-7-tap og jumbo-plass på tabellen er realiteten etter 22 serierunder i Eliteserien.
Les mer om:

LSK alene om å si nei til VAR på styremøte blant toppklubbene

Det ble et overveldende flertall for å innføre videodømming i Eliteserien på mandagens styremøte i Norsk Toppfotball. Lillestrøm var eneste motstander.
Les mer om:

Norsk Toppfotball sa ja til VAR i Eliteserien: – Ingen lang og stor diskusjon

Startet tilbud de savnet selv: – Kjemperespons
Les mer om:

Norsk Toppfotball sa ja til VAR i Eliteserien: – Ingen lang og stor diskusjon

Mandagens møte blant styrelederne i norske toppklubber levner ingen tvil: Det blir Video Assistant Referee (VAR) i Eliteserien om to år.
Les mer om:

«Viser ingen tegn til fremgang»

Hvor logisk er det at Manchester United skal vinne Premier League med en trener hentet rett fra Eliteserien?

Full splid om VAR-innføring: – Det er et blindspor

TRONDHEIM/BERGEN/OSLO (VG) Både supportergruppen til Vålerenga og Strømsgodset går hardt ut mot at VAR trolig blir innført i Eliteserien fra 2023, mens Eliteserien-profilene er delt i sitt syn.

Tilskuerne vender tilbake til Eliteserien: – Utrolig gledelig

Foruten om 16. mai-rundene, må man nesten tre og et halvt år tilbake i tid for å finne en runde med like mange tilskuere i Eliteserien.
Les mer om:

Storklubbene har samme problem – og samme løsning

ELITESERIEN, RUNDE 22: Ungguttene stjal showet i Rosenborg-Vålerenga. Kan de også motkjempe norsk fotballs uvanlige trend?
Les mer om:

«Jos» om FKHs rekordseier: – Nei, jeg har ikke peiling

FKH-trener Jostein Grindhaug var ikke klar over at sjumålsseieren mot Mjøndalen var klubbens største i Eliteserien.
Les mer om:

Sikret viktig Brann-poeng

I kampen ingen kunne tape i bunnstriden i Eliteserien så det lenge ut til at Stabæk skulle vinne 1-0. Så dukket Kasper Skaanes opp på overtid og sørget for 1-1, melder NTB. Ett poeng gjør at Brann fortsatt ligger på kvalikplass, nå med 19 poeng. Stabæk er poenget bak, men tre foran Mjøndalen, som tapte hele 0-7 for Haugesund. Alle de tre lagene har åtte kamper igjen å spille.

Odd fortsatt storebror etter sjansesløseri

(Sandefjord - Odd 0–0) Sandefjord har aldri slått Odd på hjemmebane i Eliteserien. Etter sjansesløseri av hjemmelaget er statistikken fortsatt like brutal.
Les mer om:

Grill-tabbe og Skaanes-perle i nedrykksdramaet på Stadion

Lennart Grills tabbe holdt på å ødelegge alt for Brann, men Kasper Skaanes kom inn og utlignet. Det gjør at Brann holder seg på kvalifiseringsplassen i Eliteserien.
Les mer om:

Glimt tilbake på tabelltopp

En sen utligning så ut til å bli det siste målet i kampen mellom Bodø/Glimt og Sarpsborg, men en straffe sikret Glimt 2-1-seier og tabelltopp i Eliteserien. 13 minutter tok det før Erik Botheim satte sitt mål nummer 13 for sesongen. Ti minutter før slutt kom utligningen. Jonathan Lindseth kom stupende inn i feltet og stanget inn 1-1. Deretter så det ut til at det skulle ende uavgjort, men Ola Solbakken sikret 2-1-seier på straffespark. Hugo Vetlesen ble felt av innbytter Bjørn Inge Utvik. – Vi holder de godt unna i store deler av kampen og utligner ganske sent.

Tidenes største seier i eliteserien

FKH banket Mjøndalen 7–0. Det er tidenes største FKH-seier i øverste divisjon.
Les mer om:

Poengdeling i bunnkamp

Det endte 1-1 mellom Brann og Stabæk i det viktige bunnoppgjøret i Eliteserien. Først gjorde Lennart Grill en skikkelig keepertabbe, men på overtid utlignet Kasper Skaanes.
Les mer om:

Haugesund banket Mjøndalen

Alexander Søderlund scoret to og Alioune Ndour scoret hat trick da Haugesund banket Mjøndalen 7-0 i Eliteserien søndag.
Les mer om:

Glimt svarte Molde

En sen utligning så ut til å bli det siste målet i kampen mellom Bodø/Glimt og Sarpsborg, men en straffe fra Ola Solbakken sikret Glimt 2-1-seier og tabelltopp i Eliteserien.

Ny smell: - Grusomt

Mjøndalen gikk på nok et blytungt tap i Eliteserien. «Bruntrøyene» slapp inn hele sju mål mot Haugesund.
Les mer om:

Scoring og karantene på Thorsby

Morten Thorsby topper gule kort-listen i Serie A etter at han havnet i dommerboka for femte gang i høst. Han scoret for Sampdoria i 1-3-tapet mot Cagliari. Advarselen fra dommeren betyr at han må stå over neste kamp. Nordmannen er en terrier på midtbanen. Han ligger også øverst på listen over spillere med flest frispark mot seg i den italienske eliteserien. Thorsby er oppe i 23 gule kort i Serie A siden han kom til Italia fra nederlandske Heerenveen i 2019, skriver NTB.
Les mer om:

Fagermo må vurdere å justere kursen: – Greier ikke det med norske spillere

VALLE (VG) Ingen i Eliteserien har vært mer glad i «kortreist» enn Dag-Eilev Fagermo (54) det siste tiåret. Han innser at han trolig må innføre en mer liberal politikk for å vinne seriegull med Vålerenga.

Rødt kort i målløs kamp

Både Lillestrøm og Kristiansund tapte poeng i kampen om medaljene i Eliteserien i en fartsfylt, men målløs kamp på Åråsen lørdag kveld. Like før slutt fikk Lillestrøms Igoh Ogbu rødt kort for å ha slått til en motstander inne i feltet, melder NTB. Etter ett poeng til hvert av lagene holder Kristiansund tredjeplassen med 39 poeng, mens Lillestrøm er nummer fem med 35 poeng.

Molde på topp

Molde måtte slite mer enn de hadde ventet mot Tromsø, men vant til slutt 3-0 i Eliteserien lørdag. Det gjør at Erling Moes menn inntar tabelltoppen.
Les mer om: