Nyheter om Ekeberg


Mats (44) fra Nordstrand gir deg tips for å bli en bedre frisbeegolfer: – Dette er den vanligste feilen mange gjør

Frisbeegolfbanen på Brannfjell kryr av glade amatører med egenkomponerte teknikker. Her gir hovedtrener Mats Bentzen i Ekeberg Sendeplateklubb deg noen nyttige tips på hva du skal gjøre og ikke gjøre på banen. Og hva slags utstyr man trenger.
Les mer om:

Se de unike bildene: - Roald Amundsen glemte aldri fødestedet

– Bildet av Roald Amundsen som dåpsbarn har aldri tidligere blitt publisert. Det er også høyst sannsynlig det første bildet tatt av den store oppdagere, skriver Jan Ove Ekeberg i Stiftelsen Roald Amundsens fødested.

BSK og OIK fortviler over at milliardprosjektet på Ekeberg utsettes ett år: – Vi håper likevel på byggestart etter fellesferien

Generalsekretær Pål Trælvik i Norway Cup og generalsekretær Magne Brekke i Oslo Idrettskrets har ikke gitt opp håpet om å sette spaden i jorda i august selv om skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) på onsdagens bystyremøte informerte om at prosjektet utsettes ett års tid.

Norway Cup er reddet: - En gledens dag

Etter at verdens største fotballturnering for barn og unge har måtte avlyse de to siste årene, gikk folkefesten på Ekeberg en usikker framtid i møte. Nå har redningen kommet.
Les mer om:

SE BILDENE: Treet ble truffet av lyn i fjor og måtte felles - nå er det gjort om til benker på Ekeberg

Nå er deler av treet tilbake på samme område, men det har blitt til to benker.
Les mer om:

Håpløst år for Ekeberg Landhandleri i fjor - nå håper innehaver Mikkel på en bedre sommer: – Vi er positive

I fjor hadde ikke Mikkel Berg på Ekeberg Landhandleri råd til å hyre ansatte, i år har han ansatt to nye og håper på en bedre sommer.
Les mer om:

Tomas (44), Anne (42), Bernd (46) og Hedvig (5) bor sammen på Ekeberg

På Ekeberg har familien på fire funnet en boløsning som fungerer godt for dem. Snart åpner de også kafé kun noen hundre meter fra hjemmet. 
Les mer om:

Norway Cup er avlyst

Norway Cup er avlyst for andre år på rad. Det får NRK bekreftet. – Med alle de restriksjoner og begrensninger som myndighetene legger opp, er vi redd for at barna ikke får den gode opplevelsen de fortjener, skriver Trygve Nielsen, marked- og kommunikasjonssjef i Bækkelagets Sportsklubb, i en e-post, ifølge Nettavisen. Nielsen ber om forståelse for avgjørelsen og håper å lage tidenes turnering i 2022. Da fyller Norway Cup 50 år. Årets utgave skulle ha gått på Ekeberg i Oslo mellom 31. juli og 7. august.

KFUM/Oslo skal sette opp et mini-stadion på den andre siden av Ekebergveien: – Vi er den klubben i Oslo med desidert dårligst banedekning

KFUM/Oslo har fått godkjent Ekeberg 1 som klubbens nye midlertidige hjemmebane fra 1. juli. Før den tid må det på plass noen fasiliteter som blant annet tribune og mediebod.
Les mer om:

Glemte å sikre barnet – stanset i politiets kontroll ved Ekeberg skole

Det ble en dyr ettermiddag for to foreldre onsdag før 17. mai.
Les mer om:

På jobb har hun en livsviktig oppgave i pandemien – nå skal hun glede hele kommunen: – Jeg presterer best under press

Merethe Ekeberg jobber lange dager for at du skal få korona-prøvesvarene dine så raskt som mulig. Mellom slagene på jobb har hun også ansvaret for 17. mai-feiringen i Råde.
Les mer om:

Mye dramatikk, men aldri redd

- Jeg er litt rastløs etter å ha bodd på 12 ulike steder, men tror samtidig at jeg er tilpasningsdyktig, sier Gro Reinar Ekeberg. Lørdag 15. mai fyller hun 70 år.
Les mer om:

Anja fra Ekeberg har ikke fått postpakker på et halvt år: – Utrolig frustrerende

Da familien flyttet til adressen på Ekeberg, sluttet de å motta pakker. Posten og helthjem, finner ikke frem. Anja Evelyn Jordalen har flere ganger tatt kontakt med Posten og Helthjem, uten at noe endrer seg: – En skikkelig suppe, sier Jordalen.
Les mer om:

Pengedryss til Stamhuset og til andre lokale formål i distriktet vårt - se hele listen over hvem som har mottatt støtte her

Mange i våre bydeler har fått tildelt penger fra Sparebankstiftelsen DNB til lokale formål. Stamhuset skal blant annet bruke pengene til en kultur-uke på Ekeberg til høsten.
Les mer om:

Åpner kafé i Ekebergskrenten: – Vi har tydelige planer

Lenge hadde de gått og kjent på hva de savnet i nabolaget mellom Ekeberg og Gamlebyen. Så bestemte trekløveret seg for å ta saken i egne hender. 
Les mer om:

Ola er lei av at folk bruker parkeringsplassen ved utsikten på Ekeberg som privat parkeringsplass: – Det er veldig synd

– Det er nesten aldri ledige plasser. Det er mange som liker å stoppe der for å se på utsikten og kanskje gå en tur rundt i området, men de får jo ikke parkert, sier Ola Steen.
Les mer om:

Årets første lam er født på Ekeberg: – Veldig stas

Hun har jobbet på EKT rideskole og husdyrpark i flere tiår, men Sissel Thorson Falch blir like glad hvert år det kommer nytt liv til verden.
Les mer om:

Sommerens Tons of Rock på Ekeberg avlyst – slik reagerer de på campingen

Heller ikke i sommer blir det rockefestival på Ekebergsletta. Det får konsekvenser for Ekeberg Camping. – Vi må bare beklage det, men vi respekterer reglene, sier eieren.
Les mer om:

SE BILDENE: Bli med på årets saueklipping på Ekeberg!

Mange tok turen til EKT søndag for å se sauene bli snauklippet av en tidligere norgesmester.
Les mer om:

Populært med autentisk taco på Ekeberg: – Vi har mange stamkunder

Casa Mexico på Ekeberg tilbyr taco utenom det vanlige. Prosjektleder Kristin Heger forteller at tilbudet er populært i bydelen, men at de ønsker enda flere kunder.
Les mer om:

Byggeplassen ved Ekeberghallen gjør hverdagen vanskeligere for EKT: - Det blir litt kronglete for naboen når byggeprosjekt pågår

Med nesten 100 pasienter i uka får Ekeberg Rideskole og Husdyrpark (EKT) nye utfordringer når brakkene på parkeringsplassen sperrer veien de pleier å bruke. Nå blir all trafikk ledet til gangveien på nordsiden av parken.
Les mer om:

«Exit»-skaperen om seriesuksessen, livet på Ekeberg og veien videre: – Får flere tilbud nå enn tidligere

Når Øystein Karlsen (50) skriver dramaserier hjemme på Ekeberg, er han helt avhengig av mosjon. Heldigvis har han «verdens beste løpeområder» rett utenfor døra.
Les mer om: