Nyheter om Eide


Firedobler antall bussavgangene fra Skjærhalden til Oslo

– Vi øker ekspressrutetilbudet vårt betraktelig fra fredag av, sier Kim André Blindheim Eide, trafikksjef i Vy.
Les mer om:

Kjørelærer fikk fartsbot – noen andre satt bak rattet(pluss)

En kjøreskoleelev kjørte for fort på Eide i går. Det var derimot ikke eleven som fikk fartsbota.
Les mer om:

– Aldri drømt om å flytte til Oslo

Etter ni år som ordfører i Utsira kommune kan Marte Eide Klovning (Ap) bli fast møtende på Stortinget etter valget til høsten. Flere ting skal klaffe, men Ap-pilene peker riktig vei i Rogaland.

Dette måtte Eide Fjordbruk ut med for det populære småbruket på Snilstveitøy

Selskapet har no fått innvilga konsesjon.
Les mer om:

Er positiv til etablering av oppdrettsanlegg ved Mælen, men vil ha særskilt fokus på tre ting

Ullensvang kommune er positiv til etablering av akvakulturanlegg i Mælen i samsvar med søknad frå Eide Fjordbruk AS.
Les mer om:

Uenige om hvordan England bør starte: – Det er Southgates største problem

Gareth Southgate har flere viktige avgjørelser å ta før EM sparkes i gang. Eirik Bakke og Øyvind Eide har satt opp sine England-ellevere.
Les mer om:

Bør be om unnskyldning

SVs Petter Eide mener stortingsrepresentant Jenny Klinge fra Senterpartiet latterliggjør debatten om en samtykkelov. – Hun burde be om unnskyldning til voldtatte kvinner.
Les mer om:

– Poli­tikerne lar seg kjøpe - oppdret­terne er kjelt­ringer

Mowi og Eide Fjordbruk sine planer om oppdrett av laks i Kristiansands skjærgård får fingeren fra laksefiskerne i Otra.
Les mer om:

Nicolai Emanuel de Thygeson: Den adelige sjørøveren på Trosterud

Vi skal se nærmere på en fargerik mann som spilte en sentral rolle både i Groruddalen og i Norges historie. Det var Nicolai Emanuel de Thygeson som levde fra 1772 til 1860. Han eide i 21 år blant annet gården Nordre Trosterud som både borettslag og sameier mange år seinere overtok jord fra. Beboerne der kan skryte av at de bor på området til en tidligere rikskjendis. En vei på Nordre Skøyen i bydel Østensjø bærer også hans navn. Men vi må begynne med begynnelsen.
Les mer om:

Satser på første avgang i 2026: – Vi er imponert over det dere gjør i Bodø

Widerøe satser nå hardt på elfly. Fredag var Espen Barth Eide (Ap) på besøk hos selskapet i Bodø.

Snudde kampen på ti minutter: – Bedre enn i fjor allerede

(LSK Kvinner-Lyn 3-2). Med tre mål på to kamper har Nora Eide Lie virkelig stilt inn siktet for sesongen. Men midtbanespilleren er ikke den eneste som vet hvor målet står. Også Sophie Roman Haug scoret i andre kamp på rad.
Les mer om:

LSK snudde kampen mot Lyn

Lyn leia 1-0 ved pause, men LSK snudde kampen og vann 3-2 i den utsette toppseriekampen på Lillestrøm onsdag. Sofie Mykkeltveit Tunes gav Lyn leiinga etter 13 minutt, og heldt unna til pause. Men etter pause kom LSK til hektene. Sophie Roman Haug utlikna etter berre tre minut av omgangen, og Nora Eide Lie scora to gonger på åtte minutt. Tre minutt på overtid reduserte Anna Nerland Aahjem, men alle poenga blei igjen på Lillestrøm. LSK er dermed på tredjeplass på ein tabell der halvparten av dei 10 laga har full pott med 6 poeng, og alle dei andre har null.

Johaug dro hjem fra treningsleir

Therese Johaug følte seg ikke i toppslag og reiste onsdag hjem fra langrennslandslagets treningsleir på Sognefjellet. Det opplyser Norges Skiforbund. Kvinnelandslaget møter torsdag pressen i forbindelse med den pågående samlingen. Den seansen blir nå uten lagets største profil. «Therese Johaug reiste dessverre hjem nå i ettermiddag. Hun følte seg ikke i toppslag på morgenøkta, og etter dialog med trener- og helseteam dro hun hjem for å hvile og forberede seg til Holmenkollen Skishow til uka», opplyser langrennslandslagets mediesjef Gro Eide.

Forskar om BSU: – Dyr ordning utan særleg effekt

Forskar Erlend Eide Bø meiner BSU bør skrotast. Finansministeren meiner det er ingenting gale med den.
Les mer om:

Hockeyforbundet: VM-troppen slipper karantenehotell – kan reise hjem

Det norske ishockeylandslaget skal likevel ikke på karantenehotell og er sendt i hjemmekarantene, opplyser generalsekretær Ottar Eide i Ishockeyforbundet.
Les mer om:

Lisa (22) er Harstads ferskeste konditor: – Det ble hjerteklapp, hopp og gledesrop(pluss)

Etter tre år som lærling tok Lisa Eide søndag fagprøven som konditor, med resultatet meget godt bestått.
Les mer om:

Trolig karantenehotell etter VM

Ishockeyforbundet har fått beskjed om at deres søknad om å få fritak fra regelen som sier at de må på karantenehotell etter VM i Latvia ikke blir prioritert. Det betyr at dersom det ikke kommer noen endringer i siste liten, må landslaget på karantenehotell ved ankomst i Norge på tirsdag, skriver VG. – Vi har fått beskjed fra Justisdepartementet om at søknaden vår ikke prioriteres. De behandler søknader i den rekkefølgen de kommer inn, sier generalsekretær Ottar Eide i ishockeyforbundet til avisen.

Foreslår at Polarbadet får nesten halvparten av korona-potten(pluss)

Målselv har i denne omgang fått tildelt drøyt 600 000 kroner som skal gå til å hjelpe lokale virksomheter som er rammet av nasjonale smitteverntiltak. I sin innstilling foreslår kommunens næringssjef at 275 000 av kronene skal gå til det kommunalt eide Polarbadet.

Gammelt rådhus får nytt liv på Eide: – Jeg er utrolig stolt(pluss)

Rådhuset på Eide blir pusset opp fra innerst til ytterst og får nytt liv som signalbygg og kompetansearbeidsplass. Familiens Hus vekker interesse langt utenfor kommunegrensen.
Les mer om:

Hun blir skolens siste rektor

Om ett år blir Eide skole en del av nye Stangaland skole. Nå er det klart hvem som skal styre skolen i det aller siste året.
Les mer om:

Dag stryker skjorta si - klar til dyst med hatt og krutt

Fartøysjef Dag Eide er i perlehumør, og gleder seg stort til å feire nasjonaldagen i kanonjolla.
Les mer om:

Ap-topp i Utgårdskilen: – Fjorden skal bli bærekraftig og vi må spille på lag med fiskerne

– Vi kjenner fjorden ut og inn. Vi ønsker mer enn andre å bevare ressursgrunnlaget. Likevel blir vi direkte oversett i debattene og utredningene om en bærekraftig Oslofjord, sier Espen Barth Eide (Ap).

Benjaminsen raskest, fire slått ut

Andrine Benjaminsen slo svenskenes verdensener Tove Alexandersson og var raskest i sitt heat da kvinnene skulle kvalifisere seg for knockoutsprinten i EM i orientering. Det var tett i toppen, og fire av åtte norske løpere ble slått ut. Men Ingrid Lundanes, Viktoria Hæstad Bjørnstad og Ingeborg Eide er i likhet med Benjaminsen klare for kvartfinalene lørdag. NRK sender knockoutsprinten i EM fra kl 1500 på NRK1 og NRK.no.

Flytter ikke steinfigurene(pluss)

Steinfigurene på fasaden på Familiens Hus på Eide vil ikke bli flyttet fra sin originale plassering. – Vi har tatt signalene, sier kommunedirektør Per Sverre Ersvik i Hustadvika kommune.
Les mer om:

– Folk føler seg overkjørt(pluss)

– Folk er opprørt. De føler at byråkratene pirker i identiteten deres, sier Ap-leder Arne Birger Silnes. Nå vil Arbeiderpartiet ha figursaken i Eide opp til politisk behandling.
Les mer om: