Nyheter om Egypt


Ni kamper uten tap – Egypts landslagstrener får sparken

Nå kjenner vi ikke til hva som ligger bak, men på papiret er dette en noe underlig historie. På mandag ble det kjent at det Egyptiske Fotballforbundet gir Hossam El-Badry sparken. Fem seire og fire uavgjorte, likevel ikke nok. Det var tydeligvis 1-1 kampen mot Gabon i VM-kvaliken som ga El-Badry det siste pushet ut døra. Egypt måtte slite seg til poeng med en panikkscoring i det 90. minutt. El-Badry. 61-åringen ble hentet inn i september 2019, men med viruskaoset har det ikke blitt mer enn ni kamper. Nå får Mo Salah og resten av gjengen ny sjef.

Egypt stenger grensen mot Gaza(pluss)

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til mandag 23. august.
Les mer om:

Egypt stenger grensen mot Gaza

Egypt har informert myndighetene på Gazastripen om at grensen blir stengt mandag morgen, opplyser en talsmann for Hamas, som styrer Gaza.
Les mer om:

Egypt stenger grensen mot Gaza

Egypt har informert myndighetene på Gazastripen om at grensen blir stengt mandag morgen, opplyser en talsmann for Hamas, som styrer Gaza.
Les mer om:

Ny skade på midtbanen gir Ancelotti mer å tenke på

Avrevet leddbånd i ankelen. Vi skjærer grimaser mens vi ser det for oss. Skader er en naturlig del av fotballen, men for spiller og klubb får det leie konsekvenser. Dani Ceballos har egentlig aldri vært en fast del av Real, forrige sesong var det på utleie hos Arsenal. Nå var det ikke klart hva Ancelotti hadde av planer for Ceballos, den sentale/offensive midtbanespilleren skulle bare gjøre unna noen OL-kamper for Spania. Les: Victor Lindelöf skal lede Sverige Selv om 25-åring var med Spania helt til OL-semifinalen mot Japan, skal skaden ha oppstått i åpningskampen mot Egypt.

Danmark til OL-finale

Tittelforsvarer Danmark og Frankrike møtes i OL-finalen i herrehåndball i en reprise av Rio de Janeiro-lekene. Danskene slo torsdag Spania 27-23 i semifinalen. Tidligere på kvelden vant Frankrike (toppet Norges gruppe) med samme sifre over Egypt. Mikkel Hansen scoret hele 12 mål mot Spania.

Frankrike klar for sin fjerde strake OL-finale i håndball etter seier over Egypt

Det ble tett og jevnt da Frankrike møtte Egypt i OL-semifinale i håndball for menn, men det franske laget vant 27-23 og er klar for sin fjerde strake OL-finale.
Les mer om:

Frankrike klar for sin fjerde strake OL-finale i håndball etter seier over Egypt

Det ble tett og jevnt da Frankrike møtte Egypt i OL-semifinale i håndball for menn, men det franske laget vant 27-23 og er klar for sin fjerde strake OL-finale.
Les mer om:

Frankrike til handballfinalen

Frankrike er klar for mennenes handballfinale etter 27-23 over Egypt i semifinalen. Egypt leia tidleg 5-1, men ved halvtid stod det 13-13. Frankrike hadde ei knapp leiing det meste av andre omgang, og avgjorde kampen i dei siste minutta. Frankrike har tapt ein kamp på vegen mot finalen, 29-32 for Norge i gruppespelet. Det er fjerde OL på rad at Frankrike er i handballfinalen for menn. Tre av dei har gitt siger, men i 2016 tapte dei for Danmark. I år kan dei få revansje, ettersom Danmark møter Spania i den andre semifinalen seinare i dag.

Danmark blir Norges motstander

Danmark tapte overraskende 30-33 for Sverige i OL-håndballen for menn, men møter likevel Norge i kvartfinalen tirsdag. Svenskene måtte vinne med fem mål for å kunne ta puljeseieren fra danskene. På det meste ledet Sverige med fem og la et realt press på danskene, men det holdt ikke. Dette er de tre andre kvartfinalene tirsdag: Frankrike – Bahrain, Egypt – Tyskland og Spania – Sverige. Det blir det første mesterskapsmøtet mellom Norge og Danmark siden 2019-VM. Da vant danskene klart både i gruppespill og finale.

Zenit kaster seg inn i kampen om Matheus Cunha

Den brasilianske spissen Matheus Cunha kom til Hertha Berlin i fjor for 18 millioner euro fra RB Leipzig.- Det er flere klubber som har meldt sin interesse, men manager Pál Dárdai som overtok klubben i januar har slettes ikke lyst til å selge. Goal skriver at Bundesligaklubben har satt en prislapp som er identisk med verdifastsettelsen til Transfermarkt, en pris som mange i klubben, inkludert Cunha selv ikke håper blir møtt. Les: «Pogba du bør lytte til moren din, hun vil ikke ha deg her. Det vil ikke vi heller!» Zenit St.

Fem drept i IS-angrep i Egypt

Minst fem soldater ble drept da IS-krigere angrep en veisperring i Sinai i Egypt lørdag.
Les mer om:

Egypt sjokkerte Sverige i OL

Egypt sjokkerte Sverige og landslagssjef Glenn Solberg med 27-22-seier i Tokyo-OL fredag. Dermed er seiersrekken på tre kamper brutt for de blågule. Sverige kom til kampen mot Egypt som klare favoritter etter tre seire på tre mulige hittil i gruppespillet. Der ble det stopp. Anført av målvakt Karim Handawy, som gjorde 17 redninger og hadde en redningsprosent på 45, ble det egyptisk seier.
Les mer om:

24 medlemmer av Det muslimske brorskapet dømt til døden i Egypt

En egyptisk domstol dømte torsdag 24 medlemmer av Det muslimske brorskapet til døden for drapet på fire politimenn i 2014 og 2015.
Les mer om:

Taekwondo: Medaljen glapp for Ordemann etter eventyrlig OL-debut – tapte 4-12 i bronsekampen

Richard Ordemann måtte se seg slått i bronsekampen i 80-kilosklassen i taekwondo etter en eventyrlig OL-debut. Seif Eissa fra Egypt vant 12-4.
Les mer om:

Medaljen glapp for Ordemann

Richard Ordemann måtte se seg slått i bronsekampen i 80-kilosklassen i taekwondo etter en eventyrlig OL-debut. Seif Eissa fra Egypt vant 12–4. Nordmannen tapte åttedelsfinalen mot jordaneren Saleh Elsharabaty på et straffepoeng idømt da han mistet balansen og falt på stillingen 4–4 tre sekunder før slutt.

Spania snublet mot Egypt

Spanias fotballandslag sparket i gang OL da de møtte Egypt. Med stjerner som Dani Olmo, Marco Asensio og Pedri, var spanjolene store favoritter. Men de klarte ikke å innfri, og kampen endte 0-0 etter en sjansefattig affære. Spania måtte imidlertid gå av banen med en ekstra bitter følelse, da både Oscar Mingueza og Dani Ceballos måtte gå av med skade.
Les mer om:

Nye funn i undervannsby fra antikken i Egypt

Fant blant annet et militærfartøy og et gravsted.
Les mer om:

Flere kvinner står opp mot partnervoldtekt i Egypt

Egyptiske kvinner fortsetter å rive ned murene rundt seksuelle overgrep. Nå tar de opp det tabubelagte temaet partnervoldtekt.
Les mer om:

Striden om Nilen: Etiopia fyller megademning til tross for protester

For andre år på rad fylles Den store etiopiske renessansedemningen med vann fra Den blå Nilen. Nedstrøms frykter Egypt for sin livskilde.
Les mer om:

Nå slipper «Ever Given» ut av Suezkanalen etter hundre dagers arrest

Ever Given skaper nye bølger i Egypt. Det gigantiske containerskipet er på vei gjennom den siste delen av Suezkanalen…
Les mer om:

Nå kommer FN på banen

Demningen er nødvendig, mener Etiopia, men vil ifølge Egypt og Sudan forårsake vannmangel og få dramatiske følger. Nå kommer FN på banen for å løse konflikten.
Les mer om:

Ingen Salah i OL

Den egyptiske stjernespilleren Mohamed Salah skulle egentlig være med til OL senere i juli. Nå er det klart at hans klubb, Liverpool, ikke vil la det skje. Ifølge Sky Sports hadde Salah ytret ønske om å få bli med i OL-troppen til Egypt senere i måneden. Grunnen til at Liverpool ikke vil slippe storscoreren, skal være at OL kommer for tett på sesongstart i Premier League. OL er ferdig 7. august, dersom skulle Salah og Egypt gå hele veien, og Premier League starter uken etter. (NTB)

Etiopia fortsetter fyllingen av omstridt kjempedam

Etiopia har begynt på den andre fasen av fyllingen av den kontroversielle kjempedemningen ved Blånilen. Egypt motsetter seg beslutningen.
Les mer om:

Sagosen lærte av kaos-mesterskap

Sander Sagosen (25) ble sjokkert over manglende smittevern under VM i Egypt i januar. Nå reiser laget fullvaksinert til OL i Japan – uten angst for corona og med en felles enighet om å prøve å ikke la seg påvirke av omgivelsene.
Les mer om: