Nyheter om Dynamo


Se Bodø/Glimts drømmescoring

Første omgang av Europa Conference League mellom Bodø/Glimt og Zorya Luhansk på Aspmyra stadion ble en målløs affære, men så i andreomgang så vi et nordnorsk lag som tok fullstendig kontroll etter å ha vært det sterkeste laget også i første omgang. Bare for å si det med en gang, det er godt å ha Amahl Pellegrino tilbake i Norge, slike profiler som han gjør det verdt å følge med på norsk fotball. 31 åringen fra Drammen er kreativ og notorisk målfarlig.

Dobbel Lewandowski i Bayern-triumf

Bayern München spela kontrollert og trygt, og slo Barcelona så klart som 3-0 på Camp Nou i den katalanske storbyen. Robert Lewandowski scora dei to siste måla - begge då han var på rett plass til rett tid på retur etter stolpeskot. Polakken har dermed scora i 16 kampar på rad for Bayern. Men før det hadde Thomas Müller gitt Bayern 1-0 via ryggen på ein Barcelona-spelar. Det sette keeper Marc-Andre ter Stegen heilt ut av spel, og Bayern leia 1-0 ved pause. ter Stegen spela ein god kamp, og sytte for at tapet for det tidlegare nærmast uslåelege laget ikkje blei endå større.
Les mer om:

Det er klart for Champions League!

Nest etter VM og EM i fotball, er det vel ingenting som tiltrekker seg mer interesse blant fotballsupporterne enn Champions League. For mange er kanskje den gjeveste fotballturneringen for klubblag enda viktigere enn de store fotballmesterskapene. Få er vel i tvil om at mange supportere har et mer lidenskapelig forhold til favorittklubben sin enn til landslaget. Tirsdag 14. september spilles de første kampene i gruppespillet. Deretter går det slag i slag gjennom høsten, vinteren og våren frem til det hele avgjøres i finalen i St. Petersburg den 28. mai 2022. Champions League for 30.

Drømmetrekning for Haaland

Trekningen til Mesterligaen ble gjennomført torsdag kveld. Både Erling Braut Haalands Dortmund og Ole Gunnar Solskjærs Manchester United kan være fornøyd med trekningen. Verre er det for Liverpool, som havnet i gruppe med både Atlético Madrid og AC Milan.

Har kjøpt fri David Moyes første Old Trafford signering

Den tidligere Manchester United-forsvareren er kjøpt ut av en russisk klubb. Sommeren 2013 ble Guillermo Varela rekruttert til Manchester United. Han ble da David Moyes ‘første signering på Old Trafford. Totalt ble det bare elleve A-lagskamper for Varela før han flyttet tilbake til Peñarol i hjemlandet Uruguay fire år senere. Les: Da er AC Milan rigget for Champions League I januar 2019 flyttet Varela til FC København. Forrige sesong ble 28-åringen lånt ut til det russiske serielaget Dynamo Moskva. Det er nå klart at Dynamo Moskva vil kjøpe Varela. F.C.

Enda en landslagssjef tar sin hatt og går

Det var ikke et EM å skrive hjem om for det russiske landslaget og når de først kom hjem ble det en serie med oppvaskmøter. Russland som gikk inn i mesterskapet med stor selvtillit kom ikke videre til åttendedelsfinalene. De vant mot Finland, men tapte mot Danmark og Belgia, noe som betydde at landslaget endte sist i Gruppe B med tre poeng etter tre kamper. Les: Bruce Springsteens datter debuterer i Tokyo-OL Russland gjorde det dårligere enn Nederland som også jobber med å hente inn en ny sjef.

Barcelona kutter kontrakt med fire år – sender Matheus Fernandes ut døra

Ikke alle kan lykkes hos Barcelona. Enkel matematikk med spilletid fordelt på antall spillere i troppen forteller dette.

Helt vilt: Fem storklubber kjemper om Buffon!

Gianluigi Buffon er riktignok 43 år (ung – i hans tilfelle), men gidder ikke å varme benken for en klubb som kaver i god avstand til trofeene. 12 kamper på banen denne sesong er helt greit for en andrekeeper, men Gianluigi Buffon har tydeligvis kjent at pensjonsalderen kan presses videre foran seg, og ønsker action. Les: Liverpool eierne sjokkerer: Vil bruke store penger på Klopp-erstatter i sommer Ifølge Tuttosport er det derfor trolig at den spillende legenden forlater Torino i sommer. Men til hva, old boys fotball i Serie C? Ikke Buffon, nei.

Evighetsmaskinen Gianluigi Buffon kan ikke fatte hva som skjer

Det er en svært overrasket 43 åring som lurte på hva hans skulle finne på etter hans kontrakt med Juventus løper ut på dato til sommeren. Gianluigi Buffon hadde ikke lyst til å legge keeperhanskene på hylla og han hadde ikke lyst til å fortette på innbytterbenken til Juventus heller. Noen forsiktige følere ble sendt ut i en italiensk sports podcast og etter det har ikke telefonen stått stulle. Tuttosport melder at hele fem klubber er svært interesserte og lover Buffon han vil bli førstekeeper bare de velger dem!.

Barcelona-spiller sendes på dør etter 17 minutter

Matheus Fernandes ble oppdaget av Barcelonas speidere hos brasilianske Palmeiras i 2019. Ikke mange månedene senere satt midtbanespilleren på flyet til Europa. Det er ikke første gang Barcelona eller Real henter sine neste storstjerner fra sambaens hjemland, men denne gangen dreide det seg om en 21-åring til 7 millioner euro. Spanske journalister satt og klødde seg i hodet, og skjønte ikke helt greia.

Spansk motstand for Molde

Molde tok seg videre på imponerende vis i 16-delsfinalen mot Hoffenheim torsdag kveld. Derfor var de i potten sammen med flere store lag da trekningen til 8-delsfinalene ble trukket fredag. Manchester United var også med i trekningen, og mange hadde nok håpet at Ole Gunnar Solskjær skulle få et gjensyn med gamleklubben. Slik ble det ikke. Molde fikk spansk motstand i Granada.

En av Europas råeste målscorere og Chelsea-flopp kandidat til å ta jobben til Frank Lampard

Smak på navnet Shevchenko. Bringer det noen gode minner (for de som har rukket å løpe en halv maraton rundt solen)? Ukraineren som lett faller i kategorien fotballegende, nevnes nå som kandidat til managerjobben i klubben han ikke lyktes. Det begynte i 1998/99-sesongen da Dynamo Kiev-spilleren ble toppscorer i Mesterligaen med 10 scoringer. AC Milan tok hintet og bragte den allsidige angrepsspilleren til San Siro.

Pochettino skal gjøre livet skikkelig surt for Barcelona og Koeman

Thomas Tuchel fikk en nesten-triumf i Champions League-finalen forrige sesong, men nesten holder ikke når du leder klubben til oljefondet i Paris. Nå er Mauricio Pochettino klar for comeback i toppen av europeisk fotball. Pochettino hadde også en nesten-suksess med tap i Champions League-finalen med Tottenham. Men heller ikke Daniel Levy syntes dette holdt, etter å ha puttet milliarder av kroner fra klubbens banker i byggingen av ny stadion. Litt paradoksalt blir det jo at en nesten-suksess skal erstatte en annen nesten-suksess.

Malmö komet trigger enorm interesse fra Chelsea, AC Milan og PSV og nå sist Atalanta

Atalanta kom sist på banen, men er samtidig også først med å komme med et konkret bud. Svenske Kvällsposten skriver at Malmö FF-kometen Anel Ahmedhodzic trolig blir solgt til det som bli Allsvenskan sitt største salg gjennom tidene. Budet Atalanta skal være på litt over 70 millioner kroner, men det er et stykke unna det den svenske klubben krever og det de trolig vil kunne få. De har sagt de minimum skal ha 95 millioner kroner for forsvareren, men med så mange konkurrenter på banen kan prisen godt bli enda høyere.

Dynamo Dresden solgte 72 000 spøkelsesbilletter

2020 har introdusert noen nye ord og et av de er spøkelsesbilletter. Kreativiteten har vært stor alt fra utskårede pappfigurer til digitale avatarer.

Like greit, United skal ta seg av den tøffeste motstanderen i første kamp

Ole Gunnar Solskjær har sikkert klikket på resultatet av Champions League-trekningen og sett hva han går glipp av. Trøsten i å tilhøre nestbeste selskap, er at United får muligheten til å slå den tøffeste motstanderen først. Vinner United mot Real Sociedad, klubben som har rystet gigantene i La Liga denne sesongen, har gjengen fra Old Trafford bevist at de også ville ha sparket fra seg i Champions League.

Tøff motstand for Solskjær

Manchester United og Ole Gunnar Solskjær får beintøff motstander i Real Sociedad, som leder La Liga. Molde møter på sin side tyske Hoffenheim, som har Håvard Nordtveit i stallen. Kampene spilles 18. og 25.

Ronaldo lyder nå kallenavnet CR750

Dynamo Kiev klarte ikke å stanse Pirlos angrepsbølger på Juventus Stadium. Når Cristiano Ronaldo så utsiktene til å kunne notere seg milepælen CR750, som betyr mer fundament til en evigvarende legendestatusen, da blir det fort scoringer. Nå nøyde Ronaldo seg med én scoring denne kjølige CL-kveld, men nok til at portugiseren nådde sin 750. scoring i karrieren. Les: Sorry Fred, Michael Owen nekter deg å spille i United-drakt 750! 102 for Portugal, 5 for Sporting, 75 for Juventus, 118 for Manchester og 450 for Real Madrid.

Juventus knuste Dynamo Kiev

Cristiano Ronaldo scoret sitt mål nummer 750 i karrieren da Juventus enkelt slo Dynamo Kiev 3-0. Federico Chiesa og Alvaro Morata scoret de to andre målene. Dommer Stephanie Frappárt ble historisk som den første kvinnelige hoveddommeren i en mesterligakamp.

Ronaldo jubilerte med sin 750. scoring – Barcelona ydmyket Tokmac & co.

(Juventus - Dynamo Kiev 3–0, Ferencváros - Barcelona 0–3) Cristiano Ronaldo (35) nådde en milepæl av de sjeldne da Juventus la press på Barcelona - som på sin side hadde få problemer med Tokmac Nguen (27) og kompani.

Ronaldo jubilerte med sin 750. scoring – Barcelona ydmyket Tokmac & co.

(Juventus - Dynamo Kiev 3–0, Ferencváros - Barcelona 0–3) Cristiano Ronaldo (35) nådde en milepæl av de sjeldne da Juventus la press på Barcelona - som på sin side hadde få problemer med Tokmac Nguen (27) og kompani.

Utrolig milepæl

(Juventus - Dynamo Kiev 3–0, Ferencváros - Barcelona 0–3) Cristiano Ronaldo (35) nådde en milepæl av de sjeldne da Juventus la press på Barcelona - som på sin side hadde få problemer med Tokmac Nguen (27) og kompani.

Frappart blir historisk

Franske Stéphanie Frappart (36) blir første kvinne til å dømme i herrenes Champions League når hun leder kampen mellom Juventus og Dynamo Kiev i Torino onsdag kveld.

15 United-spillere fikk fyken av Mourinho – her spiller de nå

José Mourinho hadde planene om å gjøre United great again da portugiseren entret Old Trafford i 2016. To og et halvt år senere hadde United vært gjennom en periode med nesten-suksess og kaos i skjønn forening. Ingen skal kunne si at det var kjedelig med Mourinho ved roret. Selv om portugiseren selv hevder han ikke fikk spillere han trengte, var aktiviteten på salgssiden hvertfall høy under Mourinho. Hele 15 spiller ble solgt i perioden (pluss de som gikk på free transfer). Teamtalk har tatt jobben med å sjekke hvor det har blitt av spillerne Mourinho kvittet seg med.