Nyheter om Diamond


Forbløffet konkurrenten: – Skal ikke gå an

Flyktningen Domnic Lokinyomo Lobalu (23) fikk for første gang delta i et Diamond League-stevne. Det endte med en sensasjonell seier.
Les mer om:

Duplantis satte utendørsrekord i Stockholm

Mundo Duplantis satte nok en rekord i stavsprang under Diamond League-stevnet i Stockholm. Pål Haugen Lillefosse prøvde på norsk rekord, men mislyktes.
Les mer om:

Nordås slet seg til åttendeplass

Narve Gilje Nordås fikk det tøft tidlig på 3000 meteren i Diamond League-stevnet i Stockholm, og endte til slutt på en åttendeplass med tiden 7:44.28. Det er et knapt sekund bak hans beste tid denne sesongen. – Det er akkurat som det mangler et eller annet, den siste brikken av puslespillet vi må få på plass. Hvordan vi skal få til det, vet jeg ikke. Men vi får jobbe med det. Det er kjipt, sier Nordås. Dominic Lobalu vant etter en tett spurt med Jacob Kiplimo. Cornelius Kemboi ble numemr tre.

Hynne på åttendeplass i Stockholm

Hedda Hynne endte på 8. plass på 800 meter i Diamond League-stevnet i Stockholm. Hynne kom i mål på tiden 2:02.09, et stykke bak teten. Hun ble hektet av da løpet skulle avgjøres, og avslører at hun har slitt med sykdom den siste tiden. – Jeg ble kraftig forkjølet etter Bislett. Jeg har testet meg hver dag, og vi er sansynligvis utenfor risikoen for covid, så da tenkte vi det var greit å løpe her, sier hun til NRK. – Det er ikke så veldig lurt å ligge på sofaen i elleve dager før et hardt løp, men jeg visste det var en risiko for det. Jeg føler bare at jeg er litt utenfor hele løpet.
Les mer om:

Gjelstens største triumf: – En fantastisk opplevelse

Bjørn Rune Gjelsten (65) kan smile stolt etter at hesten hans «Like a Diamond van het Schaeck» vant en av de mest prestisjefylte sprangridningsstevner i verden.

Svela nummer 13 på 5000 meter i Paris

Per Svela løp inn til 13.54,60 på 5000-meteren under Diamond League-stevnet i Paris lørdag. Ullensaker-løperen var et stykke unna å klare EM-kravet.
Les mer om:

Svela nummer 13 på 5000 meter i Paris

Per Svela løp inn til 13.54,60 på 5000-meteren under Diamond League-stevnet i Paris lørdag. Ullensaker-løperen var et stykke unna å klare EM-kravet. Kravet til å kvalifisere seg til EM i München på sensommeren er på 13.24,00. Svela har 13.23,97 som bestenotering på distansen, og lørdag var han ganske langt unna det.
Les mer om:

For sakte for Grøvdal-rekord

Karoline Bjerkeli Grøvdal hadde ikke løpt 1500 meter siden hun satt personlig rekord på distansen, med 4.03,07 i juli i fjor. I Diamond League-stevnet i Roma viste hun gode takter, men feltet gikk for sakte til å få en veldig god tid. 31-åringen, som allerede har tatt VM-kravet på både 1500, 5000 og 10.000 meter, ble nummer sju – på 4.05,83. – Jeg følte meg veldig bra i dag og var innstilt på et raskt løp, så det var skikkelig irriterende at tempoet var så lavt.
Les mer om:

Filip Ingebrigtsen dropper Roma-stevnet i Diamond League

Østenstad tatt ut på landslaget

Filip Ingebrigtsen dropper Roma-stevne

Filip Ingebrigtsen sesongåpnet med 11.-plass på en engelsk mil i Diamond League-stevnet i Eugene for halvannen uke side, og skulle etter planen løpe 5000 meter i Roma torsdag denne uken. Slik blir det likevel ikke. – Han kjente seg ikke helt innhentet etter Eugene og tok en beslutning om ikke å løpe i Roma, men i stedet konsentrere seg om Bislett. Der løper han 5000 meter, informerer agent Daniel Wessfeldt til NRK. På Bislett Games 16. juni vil han da forsøke seg på VM-kravet, for å kunne velge distanse i VM, eller løpe begge.

Warholm ut med skade i sesongdebuten: - Det så ikke bra ut

Karsten Warholm (26) kom seg bare over en hekk før han tok seg på baksiden av låret, og brøyt under 400 meter hekk i Diamond League-stevnet i Rabat.
Les mer om:

Warholm skadet i sesongåpningen

Det ble en marerittstart på sesongen for Karsten Warholm. 26-åringen måtte gi seg med skade etter bare én hekk under Diamond League-stevnet i Rabat søndag. Les mer på tv2.no.
Les mer om:

Vann hundremeteren på 10,83

Elaine Thompson-Herah var favoritt på 100 m i Diamond League-stemnet i Rabat, og forsvarte favorittstempelet. Tida 10,83 er berre fire hundredeler bak hennar eigen årsbeste.
Les mer om:

Bollerød med pers på 1500 m

Moa Abdounnachat Bollerød sette personleg rekord på 1500 meter med 3.41,16 i Diamond League-stemnet i Rabat søndag kveld. Sem-mannen blei nummer 14 i feltet, som blei vunne av britiske Jake Wightman på 3-32,62.
Les mer om:

Russiske «Diamond League» blir latterleggjorde – blir samanlikna med ei gravferd

Medan verdseliten gjer seg klar for Diamond League i Marokko, har Russland tatt grep for å halde dei utestengde utøvarane varme. Stemna møter sterk kritikk frå den største profilen.
Les mer om:

OL-vinner trekker seg fra Bislett

Regjerende olympisk mester på 100 meter, Marcell Jacobs, må trekke seg fra Diamond League-stevnene i Roma og på Bislett. Årsaken er muskelproblemer. – Ikke vær bekymret, jeg skal fortsette med fysioterapi og lavintensitetstrening for å restituere bedre før VM i Eugene, skriver italieneren på Twitter.

Jakob Ingebrigtsen med suveren Diamond League-seier: – Det er stor stas

Jakob Ingebrigtsen viste klasse i første Diamond League-løp for sesongen og vant 1 engelsk mil i Eugene overlegent.
Les mer om:

Jakob Ingebrigtsen utklasset verdenseliten

Jakob Ingebrigtsen var suveren under Diamond League-stevnet i USA.
Les mer om:

Jakob Ingebrigtsen vant på VM-arenaen: – Stor stas

Jakob Ingebrigtsen (21) var i særklasse på én mile i Diamond League-stevnet i Eugene lørdag kveld. Om syv uker er det VM på den samme arenaen.
Les mer om:

Tangering av rekord og pallplass

Sondre Guttormsen tangerte sin personlige utendørsrekord og ble nummer tre i Diamond League-stevnet i Eugene fredag kveld. Stavhopperen kom seg over 5.81 i tredje forsøk, men etter riv i første forsøk på 5.91 trakk han seg for å spare på kreftene i det som er en lang sesong. 22-åringen går på Princeton University og kom rett fra collegekonkurranse. – Planen var å ha det gøy og det klarte jeg i dag. Da går det som regel ganske bra også. En bra opplevelse på første besøk her, sier Guttormsen til NRK. Mondo Duplantis vant med 5.91, foran amerikanske Christopher Nilsen, som gikk over 5.81.
Les mer om:

Jublet for sin første pallplass

Sondre Guttormsen imponerte med norsk rekord og tredjeplass i Diamond League.
Les mer om:

Warholm sesongdebuterer i Marokko

Karsten Warholm (26) vil sesongdebutere utendørs i Rabats Diamond League-stevne 5. juni. Det ble offentliggjort av arrangøren i Marokko mandag formiddag.
Les mer om:

Warholm endrer planen – sesongåpner i Marokko

Det skapte overskrifter da Karsten Warholm nylig fortalte at han skulle delta i færre løp denne sesongen og drøye sesongåpningen til Bislett Games 16. juni. Nå har imidlertid 26-åringen ombestemt seg – han stiller til start på 400 meter hekk allerede 5.
Les mer om:

Grøvdal på 4.-plass

Karoline Bjerkeli Grøvdal gjorde en solid 5000 meter i Birmingham, og sikret fjerdeplassen - tangering av hennes beste plassering i Diamond League. Feltet var åpent etter at to av storfavorittene trakk seg, men tre etiopiske løpere var raskere enn den norske 31-åringen på den siste runden. Dawit Seyaum vant med 14.47,55, mens Grøvdals tid ble 14.51,38. – Det er bra. Hun hadde litt senvirkninger med Covid, og hun har kommet inn i det igjen. Hun tar en trøkk og får smaken på hva det handler om tidlig i sesongen her.

Diamond League-debuterer etter corona-sykdom: – Kroppen var ikke i orden

Karoline Bjerkeli Grøvdal (31) måtte utsette treningsleiren i høyden i tre uker etter å ha blitt covid-19-syk i mars, men er lørdag likevel første – og eneste – norske friidrettsutøver på startstreken i et Diamond League-stevne denne VM- og EM-sesongen.
Les mer om: