Nyheter om Danmark


Slår alarm om unges snusforbruk

Tannlegeklinikk i Danmark deler oppsiktsvekkende bilde.
Les mer om:

Christian (39) kan dø i vinter – får ikkje medisinen som kan redde han

Christian Lawley er ein av om lag 400 personar i Noreg som har den sjeldne og ulækjelege sjukdommen cystisk fibrose. Ein ny medisin gjev han håp, men då må han flytte til Danmark.
Les mer om:

Marie (26) utdannet seg i Danmark og nå har hun sikret seg ny jobb: – Skal vise fram kjente og ukjente perler

Fauskejenta gleder seg til å ta fatt på sine nye arbeidsoppgaver i Nord-Norge.
Les mer om:

Michael Laudrup kåret til den største siden 1896

Laudup var en gigant på den internasjonale fotballarenaen, for danskene er han den største idrettsutøveren ever.

Dansk gresskar veier et halvt tonn

En kaféeier fra Græstad i Danmark har gått til topps i kåringen av landets største gresskar, med en gigant som veier 497,6 kilo.
Les mer om:

Halloween i Danmark: 8 uhyggelige anbefalinger

Danmark er verdenskjent for hygge, men hvis du ønsker å utforske landets mer uhyggelige sider er denne guiden midt i blinken for deg.
Les mer om:

Norge kåret til verdens nest beste rettsstat

Norge er nummer to, bak Danmark, på World Justice Projects årlige rapport over rettssikkerheten i verdens land.
Les mer om:

Norge kåret til verdens nest beste rettsstat

Norge er nummer to, bak Danmark, på World Justice Projects årlige rapport over rettssikkerheten i verdens land.
Les mer om:

Norge kåret til verdens nest beste rettsstat

Norge er nummer to, bak Danmark, på World Justice Projects årlige rapport over rettssikkerheten i verdens land.
Les mer om:

NFF er mot fotball-VM annethvert år

Norges Fotballforbund og de øvrige fotballforbundene i Norden har konkludert med at de ikke støtter Fifas ønske om hyppigere fotball-VM. Det skriver Norges Fotballforbund i en pressemelding. Det er fotballpresidentene i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og Færøyene som sammen offentliggjør sin innstilling. Det forklarer de blant annet med svekket synlighet for kvinnenes mesterskap, for tett kampprogram og større belastning på spillerne, samt at det ifølge forbundene vil ødelegge for herrenes og kvinnenes EM.

Vil arrangere fotball-EM i 2025

Norge, Sverige, Danmark og Finland går sammen om å søke om å få arrangere fotball-EM for kvinner i 2025. Det opplyser Danmarks fotballpresident Jesper Møller, ifølge nyhetsbyrået Ritzau. Danmark har tidligere undersøkt mulighetene for å holde mesterskapet alene, men kvinnefotballens vekst og kravet til EM-arenaene har gjort den planen urealistisk. EM-verten for 2025 blir trolig utpekt i desember neste år. Også Polen har meldt seg på i kampen om mesterskapet.

Til Norge uten de største stjernene

Verken Niklas Landin eller Mikkel Hansen er med når Danmarks håndballherrer spiller firenasjonersturnering i Norge i starten av november. Det kunngjorde Danmarks håndballforbund fredag. Landslagssjef Nikolaj Jacobsen har tatt ut en tropp på 19 spillere, og der er ikke navnet på de to aller største stjernene inkludert. Landin har vært blant verdens aller beste keepere i en årrekke og har ofte stoppet Norge i dueller mellom nabolandene.

Norske digitale løsninger til Danmark

Seks norske bedrifter er nå i København og presenterer digitaliseringsløsninger for primærhelsetjenesten.
Les mer om:

Barcelona slet seg til tre poeng i Danmark – Maanums Arsenal slo tilbake

Tittelforsvarer Barcelona ble satt på prøve av danske Køge i mesterligaen torsdag, men slet seg til 2-0-seier mot en kontringsfarlig motstander.
Les mer om:

Ingen nordisk søknad om fotball-EM

Aktuelle søkere om å arrangere fotball-EM for menn i 2028 har fått frist til mars med å melde sin interesse. Planen om et nordisk EM er allerede skrinlagt. Det opplyser kommunikasjonssjef Jakob Høyer i Danmarks fotballforbund (DBU) til nyhetsbyrået Ritzau. Han forklarer at planen om en fellessøknad fra Norge, Danmark, Finland og Sverige ble droppet allerede for flere år siden. Det var i 2016 at de fire nordiske landene opplyste at de ville gå for å bli vertskap for EM i 2024 eller 2028.

Danmark sikret VM-plass

Danmark er klare for VM i Qatar etter 1-0 mot Østerrike. Joakim Mæhle scoret målet. Danskene slår følge med Tyskland, som mandag ble det første laget til å kvalifisere seg til VM.

Danmark er VM-klare

Danskene er klare for fotball-VM i Qatar 2022 etter 1-0 seier over Østerrike. Joakim Mæhle satte inn det som ble kampens eneste mål etter 53 minutter. Målet ble VAR-sjekket for mulig offside, men ble godkjent. Danmark har 24 poeng etter åtte av åtte mulige seiere i VM-kvalifiseringen, og i tillegg har de vanvittige 27-0 i målforskjell. Skottland er på andreplass i gruppa, mens Østerrike ligger på fjerdeplass.

Mæhle skjøt Danmark til VM: Fortsatt ikke sluppet inn mål

Vil bytte bort Tasta-kryss for lang kulvert
Les mer om:

Mæhle skjøt Danmark til VM: Fortsatt ikke sluppet inn mål

(Danmark - Østerrike 1–0) Danskene stanget og stanget mot Østerrikes Daniel Bachmann, helt til vingback og duracellkanin Joakim Mæhle (24) tok turen opp i østerrikernes boks.
Les mer om:

Skokjede legger ned alle butikkene. Det betyr slutten for denne Amanda-butikken

Den danske skokjeden Bianco stenger de resterende 23 butikkene i Norge og Danmark. Lokalt går det ut over butikken på Amanda Storsenter.
Les mer om:

Har butikk i Torvbyen – nå legger kjeden ned butikkene

Bianco Footwear skal legge ned alle de 23 gjenværende butikkene i Norge og Danmark.
Les mer om:

Kasper Schmeichel redd for å miste fokuset: – Bare én prosent ...

Danmark kan sikre seg VM-billetten allerede tirsdag kveld, men målmannen Kasper Schmeichel (34) er livredd for å begynne noen historisk sammenligning med tidligere utgaver av de røde og hvite.
Les mer om:

Forlater FKH – har allerede fått ny jobb

Henrik Clausen flytter hjem til Danmark.
Les mer om:

Bjørn Inge støtter krav mot Danmark: – Minner om kolonitiden i Afrika

Vil ha sjelden samisk tromme tilbake til Sápmi.
Les mer om:

Danmark fortsatte sin perfekte rekke – nær VM-klar

Danmarks fotballherrer vant sin sjuende strake kamp i VM-kvalifiseringen uten baklengsmål da Moldova ble banket 4-0 lørdag.
Les mer om: