Nyheter om Columbia


Tusener evakuert på grunn av skogbranner i Canada

Canadas vestlige provins British Columbia har erklært unntakstilstand som følge av store skogbranner som er ventet å spre seg. Flere tusen evakueres.
Les mer om:

Over 70 nye skogbranner i Canada

Hetebølgene fortsetter i Nord-Amerika. De siste to dagene har det oppstått 77 nye skogbranner i den canadiske provinsen British Columbia.
Les mer om:

Hugo Pereira skal snu Ranheim skuta

Ranheim som for få år siden gledet og overrasket fotball-Norge med å ikke bare rykke opp i Eliteserien, men også i perioder kjempe helt i toppen er nå, hvis ingenting skjer, på vei ned igjen i skyggenes dal. Havner man nede i PostNord ligaen er det svært vanskelig å komme tilbake. – Du trenger bare å spørre Fredrikstad som nå kjemper i toppen av OBOS-Ligaen om opprykk mot imponerende sterke HamKam og Jerv. Ranheims hovedtrener Svein Maalen var en særdeles viktig del av klubbens suksess, men han har også ansvaret når det går dårlig.

Over 130 branner i Canada – hetebølgen på retur

Hetebølgen i Canada har ført til knusktørre forhold i skog og mark, og hele 136 branner er registrert bare i provinsen British Columbia.
Les mer om:

Over 130 branner i Canada – hetebølgen på retur

Hetebølgen i Canada har ført til knusktørre forhold i skog og mark, og hele 136 branner er registrert bare i provinsen British Columbia.
Les mer om:

Skogbranner herjer: - Ekstrem fare

I British Columbia i Canada har ekstremvarmen de siste dagene ført til gunstige forhold for skogbranner, og brannfaren omtales som ekstrem. Torsdag slukte en skogbrann en landsby i løpet av minutter.
Les mer om:

Canadisk by brent ned i skogbrann

En canadisk by i British Columbia er nærmest brent til grunnen i en skogbrann som herjer under hetebølgen som har rammet det vestlige Canada og USA.
Les mer om:

Over 300 dødsfall kan skyldes heten i Canada: – Aldri opplevd noe lignende

Over 300 av de 486 innrapporterte dødsfallene i British Columbia de siste fem dagene antas å være knyttet til den ekstreme varmen.
Les mer om:

Brasil snudde kampen etter nydelig saksespark-scoring

Natt til torsdag hentet Brasil billetten til avansement i Copa Americas gruppespill. Tre seire av tre mulige signaliserer at Neymar og gjengen blir vanskelige å stanse. Selv om seieren mot Columbia hang langt inne. Timingen er perfekt for brasilianerne.

Søkkrike på spillersalg

Det må være noe i vannet i Portugal. – De har bare litt over 10 millioner innbyggere (ca en million mer enn Sverige), men likevel Primeira Liga en pengemaskin. Porto som sammen med Sporting og Benfica utgjør de tre store her ekstremt flinke til å finne talenter, gjøre de bedre og så selge videre. Faktisk har «lille» Porto de siste 12 årene solgt spillere for 7,8 milliarder kroner! – Noe som plasserer de på en niendeplass på salgslisten til Europeiske klubber. Neste som vil bidra til en velfylt klubbkasse er Fabio Vieira som i sommer vil selges for ca 300 millioner kroner.

Lil Uzi Vert skal ta tilbake mumlerap – men takker nei til Lil Xan

Lil Uzi Vert vil tilbake til mumlerap – men ikke med Lil Xan. Hip-hop-sjangeren mumlerap forsvant fort fra radaren til de fleste. Men nå ønsker Lil Uzi Vert et comeback for den ikke så artikulerte rapstilen. «Jeg skal snart begynne å mumle igjen», twitrer Uzi alias Symere Bysil Woods. En som synes dette hørtes interessant ut er Lil Xan. Han strakk derfor ut en hånd til Lil Uzi Vert og spurte om de kan gjøre en duett. «La oss mumle sammen», skriver Xan til Uzi. Lil Xan alias Diego (Instagram/xanxiety) Dessverre for California-gutten Diego, som i sommer slapp ikke så morsomme «Death to Mumble R

Syv personer har omkommet i Russland etter å ha drukket håndsprit på fest

Håndsprit er livsfarlig å drikke. En fest i Russland endte tragisk denne uken. Da det var slutt på vanlig alkohol, ble det servert håndsprit, og syv personer fra festen har nå omkommet. Først døde en kvinne på 41 år og to menn på 27 og 59 år. De seks andre festdeltakerne ble flydd til et sykehus i Jakutsk; hovedstaden i Republikken Sakha i Russland. På fredag omkom tre av personene, mens en mann døde i dag ifølge MSN News via russiske Rospotrebnadzor.ru. Myndighetene i Russlands har advart mot å drikke håndsprit; det alkoholbaserte desinfeksjonsmiddelet som kommer som væske, gelé og skum. Alko

Ikke ny, men ny for meg: Superbad fra 2007 anmeldes av 17-åring

Superbad står for tur i spalten til din 17 år gamle krenka queen-favoritt! Hvis dette er første gang du leser Ikke ny, men ny for meg, velkommen hit – og her er greia: Som den eneste tenåringen i 730.no-redaksjonen, er det flere popkulturelle referanser jeg ikke skjønner.

Radamel Falcao nekter å avslutte karrieren i Tyrkia

Den 34 år gamle colombianske angrepsspilleren Radamel Falcao ønsket seg bort fra den tyrkiske klubben Galatasaray allerede i sommer, men det eneste reelle tilbudet som lå på bordet var fra Inter Miami. – En jobb han ville tatt hvis ikke det var for hans gravide kone. Begge mente å flytte til Florida på det tidspunktet var for farlig. Radamel Falcao ankom Galatasaray 2. september 2019 og kontrakten hans utløper på slutten av 2022 sesongen. – På grunn av pandemien sliter en rekke fotballklubber og Galatasaray er definitivt en klubb som sliter.

SZA sier hun ikke var mindreårig da hun datet Drake

SZA og Drake var et par. På den nye låten «Mr.

Drake sier han pleide å date SZA – blir avfulgt på Instagram

Drake har datet SZA. Dette forteller han på den nye låten «Mr. Right Now». «Said she wanna fuck to some SZA… Wait, I used to date SZA back in 08», rapper/røper kanadieren. Hør linjen til Drake på «Mr. Right Now» med 21 Savage & Metro Boomin her: Drake on 'Mr.

24kGoldn har hatt Norges mest spilte låt i seks uker på rad

24kGoldn står bak høstens største landeplage i Norge og store deler av verdenen. 19-åringen har nå vært på førsteplassen på Spotify topp 50 i Norge i seks uker på rad med «Mood». Singelen har 243 000 streams hos Spotify, og hos norske Spotify streames den ekstremt fengende låten nå mer 123 000 ganger per dag, som er et godt stykke over andreplassen. Why you always in a mood?

Tyler, the Creator avkrefter ryktet om 2Pac-snutten

Tyler, the Creator møtte 2Pac da han var en liten gutt? Og det ble vist på TV? Dette har lenge vært ordet på gatene. Eller rettere sagt på nettet, hvor en snutt fra 1993 med en pjokk som stirrer på Tupac Shakur har gått viralt. I opptaket er 2Pac artigper og later som gutten på fortauet tester ham. (skjermbilde BET) «What’s up, G! Do what you gotta do, man!», roper superstjernen i snutten. Det ender dog uten bråk 2pac Vs Tyler The Creatorpic.twitter.com/ht6GlmKCKr — CHIEF ALEEL (@ChiefAleel) August 28, 2015 Videoen, som beskrives som 2Pac vs.
Les mer om:

Grizzly II fra 1983 med George Clooney, Laura Dern og Charlie Sheen får premiere i 2020

Grizzly-skrekk på festival med George Clooney, Laura Dern og Charlie Sheen. Dette får man nyte i en gammel grøsser som aldri ble utgitt. Men nå er Grizzly II: The Predator alias Grizzly II: The Concert fra 1983 klar. Den amerikanske filmen ble innspilt i Ungarn med en ungarsk regissør som aldri hadde laget film før, og mot en del odds ble den nesten ferdig.

BTS setter rekord på Billboard Hot 100 med Dynamite

BTS ga singelen sin et passende navn Det var ventet at «Dynamite» kom til å få stor respons, men låten har eksplodert i USA og går rett inn på nummer 1 på Billboard Hot 100. Dette er BTS’ første topplassering på den ikoniske hitlisten, som tidligere har nådd 4. plass. (via «On» i mars). I Norge går den Bruno Mars-aktige singelen inn på 20.

Stor kinokjede feirer gjenåpning med 1920-talls billettpriser

Det skal ifølge Hollywood Reporter feires ved å selge billettene på åpningsdagen for samme pris som i 1920 – det vil si 15 cent. Så mye, eller rettere sagt lite, kostet det å kjøpe billett da AMC åpnet sin første kino i Kansas City. Ytterligere 300 AMC-eide kinoer vil gjenåpne i tiden fremover og vise gamle titler som «Black Panther», «Back to the Future», «Ghostbusters» og «Star Wars: The Empire Strikes Back» – fordi så mange av filmstudioene har utsatt premierene på sine nye filmer. Deretter det det duket for USA-premierene på «The New Mutants» 28.

«Erkebiskop» arrestert etter å ha solgt «mirakelkur» mot koronaviruset

En selverklært «erkebiskop» fra Florida er sammen med sin sønn arrestert i Columbia. Mark Grenons «mirakelkur» har kostet syv mennesker livet.
Les mer om:

Adele setter internettet på hodet med sin Instagram-hyllest til Beyoncé

Adele elsker Beyoncé. Briten stiller i ny look på Instagram og et antrekk som matcher Beyoncé, poserende foran et bilde fra Black Is King. 32-åringen, som her har nesten lik bodysuit som B & co, skriver «takk dronning, for at du alltid får oss til å føle oss så elsket gjennom kunsten din». Tusenvis skriver at de ikke kjenner igjen Adele Laurie Blue Adkins på bildet. Omtrent like mange ber om at London-stjernen og Beyoncé teamer opp. «Vi vil ha dronningen sammen med dronningen!», skriver en Instagram-bruker. Adele, som skilte seg fra ektemannen Simon Konecki i fjor, har ikke sluppet et album s

Beyoncé slapp videoen ALREADY samtidig med Black Is King på Disney+

Beyoncé Knowles-Carter feirer Black Is King. Nesten samtidig som hun slapp filmen til albumet The Lion King: The Gift, kom hun med musikkvideoen til «ALREADY» med Shatta Wale og Major Lazer. Snutten er inspirert av fjorårets nyinnspilling av The Lion King, hvor Beyoncé spiller Nala. I videoen har 38-åringen med Shatta Wale fra Ghana. Veteranen vant åtte priser under fjorårets 3Music Awards; det ghanesiske svaret på Grammy Awards. Kongelighet (Parkwood/Columbia/Sony, Disney Plus) Shatta er den afrikanske dancehall-artisten som har vunnet flest priser. Se videoen til «ALREADY» med Beyoncé feat.

Manchester United planlegger tredobbelt kupp

Etter en imponerende snuoperasjon i vår landet Manchester United på tredjeplass i Premier Laegue, søndagens 2 -0 seier over Leicester var det som utgjorde den store forskjellen, både selvtillit og økonomi fikk et boost. Nå vil manager Ole Gunnar Solskjær styrke troppen ytterligere, og nei vi snakker ikke om Jadon Sancho, men tre spillere som det er mulig å gjøre en meget god deal på, nærmest et tredobbelt kupp. Les: Angel Gomes i sluttforhandlinger med ny klubb Foot Mercato melder at Manchester United er i ferd med å kapre Napolis mål Gabriel Magalhaes for 30 millioner euro.