Nyheter om Clean


Folkemøte om store Aukra-prosjekt(pluss)

2. desember inviterer Aukra kommune til folkemøte om Møreaksen, Kjerringsundet og hydrogensatsinga til Aker Clean Hydrogen og Shell.
Les mer om:

Peter Schmeichel satset hardt på å bli klubbeier

Manchester Uniteds legendariske keeper og sinnapropp mente nå at det var på tide å fortelle mer av historien sin, og slipper selvbiografi i disse dager. Det som fanger oss her er danskens iherdige forsøk på å bli klubbeier. Schmeichel la handskene på hylla i 2003 (etter å ha gjort noe så uhørt som å spille for Uniteds byrival den siste sesongen). Fire år senere var forretningsmannen tilbake på gamle trakter i Danmark for å kjøpe seg klubb. Les: The Independent: Liverpool jakter Porto-stjerne For båndene til Brøndby er sterke. Det er her det hele startet for unge Schmeichel i 1987.

Det geniale valget som sendte Jude Bellingham forbi Kylian Mbappé

Da Manchester City møtte Dortmund i Champions League forrige sesong, uttalte Pep Guardiola at han ikke kunne forstå at Bellngham bare var 17 år sånn han spilte. Mot Sporting Lisboa ble engelskmannen historisk som 18-åring. I Erling Haalands fravær var det Donyell Malen som tok jobben som matchvinner i 1-0 seieren over Sporting. For Bellingham var dette den tiende Champions League-kampen i startelleveren. Les: Everton ikke ferdig med å hente Real Madrid-spillere Tough win.Clean sheet.Assist for the Don.100 club games. Happy days!

Kristoffer Klaesson slipper å tenke på Kiko Casilla

Den spanske keeperen ble hentet til Leeds i 2019 fra Real Madrid og var del av suksessen i Championship. 15 clean sheets på 36 ligakamper var et solid bidrag til Bielsas historiske opprykk, men en episode mot Charlton førte til at Casilla ble utestengt i 8 kamper for rasistisk språkbruk. Etter dette har spanjolen blitt en belastning for klubben. Før forrige sesong hentet Bielsa inn det unge keepertalentet Illan Meslier, som direkte tok over førstekeeperposisjonen med 35 Premier league-kamper forrige sesong.

Matthijs de Ligt skal hentes til Premier League

Denne sommeren har noen av de beste midtstopperne vært på reise. Upamecano ble hentet av Bayern, PSG sikret seg Sergio Ramos, Liverpool fikk sin Ibrahima Konaté, United lyktes endelig med Raphael Varane. Hos Chelsea er planen for midtstopper-forsterkning flyttet til neste sommer, men da skal det også gjøres skikkelig. Denne sesongen ser det ut som Chelsea-supporterne slipper å bekymre seg for midtforsvaret. Med imponerende fem clean sheets på de første seks Premier League-kampene har Thomas Tuchel bygd opp en festning av et forsvar.

Er jo nesten dønn umulig å score på Ajer og Brentford

Forrige sesong var Ulvene med Nuno Santo skikkelig ugreie å møte. Denne sesongen har Brentford overtatt rollen. Forrige uke kom første tap for Ajer og gjengen, på lørdag var Premier League-jyplingen tilbake med seier og clean sheet. Seieren mot Arsenal i sesongåpningen ble sett som en gedigen overraskelse. Da flere sterke kamper fulgte, var det ikke lenger noen som lenger tør undervurdere Thomas Frank og Brentford.

Kristoffer Ajer har bare såvidt begynt

Da Kristoffer Ajer hjalp Brentford til 2-0 seier mot Arsenal i debuten, gikk en drøm i oppfyllelse. Etter fem lærerike år hos Celtic var midtstopperen klar for verdens tøffeste liga. Status etter fire kamper tegner et bilde vi kan like. Som én av tre mann i Brentford-forsvaret, var Ajer med på å stanse Arsenals gjeng med angrepsstjerner – effektivt og nådeløst. Les: En av balløyas kuleste klubber er ikke lenger så kul for Philip Zinckernagel – For å være ærlig, siden jeg begynte med fotball har guttedrømmen vært å spille her i Premier League.

Tottenham kan skilte med Premier Leagues beste manager!

Tottenham-supporterne vil helst glemme alt styret etter at Daniel Levy sendte Mourinho på dør. De fleste Spurs-supporterne vil også glemme tiden før Mourinho ble sendt på dør. Etter sesongstarten i august har supporterne fått noe annet å tenke på. Tre seire, tre clean sheets i Premier League. Dette med et begrenset bidrag fra Kane i 108 minutter. Månedens manager i verdens tøffeste liga er utpekt.

Nuno Santo går tre ganger rundt Mourinho

Når optimismen stiger i Tottenham-leiren er det er enkelte som minner om at Mourinho også hadde en sterk start, så bare vent… Vi trenger ikke å vente lenger for å fastslå at Nuno Santo er rett mann for Spurs. På søndag kom det tredje hakket i skjeftet til portugiseren. Joshua King var med fra start for Watford, men fikk ikke akkurat de beste arbeidsforholdene. Watford hadde kontroll på ballen i 42 prosent av kampen, men med to fattige skudd på mål vinnes ikke kamper.

Brentford har gjort det igjen – henter sølvvinner fra OL

Brentford har allerede suksess med spanjolen David Raya. Første kamp i Premier League endte i tillegg med clean sheet for keeperen. Nå har Thomas Frank bestemt seg for å ha få inn mer spansk keeperblod. På onsdag kom bekreftelsen på at Brentford henter inn Alvaro Fernandez. 23-åringen kjempet i 22 La Liga-kamper for Huesca forrige sesong, men kunne ikke hindre nedrykk. Les: Harry Kane er fly forbanna Fernandez har likevel ingen planer om å spille på nestøverste nivå.

Real Madrid tar ingen sjanser med Courtois

Vi husker da Courtois hadde presset frem en exit fra Stamford Bridge i 2018 for å jakte trofeer med Real Madrid. To meter lang belgier skulle etter en småkranglete periode med forhandlinger inn og gi Real mer av keepermagien han hadde levert hos Chelsea. Det gikk ikke så bra. Innkjøringsperidoen var preget av småfomling og vekslende prestasjoner, i en tid da Real Madrid virkelig trengte en bauta på streken.

Etablerer nytt selskap på Herøya

PORSGRUNN: I dag etableres et nytt selskap på Herøya. Bak står Yara, Statkraft og Aker Clean Hydrogen. Selskapets mål er å redusere CO₂ utslippet til Yara og samtidig produsere det de kaller grønn ammoniakk til bruk blant annet for verdens skipsflåter.

Tottenham sender Alfie Whiteman som redningsmann i Allsvenskan

Det er noe vakkert når en klubb rykker opp til øverste divisjon og alt ser lyst ut. Før sesongen. Degerfors IF faller i denne kategorien. Klubben er fortsatt med på 12. plass, men seks poeng ned til bunnlaget Østersund etter fjorten kamper beroliger ingen. Nå har klubben tatt en telefon til London for å tette igjen bak. Tottenham responderte umiddelbart og sendte Alfie Whitemann. Les: Svensken Ludwig Augustinsson i ferd med å ta heisen fra 2.

Salvatore Sirigu surfer rett fra EM-tittel til overgang

Torino-spilleren var en av heltene som bragte EM-trofeet hjem som en gigantisk energikilde for koronatrøtte italienere. Etter mesterskapet var det rett hjem for å få opphevet kontrakten med Torino for å fortsette videre. Nå ble det bare et lynraskt innbytte i 1-0 kampen mot Wales, men likevel en del av et mesterlag. For når du er keeper med italiensk pass, blir det nødvendigvis smått om spilletid. Først Buffon, nå Donnarumma. Les: Donny van de Beek har trent på seg muskler med et mål for øyet Sirigu ble hentet til Torino i 2017 etter 190 kamper for PSG med solide 84 clean sheets.

Spansk media: Atletico Madrid har sendt Kieran Trippier til utgangsdøra

I begynnelsen av juni, da ryktet hadde begynt å svirre om at Manchester United peilet seg inn mot den engelske landslagsspilleren, kom Rio Ferdinand ut med at det hele trolig bare dreide seg om rykter. For dette rimet overhode ikke – hvis han hadde vært United-manager. -Hvis jeg skal være ærlig, han (Trippier) er ikke mitt valg. Jeg ser kvalitetene han har, men vil definitivt ikke vært mitt valg i forhold til profilen på spilleren jeg hadde hentet inn for å spille som nr.

The Guardian: Tottenhams første signering er tidligere akademispiller hos Manchester United

Etter at tidligere Juventus-sjef Fabio Paratici ankom London, har vi gått og ventet på at sportsdirektøren skal «samle gjengen» fra Serie A. Ifølge The Guardian kommer også hans første signering fra Italia. Pierluigi Gollini. Atalanta-keeperen har som 26-åring bare 1 A-landskamp, men når du har samme pass som Gianluigi Buffon og nå Donnarumma, betyr det ikke at du ikke er en dritgod keeper. For Paratici er Gollini tydeligvis verdt å hente til Premier League.

Jepp, det blir Trippier-overgang for Manchester United

Manchester Evening News pleier å ha orden i United-sysakene. Før EM-sluttspillet hevdet lokalavisa at Kieran Trippier ønsket en overgang til Old Trafford før han dro på seg Englands-drakten. Det ble med ønsket, men partene skal være trygge på at det skjer i sommer.

Ordføreren tror fabrikken kommer(pluss)

Aukra-ordfører Odd Jørgen Nilssen (H) har tro på at hydrogenfabrikken Aker Clean Hydrogen og Shell vil utrede på Gossen, blir en realitet.
Les mer om:

Røkke og Shell går sammen om hydrogensatsing i Aukra (pluss)

Røkke-selskapet Aker Clean Hydrogen og Capeomega har inngått en intensjonsavtale med Shell. De skal utforske mulighetene for å utvikle Aukra Hydrogen Hub til et storskala produksjonsanlegg for rent hydrogen.
Les mer om:

Tap for Røkkes fornybarsatsinger – inngår avtale med Shell

Aker Clean Hydrogen tapte 60 millioner kroner i løpet av sitt første halvår etter oppstarten. Aker Carbon Capture melder også om tap i andre kvartal.
Les mer om:

Mourinho og Roma sender Pau Lopez på testtur til Ligue 1

I 2019 hentet Roma den spanske keeperen fra Real Betis for rundt solide 250 millioner kroner. 76 kamper senere og to trøblete sesonger med koronavirusforbannelsen sendes 26-åringen på testtur til Marseille. Lopez er ingen hvem som helst, og har fått med seg to A-lagskamper for Spania. Likevel, Roma har ikke gitt spanjolen den forventede utviklingen – ei heller har Roma fått det de betaler for.

Donnarumma sniker seg unna til medisinsk test

Han er 22 år ung med 251 seniorkamper for AC Milan, 88 av dem clean sheets. Etter mye klabb og babb de siste to sesongene ble Milan og agent Raiola/Donnarumma enige om at de ikke ble enige. Dermed går keeperen ut fra San Siro som free agent, 30. juni. Det kan ikke ha vært mange toppklubber som ikke har vurdert signering av italieneren, men med Raiola i kulissene er det ikke så mange som har råd til å lønne den unge veteranen.

United-mål tror på exit i sommer

Er midtstopper-ressursene bra nok i troppen til United? Spør du Rio Ferdiand og Gary Neville, får du et klart no! Ser du på Premier League-tabellen får du et tja. Ruben Dias ble denne sesongen hentet til City fra Benfica og gjorde som landsmann Bruno Fernandes. Etter noen spark på ballen i verdens tøffeste liga var dommen klar: Brilliant! Les: Ny sjef får trolig Sander Berge til å bli Citys midstopper vant Football Writer´s Player of the Year Award i debutsesongen og har vært outstanding i Premier League og Champions League.

Hvertfall én RB Leipzig-spiller som ikke forsvinner til sommeren

Litt spydig, men etter at det tynnes ut i Leipzig-rekkene kunne vi ikke dy oss. Da Peter Gulasci ble hentet til RB Leipzig i 2015, tok det ungareren bare ett år posisjonere seg som førstekeeper. Dette betyr at 31-åringen har fått være med på suksesshistorien til Red Bulls tyske datter.

Keylor Navas og PSG enige

Navas måtte vike for Marc Ter-Stegen i Barcelona. Hos PSG er det ikke tvil om hvem som er numéro un. Den costarikanske keeperen med den aldri forutsigbare hårklippen ble hentet til Paris i 2019. Siden den gang har 34-åringen stått i 72 kamper med 34 clean sheets. Les: Bild: Avtalen med Julian Nagelsmann er i boks A goalkeeper that wants to play outfield? @NavasKeylor! pic.twitter.com/12AseCX61m — Paris Saint-Germain (@PSG_English) April 26, 2021 På mandag kom bekreftelsen på at begge parter er fornøyd med forholdet.