Nyheter om Chile


Eduardo Berizzo fikk sparken, bare toogenhalv måned før jul

Den tidligere Sevilla-manageren fikk ansvaret for Paraguays landslag i februar 2019 og har ledet spillerne gjennom 31 kamper. På torsdag fikk Berizzo beskjed om at han slipper å komme tilbake for landskampene i november. Da venter to tøffe kamper mot Chile og Kolombia. Uten Berizzo. Les: Dortmund har ingen sans for ideen om fotballroboter fra München For etter at 48-åringen ledet Paraguy til et smertefullt 0-4 tap mot Bolivia på torsdag, ble det sparken på Berizzo. Paraguay er dermed på 8. plass av 10 mulige i den sør-amerikanske VM-kvalifikasjongruppen.
Les mer om:

Alexis Sanchez trengte ikke spilletid for å være briljant

Forrige sesong var Alexis Sanchez på banen for Inter Milan i 30 Serie A-kamper og kunne derfor klappe seg på skulderen da Serie A-trofeet gikk til klubben. Antonio Conte hadde gitt United-floppen mulighet til å revitalisere karrieren – og få jobbe før lønna på rundt 70 millioner i året. Så fikk karrieren til Sanchez igjen en skikkelig bulk. Conte forsvant ut av Milano og ble erstattet med Simone Inzaghi. Sammen med Conte forsvant spilletiden til Sanchez. Les: Det dekkes på for Frank Lampard 70 minutter på kamparenaen frem til midten av oktober er ikke mye å skryte av for Sanchez.

En død og flere skadd i demonstrasjon i Chile

En kvinne døde og 17 politifolk ble skadd i sammenstøt mellom opprørspoliti og demonstranter i Chiles hovedstad søndag.
Les mer om:

Graham Hansen ikke nominert

Caroline Graham Hansen var blant nøkkelspillerne på Barcelona-laget som vant alt sist sesong, men er ikke blant de utplukkede til å kunne vinne Gullballen. Nominasjonene til kvinneklassen ble presentert fredag kveld. Ballon d'Or-prisen, som på norsk ofte blir oversatt til «Gullballen», deles ut i Paris 29.

Marvik får ny sjanse i VM

Aliakbar Hossein Yousofiahmadchali er klar for finale etter seier over Acosta fra Chile i semifinalen. Dermed får Oskar Marvik en ny sjanse i VM gjennom re-kvalifisering lørdag. Det gir ham også muligheter for en bronsekamp i gresk-romersk stil. Marvik åpnet bryte-VM med to overbevisende seirer, men tapte deretter knepent i kvartfinalen i 130-kilosklassen. Der ble han stoppet av nettopp iraneren Yousofiahmadchali.
Les mer om:

Unnskylda provoserande gest

Aliakbar Hossein Yousofiahmadchali hysja på publikum etter at han sikra sigeren i kvartfinalen mot Oskar Marvik, og følgde opp med eit teikn over halsen. Det falt ikkje i god jord hjå trenar Fritz Aanes, og publikum reagerte kraftig. – Det er slikt som ikkje skal skje i idretten, men eg tenkjer at det er ein gut som er full av adrenalin, som eigentleg ikkje meiner noko ved det. Han gjer ein dum ting.

Tusenvis i abortdemonstrasjoner i Latin-Amerika

Flere tusen demonstranter samlet seg i El Salvador, Chile, Peru, Mexico og Colombia med krav om selvbestemt abort.
Les mer om:

Satte fyr på migrantleir i Chile

Rasende demonstranter nord i Chile tente i helgen bål med venezuelanske migranters eiendeler. Landets president fordømmer angrepene, og sier det kommer til å straffes hardt.
Les mer om:

Fifa-gladmelding til Premier League

Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) bekrefter lørdag at Premier League-spillerne som har vært på samling i Sør-Amerika slipper karantene. Det har pågått intense diskusjoner om hvorvidt de aktuelle spillerne kunne få delta i helgens Premier League-runde eller ikke. Lørdag formiddag kom den endelige bekreftelsen fra Fifa. Spillerne som opprinnelig var suspendert i fem dager for ikke å ha møtt opp på landskamp, får et unntak.

– Fifa dropper sanksjoner

Alt tyder på at Premier League-fans likevel får se spillere som Firmino, Ederson og Fred i helgens fotballrunde på øverste nivå i England. Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) gir spillere fra Brasil, Chile, Mexico og Paraguay lov til å spille etter at disse landenes fotballforbund har gått med på å droppe en karanteneperiode fra 10. til 14. september. Det opplyser en kilde med kjennskap til saken til nyhetsbyrået Reuters. (NTB)

Neymar drittlei

I perioder har landslaget vært et slags fotball retreat for Neymar når det har blåst som verst i Paris. I den gule drakta har leken kommet tilbake – og scoringene. Nå er idyllen brutt. Natt til fredag dro Brasil til med den åttende seieren av åtte mulige. Igjen var Neymar avgjørende. 1 scoring og 1 assist i 2-0 seieren over Peru sier sitt. Likevel er ikke dette nok for de brasilanske journalistene og supporterne.

Redusert Brasil dro i land seieren

Brasil vant 1–0 over Chile i VM-kvalifiseringen torsdag og leder gruppa. Flamengo-spiller Éverton Ribeiro ble byttet inn halvveis og scoret vinnermålet for brasilianerne. Laget stilte blant annet uten samtlige Premier League-spillere, fordi Brasil står på Storbritannias rødliste. Spillerne hadde dermed vært nødt til å gå i karantene etter landslagspausen, noe klubbene ikke tillot.
Les mer om:

Korona-redusert Brasil dro i land seieren mot Chile

Gruppeleder Brasil vant 1–0 over Chile i VM-kvaliken torsdag. Laget stilte uten OL-helt Malcom samt flere andre spillere på grunn av koronarestriksjoner.
Les mer om:

Som vanlig ventet Marcelo Bielsa til tolvte time med å signere

Det var ikke like stor spenning knyttet til om Leeds sin meget dyktige og eksentriske manager ville ta en sesong til denne gangen. – Nå har Marcelo Bielsa «investert» for mye i klubben. Da den argentinske manageren kom til Leeds sommeren 2018 var oppdraget å bringe klubben tilbake til Premier League, nå når han tar fatt på sin fjerde sesong er ambisjonene å kvalifisere seg til spill i Europa. – Som alltid venter de til rett før seriestart med å signere. På lørdag får de tøff motstand, da blir det tur til Old Trafford hvor de møter Manchester United som har kjøpt mange sterke spillere.

Kvinne drept av tiger i Chile

En ung kvinne ansatt i en dyrepark i Chile er død etter å ha blitt angrepet av en tiger, opplyser politiet.
Les mer om:

Tre høydepunkter i Chile

I det langstrakte og naturskjønne landet i Sør-Amerika kan man oppleve både verdens tørreste ørken og tusen år gamle isbreer. Her er tre eventyrlige – og vidt forskjellige – destinasjoner verdt et besøk.
Les mer om:

Pangåpning for Riise

Måltyven Ellen White ga Hege Riise og Storbritannia en drømmeåpning på fotballturneringen i Tokyo-OL. Britene slo Chile 2-0.
Les mer om:

Arbeidet med ny grunnlov i Chile starter

Arbeidet med en ny chilensk grunnlov som skal erstatte grunnloven som Pinochet-diktaturet etterlot seg, starter søndag.
Les mer om:

Gabriel Jesus skulle egentlig opp i en helt ordinær luftduell

Brasil kom seg videre til semifinale i Copa America med 1-0 seier over Chile. Dette var en seier City-spilleren Jesus ikke trenger å skryte så mye av. Tre minutter etter at Lucas Pacueta hadde sendt Brasil til 1-0 i det 46. minutt, tok Jesus rennafart inn i en hodeduell. Ikke noe uvanlig med dette, bortsett fra at denne gangen endte duellen med et helt umotivert, men perfekt karatespark mot en chilensk spiller. Les: Barcelona skip´er Braithwaite, men jakter ny danske Vel, det var ikke bare mot, men nesten gjennom. Det snodige var reaksjonen til Jesus etter overfallet.

Brasil slo Chile i Copa America

Brasil slo Chile 1-0 i kvartfinalen i Copa América i Rio de Janeiro fredag kveld.

United-supporterne slipper å lure: Edinson Cavani bare fortsetter å score

Bueskytteren Cavani viser ingen trøtthetstegn etter en sesong på «Drømmenes Teater» som startet med over et halvt år utenfor kamparenaen. Senterforwarden hamret og fløy inn mål for United i siste del av sesongen, nå fortsetter det på landslagstjeneste. Hos United har det blitt 17 mål på 39 kamper, i landslagsdrakta står 34-åringen med 51 scoringer på 120 landskamper for Uruguay. Natt til fredag kom den 52.. Les: Sjokkvending! Lucien Favre ventet på arbeidstillatelse for London-jobb Bolivia sto i veien for åttendedelsfinale i Copa America, en kamp Uruguay fikk full kontroll på.

Paraguay og Uruguay til cupspill

Paraguay og Uruguay har tatt seg videre fra gruppespillet i Copa America. I samme gruppe (A) er Argentina og Chile allerede klare for kvartfinale. Paraguay seiret 2-0 over Chile, mens Uruguay vant med samme sifre mot Bolivia. Manchester Uniteds Edinson Cavani sørget for 2-0-scoringen til Uruguay.

Argentina klar for kvartfinale

Argentina vant 1–0 over Paraguay i Copa America natt til tirsdag og er sikret avansement til kvartfinalen i fotballturneringen. Seieren førte Argentina til topp i gruppe A med sju poeng foran Chile med fem poeng. Begge lagene er dermed videre til kvartfinalespill. Etter 10 minutter fant Messi, Ángel di Maria på høyresiden som spilte ballen videre til Alejandro «Papu» Gómez. Han løftet ballen over Paraguays målvakt og scoret sitt andre mål på sine seks landslagskamper.
Les mer om:

Chile klar for kvartfinale

Det chilenske fotballandslaget er klar for kvartfinalen i Copa America etter 1–1 mot Uruguay i gruppe A. Det var spissveteranen Eduardo Vargas som sendte Chile i føringen etter 26 minutters spill. Uruguay reddet ett poeng og 1–1 med scoring i andre omgang. Uavgjort var likevel nok for Chile, som leder gruppe A med fem poeng etter tre kamper og dermed er sikret en kvartfinaleplass i turneringen som spilles i Brasil.
Les mer om:

Chile klar for kvartfinale i Copa America

Det chilenske fotballandslaget er klar for kvartfinalen i Copa America etter 1–1 mot Uruguay i gruppe A.
Les mer om: