Nyheter om Chelsea


Champions League-finalen direkte: Graham Hansen starter

Følg finalen mellom Barcelona og Chelsea her.
Les mer om:

Tottenham har slettes ikke tenkt å la byrival kapre spissmål

Tottenham var «først» ute i å gjøre Besiktas-spissen Cyle Larin til sitt mål i sommer, de er fullstendig klar over at det er en god sjanse Harry Kane forlater klubben i sommer, spesielt etter sist ukes tap mot Leeds, noe som i praksis betyr at Champions League er utenfor rekkevidde. En annen god grunn for Tottenham å holde trykket oppe for spisserstattere er det faktum at de ikke har klart å avklare fremtiden til lånespiss Carlos Vinicius. – Det at Benfica fortsatt teller på knappene er et dårlig tegn.

Endelig var det Kasper Schmeichel sin tur!

Thomas Tuchel skulle ta sitt første trofé med Chelsea og fjerne all tvil om at han ikke bare kunne vinne kamper men også finaler. Schmeichel junior satte en stopper for planen. Bokstavelig talt. Nå er ikke Kasper Schmeichel lenger så junior, men vi kunne ikke dy oss. Youri Tielemans sørget for Leicester-scoringen som avgjorde FA Cupfinalen, men Schmeichel var en likeverdig matchvinner. Les: Tabbe av Tottenham å hente inn Rafael Benitez -Tielemans mål var som et gammeldags FA Cup-seiersmål, men også Schmeichels redninger var de du har bruk for i kamp, sier Rodgers til BBC.

Norsk Chelsea-duo hyller Graham Hansen før finalen: – En av de beste i verden

Chelsea møter Barcelona i kveldens mesterligafinale. Maren Mjelde og Guro Reiten er full av lovord om Caroline Graham Hansen, som står på motsatt banehalvdel.

- En av de beste i verden

Chelsea møter Barcelona i Champions League-finalen. Maren Mjelde og Guro Reiten er full av lovord om Caroline Graham Hansen, som står på motsatt banehalvdel.

Tuchel klaget på VAR-avgjørelser etter Chelseas finaletap

Chelsea-manager Thomas Tuchel var oppgitt over VAR-avgjørelser etter at Leicester vant FA-cupfinalen. Han mener at Chelsea fortjente å vinne.
Les mer om:

West Hams mesterligahåp ute

West Ham kan vinke farvel til drømmen om mesterligaspill neste sesong etter 1-1 i lørdagens bortekamp mot Brighton. Laget kom under i det 84. minutt da Danny Welbeck kontret inn 1-0 for hjemmelaget, men Said Benrahmas skudd i returrommet tre minutter senere tente et nytt håp. Jakten på et vinnermål førte ikke fram, og dermed må David Moyes innse at det ikke blir mesterligaspill til høsten. Med to kamper igjen å spille er West Ham på 6.-plass. Det er fem poeng opp til Chelsea på den viktige 4.-plassen.
Les mer om:

Hylles etter FA-cupseieren: – Blant de beste keeperne i verden

Lørdag kveld jublet Kasper Schmeichel og Leicester for FA-cuptittelen. Nå hylles den danske keeperen etter å ha stengt buret mot Chelsea.
Les mer om:

Leicester vant FA-cupfinalen etter kremmerhus av Tielemans

Foran 21.000 tilskuere vant Leicester FA-cupfinalen 1-0 over Chelsea. En lekkerbisken fra Youri Tielemans ble avgjørende i en dramatisk finale.
Les mer om:

Vant sin første FA-cupfinale

Leicester vant finalen i FA-cupen lørdag 1-0 etter at Chelsea fikk en scoring i sluttminuttene annullert på grunn av offside. Youri Tielemans scoret vinnermålet til Leicester. Seieren i den prestisjefulle turneringen var den første til Leicester. Både i 1949, 1961, 1963 og 1969 ble det finaletap, men på det femte forsøket i en finale skulle det endelig lykkes. Over 21.000 mennesker overvar kampen på Englands nasjonalarena. Så mange mennesker har det ikke vært på en fotballkamp i England siden koronaviruset lammet idretten i mars i fjor.

Vant FA-cupen for første gang

Youri Tielemans scoret finalens eneste mål da han dunket inn fra langt hold i andreomgang. Dermed tok Leicester klubbens første FA-cuptittel noensinne da Chelsea ble beseiret 1-0.
Les mer om:

Markerte mot Gaza-bombing

Det ble kontroverser da Leicester kunne juble for seier i FA-cupfinalen mot Chelsea. Etter kampen benyttet to av Leicester-stjernene til å ta et politisk standpunkt.
Les mer om:

Drømmescoring og VAR-drama da Leicester vant FA-cupfinalen

(Chelsea – Leicester 0–1) Foran 21 000 tilskuere kunne Leicester juble for sin første FA-cup-triumf noen gang. Kasper Schmeichel og Wes Morgan hevet trofeet etter drømmemål av Youri Tielemans og en annullert Chelsea-scoring etter VAR-drama.
Les mer om:

Tabbe av Tottenham å hente inn Rafael Benitez

Rafael Benitez har rykket opp som en av kandidatene til Tottenham-jobben. Runder hos Liverpool, Real Madrid, Chelsea (vikar) og Newcastle bør gjøre franskmannen til en populær manager hos Spurs-supporterne. Neppe, sier den tidligere engelske landslagsspilleren Danny Mills. Mills ser på Benitez som en manager fra øverste hylle, men tviler på at spanjolen kommer til å tilføre mye nytt etter José Mourinho. Les: Sverige mister løven Zlatan Vi digger Benitez, men ble nysgjerrig på analysen til Mills. -Spurs-supportere har klaget på style of play. Er Rafas stil spennende?

Vi fulgte Chelsea - Leicester

Hamas-leder varsler økt offensiv mot Israel
Les mer om:

Vil skrive seg inn i barndomsklubbens historiebøker

Mason Mount (22) har hatt en strålende sesong for Chelsea. Lørdag kan han ta sitt første trofé med barndomsklubben.
Les mer om:

Hansen: – Må jobbe ræva av oss

Caroline Graham Hansen er klar for sin tredje Champions League-finale og sin første med Barcelona søndag. Hun vet hva som skal til for at det skal bli gull. – Vi må jobbe ræva av oss. Finaler lever sine egne liv, så vi må virkelig være påskrudd. Vinner vi alle de små kampene i kampen, vinner vi kampen. Vi må vinne våre kamper én mot én og to mot to, sier Graham Hansen til NTB. Søndag står Chelsea på motsatt banehalvdel for Graham Hansen og Barcelona. Det blir hennes tredje mesterligafinale. De to første tapte hun som Wolfsburg-spiller for Lyon i 2016 og 2018. (NTB)
Les mer om:

Endelig feststemning i byen som aldri sover

MANHATTAN (VG) Over ni millioner har fått førstedosen i delstaten New York. Chelsea Carrick og Jennifer Hendricks tok bryllupsfesten i en park sammen med flere tusen andre.
Les mer om:

David Luiz er ferdig med Arsenal

Og skal vi fortsette setningen må det være at Arsenal er ferdig med David Luiz også. Da den brasilianske midtstopperen kom tilbake til Chelsea i 2016 etter to år i Paris Saint-Germain var det fordi han savnet livet på Stamford Bridge. – Han var med å finne Premier League og FA Cupen før han overraskende meldte overgang til Arsenal i 2019. Les: Steve Bruce lykkes etter 19 år! Det viste seg å være en tabbe, for det første er ikke overganger mellom byrivalene særlig populære i noen av leirene og David Luiz kom virkelig til en klubb som var i oppløsning.

Telemadrid: Zinedine Zidane gir seg

Etter at Chelsea henviste Real-spillerne til sofaen når Champions League-finalen spilles i slutten av mai, har La Liga vært planken som er skjøvet ut til Zidane. To poeng bak Atletico Madrid ligger styringen hos Diego Simeone. Ifølge en regional TV-stasjon har Zidane allerede bestemt seg. Zidane opparbeidet seg status som managerlegende hos Real etter at han sørget for at kongeklubben måtte bygge nytt premieskap til Champions League-trofeene som ikke sluttet å komme mellom 2016 og 2018.

21 000 får se FA Cup-finalen

Etter at det i snart halvannet år har vært fritt for publikum på tribunene rundt om i Fotball-Europa, skal Wembley nå ta imot 21.000 fotballsultne fans når Chelsea og Leicester skal gjøre opp om årets FA Cup-trofé. Det gleder Leicester-manager Brendan Rodgers. – Det kommer til å bli enormt å ha mennesker der som heier på oss, sier Rodgers til Leicester Mercury og legger til: – For supporterne kommer det til å bli spesielt å se sitt lag der ettersom Wembley er en så ikonisk arena.
Les mer om:

Mjelde håper på retur i september

Maren Mjelde gjennomgikk en kneoperasjon i midten av mars. Hun håper å kunne spille kamper igjen for Chelsea i september. Landslagskapteinen håper fortsatt å være tilbake på fotballtrening i sommer. – Sommeren er jo lang. Jeg har hatt en ganske stor skade. Jeg har fått beskjed om at jeg har cirka fire måneder igjen før jeg kan spille. Det kan fort bli i september, men det er vanskelig å si akkurat når, sier Mjelde til NTB. I mars måtte hun opereres etter smellen hun pådro seg i ligacupfinalen mot Bristol City. (NTB)
Les mer om:

Liverpool dundrer på mot Champions League

Andpusten? Det er fornavnet for oss som satt og delvis sto i sofaen. Alt sto på spill for Liverpool, Manchester United skulle komme seg levende gjennom et kampprogram med fire kamper på åtte dager. Solskjær hadde for to dager siden «ofret» Leicester-kampen med å sette innpå «reservelaget».

Sky Sports: Magikeren Luis Campos jaktes av United

Han sto bak oppbyggingen av Monaco i 2013, så bygde han opp Lille til å bli en reell utfordrer til PSG. Luis Campos har den magiske touchen som får storklubber til å rydde plass for portugiseren. Den tidligere sportsdirektøren hos Lille forsvant ut fra Ligue 1-klubben i desember etter uenighet med klubbpresidenten. Dette betyr at en av bransjens beste er på markedet. Les: Tuchel gjør klart for første PSG-spiller til Chelsea I tillegg til å bygge opp de største talentene, er Campos spesielt kjent som mester til å skape solid fortjeneste på spillere.

Xavi blir til over VM

Mens norske fotballpamper diskuterer om vi skal boikotte et VM vi ikke kommer til å kvalifisere seg til har Barcelona legende Xavi funnet ut at det gassrike landet er et flott sted å bo. – De siste årene hver gang ting går dårlig på Camp Nou begynner ryktene å gå om at snart kommer klubbens store helt tilbake og redder klubben. Etter to tette uavgjort kamper og en elendig siste omgang mot Levante dukket det opp to ting samtidig i sosiale medier, et krav om at Barcelona manager Ronald Koeman får sparken og et håp om at Xavi skal komme.