Nyheter om Cardiff


Kun en liten helsesjekk før Tom Heaton er tilbake hos Manchester United

Heaton ble hentet opp til førstelaget hos United tilbake i 2005 etter å ha overbevist på akademiet. Dette var startskuddet for en laaaang rekke med utlån – og ingen kamper på Uniteds førstelag. Når returnerer keeperen til det som forhåpentligvis skal bli debuten hos United. I en alder av 35. Litt av en historie! Les: Cavani var bare den første – mer krutt til United-angrepet kommer Etter å ha spilt for Swindon Town, Royal Antwerpen, Cardiff, Queens Park og Wycombe Wanderers, endte Heaton hos Burnley i 2013. I løpet av de neste seks årene løsnet det skikkelig.

Marko Grujic slippes av Liverpool

Forventningene da Grujic ble hentet fra Røde Stjerne Beograd i 2016 var store. Jürgen Klopp var fortsatt fersk på Anfield og skulle bygge troppen som faktisk skulle begynne å vinne noe igjen. Prosjekt Klopp ble en suksess, Marko Grujic fant aldri veien inn hos Liverpool. 16 kamper for Liverpool er mer enn de aller fleste av jordas befolkning på 7 milliarder, men for Grujic er ikke dette noen trøst.

Tom Heaton skal bli Manchester Uniteds Nr1

Helt siden landslagskeeper Tom Heaton forlot Manchester United som ung og lovende uten å få spille en eneste førstelagskamp har han drømt om å en dag komme tilbake til Old Trafford og redde viktige mål i viktige kamper. Keeperstjerne David de Gea som stod i mål i gårsdagens Europaligafinale er allerede forbigått av unge lovende Dean Henderson til Premier League kamper. – De blir ikke begge værende på Old Trafford neste sesong.

Manchester United har sin første signering

Nå er det fortsatt en god del uker til overgangsvinduet åpner i Premier League, men med utsiktene til å hente inn en gammel kjenning på free transfer, akter ikke United å vente. Sergio Romero forlater Old Trafford etter noen gode år og ett kaotisk siste år, som endte med at argentineren har vært del av United-treningen men ikke i kampdrakt. Også 3. keeper Lee Grant står uten kontrakt til sommeren. Les: RB Leizpig har sluppet Ibrahima Konaté Det er derfor en solid keeper-kapabal som skal gå opp i sommer, når fremtiden til David de Gea også skal avgjøres.

Tom Heaton på vei tilbake til Manchester United

Forsvinner David de Gea ut porten på Old Trafford sammen med Serigo Romero denne sommeren må andre inn for å løse keeperkabalen. Nå ser det ut som en gammel kjenning hos United returnerer til klubben han aldri fikk spille for. Heaton ble hentet opp til førstelaget hos United tilbake i 2005 etter å ha overbevist på akademiet. Dette var startskuddet for en laaaang rekke med utlån – og ingen kamper på Uniteds førstelag.

Liverpool legende Robbie Fowler i sluttforhandlinger med kriseklubb

Det er ingen hvem som helst Swindon Town håper skal snu den negative trenden klubben er inne i. – De rykket ned fra League One i april etter en sesong og midlertidig manager Tommy Wright er allerede ute av døra, han overtok i april etter John Sheridan som bare var manager i fem måneder. Tidligere Liverpool og England-spiss Robbie Fowler er i samtaler med Swindon Town for å bli deres neste manager, melder BBC Radio Wiltshire. – Fowler som har en særdeles imponerende fotballkarriere bak seg har bare så vidt begynt på sin nye karriere som manager.

Wayne Rooney og Derby reddet!

Da Wayne Rooney ble løftet opp fra spillende assistentrolle til hovedtrener på heltid, var Derby skikkelig ut å kjøre i Championship.

Liverpool MÅ kalle inn Harry Wilson!

Litt flåsete overskrift, men likevel. Når Liverpool-spiller på utlån dundrer til med hattrick mens målmaskinen Liverpool sliter med å score, da kunne vi ikke dy oss. Harry Wilson har bare to seniorkamper for Liverpool bak seg, men ble sendt til Wales for å slippes løs på banen. Vi kan ikke si noe annet enn at 24-åringen gjør dette – og så til de grader.

Selvsikker «låneklubb» klar til å teste Liverpool

Midtbanespilleren Marko Grujic som er på lån hos Porto fra Liverpool har i det siste blomstret opp i Portugal og leverer nå hver gang fløyta går. De glemte Liverpool stjernen har «æren» av å være den første spilleren som ble hentet til Anfield av Jürgen Klopp, signaturen kom i januar 2016 og selge overgangen til de røde i juli. Selvsikre Porto er klare til å kjøre ned Liverpools pris for en permanent avtale, både Porto og Marko Grujic vet at Liverpool ikke tenker å hente han tilbake. Serberen spilte bare i Premier League i sesongen 2016/17.

Solskjærs 100. Premier League-kamp: – Forhåpentligvis klokere

Lørdag runder Ole Gunnar Solskjær (47) hundre kamper som manager i Premier League. Nordmannen mislyktes i Cardiff, men kjemper denne sesongen om ligatittelen med Manchester United.

Solskjær foran sin 100. kamp som Premier League-manager: – Jeg er forhåpentlig blitt klokere

Ole Gunnar Solskjær har hatt betydelig mer suksess som manager i Manchester United enn i Cardiff. Mot Everton lørdag leder han sin 100. kamp i Premier League.

Mats Møller Dæhli ferdig i kjedelige Genk

Vi i Sporten har ikke noe spesielt negativt å si om den belgiske klubben Genk, men for en som har spilt for St.Pauli må det være ufattelig kjedelig. Mats Møller Dæhli ble tidligere i dag presentert for Nürnberg, han kommer på en låneavtale ut sesongen med en kjøpsopsjon som vedheng. Nå har ikke Nürnberg piratflagg og dødninghoder på stadion slik som i St.Pauli hvor nordmannen fortsatt er helt, men Nürnberg skal være ganske så engasjerte de også. Les: Tore Reginiussen til klubben som digger nordmenn Die erste Trainingseinheit für #MøllerDæhli bei uns am Valze.

Mick McCarthy gjør som Kåre Ingebrigtsen

Han har trent Sunderland, Ipswich, Wolverhampton og det irske landslaget. Så ble han overbevist om å forlate det kjente og kjære til fordel for store ord og varmere klima. Kåre Ingebrigtsen var gjennom det samme hos APOEL og Mick McCarthy møtte en tilsvarende skjebne som «Bruttern». Mick McCarthy ble hentet inn for å rydde opp i det APOEL opplevde som et salig rot satt i stand av managerne (Ingebrigtsen inkludert). Seks kamper senere hadde eier/klubbledelse plassert også iren i kategorien udugelig.

Danny Drinkwater lei av å være i fryseren til Frank Lampard

Forholdet mellom midtbanespiller Danny Drinkwater og Chelsea manager Frank Lampard er «Cold as Ice». 30 åringen har kontrakt med Chelsea frem til sommeren 2022, men det kommer til å skje noe lenge før det. Danny Drinkwater har så langt denne sesongen ikke spilt en eneste Premier League kamp. – Danny Drinkwater er lei av å være i fryseren til Frank Lampard og har den siste tiden jobbet aktivt med å komme seg bort.

Skade gir Ørjan Nyland mulighet til å ta på seg keeperhanskene igjen raskt

Landslagskeeper Ørjan Nyland har vært klubbløs siden nyttår og egentlig følt seg ganske så unyttig siste sesong på kontrakt for Aston Villa (fikk motsatt utvikling som førstekeeper Tom Heaton som kom til klubben omtrent samtidig) Det skal krible etter å ha på seg keeperhanskene igjen, nå har det åpnet seg opp en mulighet. Norwich som denne sesongen ligger perfekt til for å seile opp til Premier League igjen ble sendt ut på keeperjakt etter at deres reservekeeper Michael McGovern pådro seg en langvarig hamstringskade.

Norge klar for fotball-EM

Norge slet igjen med å bryte ned defensive Wales, men Frida Maanum tok ansvar og scoret kampens eneste scoring da kvinnelandslaget sikret plass i EM-sluttspillet i 2022.Wales prøvde knapt å angripe den første timen, men tettet igjen og slapp ikke Norge til mange sjanser. I det 61. minutt vant Maanum ballen fra spissen Kayleigh Green, som var på vei ut av eget forsvar. Hun førte den i høyt tempo og klemte til fra 20 meter. Ballen føk inn i hjørnet.

Liverpool har løsningen for Harry Wilson

Ifølge Goal fikk Liverpool et tilbud fra Swansea tidligere denne uken som ikke nådde opp til forventningen om leieinntekter. På siste dag av det nasjonale overgangsvinduet har valget falt på en annen klubb i Wales. Det blir Cardiff på den walisiske landslagsspilleren, hevdes det fra Goal. For Swansea blir dette en gedigen nedtur å se 23-åringen rase rundt i drakten til rivalen.

Vil forlate verdens beste lag innen fredag

Den 23 år gamle vingen Harry Wilson er drittlei av å ikke få spille og opplever å rykke stadig nedover på manager Jürgen Klopp sin prioriteringsliste. Internvinduet i EFL stenger på fredag og Wales nest største sønn er fast bestemt på å dra videre, så langt denne sesongen har det bare blitt en «opptreden» da Liverpool tapte på straffe i Carabao Cup mot Arsenal. Les: Coutinho har fortsatt en spillende blodfan hos Liverpool Det er en rekke klubber som er interessert Harry Wilson som kom til Liverpool som liten gutt i 2005.

Det løste seg likevel for Liverpool-spiller Marko Grujic

På mandag lukket overgangsvinduet uten at vi hørte noe mer om Marko Grujic. I går ble det klart at 24-åringen reiser til varmere strøk. Det har ikke akkurat svingt rundt Grujic i den røde drakten. 16 kamper med 1 scoring og 1 assists etter fire år i klubben er status for midtbanespilleren.

Klart man må selge litt etter å ha kjøpt for 2,2 milliarder

Chelsea har rekruttert for over 2,2 milliarder i sommer og blant annet plukket inn spillere som Kai Havertz, Thiago Silva og Timo Werner. Dette betyr at Chelsea nå jobber med å kvitte seg med flere spillere som ikke er ønsket i «The New Chelsea». Ifølge journalisten Fabrizio Romano er Michy Batshuayi på vei på lån til Crystal Palace igjen.

Først James Rodriguez og Allan, nå også Chelseas neste store midtstopper

Da Thiago Silva dro på seg Chelsea-drakten fortsatt døgnvill etter Champions League-finalen, visste Fikayo Tomori at gjennombruddet han hadde i Chelsea-drakten forrige sesong ikke kom til å bety så mye det neste året. Tomori var på utleie hos Derby-versjonen av Frank Lampard, men ble hentet tilbake til Stamford Bridge da Lampard returnere til London. 22-åringen hadde et imponerende gjennombrudd forrige sesong hos Chelsea, men måtte se mulighetene for spilletid brått bli fjernet etter kampen mot Bournemouth, 29. februar.

ESPN: Chelsea har sikret seg keeper – blir Lampards 7. toppsignering

Den spanske landslagstreneren Luis Enrigue opplever at keeperne sine, David de Gea og Kepa Arrizabalaga blir vurdert tøffere enn alle andre keeper i Premier League. Enrique kan ha rett, men for Chelsea er og blir Kepas utstabile prestasjoner en dundrende hodepine når de har svidd av noen milliarder kroner på utespillere som skal sikre trofeene. Kepas overgangssum på 80 millioner euro har skapt forventninger som 25-åringen ikke har vært i nærheten av å møte.

Coutinho fikk telefonen som endrer alt

Etter Liverpool-exiten i 2018 har det stort sett blitt statistrollen på brasilianeren. Nå bringer agenten nyheten om at dette endelig har endret seg. Og dette dette, er Ronald Koemans inntog i Barcelona. Coutinho har lenge vært på vei bort fra klubben etter at også Bayern München takket nei til å utnytte kjøpsopsjonen på 28-åringen. Dagen etter at Coutinho ble Champions League-mester, kom telefonen som kommer til å endre utgangspunktet for Coutinho neste sesong – i Barcelona. Les: Coutinho hylles som en helt Does Philippe Coutinho deserve more respect?

Bekreftet: Liverpool henter tilbake ving fra Gerrard – og direkte videre til Championship

Forrige sesong hadde Sheyi Ojo et opphold over grensen hos Steven Gerrard og Rangers. 5 scoringer og 7 assists på rett under 2000 minutters spilletid senere går turen til Champonship. 23-åringen har løpt rundt med en Liverprool-drakt siden 2011 (!), men har så langt bare 13 kamper for førstelaget og én scoring. Det endelige gjennombruddet må fortsatt vente på seg. Les: Juventus lager trøbbel for Antonio Contes spiss plan På mandag bekreftet Liverpool at høyrevingen fortsetter å spillere seg varmere i trøya hos Cardiff City frem til neste sommer.

Nå har Diego Forlan og Ole Gunnar Solskjær noe mer å prate om

Urugayaneren ble hentet til Europa av Alex Ferguson i 2002. Etter dette vaiet det blonde håret i Premier League, La Liga og Serie A frem til 2012. Litt kult er det at debuten hos United ble gjort da unge Forlan byttet med Ole Gunnar Solskjær på tampen av kampen mot Bolton Wanderers. Som Solskjær, har Forlan satset på det store gjennombruddet som manager. Solskjær hadde sin bomtur hos Cardiff, men tok det gigantiske steget da Mourinho ble kuttet løs i løpet av noen hektiske desemberdager i Manchester.