Nyheter om Cannabis


Lars (61) slapp fengsel

Lars Rasmussen ble dømt til fengsel for dyrking av cannabis. Da han anket saken, slapp han. Nå stuper straffenivået for rusbrukere.
Les mer om:

Wada skal utrede om cannabis skal stå på dopinglista

Verdens antidopingbyrå (WADA) skal neste år utrede cannabis' effekt på idrettsutøvere og vurdere om det fremdeles skal være med på dopinglista.
Les mer om:

WADA skal vurdere cannabis

Verdas antidopingbyrå (WADA) skal neste år greie ut cannabis sin effekt på idrettsutøvarar og vurdere om det framleis skal vere med på dopinglista. Debatten rundt temaet skaut fart etter at den amerikanske stjernesprintaren Sha'Carri Richardson mista sommarens OL i Tokyo. Richardson, som vann 100-meteren under det amerikanske uttaksstemnet i førre månad, ho leverte ei dopingprøve som viste spor av cannabis etter konkurransane i Eugene. I etterkant innrømde sprintstjernen å ha røykt marihuana for å handtere sorga over at mora hennar nyleg hadde gått bort.
Les mer om:

Geir kan miste den eneste medisinen som fungerer på de uutholdelige smertene: – Jeg føler på en frykt

Da Geir Roger Moen prøvde medisinsk cannabis, følte han det som å få livet tilbake i gave. Nå risikerer han å miste den eneste smertelindringen han mener fungerer.
Les mer om:

Stort fall i antall narkobeslag – mye mindre partydop

Politiet tok mer cannabis i første halvår, men mye mindre narkotika som ofte forbindes med festing. Totalt var det en nedgang på 14 prosent, ifølge Kripos.

Merete må betale 12 000 kroner i månaden for smertestillande

Ho er ein av få som får medisinsk cannabis gjennom det norske helsevesenet. Men ho får ikkje støtte av staten.
Les mer om:

Ektepar dyrket cannabis i hjemmet: Skulle være medisin

Natt til lørdag: Uvettig kjøring flere steder i distriktet
Les mer om:

Norsk OL-håp: Bruk av cannabis er «veldig vanleg» blant amerikanske utøvarar

TOKYO (NRK): Den internasjonale friidrettspresidenten ber om at reglane blir vurderte etter at superstjerna Sha'Carri Richardson mista OL på grunn av bruk av cannabis. Sondre Guttormsen vil ikkje ta standpunkt, men opplever cannabisbruk som heilt normalt blant dei amerikanske idrettsvennene sine.
Les mer om:

Friidrettssjefen mener cannabisforbud bør gjennomgås

En av de store friidrettsstjernene på kvinnesiden, Sha'Carri Richardson, mister OL på grunn av en positiv test for cannabis. Nå vil lederen i det internasjonale friidrettsforbundet at forbudet mot stoffet skal gjennomgås.
Les mer om:

Også i år blir det Blink-konsert – i Melshei

Canadisk hyllest til cannabis
Les mer om:

En Tesla stoppet tyveribølge på Jæren

Canadisk hyllest til cannabis
Les mer om:

Resultatrush og klimaambisjoner

Canadisk hyllest til cannabis
Les mer om:

Spillerbørsen: «Klønete involvering i forkant av baklengsmålet»

Canadisk hyllest til cannabis
Les mer om:

Canadisk hyllest til cannabis

Tegneren Kurt Westergaard, kjent for sine Muhammed-karikaturer, er død
Les mer om:

Ulovlig cannabis truer Californias økosystem

Foruten koblinger til grov kriminalitet, truer Californias ulovlige marihuanaavlinger miljøet, dyrene og innbyggerne, ifølge myndighetene.
Les mer om:

Tidenes største beslag

Politiet i Los Angeles har beslaglagt cannabis for over 10 milliarder norske kroner. Politiet mener det er kartellene sine planter.
Les mer om:

Sterke reaksjoner: - Sykt

Mange har engasjert seg etter at opprinnelig gullkandidat i Tokyo-OL ble utestengt for bruk av cannabis.
Les mer om:

Får ikke løpe i OL

Sha'Carri Richardson bekrefter på Twitter at hun ikke kommer til å delta på 100-meteren under OL i Tokyo. Hun var den store favoritten, sammen med Shelly-Ann Fraser-Pryce. «Jeg beklager, jeg kan ikke bli dere alles olympiske mester i år, men jeg lover å bli verdenmesteren deres neste år,» skriver 21-åringen på Twitter. Den ekstremt talentfulle sprinteren testet positivt på cannabis etter det amerikanske mesterskap, et stoff som er forbudt i forbindelse med konkurranse. Hun har erkjent hva som skjedde. Utestengelsen blir bare én måned, og er ferdigsonet før 100-meteren i OL.
Les mer om:

Tim (22) røyket cannabis på fest - politiet ville ta fra ham førerkortet

Politiet dukket opp på festen der Tim røyket cannabis. Det kostet ham nesten lappen. Stortinget mener loven er urimelig og har stemt for å endre praksisen.

Sprintstjerne testet positivt for cannabis: – Jeg tar ansvar for mine handlinger

Det amerikanske sprint-stjerneskuddet Sha'Carri Richardson (21) har testet positivt for cannabis. Dermed står OL-deltakelsen hennes i fare.
Les mer om: