Nyheter om Canada


Spionsiktede canadiere løslatt fra Kina

Michael Spavor og Michael Kovrig er på vei hjem til Canada etter over 1000 dagers fangenskap i Kina.
Les mer om:

Løslater Huawei-topp

En utleveringsdomstol besluttet fredag at Huawei-toppen Meng Wanzhou, som satt i husarrest i Canada, skal løslates. Hun har nå satt seg på et fly til Kina.
Les mer om:

Spionsiktede canadiere løslatt fra Kina

De spionsiktede canadierne Michael Spavor og Michael Kovrig er løslatt fra Kina. Motsatt vei går Huawei-toppen Meng Wanzhou, som satt i husarrest i Canada og nå er løslatt.
Les mer om:

Huawei-topp løslatt i Canada – har forlatt landet

En domstol i Canada besluttet fredag å løslate Huawei-toppen Meng Wanzhou. Hun har nå reist hjem til Kina. Samtidig har Kina løslatt to spionsiktede canadiere.
Les mer om:

Huawei-topp løslatt i Canada – har forlatt landet

En utleveringsdomstol besluttet fredag at Huawei-toppen Meng Wanzhou, som satt i husarrest i Canada, skal løslates. Hun har nå satt seg på et fly til Kina.
Les mer om:

Kona fikk vaksine – forsmådd ektemann slo ned helsearbeider

Den rasende ektemannen i Canada forlangte å vite hvorfor kona hadde fått coronavaksine uten hans samtykke før han så langet ut mot helsearbeideren.
Les mer om:

Grizzlybjørn drept av fjellgeit i Canada

Bjørnen gjorde en feilvurdering da den gikk til angrep på den uredde fjellgeita.
Les mer om:

Første møte med Fredrikstad: – Jeg fikk elbil, den vil jeg ha med hjem til Canada!

Tyler Coulter (25) – mannen med gullhjelmen i Stjernen – viste ingenting om Fredrikstad, Stjernen eller norsk hockey. Men én telefon gjorde valget enkelt.

Canadisk opposisjonsleder erkjenner valgnederlag

Lederen av opposisjonen i Canada, Erin O'Toole, erkjenner nederlag etter mandagens valg, melder Reuters.
Les mer om:

Trudeau vant valget i Canada – får ikke rent flertall

Justin Trudeau kan ta fatt på sin tredje periode som statsminister etter at velgerne har gitt De liberale flest mandater i parlamentet.

Trudeau mot seier i Canadas valg

De siste valglokalene har stengt i Canada, og kringkasteren CBCs prognose viser at statsminister Justin Trudeau og hans parti stikker av med seieren.
Les mer om:

Trudeau mot seier – men får ikke flertallet i nasjonalforsamlingen

Prognoser viser at Justin Trudeau kan ta fatt på sin tredje periode som statsminister i Canada, og motkandidaten har erkjent valgnederlaget.
Les mer om:

Los Angeles sparer ikke på noe i racet om Fotball VM 2026

Under kan du se ‘City of Angels’ sin video med skuespiller Will Ferrell og tidligere LA Galaxy -spiller Cobi Jones, med kommentar av den legendariske kringkasteren Vin Scully. Los Angeles presenterer bud for å være en arrangør by for FIFA verdensmesterskap i fotball i 2026 Los Angeles presenterte denne de viktigste fotballøyeblikkene i byens historie. I videoen, fortalt av den ikoniske kringkasteren Vin Scully, kunne du se skuespilleren Will Ferrell og den tidligere La Galaxy -spilleren Cobi Jones som argumenterte for at byen skulle arrangere et VM for andre gang.

Motvind for Dei grøne før valet i Canada

Klima er ein av dei viktigaste sakene før valet i Canada på måndag, men partiet Dei grøne ligg an til å gjere eit dårleg val.
Les mer om:

Motvind for Canadas grønne før valget

Klima er en av de viktigste sakene i forkant av mandagens valg i Canada, men partiet De grønne ligger likevel an til å gjøre et dårlig valg.
Les mer om:

Katastrofetall - provins i Canada stenger igjen

Overfylt på sykehus av covid-19-pasienter: 90 prosent er ikke vaksinert.
Les mer om:

Trudeau i motvind før hastevalg i Canada

Han har blitt angrepet med småstein og måttet avlyse valgkampmøter. Statsminister Justin Trudeau sliter før valget som han håpet skulle gi ham en flertallsregjering.

Trudeau i trøbbel før valget i Canada

Statsminister Justin Trudeau var lei av å lede en mindretallsregjering og utlyste nyvalg. Men han kan ha skutt seg selv i foten.

OL-sølv i fare etter positiv prøve

Den britiske sprinteren Chijindu Ujahs B-prøve er analysert, og funnene i A-prøven er bekreftet, melder BBC. Etter alt å dømme koster det fire briter OL-sølv. Saken er nå overlatt Idrettens voldgiftsretts antidopingseksjon for videre behandling. Ujah løp på det britiske sølvlaget på 4 x 100 meter i Tokyo-OL i sommer. Noen dager etter lekene var over ble det offentliggjort at det i Ujahs A-prøve ble funnet spor etter de forbudte stoffene ostarin og S-23. Ostarin er en anabol steroid, mens S-23 har lignende virkning som steroider.
Les mer om:

Bokseren Jeanette (18) døde etter knockout

Fire dager etter at hun ble slått knockout på under et stevne i Canada, sovnet Jeanette Zacarias Zapata inn.
Les mer om:

Vedvik klar for NFL-lag

Kåre Vedvik er klar for Jacksonville Jaguars. Han er signert til treningstroppen til NFL-laget. Klubben blir Vedviks åttende på tre år. Det skriver den anerkjente sportsjournalisten Tom Pelissero med 321.000 følgere på Twitter. Flere amerikanske medier skriver det samme. Vedvik ble signert og kuttet like etter fra Washington Football Team i januar i år. Det så lenge ut til å bli Canada og CFL (Canadian Football League) på Vedvik denne sesongen, men nordmannen har nå funnet seg en ny NFL-klubb. Det er likevel ikke sikkert at Vedvik blir klubbens kicker når sesongen går i gang.

Blummenfelt blei verdsmeister

Kristian Blummenfelt følgde opp OL-gullet i Tokyo i slutten av juli med å bli verdsmeister i triatlon i Edmonton i Canada. Alex Yee leia serien før det siste triatlonen, men Blummenfelt klatra forbi han med sigeren i dag. Ingen utøvarar har tidlegare vunne både OL og VM i same sesong.
Les mer om:

Gode, grønne liv

Sommerens klimakatastrofer – fra flom i Tyskland, Belgia, Tyrkia og Kina til tørke og brann i Canada, USA, Hellas, Italia og Tyrkia – er skremmende påminninger om at det haster med å legge om samfunnet i en mer miljøvennlig retning. 

Trudeau utlyser nyvalg i Canada

Canada har en av de høyeste vaksinasjonsratene i verden. Det vil statsminister Justin Trudeau benytte av og utlyser nyvalg 20. september, i håp om å vinne større flertall.
Les mer om:

Canada henter 20.000 flyktninger

Opp mot 20.000 afghanske flyktninger, inkludert kvinnelige ledere, offentlig ansatte og andre som trues av Taliban, får komme til Canada.
Les mer om: