Nyheter om Canada


Straffast for homofobiske rop

Det mexicanske fotballandslaget må spele sine to neste kampar i VM-kvalifiseringa utan tilskodarar, etter at landets supportarar kom med homofobiske rop tidlegare i år. Ropa skal ha skjedd under to OL-kvalifiseringskampar. Det skriv AP. Dermed må Mexico spele sine kampar mot Jamaica og Canada utan tilskodarar. I tillegg må Det mexicanske fotballforbundet betale ein bot på i overkant av 550.000 kroner i bot. Mexico fekk også ein straff for ein liknande hending under kvalifiseringa til VM i 2018, og i sjølve meisterskapet.

Vålerenga selger Sam Adekugbe

Det er foreløpig ingen som vil si hvor mye Vålerenga har fått for Sam Adekugbe, men hans verdi må ha gått opp fra 4 millioner euro som Transfermark har på sin oversikt etter meget god innsats på landslagssamling med Canada, hvor han var delaktig i lagets tre seire over henholdsvis Aruba, Haiti og Suriname. Det som trekker ned for hva klubber er villige til å betale er det faktum at Sam Adekugbe bare har et halvt år igjen av sin avtale med Vålerenga.

Milan kjøpte Chelsea-stopper

Den lovende midtstopperen Fikayo Tomori fortsetter karrieren i Milan på permanent basis. Han er kjøpt ut av kontrakten med Chelsea. Tomori ble leid ut til Milano-klubben i januar, og han imponerte såpass i løpet av vårsesongen at Milan ønsket å ha ham med videre. Den 23 år gamle engelskmannen, som opprinnelig er fra Canada, har signert en kontrakt som gjelder til sommeren 2025, opplyser Milan.
Les mer om:

Equinor forlater Nicaragua og Mexico: Vil også selge i USA, Canada og Argentina

– Helt meningsløst at et lag kan se EM på pub, men ikke spille fotball sammen

Equinor skal ut av Nicaragua og Mexico

Equinor har gjort det klart at de forlater Mexico og Nicaragua. I tillegg vil selskapet selge seg ut av felt i Canada, Argentina og USA.
Les mer om:

Varsler endringer på trening: - Der må vi være steinharde fremover

Equinor forlater Nicaragua og Mexico: Vil også selge i USA, Canada og Argentina
Les mer om:

Hagen var trist og kjedelig. For 25.000 kroner er den totalforvandlet.

Equinor forlater Nicaragua og Mexico: Vil også selge i USA, Canada og Argentina

Terrorsiktelse mot canadier etter at muslimsk familie ble meid ned av lastebil

Mannen som er siktet for drap på fire medlemmer av en muslimsk familie i Canada, er nå også siktet for terror.
Les mer om:

Denne spilleren skal være høyaktuell for Stjernen

Han har på to sesonger gjort over 90 poeng i den nest høyeste divisjonen i Sveits. Nå kan Stjernen bli neste stoppested for den 29 år gamle løperen fra Canada.
Les mer om:

Keystone-oljerørledningen legges død

Selskapet bak oljerørledningen Keystone XL, som skulle gå fra Canada til USA, skroter prosjektet. Joe Biden stanset byggingen med presidentordre i januar.
Les mer om:

Norge styrker barkebilleberedskapen

Frykten for større barkbilleangrep gjør at Norge styrker beredskapen mot slike angrep, som de siste årene har drept mye skog i deler av Europa, USA og Canada.
Les mer om:

Trudeau deltok i minnemarkering etter bilangrepet i Canada

Kunnskap på flyttefot
Les mer om:

Trudeau deltok i minnemarkering etter bilangrepet i Canada

Canadas statsminister Justin Trudeau var blant de frammøtte i en minnemarkering for de fire som ble drept i bilangrepet i London i Ontario søndag.

Ekofisk er 50 år: Her regjerer fremdeles oljeoptimismen

Trudeau deltok i minnemarkering etter bilangrepet i Canada
Les mer om:

Norsk studie: Få får senvirkninger av covid-19

Trudeau deltok i minnemarkering etter bilangrepet i Canada
Les mer om:

Fire muslimer drept i bilangrep i Canada søndag

Fire personer fra en muslimsk familie ble drept i et angrep med en pickup i London i Ontario søndag, ifølge canadisk politi.
Les mer om:

Fire muslimer drept i bilangrep i Canada søndag

Fire personer fra en muslimsk familie ble drept i et angrep med en pickup i London i Ontario søndag, ifølge canadisk politi. Statsministeren mener det var et terrorangrep.
Les mer om:

Tre voksne og én tenåring drept i angrep på familie

Ett barn ligger på sykehus med alvorlige skader og fire familiemedlemmer er drept etter angrepet i Ontario i Canada søndag. En 20-årig mann er mistenkt for et målrettet angrep mot den muslimske familien.
Les mer om:

Canada vant VM i ishockey

Canada åpnet årets ishockey-VM skrekkelig, men de tok seg til finalen og der ble Finland slått 3-2 etter forlenging i søndagens finale. 6.26 minutter inn i forlengingen satt den for Canada og Nick Paul. Da ble det klart at Finland ikke klarte å gjenta bedriften fra 2019, selv om de ledet to ganger i løpet av kampen. Petter Thoresens mannskap endte som nummer 13 i årets VM. (NTB)
Les mer om:

Canada vant finale-thriller

Etter en svært jevn kamp fikk Canada endelig revansj etter finaletapet mot Finland i 2019.
Les mer om:

Canada fikk gull-revansj

Publikum buet under showkampen
Les mer om:

Canada fikk gull-revansj

(Finland-Canada 2–3 etter spilleforlengelse) Canada fikk revansj for finaletapet for to år siden og vant sitt tredje VM-gull i ishockey siden 2015 da Nick Paul ble matchvinner etter seks minutter av spilleforlengelsen.
Les mer om:

USA sikret VM-bronsen

USA sikret seg bronsen i ishockey-VM med solide 6-1 over Tyskland søndag. USA kom fra et 2-4-tap for Canada i semifinalen, mens Tyskland hadde fire timer mindre hvile etter å ha tapt 1-2 for Finland i lørdagens annen semifinale.
Les mer om:

Canada og Finland møtes i finalen

Canada slo USA 4-2 og er finaleklar i ishockey-VM. Laget hadde nærmest gitt opp etter tre strake tap i gruppespillet. Igjen blir Finland siste hinder. Finland utløste finalebillett med en dramatisk 2-1-seier over Tyskland lørdag. Iiro Pakarinen og Hannes Bjoerninen scoret målene for tittelforsvareren i første periode, men etter den siste pausen ble finnene satt under et intens press. Målvakten Jussi Olkinuora sto da fram med en rekke kjemperedninger. Søndagens finale blir en reprise av 2019-finalen. Den gang vant finnene 3-1. Fjorårets mesterskap ble avlyst på grunn av koronapandemien.
Les mer om:

Canada til VM-finale i ishockey

Canada slo USA med 4-2 og tok seg overraskende til VM-finalen i ishockey. Laget hadde nærmest gitt opp etter tre strake tap i gruppespillet. Canada tapte sine tre første kamper, men det snudde etter 4-2-seier over Norge. De tok seg videre fra gruppen som det fjerde beste laget. Laget avanserte til semifinalen med å slå ut det russiske laget etter straffer. USA vant B-gruppen etter blant annet å ha slått Canada 5-1 i deres første møte i VM. Dette var Canadas sjette strake semifinale i et VM. I finalen venter vinneren av semifinalen mellom Tyskland og Finland.