Nyheter om Cambridge


Oljefondet kjøper seg inn i kontoreiendom i Boston

Statens pensjonsfond utland har kjøpt en andel på 47,5 prosent i en kontoreiendom i Cambridge i Boston for 3,5 milliarder kroner.
Les mer om:

Hertuginne Kate har fått første vaksinedose

Hertuginne Kate (39) av Cambridge har mottatt sin første dose med coronavaksine. Den fikk hun kort tid etter at hennes mann fikk første dose.
Les mer om:

Endelig! Bolton har klart det umulige

Den tradisjonsrike klubben Bolton Wanderers ble stiftet i 1874, og var en av tolv klubber som startet The Football League i 1888. Bolton har vunnet FA-cupen fire ganger og var lenge en favoritt blant de som samlet på fotballkort. En av de virkelig store i klubben er Nat Lofthouse som 452 ligakamper og scoret 285 mål for Bolton. Han var manager i Bolton mellom 1968 og 1970 og en kortere periode i 1971. Norske Daniel Braaten var også Bolton spiller en sesong for femten år siden uten imponere noen.

Vekker oppsikt med nye bilder

Hertugparet av Cambridge feirer hele ti års bryllupsdag i dag.
Les mer om:

Prins William bekymret over Superliga-planene: – Kan skade sporten

Hertugen av Cambridge er den siste i rekken som uttrykker bekymring over den planlagte Superligaen.
Les mer om:

Hvem vinner fotball-EM 2021?

Det europeiske fotballmesterskapet 2021 er den 16. europeiske finalen siden det første europeiske mesterskapet ble arrangert i 1960 i Frankrike med bare 4 deltakende nasjoner. 61 år senere blir fotball-EM 2021 en storslått og nesten episk begivenhet som finner sted over hele kontinentet. Hele 12 europeiske land deler vertskapet for fotball-EM 2021. Alt for å feire EMs jubileum og ikke minst en feiring av fotballen i hele Europa. England er favoritt “It’s coming home”.

Fant levningene til Sarah (33) i en bag – politimann fengslet

Hundrevis samlet seg lørdag i parken hvor drepte Sarah Everard (33) sist ble sett. Blant dem var hertuginne Kate av Cambridge.
Les mer om:

Forskere et steg nærmere å løse Parkinsons-gåten

Ledende forskere på Universitet i Cambridge hevder å ha oppdaget viktig informasjon som kan bidra til å kurere Parkinsons sykdom.
Les mer om:

- Slitsomt!

Selv hertuginnen av Cambridge har det tøft i pandemien.
Les mer om:

Data ethics: A Nordic perspective

This article is part of a three-piece series DAMA is running on data ethics, during the first quarter of 2021. The themes touched upon in this series are derived from DAMA’s chapter on data handling ethics in DMBoK2, which can be found here. Article number one is aimed at establishing data handling ethics and its connection to data governance.

- Darwins notatbøker er stjålet

Cambridge University antar at noen har tatt historieskattene.
Les mer om:

Darwins notatbøker er trolig stjålet fra Cambridge University

To av Charles Darwins notatbøker med notater om evolusjonsteorien og hans berømte «Tree of Life»-skisse er borte. Cambridge University antar de er stjålet.
Les mer om:

Elevrådsleder Celina (18): – Mange tar kontakt for at de er redde

I vår måtte Celina reise hjem fra Cambridge på grunn av koronapandemien. Nå er skolehverdagen preget igjen.
Les mer om:

Anonym Wikipedia-konto endrer sidene til milliardærer involvert i norsk rederistrid

Den anonyme brukeren har også gjort en rekke endringer på sider knyttet til det skandaliserte selskapet Cambridge Analytica.
Les mer om:

8. september kommer testen som påvirker United-supportere (og alle de andre)

Vi har så smått vent oss til å se og høre kamper uten tilskuere, men får ikke det store kicket av å sitte benket foran skjermen (nå som vi ikke kan dra selv) med 22 toppspillere som like gjerne kunne ha spilt på Føyka i Asker. Nå kommer lyspunktet i virusmørket vi alle har ventet på. Den engelske regjeringen vet fotballkamper og tradisjonene før, under og etter kamp er så rotfestet i den britiske sjela (og økonomien) at det ikke begynner å lysne før kampdag igjen blir en live begivenhet for supporterne.

Tor Erlend (25) var ekstremt skolelei. Nå skriver han doktorgrad i Cambridge. Her er hans tips

Fysikk-faget endret livet til 25 åringen Tor Erlend Fjelde. Han gikk fra å være ekstremt skolelei på ungdomsskolen og videregående til å nå skrive doktorgrad i Cambridge, England.
Les mer om:

To internasjonale priser til Øyafestivalen

Øya sikret seg både hovedprisen A Greener Festival Award, så vel som en sidepris kalt AGF Circular Festival Award – blant annet for sine gjenbruksglass. Dette er andre gang A Greener Festival-prisene deles ut, og Øya var nominert i fire av de totalt ti kategoriene – i konkurranse med blant andre spanske Primavera, britiske The Green Gathering, thailandske Wonderfruit og Cambridge Folk Festival. LES OGSÅ: Én million norske TV-seere mister kanaler. Øya kunne høste to priser, inklusive den gjeveste av dem, i London onsdag kveld. – Vi har jobbet seriøst med miljøsatsing i over 15 år, og har lenge

Ny internasjonal studie: Rekordhøy misnøye med demokratiet

En ny studie fra University of Cambridge advarer om økt utilfredshet med demokratiet, spesielt i USA og Storbritannia. Ikke siden 1995 har misnøyen vært så stor, ifølge forskerne.

Netflix-tips: Disse ble mest sett i Norge i 2019

Hvor mange av filmene og seriene på Netflix’ norske toppliste har du sett i år? I dag slipper streamingtjenestens norgeskontor oversikten over hvilke titler som var aller mest populære i 2019. Førsteplassen er kanskje overraskende? Helt øverst blant alle sjangre finner vi nemlig stjernespekkede Hjem til jul.  Det var altså rekordmange* som fikk med seg den vesle nykommeren i desember. Andreplassen går til kritikerfavoritten The Witcher, etterfulgt av komedien Murder Mystery (med Jennifer Aniston og Adam Sandler) og Martin Scorsese-mesterverket The Irishman. På seriefronten finner vi blant andr

Saskia Jones (23) drept i London-terror

De to personene som døde i London-terroren fredag er nå identifisert. Begge var avgangsstudenter ved University of Cambridge.
Les mer om:

Krever at Facebook utleverer interne dokumenter

Myndighetene vil ha dokumenter om nettkjempens overlevering av brukerdata til selskaper som Cambridge Analytica.
Les mer om:

California krever at Facebook utleverer interne dokumenter

Myndighetene i California krever at Facebook utleverer dokumenter om nettkjempens overlevering av brukerdata til selskaper som Cambridge Analytica.

Facebook stanser titusenvis av apper

Facebook opplyser at selskapet har fjernet flere titalls tusen applikasjoner som en del av etterforskningen etter Cambridge Analytica-skandalen.
Les mer om:

Facebook stanser titusenvis av apper

Facebook opplyser at selskapet har fjernet flere titalls tusen applikasjoner som en del av etterforskningen etter Cambridge Analytica-skandalen.
Les mer om:

Facebook stanser titusenvis av apper

Facebook opplyser at selskapet har fjernet flere titalls tusen applikasjoner som en del av etterforskningen etter Cambridge Analytica-skandalen.
Les mer om: