Nyheter om Buskerud


Kongsberg-drapene: Espen Andersen Bråthen dømt

Buskerud tingrett har konkludert med at Espen Andersen Bråthen var utilregnelig da han drepte fem mennesker med kniv og angrep flere andre i Kongsberg fjor.

Utvider satsingen: Disse jentene får et spisset tilbud

SILJAN: Fremover skal det satses enda sterkere på jentene. NFF Telemark og NFF Buskerud har dannet en toppgruppe for de beste jentene født 2007, 2008 og 2009.
Les mer om:

MC-fører omkom i ulykke i Modum

En mann mistet livet i en kollisjon mellom en motorsykkel og en bil i Åmot i Modum i Buskerud mandag kveld.
Les mer om:

MC-fører omkom i ulykke i Modum

En mann mistet livet i en kollisjon med en motorsykkel og en bil i Åmot i Modum i Buskerud mandag kveld.
Les mer om:

Dom mot Espen Andersen Bråthen offentliggjøres 24. juni

Buskerud tingrett vil offentliggjøre dommen mot Espen Andersen Bråthen den 24. juni om morgenen.
Les mer om:

Bistandsadvokat i Kongsberg-saken ber retten endre tiltalen

Bistandsadvokaten til flere av de fornærmede som ble skutt etter av Espen Andersen Bråthen, ber Buskerud tingrett skjerpe tiltalen på flere punkter.
Les mer om:

Sæterøy foreslås som skipresident

Buskerud skikrets varsler benkeforslag på skitinget om Kristin Vestgren Sæterøy som ny skipresident, skriver Adresseavisen. Dermed ligger det an til at hun blir motkandidat til Norges Skiforbunds egen kandidat, Rosenborg-toppen Tove Moe Dyrhaug. Sæterøy er tidligere daglig leder i Holmenkollen Skifestival.

Mot kampvotering: Lanserer ny skipresident-kandidat

Tove Moe Dyrhaug (56) får kamp om vervet som ny president i Norges Skiforbund: Buskerud skikrets lanserer Kristin Vestgren Sæterøy (52) som motkandidat på forbundstinget om en uke.

Lærer dømt for overgrep mot elev

En tidligere lærer i 40-årene er dømt til ett års fengsel av Buskerud tingrett for å ha utnyttet sin posisjon til å skaffe seg sex med en elev.
Les mer om:

Mann varetektsfengslet i fire uker for knivstikking i Nore

Mannen som er siktet for å ha knivstukket sin kone i Nore i Buskerud fredag, ble lørdag varetektsfengslet i fire uker, ifølge Drammens Tidende.
Les mer om:

Knivstikkingen i Nore: Politiet ber om fire ukers varetekt

Mannen som er siktet for å ha knivstukket en kvinne i Nore i Buskerud fredag, fremstilles for varetekt lørdag. Politiet ber om varetektsfengsling i fire uker.
Les mer om:

Første politipatrulje på Coop: - Trodde vi hadde isolert ham

BUSKERUD TINGRETT (VG) Patruljen som var først på Coop Extra trodde de hadde kontroll på Espen Andersen Bråthen inne i butikken. Men de visste ikke om nødutgangen.
Les mer om:

Kjæresteparet flyktet for livet i Kongsberg: - Løp, løp for livet

BUSKERUD TINGRETT (VG) Det var høydramatisk for den unge kvinnen som møtte Espen Andersen Bråthen (38) i Coop-garasjen.

Én kritisk skadd i knivstikking i Nore – antatt gjerningsmann er pågrepet

Tre personer er skadd, én av dem kritisk skadd, etter en knivstikking i Nore i Buskerud. Den antatte gjerningsmannen er pågrepet.
Les mer om:

Møtte bevæpnet Bråthen: – Oi, han skyter vel ikke etter meg?

BUSKERUD TINGRETT (VG) Kvinnen som var den første som møtte Bråthen 13. oktober i fjor, sa til ham at han ikke kunne gå til byen med slikt utstyr.
Les mer om:

Politibetjent om Kongsberg-angrepet: Var forberedt på å skyte

BUSKERUD TINGRETT (VG) Patruljelederen som var på jobb da Espen Andersen Bråthen gikk til angrep, sier at hun var forberedt på at hun kunne skyte noen på jobb for første gang.

Kongsberg-rettssaken: Bråthen ønsker ikke å forklare seg mer

BUSKERUD TINGRETT (VG) Onsdag var første gang Espen Andersen Bråthens forklaring om angrepet i Kongsberg ble kjent for offentligheten. Nå ønsker han ikke å forklare seg mer.

Bråthen ville ikke forklare seg mer i Kongsberg-saken

Etter omtrent to timer avbrøt drapstiltalte Espen Andersen Bråthen forklaringen sin i Buskerud tingrett onsdag ettermiddag.
Les mer om:

Hevder han ombestemte seg

Kongsberg-tiltalte Espen Andersen Bråthen (38) forklarer seg nå i Buskerud tingrett.
Les mer om:

Bråthen om Kongsberg-angrepet: – Jeg angrer veldig

BUSKERUD TINGRETT (VG) Espen Andersen Bråthen (38) sier i retten at han fikk en tanke om å bli født på ny, og at det var derfor han drepte fem personer i Kongsberg.

Kongsberg-saken: Opptak fra skrekkslagne ofre spilt av i retten

Buskerud tingrett fikk høre telefonopptak fra skrekkslagne ofre som traff på Espen Andersen Bråthen da dramaet utspant seg i Kongsberg 13. oktober i fjor.

Politiet frigir bilde av Espen Andersen Bråthen under angrepene i Kongsberg

På samme dag som rettssaken mot Espen Andersen Bråthen startet i Buskerud tingrett, frigir politiet et bilde fra angrepet. 

Første nødsamtale om Kongsberg-angrepet: – Gjem deg! Gjem deg!

BUSKERUD TINGRETT (VG) Den første nødsamtalen som ble ringt inn til politiet mens Kongsberg-angrepet pågikk 13. oktober i fjor, viser tydelig dramaet som pågikk inne på Coop Extra.
Les mer om:

Kvinne siktet for sex med beboer på institusjon

En kvinnelig ansatt ved en institusjon i Buskerud er varetektsfengslet i to uker, mistenkt for å ha hatt seksuell omgang med en beboer på institusjonen.
Les mer om:

Siktet for sex med beboer

En kvinnelig ansatt ved en institusjon i Buskerud er varetektsfengslet i to uker, mistenkt for å ha hatt seksuell omgang med en beboer på institusjonen.
Les mer om: