Nyheter om Breivik


AUF-ere i retten: – Han sa gjentatte ganger at vi burde dø

I dag starta rettssaken mot mannen som er tiltalt for å ha slått en AUF-er med et glass. Han skal ifølge vitner ha gjentatt flere ganger at de burde dø og at Breivik hadde rett.
Les mer om:

Heimdal sikret NM-gull i thriller

Audun Heimdal beholdt roen og vant NM-gull for NTNUI sitt førstelag i stafetten for herrene. – Det var utrolig gøy. Det var så gøy å se på første etappen og se så mange klubbkamerater løpe så bra. Så løper dem stabilt på andreetappen så jeg får det utgangspunktet jeg vil ha, sier Heimdal. Jørgen Baklid og Eirik Langedal Breivik løp de to første etappene. Dette var Heimdals andre NM-gull på like mange dager. – Jeg har en veldig bra dag fysisk, og klarer å løpe like bra teknisk som i går, som jeg er veldig godt fornøyd med.

Orientering: NM-gull til Heimdal

Audun Heimdal (NTNUI) vant NM-gull på mellomdistanse i orientering lørdag. – Det var utrolig deilig å få til løpet i dag. Det går utrolig bra teknisk hele veien. Jeg prøvde å løpe offensivt og stødig, også har jeg mye å løpe med på slutten også, sier Heimdal til NRK etter løpet. Han vant 2.06 foran Jon Aukrust Osmoen (Nydalens SK) og 2.44 foran Eirik Langedal Breivik (NTNUI) på tredjeplass. – Det hadde jeg absolutt ikke trodd tidligere i dag (å vinne med over to minutter). Jeg har vært litt ustødig det siste året, egentlig.
Les mer om:

Ber om prøveløslatelse: - Fare for gjentakelse

Anders Behring Breivik ber om prøveløslatelse etter ti år i fengsel. Påtalemyndigheten mener samfunnet fremdeles må vernes fra den massedrapsdømte 42-åringen.
Les mer om:

Breivik tar prøveløslatelse til retten

Statsadvokaten sier nei til prøveløslatelse av terrordømte Anders Behring Breivik. Dermed blir det opp til retten å avgjøre spørsmålet.
Les mer om:

Breivik får behandlet prøveløslatelse i retten

Oslo statsadvokater sier nei til prøveløslatelse av terrordømte Anders Behring Breivik, og dermed møtes partene i retten.
Les mer om:

VG: Breivik får behandlet prøveløslatelse i retten

Oslo statsadvokater sier nei til prøveløslatelse av terrordømte Anders Behring Breivik, og dermed møtes partene i retten.
Les mer om:

Breivik skal møte i retten

Oslo statsadvokater sier nei til terrordømte Anders Behring Breiviks søknad om prøveløslatelse nå som minstetiden av hans forvaringsstraff er utløpt. Dermed møtes partene i retten.
Les mer om:

Anders Behring Breivik får behandlet prøveløslatelse i retten

Oslo statsadvokater sier nei til prøveløslatelse av Anders Behring Breivik. Nå skal de møtes i retten.
Les mer om:

Gjennomførte nytt møte

Torsdag kveld ble det gjennomført et nytt møte mellom hoppkomiteen og deler av hoppledelsen i Norges Skiforbund på Nermo i Øyer. Møtet varte i to og en halv time. På agendaen sto naturlig nok den siste utviklingen i saken rundt sportssjefen Clas Brede Bråthen, som har fått beskjed om at han ikke får fortsette i stillingen når kontrakten hans utløper i april 2022. Bråthen var også i området, men ikke til stede på møtet. Fra hoppkomiteen stilte lederen Alf Tore Haug og medlemmene Stine Korsen og den tidligere storhopperen Kristian Brenden.

– Ja eller nei til deponi på Raudsand?(pluss)

- Er nei til giftdeponi i Breivik i Telemark det samme som ja til giftdeponi på Raudsand? Det må statsministerkandidatene Jonas Gahr Støre og Erna Solberg gi et klart svar på, sier Fremskrittspartiets 2. kandidat, Frank Sve.

I dag fikk jeg et åtte siders tettskrevet brev fra Anders Behring Breivik

Vi må ikke la ekstremisme bli husvarmt
Les mer om:

Breivik husker OL-gullet fra 2008: – Jeg kunne ha sittet på tribunen

Den tidligere suksesstreneren Marit Breivik (66) er igjen på plass når Norge skal kjempe om OL-medalje i Tokyo mot Sverige i bronsekampen.
Les mer om:

Villmannskjører i Berlin navnga 22. juli-terroristen

En 32 år gammel polsk mann som drev villmannskjøring i Berlin torsdag, navnga etter pågripelsen Anders Behring Breivik og hevdet å være tempelridder.
Les mer om:

Slik har Behring Breivik påvirket andre terrorister

Deltavarianten får amerikanske skeptikere til å vaksinere seg
Les mer om:

Breivik ber om å bli prøveløslatt: - Ikke realistisk

SKIEN/OSLO: Massemorderen vil prøve saken om prøveløslatelse for retten. Nå er den i den siste forberedende fase.
Les mer om:

Breivik om soningsforholdene i Skien: - Jeg lever i et helvete

SKIEN: - Jeg kan ikke tillate meg å synes synd på meg selv. Jeg må si til meg selv at jeg har det bra, det er en overlevelsesmekanisme, sa terroristen i retten.
Les mer om:

Bøksles musikk ble stjålet av Utøya-terro­risten

Helene Bøksles musikk ble misbrukt av Anders Behring Breivik. Nå er hun klar for å ta uttrykket sitt tilbake.
Les mer om:

Har vi stilna? Har vi turt å ta samtalane om ideologien bak terroren?

«Dei er mange dei som sympatiserer med Behring Breivik. Fleire gøymer seg bak at dei eigentleg ikkje støttar handlingane hans, men at det han står for gir meining.»
Les mer om:

22. juli: – Mye som ble lagt lokk på

Bjørn Ihler (29) reddet to smågutter fra Anders Behring Breivik på Utøya. I dag mener han at vi har snakket for lite om hva som lå bak drapshandlingene – og at vi fortsatt ikke har systemer til å fange opp nye terrorister.
Les mer om:

Startet blodig «terrorstafett»: - Spinnvilt

Terroristen Philip Manshaus hyllet Christchurch-terroristen Brenton Tarrant. Selv hyllet Tarrant Anders Behring Breivik.
Les mer om:

Han var Breiviks forsvarer etter 22. juli – ti år senere har han et klart budskap

Geir Lippestad mener oppgjøret om 22. juli ikke bør handle om Breivik, men om diskriminering som skaper utenforskap. Og som igjen kan være grobunn for ekstremistiske tanker og handlinger.
Les mer om:

Unnis lange vei tilbake: – Sorgen styrer ikke lenger livet

Det er gått ti år siden 16 år gamle Andrine Bakkene Espeland ble skutt og drept av Anders Behring Breivik på Utøya. Hver eneste dag siden har Unni Espeland (60) hatt sin avdøde datter i tankene.

Fryktet Breivik-kopier – slik lot høyreekstreme seg påvirke etter 22. juli

Anders Behring Breivik sitt navn har dukket opp i en rekke terrorplaner de siste ti årene. Nå viser en ny studie hvilken påvirkning massemorderen fra Norge egentlig har hatt.
Les mer om: