Nyheter om Brasil


Goal: David Luiz på vei tilbake

Brasilianeren med den kule hårmanken er en spiller som veksler mellom outstanding og hodrystende dårlig. Hos Benfica var han lederen og Player of the Season, hos Chelsea (første runde) var han stor, hos PSG rant det inn med nasjonale titler, tilbake hos Chelsea var han den perfekte vinnerskallen på Stamford Bridge, hos Arsenal så där. Så forsvant midtstopperen ut av kontinentet. Tilbake i Brasil har Luiz spilt for Flamengo siden september 2021 og rukket å bli 35.

Andreas Pereira returnerer til Manchester United

Både Flamengo og Andreas Pereira ønsket at utlånet fra Manchester United skulle forlenges, men det har ikke så langt vist seg mulig på grunn av svært vanskelig økonomi. – Det er ikke bare klubben, men også landet som sliter, Brasil har nemlig en av verdens største idioter som president i Jair Bolsonaro. Flamengo jobber med å skrape sammen penger til en permanent opphold, men det går trått og Andreas Pereira sin tid i klubben er nå bekreftet over og flybillett «hjem» til England er bestilt.

Ny rekord for avskoging i Brasil

Avskogingen i Brasils Amazonas nådde rekordhøyder i første halvår i år, opplyser Brasils romforskningssenter INPE som overvåker regnskogen med satellitt.
Les mer om:

Flere fikk med seg verdensstjerner på treningssamling

Sporten domineres av store land som USA og Brasil. Likevel har to nordmenn i løpet av de siste 10 månedene klart å ta gull både i OL, EM og VM. Denne uken er superstjernene på treningssamling i Åmli.
Les mer om:

Brasil blir med i kampen om å få USB-C på iPhoner

Vil gjøre USB-C til ladestandard på alle enheter.
Les mer om:

Publikumsrekord da Sverige slo Brasil

33.218 tilskuere så det svenske kvinnelandslaget slå Brasil 3-1 i Solna tirsdag. Det er mer enn 7000 flere enn den tidligere rekorden. Det var i dagene før oppgjøret håp om at de ville slå rekorden fra 2019. Den gang tok Sverige imot Tyskland foran 25.882 tilskuere. Tirsdag så 33.218 Sverige vinne EM-oppkjøringskampen over Brasil. Johanna Rytting Kaneryd, Lina Hurtig og Stina Blackstenius scoret målene for de gule og blå, mens Débora de Oliveira sto for gjestenes scoring. Brasil tok ledelsen etter 50 minutters spill, og etter 65 minutter utlignet Kaneryd.

Russland lover gjødsel til Brasil

Russlands president Vladimir Putin garanterer Brasil levering av gjødsel til det store landbrukslandet.
Les mer om:

Mot ny publikumsrekord i svensk kvinnefotball: – En unik følelse

Det er solgt over 34.000 billetter til Sveriges oppkjøringskamp til fotball-EM for kvinner mot Brasil. Publikumsrekorden i svensk kvinnefotball står for fall. Rekorden lyder på 25.882 tilskuere og ble satt i april 2019 da Sverige tok imot Tyskland på Friends Arena nord for Stockholm. Tirsdagens hjemmekamp mot Brasil vil etter alle solemerker slå rekorden. Det betyr mye for den tidligere svenske landslagsstjernen Pia Sundhage, som nå er trener for Brasil. – Det er en unik følelse. Å komme tilbake og spille mot Sverige foran så mange folk.

BBC: Har lagt inn bud på Manchester United-spiller

Andreas Pereira har sine fans hos United-supporterne, uten at det har hjulpet ham på Old Trafford. Fire utleieopphold siden 2012 og bare 75 kamper i den røde drakta har gitt den sentrale midtbanespilleren en anonym rolle i verdens største klubb. Etter en kanonsesong for Flamengo i Brasil, jobbes det for å hente 26-åringen tilbake til Premier League. Det er Marco Silva (jepp, han er tilbake for revansje i Premier League) og Fulham som jobber med å utnytte Pereiras mellom-tilstand hos United, der utsiktene for spilletid fortsatt er dårlige, samtidig som kontrakten løper ut neste sommer.

Henter Andreas Pereira tilbake til Premier League

Den brasilianske midtbanespilleren Andreas Pereira falt mellom alle stoler på Old Trafford. Han var et svært lovende talent som for første gang signerte med Manchester United i januar 2012 da han kom fra PSV sitt akademi. 26 åringen som har opparbeidet seg en lang liste med låneklubber, inkludert Valencia, Granada, Lazio og nå sist Flamengo kan nå etter over 10 år «endelig» bli solgt.

Britisk journalist bisatt i Brasil

Familie og venner var samlet da den britiske journalisten Dom Philips, som ble drept under en ekspedisjon i Amazonas, ble bisatt søndag.
Les mer om:

Britisk journalist bisatt i Brasil

Familie og venner var samlet da den britiske journalisten Dom Phillips, som ble drept under en ekspedisjon i Amazonas, ble bisatt søndag.
Les mer om:

Ute av medaljekampen

Noregs herrelag tapte 2–0 i sett mot Kroatia i kvartfinalen i strandhandball-VM i greske Heraklon. Dermed kan de bli best nummer fem i meisterskapen. Det skjer berre dersom de slår Qatar seinare laurdag og deretter slår vinnaren av laurdagens kamp mellom Uruguay og Spania på søndag. Kampen mot Kroatia starta jamt, og laga gjekk til kvilen på stillinga 24–22 favør kroatane. I andre sett blei det tøft for Noreg, som tapte med settsifrene 28–20. Kroatia møter vertsnasjonen i semifinalen.

Norsk Hydro saksøkt for forsøpling av elv i Brasil

Saksøkere i Nederland mener Norsk Hydro har forsøplet en elv ved byen Barcarena i Brasil. De hevder at utslippene har ført til alvorlig sykdom hos mennesker.

Danmarks fotballkvinner slo Brasil i rekordkamp

Det danske kvinnelandslaget i fotball slo Brasil 2-1 i Parken i København med 21.542 tilskuere på plass. Det er ny rekord, skriver nyhetsbyrået Ritzau. Innbytter Mille Gejl avgjorde på overtid etter at Brasil hadde utlignet like før ved Debinha. Vålerenga-spiller Janni Thomsen sendte danskene i føringen etter et kvarter. Norges kamp mot New Zealand på Ullevaal lørdag ligger også an til å bli rekord med tanke på solgte billetter. Rekorden lyder på 15.762 tilskuere og ble satt mot USA i en oppkjøringskamp til OL i Sydney i 2000. Onsdag venter Danmark i den siste testen for Norge før EM starter.

Argentina sendte strandhåndballkvinnene ut av VM

De norske strandhåndballkvinnene røk ut av VM etter at de måtte ut i «shootout» mot Argentina fredag ettermiddag. Argentina kom best ut i den siste gruppespillskampen i hovedrunden og vant det første settet 28-24. Norge slo tilbake og vant det andre settet 22-20. Dermed var det duket for straffekastkonkurranse.

Klar ledelse for Lula over Bolsonaro

Tidligere president i Brasil Lula da Silva holder fortsatt en klar ledelse over president Jair Bolsonaro og kan bli valgt i første valgomgang i oktober.
Les mer om:

Strandhåndballherrene tapte jevn VM-kamp mot Brasil

De norske strandhåndballherrene måtte se seg slått av Brasil. Tidligere torsdag var det Norge som trakk det lengste strået etter en jevn kamp mot Qatar i den første kampen i hovedrunden. Kampen mellom Norge og Brasil startet jevnt, men det var brasilianerne som vant det første settet 24-22. Brasilianerne dro med seg selvtilliten inn i det andre settet og vant til slutt 23-17. Norge har aldri før deltatt i VM i strandhåndball på herresiden, men skulle egentlig spilt i mesterskapet for to år siden. Da ble VM avlyst på grunn av koronaviruset. Mesterskapet avholdes i Heraklion, Hellas.
Les mer om:

Tidligere Miss Brasil døde etter operasjon

En rutineoperasjon fikk fatalt utfall for tidligere Miss Brasil, Gleycy Correia (27).
Les mer om:

Landslaget klatrer fem plasser på Fifa-rankingen

Det norske herrelandslaget i fotball går fem plasser opp på Fifa-rankingen etter gode resultater i nasjonsligaen. Dermed ligger Norge på 36.-plass på rankingen over de beste landslagene i verden. Det er de gode resultatene i nasjonsligaen som gjør at det norske landslaget går forbi Canada, Ungarn, Kamerun, Egypt og Skottland. Fifa-rankingen avgjør hvordan seedingen blir når kvalikgruppene til VM 2026 skal trekkes i juli 2023. Norge ligger nå an til å bli andreseedet, ettersom det er de ti beste europeiske landene som blir førsteseedet. Norge er det 20.

Brasil: Missevinner (27) døde etter mandeloperasjon

Gleycy Correia våknet aldri igjen få dager etter etter den rutinemessige operasjonen for å fjerne mandlene.
Les mer om:

Brasil: Missevinner (27) døde etter mandeloperasjon

Gleycy Correia våknet aldri igjen få dager etter etter den rutinemessige operasjonen for å fjerne mandlene.
Les mer om:

Manchester United fullfører sommerens første store signering i dag

MANCHESTER UNITED nærmer seg sommerens første store signering! Og kan dermed berolige utålmodige fans som er bekymret om over manglende spillerkjøp så langt i sommer. Brasilianske Antony er på vei fra Ajax i en overgang verdt 40 millioner pund. SunSport skriver at United reiser til Amsterdam i dag for å få en avtale med brasilianeren i land. SISTE: På vei tilbake til Anfield! Erik ten Hag vil at hans tidligere spiller i Ajax skal starte sin gjenoppbygging på Old Trafford.

Norges strandhåndballkvinner vant slitekamp

Norge fikk det tøft i åpningskampen av VM i strandhåndball for kvinner, men klarte til slutt å beseire Ungarn med 2-1 i sett i greske Heraklon tirsdag. Norge vant 20-15 i første sett, men måtte se seg slått 20-22 i andre sett. Dermed måtte kampen avgjøres med straffekast. Der sikret Norge seieren med 9-6. De norske strandhåndballkvinnene er i gruppe D sammen med Tyskland og Brasil i tillegg til Ungarn. Brasil tapte sin første kamp 0-2 mot Tyskland og møter Norge 16.30 senere på dagen. (NTB)
Les mer om:

Sa nei til Real Madrid og PSG «Når du har vunnet VM kan du gjøre akkurat hva du vil»

Hvis du spørs en brasilianer om hvem som er verdens beste trener vil svaret være Tite, det vil trolig de aller fleste i Sør-Amerika også måtte innrømme. Siden Tite tok over det brasilianske landslaget sommeren 2016 og har siden ledet landslaget sitt til 56 seire, 13 uavgjort og kun 5 tap på sine 74 kamper ved roret. I 2019 vant han Copa America, men nå er fokuset på noe anda større. VM i Qatar skal vinnes, derfor har han sagt nei takk til både Real Madrid og Paris Saint-Germain.