Nyheter om Brasil


Carlo Ancelotti var svært engasjert for å hente David Luiz til Real Madrid

Den brasilianske midtstopperen David Luiz hadde et uformelt tilbud fra Real Madrid-manager Carlo Ancelotti før han valgte å returnere til Brasil med Flamengo. Etter kontrakten med Arsenal gikk ut på dato i sommer var klubber som Benfica og Adana Demirspor (som har hentet tidligere Rosenborg midtbanespiller Jonas Svensson) ute med konkrete tilbud, men til slutt bestemte 34-åringen seg til slutt for å dra tilbake til hjemlandet og slutte seg til Flamengo. Les: Cristiano Ronaldo nektes å skifte lyspærer And the newcomer, @DavidLuiz_4 was already getting some work in.

ESPN: Pelé tilbake på sykehuset

Fotballegenden Pelé er tilbake på intensivavdelingen på sykehuset bare tre dager etter at han ble skrevet ut. Det melder ESPN Brasil fredag. Han skal være innlagt på São Paulo’s Albert Einstein Hospital. 80-åringen fikk nylig fjernet en svulst på tykktarmen, men helsetilstanden skal tilsynelatende ha forverret seg etter at han ble utskrevet. Opplysningene er ikke bekreftet av sykehuset. Mange regner Pelé for å være tidenes beste fotballspiller. Han vant VM tre ganger med Brasil i 1958, 1962 og 1970.

Ancelotti kalte visst inn David Luiz

Det kokte hos Real Madrid i sommer. Carlo Ancelotti kunne ikke si nei til jobben da klubbpresidenten kalte italieneren tilbake. Det han ikke visste, var at han kom til å få servert et stort hull i midtforsvaret. Først forsvant Sergio Ramos, så var det Rapael Varanes tur. Vi vet ikke om det var av ren desperasjon, men Real-manageren skal ha tatt en telefon til spilleren som hadde gjort seg helt ferdig med Premier League. David Luiz.

Brasils hjemløse: Kjemper mot sult, kulde og arbeidsledighet

Pandemien har ført til en kraftig økning av fattige i Brasil. I millionbyen São Paulo kjemper de hjemløse mot sulten, og mot kulden. Antallet nye ansikter på gaten bare øker.
Les mer om:

Den svenske keeperlegenden Thomas Ravelli i godt humør etter operasjon

Thomas Ravell hadde bare spilt på svenske klubblag da han i 1989 ble plukket ut til landslaget. Hvis du ser bort i fra et år i USA med spill for en klubb som ikke eksisterer lenger (Tampa Bay Mutiny) har den svenske keeperlegenden bare spilt for Östers IF og IFK Göteborg. Den svenske keeperlegenden Thomas Ravelli (62) har gjennomgått en operasjon for en hjertefeil. «For en person som har spilt fotball og trent hele livet så kom det selvsagt som et sjokk» han skriver at «Det var under de rutinemessige undersøkelsene før Let’s Dance 2019 at jeg fant ut at jeg hadde en hjertefeil.

Norge opp fire plasser på rankingen

Norges herrelandslag i fotball klatret opp fire plasser – fra 43.- til 39.-plass – på FIFAs ferskeste verdensranking. Det er Norges første topp 40-plassering siden oktober 2015. Den gang var Norge en kort periode på 34.-plass. Det er fremdeles Belgia som topper listen foran Brasil på andreplass. Men på plassene bak har det skjedd en endring. England har nemlig gått forbi Frankrike og er rangert som verdens tredje beste herrelandslag. Frankrike har dermed rykket ned til fjerdeplass.

Keisuke Honda kjører fortsatt på alle sylindre

35 år gamle Keisuke Honda som vi husker best fra tiden i AC Milan kjører fortsatt på for fullt, sist sesong ble han seriemester i Aserbajdsjan med Neftchi Baku og i år, blir han trolig seriemester igjen, men denne gangen i Latvia. På toppen av A Lyga finner du FK Suduva, som er det eneste laget for øyeblikket i landet med knappe 2 millioner innbyggere som har ambisjoner og kapasitet til å spille i Europa og faktisk signere en spiller som Honda.

Der løste det seg for David Luiz

Da den brasilianske midtstopperen overraskende tok overgangen fra Chelsea til byrival Arsenal i 2019, var det ikke få som stusset. Det viste seg også å være en tabbe. Noen få uker etter overgangen fikk Unai Emery sparken. Da Mikel Arteta kom på plass rett før julaften, ble det forholdsvis raskt klart at David Luiz ikke var det første spanjolen tenkte på da han sto opp om morgenen. I sommer var det derfor også slutt på arbeidsforholdet. Vi var spente på neste trekk fra Luiz, nok en upopulær overgang i Premier League?

Dani Alves står plutselig uten klubb

38-åringen har vært med på det meste i karrieren for Barcelona, Juventus, PSG og Brasil. I sommer fikk han i tillegg være med på noe helt spesielt, «bestefar» Alves fikk være med gjengen med brasiliansk ungdom til OL i Tokyo- der de tok gull. Så kom nedturen. Alves ble hentet fra PSG til Sao Paulo i 2019. Her har veteranen gjort nytte for seg i 95 kamper, med 9 scoringer og 14 assists.

– Fifa dropper sanksjoner

Alt tyder på at Premier League-fans likevel får se spillere som Firmino, Ederson og Fred i helgens fotballrunde på øverste nivå i England. Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) gir spillere fra Brasil, Chile, Mexico og Paraguay lov til å spille etter at disse landenes fotballforbund har gått med på å droppe en karanteneperiode fra 10. til 14. september. Det opplyser en kilde med kjennskap til saken til nyhetsbyrået Reuters. (NTB)

Neymar etter nytt mål: – Vet ikke hva jeg skal gjøre for at folk skal respektere meg

(Brasil - Peru 2–0) Neymar (29) scoret for landslaget. Igjen. Men han er ikke fornøyd med anerkjennelsen han får som fotballspiller.
Les mer om:

Caroline (29) ventet i 12 år: – Ble overrasket da telefonen endelig kom

Hun skal ha for sin tålmodighet, brasilianske Caroline Martins (29) som er bosatt på Bellevue i sentrum. Telefonen hun i en årrekke har ventet på kom omsider til hennes store forfjamselse: Hun skal representere hjemlandet Brasil.
Les mer om:

Neymar drittlei

I perioder har landslaget vært et slags fotball retreat for Neymar når det har blåst som verst i Paris. I den gule drakta har leken kommet tilbake – og scoringene. Nå er idyllen brutt. Natt til fredag dro Brasil til med den åttende seieren av åtte mulige. Igjen var Neymar avgjørende. 1 scoring og 1 assist i 2-0 seieren over Peru sier sitt. Likevel er ikke dette nok for de brasilanske journalistene og supporterne.

– Såg på meg som mislykka

Superstjerna Lionel Messi seier sommarens Copa America-triumf var heilt spesiell for han etter skuldingar om at han var mislykka på landslaget. Messi har vunne det som er å vinne på klubbnivå, men mangla ein internasjonal tittel fram til i sommar. Etter finalen mot Brasil kunne han endeleg få Copa America-tittelen etter tre finaletap. Messi har òg tapt VM-finalen i 2014. – Etter så mykje liding var det spesielt å løfte eit trofé med landslaget. Alt eg har vunne, er viktig, eg har vore heldig som har vunne mykje med klubben. Men på landslaget var det nedtur etter nedtur.
Les mer om:

Bor i Brasil, men skatter i Bø: – Kan ikke tro at noen skal tvinge meg bort

Millionæren bor i Brasil, men skatter til kommune i Nordland. Fordelene han får er ingenting sammenlignet med hvor mye Norge tjener, sier han.
Les mer om:

Åtte Brasilianere må se Premier League hjemmefra

Det fantastiske kaoset rundt Brasil sitt landslag fortsetter, ikke bare har landet en idiot som president de har også et fotballforbund som ikke skjønner at en pandemi gir begrensninger. – Denne gangen er de konflikt mellom klubber, spillere, landslag og en lite kjent regel som lager trøbbel. Åtte brasilianske spillere nektes å spille Premier League-kamp i helgen, melder BBC. Les: Slutt på å leke butikk: Leeds satser 1,2 milliarder FIFA sin regler om at spillere som ikke gjøres tilgjengelig for landskamper kan bli utestengt i fem dager slår nå inn.

Åtte fikk spillenekt

Liverpool, Manchester City, Chelsea, Manchester United og Leeds United må alle klare seg uten sine brasilianske spillere i helgen, etter at Brasil benyttet seg av en FIFA-regel.

Store demonstrasjoner over hele Brasil

SV og Ap: Vil rydde opp i pendler­bolig­regler
Les mer om:

Store demonstrasjoner over hele Brasil

Samme dag som Brasil feirer sin 199-årige uavhengighet fra Portugal, har hundre tusener tatt til gatene for å støtte landets president Jair Bolsonaro.
Les mer om:

Aston Villa-direktør: – Etterspillet av Brasil-Argentina vil gjøre klubber ekstremt nervøse

Hendelsene underveis og etter kampen mellom Brasil og Argentina vil gjøre klubber ekstremt nervøse med å slippe spillere til landslag, sier Aston Villa-direktør
Les mer om:

Får seks dagar på å forklare seg

FIFA har gitt Brasil og Argentina seks dagar på å kome med sine forklaringar om landskampen som blei avbroten av helsestyresmaktene på grunn av brot på korona-restriksjonane. Det melder Argentinas fotballforbund. FIFA har innleia etterforsking, og stadfester at dei har fått rapport både frå kampinspektøren og dommaren. Også politiet i Brasil stadfestar at dei har sett i gang formell etterforsking av det argentinske laget, og avhøyrde dei aktuelle spelarane før dei blei sende ut av landet. Politiet seier spelarane gav falsk informasjon ved innreisa til Brasil, og skal finne ut om det er straffb

Tirsdag 7. september: Dette skjedde i natt

Brasil holder pusten før feiringen av uavhengighetsdagen.
Les mer om:

Frykter Bolsonaro planlegger statskupp

Tidligere verdensledere er bekymret for situasjonen i Brasil.
Les mer om:

Frykter Bolsonaro planlegger kupp i Brasil

Brasils president, Jair Bolsonaro, kan ha skumle planer i forkant av neste års presidentvalg i landet, ifølge flere tidligere verdensledere. Det er også frykt for at tirsdagens uavhengighetsdag i Brasil kan ende med voldelige sammenstøt.
Les mer om:

Frykter Bolsonaro planlegger statskupp

Tidligere verdensledere mener demonstrasjonene til Jair Bolsonaros tilhengere i Brasil har flere likheter med opptakten til kongress-stormingen i USA. Presidenten har tidligere gitt tre klare utfall for seg selv etter neste års valg.
Les mer om: