Nyheter om Brasil


Diego Costa mot et spektakulært comeback i Premier League!

Da Diego Costa og Ateltico Madrid ble enige i 2020 om at de skulle terminere kontrakten, forventet flere at Costa skulle trekke seg tilbake. Så kom linken til Benfica, før det ble signering for brasilianske Atletico Mineiro i august 2020. Her har senterforwarden fått en en skikkelig revitalisering. På mandag kom bekreftelsen på at noe større er i gjære. Costa hadde kontrakt med Mineiro til desember 2022, men har valgt å trekke seg (hadde sikkert bakt inn en klausul med muligheten).

Diego Costa trekker seg etter å ha vunnet The Double

Sorry, vi kunne ikke dy oss, måtte bare bruke dette bildet ultramancho-mannen Costa selv la ut han forrig gang da han var på jakt etter ny klubb. Etter et halvt års tid er det igjen tid for den tidligere Chelsea-stjerna å hente frem det motoriserte kjøretøyet. Da Costa ble hentet til brasilianske Mineiro i august 2021, hadde han ikke spilt kamper siden desember 2020 da spilleren og Atletico Madrid ble enige om å terminere kontrakten.

Antall døde stiger

En dag etter at et fjellparti raste ut fra en klippevegg og traff flere små båter på en innsjø i Brasil, har antallet døde steget til ti.
Les mer om:

Antall døde etter steinras i Brasil stiger til ti

En dag etter at et fjellparti raste ut fra en klippevegg og traff flere små båter på en innsjø i Brasil, har antallet døde steget til ti.
Les mer om:

Turistbåter truffet av fjellras – minst ti døde

I Brasil er minst ti mennesker er døde etter at båtene de satt i ble truffet av steiner fra et fjellras.
Les mer om:

Minst sju omkom i steinras ved turistmål i Brasil

Minst sju mennesker er døde og tre savnet etter at et fjellparti raste ut fra en klippevegg og traff flere små båter på en innsjø i Brasil.
Les mer om:

Minst fem omkom i steinras i Brasil

Minst fem mennesker omkom og over 30 ble skadd da et fjellparti raste ut fra en klippevegg og traff flere små båter på en innsjø i Brasil.
Les mer om:

Minst fem omkom og 20 personer savnet etter steinras i Brasil

Minst fem personer omkom og over ni ble alvorlig skadet da et fjellparti raste ut fra en klippevegg og traff små båter ved en innsjø i Brasil lørdag.
Les mer om:

Turister truffet av steinras

Minst to mennesker omkom og over 30 ble skadd da et fjellparti raste ut fra en klippevegg og traff turister som var om bord i små båter på en innsjø i Brasil.
Les mer om:

USA og Brasil har registrert «flurona»-smitte

Det første «flurona»-tilfellet ble oppdaget i Israel tidligere denne uken. Nå melder også USA og Brasil om flere smittetilfeller.
Les mer om:

Nye medlemmer i Sikkerhetsrådet

FNs sikkerhetsråd fikk tirsdag fem nye medlemsland som overtar plassene for fem land hvis verv nå er over. De nye er Albania, Brasil, De forente arabiske emirater, Gabon og Ghana.
Les mer om:

Korona-suksess i Sør-Amerika

I midten av mars i fjor døde 4000 mennesker i døgnet med covid-19 i Brasil. Nå er tallet rundt 100. Og Sør-Amerika har en større andel koronavaksinerte enn noe annet område i verden.
Les mer om:

Store oversvømmelser i Brasil – flere døde og hardt skadde

Minst 21 personer har mistet livet i det som anses å være en alvorlig flom flere steder i Brasil. Mer enn 100 byer melder om unntakstilstand.
Les mer om:

Minst 20 omkom i flommen i Brasil

Dødstallene etter det kraftige regnværet og flommen som har rammet den brasilianske staten Bahaia har økt til 20, opplyser lokale myndigheter.
Les mer om:

400.000 rammet av flom i Brasil

To store dambrudd i jula har forverret situasjonen i den flomrammede delstaten Bahia i nordøst-Brasil. De to siste månedene har 18 mennesker omkommet og 400.000 er rammet av oversvømmelsene.
Les mer om:

Demninger brast i flomrammede Brasil

To demninger har brutt sammen nordøst i Brasil, som fra før er hardt rammet av flom etter flere uker med kraftig nedbør.
Les mer om:

Demninger brast i Brasil

To demninger har brutt sammen nordøst i Brasil, som er rammet av flom etter flere uker med kraftig nedbør.
Les mer om:

Demninger brast i flomrammede Brasil

To demninger har brutt sammen nordøst i Brasil, som fra før er hardt rammet av flom etter flere uker med kraftig nedbør.
Les mer om:

Brasiliansk media: Liverpool har tapt kampen om Raphinha

Marcelo Bielsa har blitt kjent for sin gode teft når det kommer til undervurderte spillere med potensiale til å lykkes i Premier League. Da Leeds hentet Raphinha fra Rennes i 2020 tok det ikke mange månedene før flere av de største klubbene rettet blikket mot den brasilianske vingen. 14 scoringer og 10 assists på 47 Leeds-kamper senere er 25-åringen sterkt linket til Liverpool. Da Raphinha fikk sin første kamp fra start hos Brasil i oktober mot Uruguay, dundret han inn to scoringer. Agenten kunne glisende fortelle verden at klienten var på vei opp.

Terjes frieri var spesielt - da Irene sluttet å le sa hun ja

BREVIK: Terje Haukedal og noen kamerater kjørte bil til Marseille for å se VM-kampen mellom Norge og Brasil på sankthansaften 1998. Irene Bordier og hennes kamerat tok bussen fra Norge til Frankrike. På en fortausrestaurant i havna så Irene plutselig Terje fra Brevik ved nabobordet. Stor stas, siden hun visste hvem han var. Møtet ble markert ved at hun malte det norske flagget på hans blanke skalle. Noen år senere fridde Terje da de var på pinnekjøttlag hos noen venner. Han reiste han seg ved bordet og holdt tale. Deretter krabba han under bordet, bort til Irene.

Pelé utskrevet fra sykehus – får feire jul hjemme

Den brasilianske fotballegenden Pelé ble torsdag utskrevet fra sykehuset der han har fått kreftbehandling, slik at han kan feire jul hjemme. – Edson Arantes do Nascimento (Pelés fulle navn) ble utskrevet fra Israelita Albert Einstein i dag.

Belgia topper Fifa-ranking for fjerde årsskifte på rad

For fjerde år på rad feirer Belgia nyttår på toppen av Fifa-rankingen i fotball. Canada hedres som mest forbedrede landslag. Det var det viktigste da årets siste ranking ble offentliggjort torsdag. Ett år etter at koronapandemien sørget for at det ble spilt bare 352 landskamper i 2020, ble det i år spilt rekordmange 1116 kamper. Siden forrige ranking ble publisert i november er det spilt bare 58 kamper, og få av dem med betydelige fotballnasjoner involvert. Derfor var det ingen endringer for de beste. Belgia topper 2,9 poeng foran Brasil, med Frankrike og England på de neste plassene.

Ingen endring for Norge på FIFA-rankingen

Norge blir værende på 41.-plassen på den ferskeste FIFA-rankingen som kom lille julaften. Norges herrelandslag falt fire plasser på den forrige rankingen som kom 19. november. Belgia topper fremdeles listen, foran Brasil og Frankrike.

Eksporterer 90000 tonn klippfisk

Norge eksporterer i år 90 000 tonn med klippfisk til en verdi av 5 milliarder kroner. Bacalao fra Norge er mat på de fleste fat på julekvelden både i Brasil, Portugal og Mexico.

Debutanten om gullfesten: – Det var litt mer alkohol den her gangen

Maren Aardahl (27) var med på å ta gull i sin mesterskapsdebut. Det ti år etter at hun som tilskuer og supporter fikk en spesiell opplevelse med håndballjentene under VM i Brasil i 2011.
Les mer om: