Nyheter om Bråten


Om blodproppen, motgangen og håpet

Da beskjeden om landslagsvraking kom var Ragnhild Haga på fjellet med samboeren og Erik Bråten. Sistnevnte skulle bli hennes nye trener. Nå satser hun videre på et privatlag som også kan bli oppskriften på ny OL-form.
Les mer om:

Uvisst om hodeskaden til hopptalent: – Vil at hun skal få det bra i hverdagen først

Hopptalentet Ingebjørg Saglien Bråten (21) sliter fortsatt etter fjorårets fall som ga henne en kraftig hjernerystelse.
Les mer om:

Uvisst om hodeskaden til hopptalent: – Vil at hun skal få det bra i hverdagen først

Hopptalentet Ingebjørg Saglien Bråten (21) sliter fortsatt etter fjorårets fall som ga henne en kraftig hjernerystelse.
Les mer om:

Hopptalent falt for 14 måneder siden – fortsatt preget av hodeskaden

Hopptalentet Ingebjørg Saglien Bråten (21) sliter fortsatt etter fjorårets fall som ga henne en kraftig hjernerystelse.
Les mer om:

Tande med i landslagstroppen

Hopplandslaget kutter i antall utøvere fra 15 til 12 før sesongen der OL i Beijing blir det største målet blant mange andre høydepunkter. Dermed vrakes Ingebjørg Saglien Bråten, Anders Håre og Robin Pedersen fra kommende sesongs tropp. En som derimot fortsetter på landslaget er Daniel-André Tande.

Kritisk til 17. mai-munnbind: – Har ikkje noko med bunad å gjere, seier Grethe Rudi Bråten (77)

Grethe Rudi Bråten hos Valdres Folkedraktsaum på museet er ikkje veldig begeistra for munnbind med bunadsmønster til 17. mai. Ho synest heller ikkje om hårbøylar og paraplyar med bunadsmønster. No nærmar det seg raskt nasjonaldagen.
Les mer om:

Travelt for senterlederen da alle butikkene skulle åpne igjen

Det ble hektisk og travelt for senterleder Mona Bråten da Oslo lettet på smitteverntiltakene, men i all hovedsak var det en lettelse og en jubeldag da gladnyheten kom.
Les mer om:

Jørn Hilme-stemnet kjem med programmet trass koronatid: – Vi er optimistiske, seier Knut Aastad Bråten

– Covid-19 har rokka ved sjelslivet og skapt frustrasjon blant mange i kunst- og kulturlivet, seier Knut Aastad Bråten, dagleg leiar for Valdres Folkemusikkarrangement, selskapet som driv Jørn Hilme-stemnet. No er dei klare med programmet.
Les mer om:

Bråten tar friår frå friski-laget

Øystein Bråten (25) gir seg på friskilandslaget som neste sesong vil vere større enn nokosinne. Det vil òg ha det første elitelaget sitt. – Årets elitelandslag er utruleg sterkt. Vi har ei god blanding av godt etablerte utøvarar, og to nye tilskot gjennom Ulrik Samnøy og Tormod Frostad, seier sportssjef for friski Christoffer Schach i ei pressemelding. Øystein Bråten blir ikkje å sjå på laget.

På 30 minutter kjørte 71 biler gjennom sykkelgata: – Jeg har nesten fått en motorvei utenfor huset

Trafikken på Volla tok seg kraftig opp mandag, etter at Storgata stengte. Beboer Thea Bråten Christensen frykter ulykker.
Les mer om:

Over 3500 på utstillingsopning

– På mange måtar når ein fleire ved å gjere det slik, meiner direktør ved Valdresmusea, Ole Aastad Bråten, etter den digitale utstillingsopninga, som tusenvis har fått med seg på nokre få dagar.
Les mer om:

Rino har bevart sinnsroen

60-årsjubilant Rino Bråten er hovedaksjonær og daglig leder i XL Utleie. Øra-firmaet har merket pandemien på ordretilgangen, men Rino fortviler ikke.
Les mer om:

Brutalt for kometen

Ingebjørg Saglien Bråten har vært på hopplandslaget siden 2019. Men 21-åringen har ikke fått hoppet på 13 måneder. Årsak: Et stygt fall. - Jeg lå og skreik i smerter, sier hun, og forteller om tida etterpå.
Les mer om:

De er tre jenter som ikke får trene med resten av laget – les om årsaken her

Ingrid Elise Bråten, Kristin Bråten og Monica Strand er alle over 20 år, og får ikke trent sammen med resten av damelaget til Valdres FK. Det skaper frustrasjon og virker demotiverende.
Les mer om:

Senteråret 2020: Oppdaget nye handlevaner

Mona Bråten beskriver det hele som et merkelig år. Likevel kan Tveitas senterleder smile over godt naboskap og ivrige ansatte.
Les mer om:

Forventer opp mot halvering i besøk denne uka / – Får flashback til mars

Kun 16 av Tveita senters 63 butikker holder åpent denne uka. Senterleder Mona Bråten tror besøkstallet vil synke med 40 prosent, og legger til at det er noe hun er fornøyd med.
Les mer om:

Rolf (94) har et stort hjerte – nå vil han lette på samvittigheten

Rolf Tidemandsen (94) er en samfunnsengasjert og sportsinteressert mann, på tross av sin høge alder. Etter at sambygdingen Ingebjørg Saglien Bråten (21) tok VM-medalje i Seefeld i 2019, opprettet han en folkegavekonto for ungjenta. Nå gjør han det samme for broren Jostein (20).
Les mer om:

Tre lokale deltakere i ski-NM i Trondheim – øvelsen som skaper mest oppmerksomhet utgår denne gangen

Jostein Saglien Bråten, Etnedal Skilag, Eirik Leander Fystro, Leira IL, i hopp samt Ronja Håkenstad Evertsen fra Øystre Slidre IL i kvinnelangrenn er Valdres' beholdning når NM på ski del 1 starter i Granåsen lørdag.

Jostein (20) på pallen i Vikersund - i vinter setter han utfor i den finske hoppmetropolen Lahti

Jostein Saglien Bråten hoppet bra da han ble nummer to i A-klassen og ble belønnet med pallplassering i norgescuprennet i Vikersund.
Les mer om:

– Jeg er på rett hylle nå

Knut Aastad Bråten (44) legger ikke skjul på at året han har lagt bak seg har vært krevende. Nå venter nye utfordringer i kjent terreng.  
Les mer om:

Jostein (20) trodde han skulle på trening med storesøster, men der ventet en overraskelse

Jostein Saglien Bråten trodde han bare skulle trene sammen med søsteren, landslagshopper Ingebjørg Saglien Bråten, da han ankom styrkerommet i Etnedalshallen. Der inne ventet ordfører Linda Mæhlum Robøle, leder av idrettsrådet og idrettslaget Jane Iren Solbrekken-Nygård og leder av Etnedal skilag Håkon Bergene. Alle kledd i bunad.

Matkroken på Bråten og Ljabru har hatt 45 prosent økning med pakker i post i butikk: – De ansatte er fantastisk flinke som stiller opp natt og dag

På Matkroken har de ansatt ekstra personell for å forsikre seg om at de kan håndtere det store trykket med post i butikk i desember.
Les mer om:

I verst fall kan hoppkarrieren være slutt for denne jenta – les hvorfor

Ingebjørg Saglien Bråten (21) fra Etnedal skilag har hatt sin dose med skader. For ti måneder siden falt hun stygt og pådro seg en kraftig hjernerystelse. Det har preget etnedalsjenta, som sist sommer fikk fornyet tillit på det kvinnelige hopplandslaget.

Arbeiderpartiet utarmer Lister til fordel for Kunstsilo

I Lister 24 og Fædrelandsvennen kan man lese kronikk ført i pennen av Gro Bråten og Kai Steffen Østensen fra Agder Arbeiderparti. De fremstår visstnok som bekymret fordi fylkeskommunen får mindre overføringer enn planlagt.

Hoppsjef optimistisk etter avtale

Hopplandslaget har sikra seg tre nye sponsoravtalar i ei tid der koronapandemien rår for fullt. Scantrade med Fibra er ein norsk leverandør som skal sikre klede og hopputstyr. RSM er eit revisorselskap og Lundin er eit oljeselskap – og eit av dei største på norsk sokkel. Totalt gir avtalane ei pott på sju til ti millionar i perioden ut 2022. Avtalen med Scantrade er femårig, og varer i første omgang til 2025. Hopplandslaget har tidlegare uttrykt ei bekymring over norsk hoppsport som følge av dårleg økonomi.