Nyheter om Borg


Verdens største kabelleggingsfartøy klargjøres til oppdrag på Borg Havn

Nexans Aurora kommer rett fra verftet da hun ankommer Borg Havn klokken 08.00 onsdag morgen. Her skal hun klargjøres før hun reiser ut på sitt første oppdrag.
Les mer om:

Nå er sjøbodkaiene på Isegran åpen for allmennheten

I flere år har Borg Havn i samarbeid med frivillige jobbet med å bygge de nye sjøbodkaiene og plattinger på Isegran. – Det er dungandsinsatsen som kommer på toppen, uten den blir øya fattig.
Les mer om:

Borg Havn får en million til nødmudring ved Denofa

Regjeringspartiene og Frp er enige om å gi Borg Havn en million ekstra for å fjerne mudder utenfor Titankaia. Som Fredriksstad Blad har skrevet er det for grunt for skipene som skal til Denofa Havn.
Les mer om:

– Dette får vi ikke omgjort, sier Vauger om festeavtalen som gir Borg Havn 676.000 kroner i året

Leder i Skjærhalden båtforening, Øystein Dolve, fortviler over at de må ut med nærmere 700.000 i festeavgift og vil at Hvaler-politikerne følger opp politisk vedtak. Hvaler-ordfører Mona Vauger er klar på at avtalen ikke lar seg endre.
Les mer om:

Stenger denne delen av Seutelva etter «omfattende funn» av stålpæler

– Dette var mye mer enn vi trodde på forhånd. Nå blir det et spørsmål om når, og ikke om Statens vegvesen rydder opp etter seg, sier Roar Johansen, assisterende havnedirektør i Borg Havn.

Eierne av M/S «Skjærhalden»: – Vi sitter stille i år, men vil gjerne nærmere Isegran

Fortøyningsplassen ved Blomstertorvet er forlatt, og inntil videre ligger M/S «Skjærhalden» på Phønixbrygga. – Men vi er lovet at Borg Havn skal se på en plass nærmere Isegran, sier Thor Sundbye i Fredrikstad Cruiseline. De tar landligge i 2021.
Les mer om:

Frp vil bruke 756 millioner på farleden til Borg havn – håper på støtte i Stortinget i juni

Regjeringen vil sette av 256 millioner til mudring ved Borg havn de neste seks årene. – Ikke godt nok, mener Frps Erlend Wiborg, som vil bruke 756 millioner.

Har bygget borg i hagen: - Det var noen naboer som lurte på om de kunne kjøpe sesongkort

Det begynte som et lite lekeprosjekt sammen med barna i hagen. Tre måneder og hundrevis av arbeidstimer senere har Kaptein Sabeltann fått seg fritidsborg i Kilsund.
Les mer om:

14-åring bortført og grovt mishandlet av seks personer i Kalnesskogen

Den 14 år gamle gutten fra Fredrikstad ble mot sin vilje tatt inn i en bil ved Amfi Borg og kjørt til et sted dypt inne i Kalnesskogen. Der ble han sparket og slått gjentatte ganger både mot hodet og kroppen. I tillegg til den grove mishandlingen ble han truet med en pistol mot tinningen.
Les mer om:

Borg Havn mener kommunen kan si ja til flytebrygger i sentrum

Havnedirektøren har tidligere frarådet å sette opp en flytende gjestebrygge i elva, men Borg Havn har ikke store innvendinger mot flytebrygga gårdeiere planlegger ved bryggepromenaden. Det har heller ikke fylkeskommune og fylkesmann.
Les mer om:

Politiet: – Kan komme flere pågripelser

Drapsetterforskerne jobber for fullt med både videoer fra overvåkningskamera, tips og andre kilder. På drapsstedet ble det funnet tomhylser etter skuddene som falt. Etterforskningsleder og politiadvokat Fredrik Borg Johannessen utelukker ikke flere pågripelser, og de kan komme fort.
Les mer om:

18 bedrifter i Borg CO₂ inngår avtale med Northern Lights – karbonfangst kan oppfylle Fredrikstads egne klimamål

Fredrikstad klarer ikke å nå målet om 60 prosent reduksjon av klimagassutslipp uten karbonfangst og – lagring. Nå øker sjansene kraftig.
Les mer om:

Borg havn fortsetter uberørt av pandemien – gikk 30 millioner i overskudd

Med stadig økende leieinntekter leverer Borg havn nok et solid regnskap.
Les mer om:

Gudstjeneste første påskedag

Høytidsgudstjeneste fra Fredrikstad domkirke! Med biskop Atle Sommerfeldt, domprost Kari Mangrud Alvsvåg, sokneprest Endre Fyllingsnes og domkantnorene Dan Rene Dahl og Tore Erik Mohn. Pauker, blåsere og gruppe fra Borg Domkor
Les mer om:

Sarpinger bygger om Martinsen trafikkskole

Borg og Sarpsborg trafikkskole har kjøpt Martinsen trafikkskole ved Fremskridt. Regnskapet viser minus, men det er mye å gjøre, så daglig leder Zafir Ocanovic er ikke bekymret for driften.
Les mer om:

Lundestad mener kuttet på nær en halv milliard til Borg Havn må være et arbeidsuhell

Regjeringen vil bruke 256 millioner på farleden til Borg Havn. Havnedirektør Tore Lundestad reagerer på den sterke nedskaleringen fra 729 millioner. MDGs førstekandidat Benedicte Lund er fornøyd med forslaget.
Les mer om:

Regjeringen vil bruke 256 millioner på farleden til Borg Havn – trolig oppstart i 2022

Borg Havn har ventet i femten år på å få mudret i farleden. Nå foreslår Høyre, KrF og Venstre å bruke 256 millioner i NTP i årene 2022–2027 på farleden. Men jobben skulle koste 725 millioner.
Les mer om:

Ordfører fikk full støtte – ingen støtte til trussel om å gå ut av Borg Havn

Hvaler Frp fikk ikke med seg noen andre i kommunestyret på kravene de ville stille rundt Borg Havn-avtalen – og aller minst rundt trusselen om å si opp hele avtalen. – Vi har full oversikt, sier ordfører Mona Vauger (Ap).
Les mer om:

Hareide skal se på enklere mudringsløsninger for farleden – håp om penger i vår

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) har bedt om å få på bordet alternativer til å ruste opp hele farleden til Borg havn. Senterpartiets Ole André Myhrvold forventer at regjeringen gir penger til mudring i vår.

Hvaler Frp: Vil ha all dokumentasjon eller gå ut av Borg Havn

Ordfører Mona Vauger (Ap) vil at kommunestyret på Hvaler skal fjerne kravet om å lage nye dokumenter over hvilke verdier kommunen overførte til Borg Havn. Det reagerer Cathrine Linnes (Frp) kraftig på. Partiet stiller flere krav – og alternativet er å gå ut av selskapet, mener partiet.
Les mer om:

Gigantyacht sank i sentrum – nå må eieren betale en halv million

To og et halvt år etter at den 20 meter lange stålyachten plutselig sank ved Phønixbrygga i Fredrikstad sentrum, har eieren blitt dømt til å betale erstatning på over en halv million kroner til Borg Havn.

Myhrvold (Sp) ber statsråden svare om mudring i Borg havn

Senterpartiets Ole André Myhrvold vil vite om samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) vil følge opp statens ansvar for å mudre. Spørsmålet i Stortingets spørretime onsdag kommer etter Denofas kostbare lossing i forrige uke.

Butikkeiere jubler: – Akkurat nå har vi danset inne i butikken her

Torunn Skontorp driver butikken Name It på Amfi Borg og på Torvbyen. Det har vært et tøft år driftsmessig, men nå håper hun å ha holdt stengt for siste gang.
Les mer om:

Selvfølgelig vil Høyre fortsatt jobbe for Borg Havn

«I alle tilfeller blir det litt feil å plassere ansvaret på regjeringen når man ikke presenterer troverdige alternativer selv.»
Les mer om: