Nyheter om Bolivia


Messi har hvertfall ikke mistet piffen

En tårevåt Messi forlot Barcelona med en siste pressekonferanse, der han lovet Barca-supporterne at han selv ikke ønsket å forlate klubben i sitt hjerte. Så ble flyttelasset sendt til Paris. En kaotisk omveltning for én som har bodd i Barcelona siden han var 13. Vi var spent på om situasjonen har tappet argentineren for fotballkrefter. Natt til fredag kom svaret. Argentina spilte VM-kvalikkamp mot Bolivia, og sendte motstanderen ut av stadion med 3-0 tap. Lionel Messi sto bak samtlige scoringer.

Får seks dagar på å forklare seg

FIFA har gitt Brasil og Argentina seks dagar på å kome med sine forklaringar om landskampen som blei avbroten av helsestyresmaktene på grunn av brot på korona-restriksjonane. Det melder Argentinas fotballforbund. FIFA har innleia etterforsking, og stadfester at dei har fått rapport både frå kampinspektøren og dommaren. Også politiet i Brasil stadfestar at dei har sett i gang formell etterforsking av det argentinske laget, og avhøyrde dei aktuelle spelarane før dei blei sende ut av landet. Politiet seier spelarane gav falsk informasjon ved innreisa til Brasil, og skal finne ut om det er straffb

Minst 21 døde i bussulykke i Bolivia

Bussen kjørte av veien og havnet nede i en bekkedal, melder lokale medier, som siterer politiet. I tillegg til de minst 21 døde, ble 12 personer skadd.
Les mer om:

- Som en perfekt storm

Poopósjøen i Bolivia har tørket ut, og forskere frykter at den ikke vil fylles igjen.
Les mer om:

Bolivia rammet av skogbranner

Skogbranner har så langt i år satt fyr på over 147.000 hektar, om lag 1.470 kvadratkilometer, med terreng i Santa Cruz-området øst i Bolivia.
Les mer om:

Solgt til Bolivia, men ble stående igjen ved Femsjøen...

Har du undret deg over denne tilhengeren som har stått på en rasteplass ved Femsjøen siden mai? Den svenske karen som sto oppført som eier, skjønte ingenting da HA ringte ham. – Jeg har jo solgt den til Bolivia, sier han.
Les mer om:

Minst 34 døde i bussulykke i Bolivia

En alvorlig bussulykke nær Sucre i Bolivia har kostet minst 34 mennesker livet. I tillegg er ti personer skadd, to av dem alvorlig, melder bolivianske medier.
Les mer om:

Minst 34 døde i bussulykke i Bolivia

En alvorlig bussulykke nær Sucre i Bolivia har kostet minst 34 mennesker livet. I tillegg er ti personer skadd, to av dem alvorlig, melder bolivianske medier.
Les mer om:

Messi dominerer i Copa America

Lionel Messi hadde egentlig gitt seg på det argentinske landslaget, men ombestemte seg. Ikke at Barcelona-spilleren trengte en ny rekord, men natt til tirsdag kom den likevel i landslagsdrakta. Copa America er godt i gang, Argentina og Messi det samme. Mot Bolivia ble det Messis 148. kamper for Argentina, som med dette passerte Javier Mascherano med sine 147. Les: Scott Parker ferdig i Fulham, går rett til ny jobb Messi benyttet rekordkampen til å vise at han er matchvinneren. 4-1 seier mot Bolivia, der kapteinen selv sto for to scoringer og rn genial assist.

Messi-dobbel sendte Argentina videre som gruppevinner

Lionel Messi sto for to mål og en målgivende pasning da Argentina slo Bolivia 4-1 i Copa America. Argentinerne er dermed klare for kvartfinale mot Ecuador.

Messi-dobbel sendte Argentina videre som gruppevinner

Lionel Messi sto for to mål og en målgivende pasning da Argentina slo Bolivia 4-1 i Copa America. Argentinerne er dermed klare for kvartfinale mot Ecuador.

Messi sendte Argentina til topps

Lionel Messi sto for to mål og en målgivende pasning da Argentina slo Bolivia 4-1 i Copa America. Argentinerne er dermed klare for kvartfinale mot Ecuador. Argentina var allerede klare for cupspillet, men med seier over Bolivia ville de sikre førsteplassen i gruppe A. Det gjorde de anført av en meget god Messi. I den andre kampen vant Uruguay 1-0 over Paraguay takket være et straffespark av Edinson Cavani. Ettersom favorittene Argentina og Brasil vant sine grupper, kan lagene møtes i en finale dersom de tar seg videre fra kvart- og semifinalene.

United-supporterne slipper å lure: Edinson Cavani bare fortsetter å score

Bueskytteren Cavani viser ingen trøtthetstegn etter en sesong på «Drømmenes Teater» som startet med over et halvt år utenfor kamparenaen. Senterforwarden hamret og fløy inn mål for United i siste del av sesongen, nå fortsetter det på landslagstjeneste. Hos United har det blitt 17 mål på 39 kamper, i landslagsdrakta står 34-åringen med 51 scoringer på 120 landskamper for Uruguay. Natt til fredag kom den 52.. Les: Sjokkvending! Lucien Favre ventet på arbeidstillatelse for London-jobb Bolivia sto i veien for åttendedelsfinale i Copa America, en kamp Uruguay fikk full kontroll på.

Paraguay og Uruguay til cupspill

Paraguay og Uruguay har tatt seg videre fra gruppespillet i Copa America. I samme gruppe (A) er Argentina og Chile allerede klare for kvartfinale. Paraguay seiret 2-0 over Chile, mens Uruguay vant med samme sifre mot Bolivia. Manchester Uniteds Edinson Cavani sørget for 2-0-scoringen til Uruguay.

Arturo Vidal levde opp til tatoveringene sine i Copa America

Som vi digger denne spilleren. Chileneren har dekorert kroppen med alle tatoveringene vi selv ikke har turt å etse inn i huden, og har en no bullshit-mentalitet når han går ut på en kamparena.

- Det tyngste jeg har opplevd

Gabriela Mercado Habostad (36) er bosatt i Norge, men kommer opprinnelig fra Bolivia, hvor hun har mistet flere familiemedlemmer til coronaviruset. Også hennes mor er død - men faren får ikke komme til Norge.
Les mer om:

Bolivia trapper opp vaksinasjonene

Bolivia setter fortgang i vaksinasjonskampanjen i landets grenseområder mot Brasil, av hensyn til en brasiliansk variant av koronaviruset.
Les mer om:

Bittert rettsoppgjør i Bolivia – ekspresident fengslet

Store protester i Bolivia etter at ekspresident Jeanine Añes er blitt arrestert. Men mange mener hun fortjener en streng straff.
Les mer om:

Massedemonstrasjoner i Bolivia etter fengsling av ekspresident

Start-spilleren våknet opp til overraskende melding: – Kom som et sjokk
Les mer om:

Massedemonstrasjoner i Bolivia etter fengsling av ekspresident

Titusenvis demonstrerte mot varetektsfengslingen av Bolivias ekspresident Jeanine Áñez, som anklages for å ha ledet et statskupp mot forgjenger Evo Morales.
Les mer om:

FN ber Bolivia være åpne i rettsoppgjøret mot landets tidligere ledere

FNs generalsekretær António Guterres ber Bolivia følge etablerte rettsprinsipp og sørge for åpenhet i alle rettssaker mot tidligere regjeringsmedlemmer.
Les mer om:

19 år gamle Moises Caicedo kan være årets beste kjøp

I løpet av de siste 15 årene har en liten klubb fra utkanten av den ecuadorianske hovedstaden Quito etablert seg som et godt sted å hente talenter. – Midtbanespiller Moises Caicedo har vekket oppmerksomheten til en rekke klubber, først var Manchester United på ballen, uten at det ble noe, så dukket flere klubber i MLS opp hos Independiente del Valle og startet samtaler. Til slutt var det overraskende Brighton Hove og Albion som til slutt vant kappløpet om Moises Caicedo og det bare for den nette sum av 5 millioner euro.

Sju studenter falt i døden på universitet i Bolivia

Sju studenter døde da de falt fra fjerde etasje i en universitetsbygning i Bolivia etter at et metallrekkverk ga etter.
Les mer om:

Alle vinterens overganger i Eliteserien

Vinteren i Norge er vesentlig mer aktiv en de store ligaene ute i Europa. – Hovedgrunnen til det er som de fleste vet at våre serier starter og slutter innenfor et år, mens Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A og Ligue 1 har oppstart om høsten med konklusjon før sommeren.

Urfolkene tok landet tilbake

Høyresidas drømmer falt i grus, fordi president Evo Morales hadde endret Bolivia for alltid, skriver Einar Hagvaag.
Les mer om: