Nyheter om Berre


Norge til kvartfinale: - Kjempekamp

Den norske duoen Christian Sørum og Anders Mol viste det beste spelet så langt i OL då dei slo nederlandske Brouwer og Meeuwsen med 21-17 og 21-19. Norge var klart best og aldri trua i første sett. I det andre hang Nederland lenge med, og var lenge på sida av nordmennene eller berre eitt poeng bak. Men Norge heldt unna og vann. – Ein kjempekamp av Mol og Sørum, sa NRKs ekspertkommentator Vegard Høidalen. Dei er dermed klare for kvartfinale onsdag. Der møter dei enten russarane Lesjunov/Semonov eller chilenarane Grimalt/Grimalt.

Hauger vann i Ungarn: – Verdsklasse

Dennis Hauger vann Formel 3-løpet i Mogyoród i Ungarn i dag. Han starta frå nest beste posisjon, men køyrde inn til siger. Dermed auka han også leiinga i samandraget. Haugers lagkamerat Arthur Leclerc blei nummer to, og Jack Doohan blei nummer tre. Haugers nærmaste konkurrent i samandraget før runde, Olli Caldwell, blei nummer åtte og fall til tredjeplass Hauger auka leiinga til 63 poeng med sigeren. Han har 152 poeng, medan Doohan no er nummer 2 med 89.

Haugesund slo tilbake

Laurdag blei Haugesund det einaste eliteserielaget som måtte seie takk for seg i cupen alt i 1. runde. I dag kom dei sterkt tilbake med 2-1 over Strømsgodset. Kristoffer Velde sende heimelaget i tet med eit hardt skot etter 26 minutt. 1-0 blei også omgangsresultatet. Timen var spela då Ibrahima Wadji dobla leiinga og såg ut til å gi Haugesund ein grei siger. Men berre ni minutt etterpå reduserte Fred Friday for Godset, som var nær utlikning på overtid. Haugesund kleiv opp til sjetteplass med sigeren, og er berre tre poeng bak sølplassen på den jamne tabellen.

22-åring har vore bonde i seks år(pluss)

- Ja, det stemmer: Eg var berre seksten då eg byrja med kjøtproduksjon, seier Jonas Moltumyr, den nye bonden på Leira.
Les mer om:

Vil halde pukkellaksen vekke frå Hareidselva

På berre nokre få dagar har det blitt tatt fleire pukkellaks ikkje så langt frå elveosen til Hareidselva. Men – det er så langt ikkje observert pukkellaks i sjølve elva, opplyser elveeigarlaget.
Les mer om:

– Berre svada!(pluss)

– Her prøver ein å utbetre Åmdalselva, og gjere det betre for både folk, fisk og muslingar - og så blir ein møtt med slikt svada!
Les mer om:

Nytt ekstremvêr i Belgia

Belgia er igjen ramma av kraftige flaumar laurdag, berre ei veke etter uvêret i Mellom-Europa som har tatt livet av over 200 personar.
Les mer om:

Kvar skal grensa gå for ytringar?

Grensa for ytringar har flytta seg med sosiale medium. Det er ikkje berre positivt for ytringsfridomen.
Les mer om:

Derfor har dagens AUF-leiarar slitt med å snakke om 22. juli

Juline Aspenes (17) var berre sju år da terroren ramma Noreg og AUF. No har ho ei viktig rolle i AUF i Nordland. Både ho og andre i ungdomspartiet fortel at det er vanskeleg å snakke om 22. juli, sjølv i dag.
Les mer om:

Berre ein brøkdel av brua er synleg i dag(pluss)

Vassendbrua er førti meter lang, og mesteparten er skjult under over hundre års avsetjingar av veggrus, stein og vegetasjon.
Les mer om:

Får kritikk for nesten berre lyshuda skodespelarar

Folk med mørk hud blir ofte utelate i filmar sjølv når filmskaparane ønsker å løfta mangfaldet, hevdar forskar. Nettopp dette får filmen «In The Heights» kritikk for no.
Les mer om:

Blackstenius stor i svensk bragd

Sverige slo USA med sensasjonelle 3-0 i sin første kamp i OLs fotballturnering. Stina Blackstenius scora dei to første, etter 25 og 55 minutt. Lina Hurtig sette inn det tredje etter 72 minutt. Det hjelpte ikkje USA at dei sette innpå sin stjernespelar Megan Rapinoe midt i andre omgang. USA har vunne fire av dei seks kvinnefotball-turneringane som har vore i OL. I Rio i 2016 tapte dei i kvartfinalen, også då for Sverige, på straffer. Fram til i dag hadde USA tapt berre ein OL-kamp i ordinær tid, 0-2 for Norge i 2008. Men då tok dei gullet likevel.
Les mer om:

Her ser du Tony (34) frå Ølve i berre «nettoen» i TV-reklame

Den utflytta kvinnheringen Tony Skarvatun frå Ølve er for tida å sjå i to reklamefilmar på TV-skjermen, og er òg statist i ein internasjonalt kjent serie.
Les mer om:

Legar ved St. Olav slår alarm etter dobling av ulukker – krev hjelmpåbod for elsparkesyklar

Ein overlege ved St. Olavs hospital meiner det berre er eit tidsspørsmål før det blir lovpålagt med hjelm når du køyrer elsparkesykkel.
Les mer om:

Ingebrigtsen-konkurrent med OL-form

Ingebrigtsen-konkurrent Mohamed Katir leverte ei knallsterk avslutning på 3000 m og sette spansk rekord med 7.27,64 i Diamond League-stemnet i Gateshead i kveld. 23-åringen var med det berre eit sekund bak Europa-rekorden og eit drygt halvsekund bak Jakob Ingebrigtsens personlege rekord på distansen. Elles var det langt mellpom dei gode resultata i stemne, som for mange var generalprøven før OL.
Les mer om:

Etter berre to timar i ny jobb som fjellvakt vart det redningsaksjon og luftambulanse for Ingvild (28)

Ingvild Skare Thygesen er ei av fire som jobbar som fjellvakter langs stien til Trolltunga.
Les mer om:

Bortesigrar for FFK og AaFK

Fredrikstad kneip innpå HamKam i toppen av 1. divisjon etter 1-0 i bortemøtet med Raufoss. FFK er berre målskilnaden to poeng bak Hamar-laget. Taofeek Ismaheel scora målet etter 53 minutt. Jerv låg lenge an til andreplass, men mista sigeren til Ull/KIsa fire minutt på overtid. Med 3-3 fall Jerv til fjerdeplass med den utlikninga. Det var seks ulike målscorarar i kampen. Aalesund er på fjerdeplass etter 2-1 over Grorud i Oslo.

Desse vêrteikna fungerer faktisk

Vêrteikn er ikkje berre overtru – nokre av dei er det faktisk hald i.
Les mer om:

Stor skilnad mellom kommunane: – Kva som er grunnen til at vi ligg framfor, har eg ikkje svar på

Medan 3995 innbyggjarar i Nord-Aurdal har fått den fyrste dosen av koronavaksinen, har berre 549 personar i Etnedal fått den.
Les mer om:

Berre knapt 30 prosent av kjeldene i avisene er kvinner. Og det er ikkje berre journalistane sin feil

Pfizer vil søke om å få tilby en tredje vaksinedose
Les mer om:

– Må berre bite i det sure eplet(pluss)

Iver Flo Vollan, som er elev ved Moe trafikkskule, er ein av fleire unge som snart er klare for å ta lappen. Det er berre eit problem; det er vanskeleg å bestille oppkøyring.
Les mer om:

Tilde fekk ei naturoppleving av dei sjeldne: – Dei fleste ser berre fotspora

Tilde Øyjordet var på fottur i Jotunheimen da ho såg noko som bevega seg i steinrøysa.
Les mer om:

Vestre Slidre kommune vil byggje ny sjukeheim. Då fristen gjekk ut, var det berre eit selskap som hadde lagt inn anbod.

Tilbodsfristen for bygging av nytt helsetun i Vestre Slidre var onsdag 30. juni kl. 12.00. Det kom inn eit anbod, innlevert av Sanne-Hauglid AS. 170 millionar er avsett til ny sjukeheim i investeringsbudsjettet. Denne ramma kan koma til å sprekkje.
Les mer om: