Nyheter om Berlin


Bibliotektipset: Håndbok for vaskedamer av Lucia Berlin

Historier fra skyggesiden av den amerikanske drømmen er det såpass mange av at det nesten kan kalles en genre. Novellesamlingen «Håndbok for vaskedamer» inneholder flere av de bedre.
Les mer om:

Rune Jarstein ut av sykehus og rett til kontraktsforhandlinger

I begynnelsen av april måtte landslagskeeper Rune Almenning Jarstein rushes på sykehus med høy feber og surstoffmetning. – Fortsatt sitter ettervirkningene av Covid 19 i kroppen så det vil ta litt tid før han er klar til kamp. I går vant Hertha Berlin 3 – 0 over Freiburg og klaret opp til 14 plass og er med syltynn margin over både rød og gul sone. – De fleste tror nå plassen i Bundesliga er reddet, de tre neste kampene er skal være «lette» de møter Schalke som allerede rykker ned, FC Köln som er på nest siste og Bielefeld som er i alvorlig trøbbel på kvalifiseringsplass.

Mot ny kontrakt for Jarstein

Landslagskeeper Rune Almenning Jarstein (36) ser ut til å fortsette karrieren i Hertha Berlin og signerer snart en ny kontrakt. – Vi er så å si enige. Jeg regner med å skrive under snart, sier landslagskeeperen til Telemarksavisa. Den nåværende kontrakten går ut i sommer. Jarstein har vært i Hertha Berlin siden vinteren 2014. Han er fortsatt ikke spilleklar etter å ha vært ute med covid-19-sykdom.
Les mer om:

Skriver millionkontrakt - nå er det klart hvor Jarstein fortsetter etter sommeren

BERLIN: Rune Almenning Jarstein (36) returnerer ikke til norsk fotball med det første.
Les mer om:

Lehmann fikk sparken etter rasistisk kommentar

Tyske Jens Lehmann er fratatt styrevervet i Hertha Berlin og rollen som TV-ekspert etter at han tirsdag ytret seg i rasistiske ordelag i en feilsendt melding.
Les mer om:

Lehmann fikk sparken

Tyske Jens Lehmann er fratatt styrevervet i Hertha Berlin og rollen som TV-ekspert etter at han tirsdag ytret seg i rasistiske ordelag i en feilsendt melding.
Les mer om:

Loris Karius tilbake i fanget til Liverpool

Vi ønsker Loris Karius alt godt etter å ha blitt kjørt gjennom tørketrommelen siden maikvelden i Kiev, men det vil seg liksom ikke. Som Liverpool-spiller i eksil, klarte Karius seg bra hos Besiktas, men ikke bra nok (i forhold til betalingsviljen til den tyrkiske klubben.

Hertha med poeng etter karantene

Hertha Berlin klarte 1-1 i Bundesliga-oppgjøret mot formsterke Mainz mandag. Kampen var lagets retur til spill etter en lengre periode med koronakarantene. Rune Almenning Jarstein er blant Hertha-spillerne som har vært rammet av koronasykdom den siste tiden. Den norske landslagskeeperen sliter fortsatt med ettervirkningene og var ikke aktuell for mandagens kamp.
Les mer om:

Kamper flyttes i Bundesliga

Normalt spilles kampene i de to siste serierundene i Bundesliga samtidig. Den nest siste runden i inneværende Bundesliga-sesong er i utgangspunktet terminfestet lørdag 15. mai. Mandag opplyser imidlertid den tyske ligaen DFL at kampene til Borussia Dortmund og Leipzig flyttes til dagen etter, søndag 16. mai. Årsaken er at klubbene til Erling Braut Haaland og Alexander Sørloth møtes til cupfinale i Berlin 13. mai. Dermed blir det knapt med hvile dersom det skal kjempes om seriepoeng allerede to dager etterpå.
Les mer om:

Over 50 skadd og 250 pågrepet etter voldelig 1. mai i Berlin

Flere enn 50 politifolk er skadd og over 250 demonstranter er pågrepet etter uroen i Berlin 1. mai, opplyser tysk politi.
Les mer om:

Helsearbeidere og politi skadd i maidagsuro i Berlin

Det var voldelige sammenstøt mellom politiet og demonstranter flere steder i Tyskland 1. mai. I Berlin ble rundt 20 helsearbeidere og 3 politibetjenter skadd.
Les mer om:

Kvinne pågrepet for fire drap i Tyskland

En kvinne er pågrepet av tysk politi etter funn av fire døde personer på et sykehus i Potsdam nær Berlin sent onsdag kveld.
Les mer om:

– Jarstein mot ny kontrakt i Hertha

SKIEN: Rune Almenning Jarstein (36) er i dialog med Hertha Berlin om en ny kontrakt.
Les mer om:

Er klar for å kaste seg inn som Tottenham-manager

Da Jürgen Klinsmann startet i Premier League samtidig med OL på Lillehammer (1994, for kidsa som ikke var født på den tiden), ble landslagsspilleren sett på som noe eksotisk. En tysker som forvillet seg til balløya var alt annet enn vanlig. Oppholdet ble ikke av de lengre, men 33 scoringer på 59 kamper for Spurs, ga lysluggen en grei plassering i historiebøkene. Les: «Fangen» Ronaldo, villig til å gjøre alt! Etter at Klinsmann la opp i 2003, gikk han direkte over i karrieren som trener.

Verdens beste manager trengte 3 spillere – fikk ingen

Diskusjonen om hvem som fortjente merkelappen verdens beste manager forrige sesong ender gjerne opp med bråk. Hva var utgangspunktet? Hvem har utnyttet potensialet til troppen best, osv.

Dortmund spiser seg inn mot Champions League-kvalikplass

Union Berlin har denne sesong vist at de nesten kan holde følge med de beste i Bundesliga. Mot Haaland og gjengen ble det også med nesten. Haaland gremmer seg sikkert langt inn i natten over straffesparket som ikke traff, returen som heller ikke traff, men med en våken Marco Reus, endte det bra. Les: Sir Alex Ferguson hentes ut fra tørkeloftet Union Berlin kjempet tappert, men kom aldri til de store sjansene. To minutter før slutt var det Raphael Guerreiro sin tur: 2-0 og en ekstrem viktig trepoenger til Dortmund.

Dortmund vant tross Haaland-sløseri

Erling Braut Haaland brente et straffespark og flere gode sjanser, men Marco Reus og Raphaël Guerreiro ordnet 2-0-seier mot Union Berlin onsdag.
Les mer om:

Haaland sløste med sjansene i viktig Dortmund-seier

(Borussia Dortmund – Union Berlin 2–0) Erling Braut Haaland (20) bommet på straffe, men Dortmund tok en viktig seier i kampen om en Champions League-plass.
Les mer om:

Haaland med straffebom

Erling Braut Haaland (20) bommet på straffe og gikk målløs av banen for Borussia Dortmund onsdag. Gultrøyene vant likevel 2-0 over Union Berlin og har håp om CL-spill neste sesong.
Les mer om:

Tyskland vil være ut av Afghanistan før 4. juli

Tyskland planlegger å hente hjem alle sine soldater fra Afghanistan før 4. juli, opplyser forsvarsdepartementet i Berlin.

Selvsikker «låneklubb» klar til å teste Liverpool

Midtbanespilleren Marko Grujic som er på lån hos Porto fra Liverpool har i det siste blomstret opp i Portugal og leverer nå hver gang fløyta går. De glemte Liverpool stjernen har «æren» av å være den første spilleren som ble hentet til Anfield av Jürgen Klopp, signaturen kom i januar 2016 og selge overgangen til de røde i juli. Selvsikre Porto er klare til å kjøre ned Liverpools pris for en permanent avtale, både Porto og Marko Grujic vet at Liverpool ikke tenker å hente han tilbake. Serberen spilte bare i Premier League i sesongen 2016/17.

Tre giganter er nå hektet av Haaland-racet

Dortmund er ute av Champions League og Erling Braut Haaland har sluttet å score mål. Dermed er agent Raiolas utstillingsvindu for Haaland stengt for denne gang. Holdes Dortmund utenfor Champions League neste sesong, mister duoen Raiola/Alfie noe av momentumet. Scoringer i Bundesliga mot Hoffenheim, Union Berlin og Stuttgart blir liksom ikke det samme som mot PSG og de andre gigantene. Derfor er det ikke overraskende at Raiola/Alfie har hatt dårlig tid med å by frem Haaland til de største klubbene i verden.

Khedira kan få seg et helt spesielt derby fremover

Vi må innrømme at Rani Khedira ikke så ofte dukker opp på radaren vår, men etter at storebror takket for seg hos Juventus og returnerte til Bundesliga, har også Rani fått litt mer omtale. Tysk media ser selvfølgelig mulighetene for en god brødre-historie. For på tirsdag kom bekreftelsen fra Augsburg om at Rani Khedira forlater klubben til sommeren. 27-åringen er sterkt linket til Union Berlin, noe som vil sørge for en brødreforening to ganger i året. Hos byrival Hertha Berlin har storebror Sami spilt etter overgangen fra Juventus i februar 2021.

Premier League neste for Orkun Kökcü

Tidlig i høst skrev Goal at Orkun Kökcü var god nok for en større liga enn den Eredivisie, nå virker det som om den 20 år gamle midtbanespilleren kan velge og vrake mellom storklubber i Europa. – I vintervinduet sa Feyenoord nei takk til en overgang til Union Berlin (som har en vesentlig bedre sesong enn forventet i Bundesliga). – Nå er flere Premier League klubber på ballen. Orkun Kökcü er oppført med tre mål og to assist på 24 kamper og kan reise til en større klubb i sommer, selv om han har kontrakt med Feyenoord frem til sommeren 2025.

Sørloth med to deilige scoringer!

Vi tror det er landskampene som har fått fart på Alexander Sørloth i Bundesliga. Den beste angrepsspilleren for Norge, der to-milliarders-mannen Erling Haaland leverte null og niks. På lørdag var det Werder Bremen som skulle få kjenne på Sørloths gjenoppdagede teft foran mål. RB Leizpig gikk på et surt 1-0 tap mot Bayern München forrige lørdag, nå hadde ikke Nagelsmann og gjengen råd til å miste flere.