Nyheter om Berlin


19 personer skadd i bussulykke sør for Berlin, ni alvorlig

19 personer er skadd i en bussulykke sør for Berlin, ni av dem alvorlig, opplyser politiet. Bussen var på vei fra Beograd til Stockholm.

Alvorlig bussulykke i Tyskland

Ni personer skal være alvorlig skadd i en alvorlig bussulykke utenfor Berlin. Flere svensker skal ha vært om bord i bussen, som skal ha vært på vei fra Ungarn til Sverige.

Van Dijk gjorde comeback etter skaden

285 dager etter at han ble skadd i en skrekktakling, gjorde Liverpools stopperkjempe Virgil van Dijk comeback i en treningskamp mot Hertha Berlin torsdag.
Les mer om:

Van Dijk tilbake etter 285 dager

Virgil van Dijk var torsdag kveld endelig tilbake på fotballbanen. Nederlenderen fikk de siste 20 minuttene da Liverpool tapte 3-4 mot Hertha Berlin.
Les mer om:

Van Dijk ydmyket i skadecomebacket

(Liverpool - Hertha Berlin 3–4) Virgil van Dijk har vært ute med en skade i kneet siden oktober 2020. Torsdag var han tilbake på banen for Merseyside-klubben og ble ydmyket av tidligere Manchester City-spiller Stevan Jovetić.
Les mer om:

Stevan Jovetic håper på bedre tider i Hertha Berlin

Det er en lang reise som Montenegro sin målmaskin har hatt de siste årene, fra å slå igjennom i Fiorentina til å få den store sjansen for Manchester City og feile. Stevan Jovetic 31 mål på 61 kamper for Montenegros landslag, og han ble toppscorer i C-divisjonen i forrige utgave av Uefas nasjonsliga. Stevan Jovetic var fantastisk for den italienske klubben Fiorentina i fem sesonger, Manchester City prøvde år og og år inn å hente han og først i 2013 på tampen av hans avtale klarte de å hente han over for 26 millioner euro pluss bonuser.

Jarstein tilbake i trening

Fire måneder etter at Rune Almenning Jarstein ble smittet av korona, er landslagskeeperen endelig tilbake i trening for klubblaget Hertha Berlin. Det melder Jarstein selv på sin Instagram. – Etter fire måneder uten trening på grunn av myokarditt etter koronasykdom, fikk jeg gode nyheter i dag om at hjertet mitt er bra igjen, og at jeg kan starte med lett trening for å bygge meg opp igjen. Ser frem til å være med laget igjen, skriver Jarstein. Jarstein ble så syk at han ble innlagt på sykehus.
Les mer om:

Denne gangen låner ikke Liverpool ut Marko Grujic

Den serbiske midtbanespilleren Marko Grujic har siden han ble hentet til Liverpool i 2016 vært mye på utlån. – Grujic ble kjøp fra Red Star 6.januar og lånt tilbake dagen etter.

Da var det gjort, Marco Grujic må gi fra seg Liverpool-drakta

Det er ingen tvil om at 25-åringen er en durabelig god fotballspiller, men hos Liverpool har den serbiske landslagsspilleren aldri spilt opp til de skyhøye forventningene. For da Grujic ble oppdaget hos Røde Stjerne i 2016 og hentet til Anfield, var lista plassert godt over 2.36. Før det bar på utleie tilbake til røde Stjerne, til Cardiff, Hertha Berlin og Porto.

Spinnvill hattrick av Hany Mukhtar – MLS har aldri opplevd makan

Den tidliger Brøndby-spilleren forlot dansk fotball i 2020 og tok turen over dammen til Nashville. Natt til søndag skrev 26-åringen seg inn i MLS-historien. Den tidligere tyske ungdomslandslagsspilleren har vandret fra Hertha Berlin til Benfica, superkort utlån til RB Leipzig, så Brøndby, før midtbanespilleren ser ut til å ha funnet formen i musikkbyen Nashville. Les: VM helt Andreas Granqvist har spilt fotball hele livet, men nå går det ikke lenger I hjemmekampen mot Chicago fire sendte Mukhtar Nashville i ledelsen etter ti minutter. Tre minutter senere sørget han for 2-0.

Tysk OL-spiller utsatt for rasisme

En oppkjøringskamp før OL ble avsluttet tidligere enn planlagt da Tyskland forlot banen etter at en spiller ble utsatt for rasisme. Det melder det tyske fotballforbundet på Twitter. Det skal ha vært Hertha Berlin-spilleren Jordan Torunarigha som ble utsatt for rasisme av en motspiller i forbindelse med oppkjøringskampen mot Honduras lørdag formiddag. Trener Stefan Kuntz var naturligvis ikke fornøyd etter hendelsen. – Hvis noen av våre spillere blir utsatt for rasisme så er det ikke snakk om å spille videre, sier han ifølge nyhetsbyrået DPA. Torunarigha har tidligere også blitt utsatt for rasis

Pride-festival i Berlin avlyst

Berlins to dager lange LHBT-festival som var planlagt for oktober, er avlyst.
Les mer om:

Harry Kane var noe så utrolig som på vei til 2. Bundesliga

Vi ska forte oss med å si at historien går tilbake til 2012, men er ikke mindre interessant. Denne sommeren jobbes det intenst for Kane-exit fra Tottenham, der prisen garantert ikke kommer under milliarden hvis det skjer. For Nico Schäfer blir dette rimelig underholdende. På søndag kunne den tidligere Union Berlin-sjefen peke på skjermen og skryte av at EM-stjerna Big Harry godt kunne ha endt opp i Berlin etter leieoppholdet hos Milwall i 2012. . -Han var fortsatt et ungt prospect. Vi pratet med klubben og flere ganger med agenten på telefonen.
Les mer om:

Har allerede mistet Memphis Depay og Houssem Aouar streiker, nå fristes Maxwel Cornet

Det ser ut som om Lyon stjerne Houssem Aouar har rett i at klubben er sløve i sin behandling av spillerne og at de så fort som mulig bør installere svingdør på Parc Olympique Lyonnais. Sean Dyche som har ledet Burnley siden 2012 synes sist sesong var litt mer spennende enn han ønsket. Laget må helt klart «plugge igjen bak» og venstreback Maxwel Cornet har vist seg svært effektiv denne sesongen i Ligue 1.

Onsdagspihlsen: Svenskeknappen

De av leserne med best hukommelse vil erindre at Onsdagspihlsen 27. mai 2020 handlet om at ingenting er hva det ser ut som. Sånn som at berlinerbolle heter pannekake i Berlin, at wienerpølse heter frankfurter i Wien og at spanskesyken heter franskesyken i Spania. Da jeg skrev den kronikken forsøkte jeg også å finne ut hva svenskeknappen heter på svensk, men det lyktes meg ikke. Jeg har fått forslagene «vaktmästarboot» eller «norsk reset», men de er det ingen av mine svenske venner som har hørt om.

Tar tårevått farvel: «Jeg vil aldri glemme Emirates Stadium. Jeg vil aldri glemme fansen..»

Den franske midtbanespilleren Mattéo Guendouzi er tilbake i hjemlandet etter et opphold i Arsenal det ikke akkurat har luktet svidd av. Arsenal som sendte Mattéo Guendouzi på utlån sist sesong til Hertha Berlin låner han ut igjen, forskjellen denne gangen, Marseille har muligheten til å gjøre lånet om til kjøp. Les: Dele Alli har tatt valget som skal endre alt I går gikk han selv ut med et følelsesmessig farvel med Arsenal-supporterne. «Jeg vil aldri glemme Emirates Stadium. Jeg vil aldri glemme fansen. Jeg vil aldri glemme byen.

Schalke 04 annonserer sin åttende sommersignering

Etter noen dårlige år med fullstendig krise og nedrykk til 2.Bundesliga for Schalke 04 sist sesong har gjenoppbyggingen startet for alvor. Ved signaturen til Marius Bülter har den «tidligere» storklubben nå knyttet til seg åtte nye spillere og ingenting tyder på at det stopper der. Marius Bülter er allerede på plass i Gelsenkirchen han kommer fra Union Berlin for 800 euro.

Sjokkvending! Lucien Favre ventet på arbeidstillatelse for London-jobb

Det er sikkert en del som husker den sveitsiske manageren Lucien Favre fra tysk fotball, han har ledet en rekke Bundesligaklubber som Borussia Dortmund, Borussia Mönchengladbach og Hertha Berlin. – Lucien har også ledet Nice, men aldri en engelsk klubb. Sky Sports melder at Lucien Favre og Crystal Palace er enige om en avtale, men at de venter på en arbeidstillatelse før han kan annonseres. – Ryktene sa at det kom til å skje i løpet av dagen senest mandat.

Torgeir skulle bare kjøre fra jobben. Så ble det bråstopp: – Bilen blir spiddet

Søylen trengte seg opp gjennom bilens bunnplate og inn i motoren. Den påtroppende ambassadøren til Berlin, Torgeir Larsen, fikk førstehånds kunnskap om hvor brutalt effektivt en bil kan bli stoppet av sperringene rundt Utenriksdepartementet (UD).

Snappet opp Kevin-Prince Boateng rett etter han fikk sparken i Monza

Hertha Berlin er en av Europas aller kuleste klubber og hvis du ikke har oppdaget dem enda, ta deg en tur til Olympia stadion så snart du har fått sprøyte nummer 2. – Stemningen er upåklagelig og hvis du forteller de du sitter ved siden av at her hjemme i Norge er det ikke lov å drikke øl på kamp ser de på deg som om du akkurat har fortalt at 2 + 2 er lik 5. Kevin-Prince Boateng gjorde sist sesong, sikkert av nød, og signerte med den italienske klubben Monza eid av tidligere statsminister Silvio Berlusconi.

Fire personer skutt utenfor vannpipebar i Berlin

Tre menn og en kvinne ble skutt utenfor en vannpipebar i Berlin søndag kveld, ifølge politiet. De skal ikke ha livstruende skader.
Les mer om:

Marek Hamsik var bare en svipptur innom IFK Göteborg

Det var en meget stolt Allsvenskan klubb som overrasket samtlige da de i vinter kunne presentere Napoli stjerne Marek Hamsik. – Ideen var å spille seg i form til EM og kontrakten var derfor kort. Planen lykkes han er en del av Slovakias sin EM tropp. Nå er det klart at Hamsik ikke returnerer til Göteborg etter EM. Tyrkiske Trabzonspor bekrefter nemlig at den tidligere Napoli-stjernen slutter seg til klubben. Slovakia er i Gruppe E sammen med Spania, Sverige og Polen under sommerens EM.

West Ham var villig til å betale 450 millioner for Suat Serdar – selges nå for 80

Da West Ham skjøv 45 millioner euro over bordet for den sentrale midbanespilleren hos Schalke 04, hadde Bundesliga-klubben selv i sin villeste fantasi ikke sett at de ettogethalvt år senere skulle forsvinne fra øverste divisjon. Suat Serdar var en up-and-coming tysk midtbanespiller som skulle bidra til happy days for Schalke 04 fremover. Ifølge Kicker sendte Schalke West Hams bud tilbake med et nein, danke.

Osaka trekker seg fra ny turnering

Tennisstjernen Naomi Osaka tar seg en pause etter Roland-Garros-bråket og spiller ikke WTA-turneringen i Berlin i neste uke. – Vi er blitt varslet om at Naomi Osaka ikke kan spille i Berlin.
Les mer om:

Marko Grujic slippes av Liverpool

Forventningene da Grujic ble hentet fra Røde Stjerne Beograd i 2016 var store. Jürgen Klopp var fortsatt fersk på Anfield og skulle bygge troppen som faktisk skulle begynne å vinne noe igjen. Prosjekt Klopp ble en suksess, Marko Grujic fant aldri veien inn hos Liverpool. 16 kamper for Liverpool er mer enn de aller fleste av jordas befolkning på 7 milliarder, men for Grujic er ikke dette noen trøst.