Nyheter om Belgia


Nybøs selskap nekter å betale 2,4 milliarder kroner til Sanners skattkiste

Det er staten mot staten: Næringsministerens Statkraft har vært på skatteeventyr i Belgia.
Les mer om:

Flyttet landegrensa ved et uhell

En belgisk bonde skal ha flyttet landegrensa mellom Belgia og Frankrike, fordi den sto i veien for traktor-ruta hans.
Les mer om:

Nesten 16.000 på danske EM-kampar

Det kan bli opp mot 16.000 tilskodarar på dei fire EM-kampane som er lagt til Parken i København. Det er resultatet av den danske gjenopningsavtalen som den danske regjeringa la fram i natt. Avtalen gir løyve til 1000 tilskodarar på kvar tribuneseksjon, det vil seie 15.900 totalt. Danmark skal spele alle sine tre gruppekampar i Parken, mot Finland, Belgia og Russland. Dessutan skal det spelast ein åttedelsfinale der. Fotball-EM skal spelast i 11 land og opnar 11. juni.

Daniel Levy vil ha en manager som ikke spiller trist, defensiv Mourinho fotball

Belgias landslagssjef Roberto Martinez er en del annen type enn Jose Mourinho, han krever underholdende og eksplosiv fotball samtidig som han regnes for å være litt «ustrategisk» i sin tilnærming. Tottenhams styreformann har Daniel Levy ikke lykkes enda med å hente inn en manager som passer både på tid og pris. Ved at de øverst på hans liste er utilgjengelige har han kommet ned til en kandidat vi i Sporten tror virkelig passer. – Blir Roberto Martinez ny manager vil vi uten tvil på mer underholdene fotball med noen spektakulære seiere, men trolig også noen pinlige tap.

Protestfest i Belgia: – Jeg vil være fri

Hundrevis av ungdommer trosset politi og koronatiltak og samlet seg lørdag i en park i Brussel for protestfest.
Les mer om:

VM-trekningen:- Ganske så vanskelig

Belgia, Polen, Albania, Kosovo og Armenia blir Norges kvalifiseringsmotstandere i kampen om plass i VM-sluttspillet i fotball for kvinner i 2023.
Les mer om:

Belgia ber Tyskland om å ta imot coronapasienter

Belgia har bedt Tyskland om å ta imot coronapasienter for å hjelpe landets hardt pressede helsevesen, ifølge nyhetsbyrået Belga.
Les mer om:

AC Milan vil ha Kristian Thorstvedt så fort som overhodet mulig

Viking som sikret seg prosenter med videresalg hos Genk kan se frem til å cashe ut, nå som AC Milan vil hente sønnen til Norges mest kjente keeper midtbanespiller Kristian Thorstvedt. AC Milan hentet for ikke så lenge siden Jens Petter Hauge fra Bodø/Glimt, til tross for ta han har scoret en del viktige mål og får jevnlig skryt av manager Stefano Pioli har det blitt ujevnt med spilletid. F.eks. i dagens 1 – 2 tap mot Sassuolo forble Hauge sittende på benken. – Hauge skal «fases» inn og over tid og ikke forbli en slags superreserve, nå jakter Pioli en norsk lagkamerat.

Indisk koronamutasjon oppdaget i Belgia

En gruppe på 20 indiske sykepleierstudenter i Belgia har testet positivt for den indiske muterte varianten av koronaviruset.
Les mer om:

To landslagstrenere har kommet på blokka til Tottenham

Til sommeren er det EM-sluttspill. Nå ryktes det at én av to landslagstrenere kan gå direkte fra sluttspillet til sesongoppkjøring i Premier League. Det har bare gått fire dager siden José Mourinho måtte gi fra seg nøkkelkortet hos Spurs, men siden mandag har det allerede kommet rykter om to drømmekandidater som skal bearbeides: Julian Nagelsmann og Brendan Rodgers. På torsdag kom to nye navn inn på ryktebørsen. Ryan Mason stablet Tottenham-laget på beina til onsdagens Southampton-kamp, der Gareth Bale kunne sende en hilsen til Mourinho med scoring og 2-1 seier.

Alaphilippe vant i Belgia

Julian Alaphilippe avgjorde på de siste meterne opp beryktede Mur de Huy, passerte Primoz Roglic og vant sykkelrittet La Flèche Wallonne for tredje gang.
Les mer om:

Belgia starter gjenåpningen til uka

Det lempes mandag noe på smitteverntiltakene i Belgia, selv om presset på sykehusene i landet fortsatt er stort.
Les mer om:

Leknessund imponerte i Belgia.

Sterk norsk dag i endagsrittet De Brabantse Pijl.
Les mer om:

Familien Thorstvedt ler av «sønn av Siv»-begrep: – Det der er helt sykt

Kristian Thorstvedt (22) banker inn mål i Belgia for Genk og blir på landslaget omtalt som «sønn av Siv» – et begrep med en historie hele familien setter pris på.
Les mer om:

Slik unngår de karantene i Norge: – Tryggere her enn hjemme

SIPPENAEKEN: For å slippe karantene hjemme i Norge, har Syver Westgaard Wærsted (24) og Jonas Abrahamsen (25) innlosjert seg på landsbygda i Belgia.

USAs forsvarsminister til Israel, Storbritannia og Tyskland

USAs forsvarsminister Lloyd Austin drar de neste dagene til Israel, Storbritannia, Tyskland og Natos hovedkvarter i Belgia for samtaler.

Reiten med perlemål da Norge slo Belgia

Etter at Norge markerte støtte for menneskerettigheter før kampen, viste Guro Reiten fram frisparkfoten. Lisa-Marie Utland scoret også i 2-0-seieren mot Belgia.
Les mer om:

Reiten med frisparkperle: – Standarden er satt

(Belgia-Norge 0–2) Det er mer enn fem måneder siden det norske kvinnelandslaget sist spilte en fotballkamp. Det var lett å se mot Belgia.
Les mer om:

Kvinnelandslaget vant mot Belgia

De norske fotballjentene vant 2-0 i privatlandskampen mot Belgia. Guro Reiten og Lisa-Marie Utland sto for scoringene. I forkant av kampen markerte det norske laget mot Qatar-VM.
Les mer om:

Kan få landslagsdebuten i dag: – Alltid vært en drøm å spille med flagget på brystet

Torsdag kveld møter de norske fotballjentene Belgia til privatlandskamp. Emilie Bragstad (19) er med for første gang.
Les mer om:

Kristoff hang ikke med de beste i Belgia

Rekordår for verdens nordligste palmeøy
Les mer om:

Solskjær fikk Granada-råd fra Molde

Kristoff hang ikke med de beste i Belgia
Les mer om:

Kristiansanderen blir trolig Start-spiller i løpet av uka: – Det nærmer seg noe

Kristoff hang ikke med de beste i Belgia
Les mer om:

– Nesten tryggere å være på reise enn å være hjemme

Uno-X har leid et stort hus i Belgia hvor rytterne kan bo og forberede seg mellom rittene rundt om i Europa. De argumenterer for at det er en «nødvendig arbeidsreise» - og støtter Bodø/Glimts Spania-tur.
Les mer om: